ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:10/51)

Ciasteczka budyniowe - najlepsze 184

uwielbiamy, były na blogu już kilka razy. Kruche, pyszne z delikatnym smakiem budyniu śmietankowego, jak przełożymy je powidłem lub marmoladą są rewelacyjne. Mają jedną wadę, szybciutko znikają. Ja je zrobiłam wieczorem i na drugi dzień ciasteczek nie było. Są idealne na Święta, możemy włożyć do puszki i poleżą spokojnie około tygodnia. Dla nas są najlepsze :-) Polecam i miłego dnia(...)ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach około 10-12 minut. Do zrumienienia się, studzimy na kratce. Tak samo robimy z pozostałym ciastem.  4. Jak ciasteczka ostudzą się przekładamy powidłem lub marmoladą i posypujemy cukrem pudrem (u mnie zniknęły nawet nie posypane, udało mi się posypać cukrem tylko te które wzięłam do zdjęcia :-)). Smacznego

kruche babeczki
Ciasteczka wiatraczki i prezenciki 139

słodzone i dlatego ciasteczka po upieczeniu należy obficie posypać cukrem pudrem. Składniki na około 60 szt. ciasteczek: 300 g mąki 240 g zimnego masła 2 żółtka 4 łyżki czerwonego lub białego wina większa szczypta soli Dodatkowo: mąka do podsypywania powidła (lub twarda marmolada wieloowocowa) cukier puder do posypania Zimne masło posiekać na stolnicy, dodać pozostałe składniki i dalej wszystko razem(...)kwadratu naciąć, następnie zaginać do środka lewą połowę każdego rogu). Zagięte rogi dociskać mocno na środku i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.  Gdy wszystkie ciasteczka będą już gotowe, przełożyć marmoladę lub powidła do mocnego woreczka lub rękawa cukierniczego, delikatnie odciąć róg  i wyciskać na środek ciasteczek odrobinę nadzienia. Piec w piekarniku rozgrzanym

Świat Ciasta
Proste Twarogowe Ciasteczka 111

Małe, niepozorne, a zaspokoją naszą chęć na słodkie. Ciasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :) Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;) Składniki na 2 blaszki ciastek: 250 g twarogu tłustego/półtłustego lub chudego 250 g mąki pszennej 200 g masła(...)zagniatamy. Gotowe ciasto chowamy do lodówki na około 30-1 godz. 2. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy i wycinamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy marmoladę i zalepiamy przeciwległe końce. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stop. przez około 15-20 minut

Gotowanie...to proste !
Twarogowe rogaliki z marmoladą 117

minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem (ja nie posypałam, gdyż rogaliki były dosyć słodkie od marmolady) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Kruche ciastka drożdżowe mojej mamy 201

przede wszystkim pomagać w ich przygotowywaniu. Moim zadaniem było „malowanie” ciastek białkiem i maczanie ich w cukrze. Dzisiaj to zadanie przejmuje powoli moja córka :) Ciasteczka są jednocześnie miękkie i kruche, a brzoskwiniowa marmolada sprawia, że mają delikatny lekki smak. Z końcówek ciasta wykrawam czasem kółeczka i piekę je z cukrem bez marmolady. Za taką prostą wersją dzieci też przepadają. Moje(...)milimetry (jak na pierogi). Za pomocą radełka lub noża ciasto pokroić na kwadraty o boku około 6 cm . Białko roztrzepać widelcem. Na środek każdego kwadratu nałożyć niewielką ilość marmolady i posmarować białkiem 2 przeciwległe rogi każdego kawałka (używam do tego celu pędzla). Posmarowane białkiem rogi połączyć ze sobą lekko dociskając. Każde ciastko z wierzchu posmarować białkiem i zamoczyć w cukrze

Trzeci talerz
Ciasteczka serowe 128

Małe co nieco do porannej lub popołudniowej kawy. Takie ciasteczka sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach i piknikach. 250 g twarogu półtłustego 250 g masła 250 g mąki pszennej + do podsypania 1 jajko Marmolada wieloowocowa Cukier puder Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy twaróg i posiekane masło(...)oraz jajko. Wszystko zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy obsypanej mąką, na grubość ok. 5 mm. Wycinamy kwadraty o boku 10 cm. Brzeg każdego smarujemy marmoladą, zwijamy w rulon. Ciasteczka pieczemy w 180*C przez 15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
Najlepsze ciasteczka piwne 157

obróbce (ciasto jest klejące), to naprawdę warto się zmotywować do pracy J Gorąco polecam!!! Najlepsze ciasteczka piwne         Składniki 250g margaryny lub masła 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki piwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki aromatu waniliowego marmolada różana lub wieloowocowa Przygotowanie: Margarynę kroimy w mniejsze kosteczki. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej margarynę oraz(...)grubość  2-3 mm na podsypanej mąką stolnicy. Następnie ciasto kroimy na kwadraciki o szerokości około 4 cm. Na każdy kwadracik nakładamy niewielką ilość marmolady i zawijamy boki ciasteczek do środka. Możemy również złapać i skleić ze sobą tylko dwa boki, uzyskując kształt rombu. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy ciasteczka, zachowując niewielkie odstępy. Pieczemy przez około

Mania Gotowania
Kruche rureczki 164

Pyszne, kruchutkie, w sam raz słodkie. Dla mnie najlepsze są z marmoladą, ale domownicy wolą z nutellą. Ciasteczka z 3 składników, a efekt - cudowny! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 250g zimnej margaryny 200g śmietany 18% nadzienie, np. marmolada, nutella cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść na elastyczne ciasto. Podzielić je na 3 części, jedną część zostawić

Cakes By Kejt
Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą 365

  Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (2 płaty, każdy o wymiarach 25 x 42 cm); 400 g śmietanki 30 %; 1 budyń waniliowy bez cukru (40 g

Gospodyni Miejska
Kruche ciasteczka walentynkowe 173

moja druga dzisiejsza propozycja walentynkowa- pyszne kruche ciasteczka. Ciastka są szybkie, łatwe do przygotowania i do tego rozpływają się ustach. Doskonałe na dzisiejsze święto. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 150g masła, 3 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, szczypta proszku do pieczenia, marmolada różana, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder(...)Ciasteczka piekę około 12 minut w temperaturze 170 stopni.  4. Ciasteczka z otworami posypuję cukrem pudrem, natomiast całe serduszka smaruję marmoladą. Ciastka z marmoladą sklejam z serduszkami z otworem. Gotowe ciasteczka układam na talerzu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Joulutorttu - fińskie ciasteczka. 168

norweskie bułki  skoleboller , upiekłam bardzo szybkie i proste ciasteczka joulutorttu, tym razem z Finlandii. Wyglądem przypominają kwiaty i są naprawdę urocze. Moja śliwkowa marmolada niestety trochę "popłynęła", ale myślę że i tak cieszą oko. Ciasteczka są bardzo smaczne, tradycyjnie wypiekane w okresie świąt. Czasem mają też kształt wiatraka, ale wtedy podobno brak im poprawności politycznej. Składniki: ciasto francuskie gotowe(...)kwadraty o wymiarach 5x5 cm. W każdym rogu zrobić nacięcie w kształcie litery L. Złapać za róg ciasta i umocować na środku ciasteczka. Tak samo postąpić z każdym rogiem. Powstanie nam wówczas kształt kwiatuszka. Na środek wyłożyć marmoladę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 225°C i piec ok. 10-15 minut, aż się zrumienią. Wystudzone ciastka oprószyć cukrem pudrem

zadanie-gotowanie
Tradycyjne świąteczne kruche ciasteczka 429

pewno chętnie przyłączą się do pracy i zdobienia.   Tradycyjne świąteczne kruche ciasteczka Składniki: 400 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g chłodnego masła 4 żółtka 1 łyżka śmietany 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 laski wanilii Dodatkowo: 200 g marmolady lub powideł posypki do ozdobienia polewa lub lukier dowolne foremki do ciastek(...)minut w 170 stopniach w termo obiegu. Radzę co jakiś czas sprawdzać ciasteczka, gdyż łatwo się przypalają. Czas pieczenia może się wahać w zależności od grubości ciasteczek. Przestudzone ciastka przekładamy marmoladą lub powidłami śliwkowymi

Mania Gotowania
Ciasteczka francuskie z domową marmoladą 179

masz czasu na pieczenie? a masz w domu ciasto francuskie i marmoladę? Więc możesz zrobić szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego.Błyskawiczne, proste do wykonania, nie ma możliwości, żeby sią nie udały. Potrzebny czas to jakieś 20 minut.  Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - domowa marmolada  przepis , możecie użyć również innej Przygotowanie: Ciastko francuskie rozwijamy, wycinamy z niego

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche ciastka z marmoladą 2716

Zostało mi dość sporo marmolady różanej, jeszcze ze smażenia pączków :), postanowiłam więc wykorzystać ją jako nadzienie do kruchych ciasteczek. Wyszły przepyszne. Naprawdę mocno kruche, wprost rozpływające się w ustach. Do ciasta, poza surowymi jajkami, dodałam też ugotowane żółtka. Taką recepturę na kruche ciasto podpatrzyłam w jednej z książek kulinarnych. Podobno te ugotowane żółtka wpływają znacząco(...)kruchość i delikatność ciasta. No i chyba jest w tym wiele prawdy :). Z każdym dniem ciastka oczywiście tracą na kruchości, ale i tak pozostają bardzo smaczne. Ciasteczka możecie przygotować z dowolną marmoladą, o dowolnym smaku, ważne aby była to marmolada twarda. Polecam jako małe, słodkie co nieco do kawki czy też herbatki, podczas weekendowego popołudnia :). Składniki na około 55 sztuk

Opowieści z piekarnika
Ciasteczka francuskie 398

być na cieście francuskim, otóż nie. Wygrzebałem w zbiorach przepisów mojej mamy przepis na te ciasteczka który był napisany około 35 lat temu. Składniki : 0,5 kg mąki 0,5 kg twarogu chudego 0,5 kg margaryny 5 żółtek  ok 1 kg marmolady Przygotowanie : Mąkę, twaróg (chudy), miękką margarynę i żółtka mieszam razem wyrabiając ciasto. Gotową kulę dzielę

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania