ciasteczka - 38923 przepisów (strona:706/2595)

Herbaciane ciasteczka 184

milion razy bardziej niż kawę, a zawsze trafionym prezentem jest paczuszka tych magicznych listków. Pijam herbatę na zimno, na ciepło, z dodatkiem malinowej konfitury, z miodem i cytrynką... Ciasteczka z herbatą robiłam wielokrotnie, za każdym razem z innym rodzajem listków. Najlepsze są te, które prezentuję tutaj, z Earl Greyem, a następne z zieloną herbatą z pomarańczą. Ale wykorzystajcie swoje ulubione(...)rulon o średnicy 3-4 cm, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w zamrażarce przez około 1 godzinę. Po tym czasie odwinąć folię, a ciasto pokroić na dość cienkie ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 7-8 minut w 180'C. Wystudzić, ewentualnie ozdobić cukrem pudrem lub czekoladą

Cakes By Kejt
Ciasteczka orzechowe 175

Przepis pochodzi od sąsiadki mojej Babci. Ciasteczka są kruchutkie i delikatne. Piekła je moja Babcia, Mama, a teraz ja. Warto. Składniki 45 dag maki 1 kostka margaryny 5 łyżek cukru … Czytaj dalej Ciasteczka orzechowe

czarrna od kuchni
Bezy z lodami jagodowymi 140

Ośmielona sukcesem mojej pierwszej pavlovej postanowiłam jeszcze raz przymierzyć się od bezów. Tym razem w pysznej, letniej jagodowej wersji. Do dekoracji oprócz świeżych borówek i bitej

Ciastkozercy
Ciastka z orzechów brazylijskich i pestek dyni (z dodatkami) 147

wielka skarbnica dobroci dla naszego organizmu, a dla mężczyzn zdradzę małą ciekawostkę. W orzechach znajduje się mnóstwo selenu, czyli pierwiastka poprawiającego jakość nasienia. Kto się skusi na takie zdrowe ciasteczko? (około 14-15 sztuk) 200g orzechów brazylijskich 50g pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) 2 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 2 łyżki otrębów owsianych (płaskie; bezglutenowych) 2 jajka(...)Masa jest dość lepka, więc co jakiś czas warto delikatnie zwilżać dłonie.) Każdą kuleczką spłaszczyć (do grubości 1-1-5 cm) i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować pozostawionym białkiem oraz posypać dodatkowymi pestkami i/lub wiórkami kokosowymi. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Ciastka ostudzić na kratce

Di gotuje
Ciastka z pestek słonecznika (3 składnikowe) 136

Inspiracja z blogu: Kulinarna Maniusia . Jak zobaczyłam te ciasteczka u Marzeny, wiedziałam że z pewnością są pyszne i... ani trochę się nie pomyliłam. Smakują rewelacyjnie i znikają wręcz ekspresowo!  Posiadają lekko miękki środek, chrupiący wierzch i ten obłędny smak pestek słonecznika! Pyyyycha! (około 14 sztuk) 250g pestek słonecznika (łuskanych) 2 jajka  80g cukru Dodatkowo: pestki słonecznika do posypania(...)Masa jest dość lepka, więc co jakiś czas warto delikatnie zwilżać dłonie.) Każdą kuleczką spłaszczyć (do grubości 1-1-5 cm) i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować pozostawionym białkiem i posypać dodatkowymi pestkami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Ciastka ostudzić na kratce

Di gotuje
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 142

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.pl  Inspiracja z blogu: Brunetkawkuchni . Jakoś nie miałam czasu na wymyślanie kolejnych ciasteczek, bo już nie pamiętam ile ich mam na blogu. Jak na złość ciężko było mi się zdecydować, które ponownie mogłabym upiec. Wszystkie są pyszniutkie. Chciałam zrobić jakieś z białą czekoladą, ale finalnie - podmieniłam ją na mleczną.  Biała za bardzo kusi(...)prostu... ją zjadłam. Troszkę zmodyfikowałam przepis i wyszły niezwykle pyszne ciasteczka, które zniknęły ekspresowo. Cała rodzina je podjadała, aż moja puszka zrobiła się całkowicie pusta. Są rewelacyjne, delikatne i co najważniejsze... czekoladowoooo-kokosoweee! Pycha! (około 24 sztuk) 300g mąki pszennej     1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   1   szczypta soli     120g masła

Di gotuje
jagodzianki 197

składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej 4 żółtka 50 g drożdży 100 g masła 150 g cukru ok. 200 ml mleka 1 szczypta soli dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 177

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Inspiracja z blogu: Brunetkawkuchni . Jakoś nie miałam czasu na wymyślanie kolejnych ciasteczek, bo już nie pamiętam ile ich mam na blogu. Jak na złość ciężko było mi się zdecydować, które ponownie mogłabym upiec. Wszystkie są pyszniutkie. Chciałam zrobić jakieś z białą czekoladą, ale finalnie - podmieniłam ją na mleczną.  Biała za bardzo kusi(...)prostu... ją zjadłam. Troszkę zmodyfikowałam przepis i wyszły niezwykle pyszne ciasteczka, które zniknęły ekspresowo. Cała rodzina je podjadała, aż moja puszka zrobiła się całkowicie pusta. Są rewelacyjne, delikatne i co najważniejsze... czekoladowoooo-kokosoweee! Pycha! (około 24 sztuk) 300g mąki pszennej     1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   1   szczypta soli     120g masła

Di gotuje
Ciasteczka korzenne, maslane, pszenno-owsiane, kruche czyli poWeekendowe Lakocie odc.126 124

ostatnio nostalgiczny czas.  Słucham dużo dziwnej muzyki, czytam o dawnych dziejach i piekę ciasteczka.  Tradycyjne, proste, w sam raz do przekąszenia, pochrupania.  Nawet latem korzenne herbatniki są najlepsze! Do czytania polecam "Koronę śniegu i krwi" Elżbiety Cherezińskiej a do słuchania ...  ...o tym na końcu posta :) Ciasteczka korzenne, maślane, pszenno-owsiane, kruche 125 g masła

Dzieje kuchennej Wiewióry
Herbatniki kokosowe 192

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Domogród . (Całkowicie zmodyfikowałam przepis.) Ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu, a przy okazji niezwykle pyszne, chrupiące, kokosowe... Smakują jak typowe herbatniki, ale wyróżniają się kuszącym aromatem, który przyciąga już podczas pieczenia. Kto się skusi? (około 15 sztuk (*))  50g masła/margaryny 80g cukru 1 jajko 130 mąki pszennej 40g wiórek kokosowych(...)Jeśli ciasto po schłodzeniu jest nadal lepiące - można dodać odrobinę mąki.) Po tym czasie ciasto rozwałkować (podsypując mąką) na grubość 3-4 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Dodatkowo porobiłam dziurki widelcem - tak jak w typowych herbatnikach.) Piec około 10-12 minut w 190 stopniach. (Powinny

Di gotuje
Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym. 156

Witajcie :) Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych Incola . Składniki: 400 g płatków owsianych bezglutenowych Incola 2 cukry z wanilią 1 łyżka masła 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 3 łyżki miodu czekoladowe jajeczka  Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem(...)krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 20 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
muffinki z czerwoną porzeczką 101

składniki na ok. 6-7 szt.: 130 g mąki orkiszowej 80 g cukru 70 ml mlek 50 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM 318

Marchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bezglutenowe ciasteczka chałwowo-kokosowe (bez masła i jajek, vege) 221

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ciasteczka są przepyszne - takie kruche i delikatne. Już sam zapach niezwykle kusi, a po pierwszym kęsie - wyczuwalny jest mocny smak chałwy i kokosa. Trudno oprzeć się pokusie i nie zjeść przynajmniej kilku na raz! Ciastka te nie zawierają masła, ani jajek i są upieczone z mąki bez glutenu - dzięki czemu(...)mogą być spożywane przez osoby będące na diecie wegańskiej oraz bezglutenowej. Uwielbiacie chałwę? Spróbujcie tych ciasteczek, bo są "o niebo" lepsze! (około 13 sztuk) 1 szklanka mąki bezglutenowej (użyłam koncentratu mąki bezglutenowej) (*) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki miodu (płynnego; płaskie) 5 łyżek pasty tahini 5 łyżek oleju kokosowego Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtaczania Wszystkie składniki umieścić w misce

Di gotuje
Bezglutenowe ciasteczka kokosowo-ryżowe z czekoladą (z mąki ryżowej) 146

pisałam o mące ryżowej , ale powtórzę się... Mąka ryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze.   Ciasteczka te idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące, a dodatek czekolady sprawia, że przyjemnie rozpływają się ustach. Spróbujcie, bo naprawdę(...)blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone mogą stać się zbyt suche.) Produkty do ciasteczek można nabyć tu - klik

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania