ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:16/51)

Poduszeczki na zsiadłym mleku 132

ciasteczka cały czas miałam w głowie jakiś znajomy smak. Coś mi przypominały te małe, niepozorne ciasteczka… I dopiero przy końcu upieczonej partii, eureka! Smakują bardzo podobnie do obwarzanków, takich sprzedawanych przy kościołach w niedzielę lub na odpustach. W połączeniu z moją ulubioną marmoladą wieloowocową z zaprzyjaźnionej przetwórni owoców stanowią pyszny deser :) Składniki: 420g mąki 1 jajko 3 łyżki cukru(...)wymieszać. Dodać zsiadłe mleko i jajko, wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować w prostokąt, wycinać kwadraty około 6x6cm, na co drugi placuszek nakadać porcję marmolady, przykrywać drugim placuszkiem. Brzegi zlepiać lub docisnąć widelcem. Każde ciasteczko posmarować białkiem i posypać cukrem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180 stopniach około 15 minut, do zezłocenia

Cakes By Kejt
KRUCHE CIASTECZKA CYTRYNOWE Z POWIDŁAMI 112

Przepis na kruche ciasteczka z dodatkiem mąki krupczatki gwarantuje nam niesamowitą kruchość ciasteczek.  Uwielbiam takie domowe małe "co nieco" do popołudniowej kawki ... ☕ Składniki:  (na ok. 35-40 szt) 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 250 g zimnego masła (82% tłuszczu, nie margaryna) 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% (u mnie 18%) 1/2 szklanki cukru pudru(...)dnia wieczorem, i trzymałam w lodówce do następnego dnia. Po tym czasie stolnicę oprószamy lekko mąką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawamy ciasteczka dowolnymi foremkami. Na każde z nich nakładamy odrobinę marmolady. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 st i pieczemy do zezłocenia

Walijskie Pichcenie
Tarta z rabarbarem i kruszonką 101

Zapraszam dzisiaj na tartę z rabarbarem i kruszonką , uwielbiam ten kwaskowaty smak połączony ze słodyczą i nutką kardamonu RAFEX   Na spód ciasta wyłożyłam marmoladę owocową ORZECH   . KTÓRĄ BARDZO POLECAM DO CIAST I CIASTECZEK:)  Składniki : około 4 szklanek mąki 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  3 jajka 1 łyżka kwaśnej

Sama słodycz i szczypta chili
Baletki-biszkoptowe ciasteczka z makiem 186

pochłaniam w zdecydowanie za dużych ilościach, dlatego też za często ich nie piekę by nie kusiły. Są malutkie, mięciutkie, sklejone pyszną marmoladą i do tego posypane makiem. Nie będę za dużo pisać po prostu te ciasteczka musicie upiec. Składniki: 3 jajka 70 g cukru 80 g mąki pszennej sól szczypta mak marmolada Przygotowanie: Białka ubić z solą na pianę. Dodawać

Ala piecze i gotuje
SEROWE ROGALE Z MARMOLADĄ 101

Mięciutkie rogaliki z pyszną marmoladą to idealna propozycja do popołudniowej kawy. Składniki: 1 jajko, 60 ml mleka, ½ szklanki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 500g mąki pszennej

słodki bratek
Roladki z wafelkiem czekoladowym 150

Pyszne kruche roladki z marmoladą do kawki. Przepis zaczerpnięty z internetu.                              

Kuchnia Danusi
KRUCHE ROGALIKI Z MARMOLADĄ 124

Idealnie kruche rogaliki wypełnione marmoladą, rozpływają się w ustach. Doskonale smakują w towarzystwie kawy lub gorącej herbaty.       SKŁADNIKI 150 g masła, 1 szkl

słodki bratek
,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 103

Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną marmoladę, syrop różany i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem. Wkładamy do lodówki na 2 godz. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam silikonowej maty marki Pavoni. Mata będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika

Podróż w kulinaria
Kruche rogaliki z musem z pigwy 99

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Ciastka krucho drożdżowe z marmoladą 201

Po krucho drożdżowych pasztecikach zostało mi trochę zarobionego ciasta. Jak pisałam, resztka ciasta została wykorzystana „na słodko”. Zrobiłam ciastka krucho drożdżowe z marmoladą. Na paszteciki przygotowałam

mojewypiekiinietylko
,,Makaroniki kawowe” 153

Piekarnik nagrzewamy do 150 C z termoobiegiem pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną marmoladę, syrop różany i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem. Wkładamy do lodówki na 2 godz. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam silikonowej maty marki Pavoni. Mata będzie niezastąpiona

Podróż w kulinaria
Kruche czekoladowe pierożki z marmoladą 145

Czas na ciasteczka :D Składniki: (na całą blachę ciasteczek) 1,5 szklanki mąki jajko 125 g margaryny pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego 3-4 łyżki brązowego cukru 2-3 łyżki kakao Dodatkowo: marmolada truskawkowa Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem waniliowym, dodać masło i razem posiekać. Następnie dodać brązowy cukier, jajko, kakao i razem wszystko dokładnie

Moje pyszne gotowanie
Półfrancuskie ciasteczka twarożkowe z marmoladą z róży 131

Proste w zrobieniu, a do tego bardzo pyszne. Chyba nie ma zawodnika, który by przeszedł koło takiego ciasteczka obojętnie :) gorąco polecam :) Ciasteczka: 300g twarogu* 300g mąki ( +/- 1 szklanka mąki do podsypania) 300g margaryny lub masła 82% 500g twardej marmolady np. z róży Około 1 szklanka cukru pudru do posypania Miękką margarynę(...)twaróg i mąkę wyrabiamy na jednolitą masę, którą wkładamy na około pół godziny do lodówki. Następnie wałkujemy, wykrawamy kwadraty, na które nakładamy marmoladę. (Najlepiej użyć do tego celu woreczka lub szprycy, co znacznie usprawnia proces nakładania :) Formujemy ciasteczka w półkoperty lub koperty i układamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180°C. Gorące ciasteczka układamy

Smakowy Raj
CIASTECZKA Z KLEIKU RYŻOWEGO 114

cukrem waniliowym i połową cukru, białka ubijamy z drugą połową cukru. Do suchych składników dodajemy : ubite żółtka, roztopiony tłuszcz na samym końcu ubite białka. Formujemy ciasteczka na kształt klusków śląskich (po upieczeniu dodajemy marmoladę, dżem albo owoce według uznania. Piec w temp. 180 st około

Dziś Ja gotuje