ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:4/51)

kolorowe kwiatuszki- ciasteczka 135

ględziła, że chce kolorowe ciasteczka, aż stwierdziłam, że raz nie zaszkodzi. Ciasteczka z tego przepisu wchodzą bardzo kruchutkie i rozpływają się w ustach, my dodatkowo część przełożyłyśmy marmoladą. Mając takie ciasteczka na talerzu w domu od razu robi się wiosenniej:) Składniki: 450 g mąki pszennej  2 jajka 250 g masła 130 g cukru pudru 1/3 łyżeczki soli łyżeczka kakao(...)blacie. Wykrawać kwiatki, małe i średnie kółeczka i naklejać jedne na drugie w różnych konfiguracjach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Wystudzone ciasteczka można posmarować marmoladą i sklejać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżowe ciastka rożki, beciki z marmoladą 245

Macie ochotę na coś słodkiego? Dzisiaj zapraszam na ciasteczka z marmoladą. Część osób nazywa je rożkami, część becikami. Nie ważne jak je zwiecie, ważne, że szybko znikają. Jeśli uda Wam się powstrzymać przed zjedzeniem wszystkich, to możecie śmiało je przechowywać je w słoju na ciastka czy też metalowym pudełku. Ciasteczka są zrobione z ciasta drożdżowego topionego. To już drugi przepis(...)wkładamy do sporego garnka z ciepłą wodą. Ciasto wykładamy na stolnicę, podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek. Tniemy placek na kwadraty. Na środku każdego kładziemy marmoladę i zlepiamy po przekątnej. CIasteczka kładziemy na blachę na papier do pieczenia, smarujemy jajkiem, zostawiamy na 10 min. Pieczemy w 180 stopniach ok 15-20 min na rumiano. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/drozdzowe-ciastka-rozki-beciki-marmolada/ BosowKuchni

Mieszam w Garnku
Wyśmienitki 498

Pyszne, rozpływające się w ustach ciasteczka przełożone marmoladą.  Czas pieczenia:   20 minut                     Temperatura pieczenia:   180  °C           Składniki: 3 szkl mąki 1/3 szkl cukru kryształu 30 dag margaryny 3 jajka 3,5 łyzki octu 10 % szczypta soli 1 szkl cukru pudru

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Maślane Ciasteczka Z Marmoladą / Bez Jajek 113

Kruche, delikatne ciasteczka z dawką słodkiej różanej marmolady na górze, idealne do kawki lub herbatki ;) Częstujcie się :) Składniki na niecałe 2 blaszki ciastek: 200 g masła 100 g cukru pudru aromat waniliowy 220 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Dodatkowo : około 100 g marmolady Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! 1. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta(...)wyłożona papierem do pieczenia. Możemy rwać kuleczki i spłaszczać je foremką do małych tarteletek/babeczek, lub przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać prosto na blachę. Następnie na środek każdego ciasteczka dajemy marmoladę. Gotowa blaszkę z ciastkami chowamy do lodówki na około 30 minut !  (jeśli tego nie zrobimy to ciastka mogą rozpłynąć się w piekarniku ) 3. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stop

Gotowanie...to proste !
Kruche ciastka ślimaki z marmoladą. 200

Smaczne ciasteczka z marmoladą. Maślane, a zarazem kruche z nutą słodkości. Przepis nie jest trudny, ale ważne, aby nie doprowadzić ciasta wyciągniętego z lodówki do temperatury pokojowej - musi być zimne. Nie nakładamy też za dużo marmolady, gdyż może wypłynąć w trakcie pieczenia.  Ciasteczka polecam, bo ładnie się prezentują i dobrze smakują :) Normal 0 21 false false false(...)zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około godzinę do lodówki.  Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 kawałki i każdy rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy marmoladą, zawijamy w rulony, a potem kroimy je nożem na małe roladki  Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy temperaturze 180 stopni do nabrania złocistego koloru, czyli około 40 minut. Po upieczeniu możemy ciasteczka na wierzchu

Symfonia smakowa
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym I Marmoladą 130

Pyszne ciasteczka które z wyglądu przypominają te z kaszą manną, a w smaku już nie za bardzo ;) Jeśli chcecie się dowiedzieć jak smakują, musicie koniecznie je zrobić. Zapraszam :) Składniki na 1 blaszkę ciastek: 70 g masła orzechowego 80 g cukru brązowego 50 g masła 1 jajko 100 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki sody marmolada  1. Masło ucieramy z cukrem(...)małe kawałeczki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce spłaszczając je na ciasteczka i robiąc w środku wgłębienia na marmoladę następnie dajemy na każde ciasteczka po odrobinie marmolady.   Gotowe pieczemy w 200 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 8-10 minut. Ważne aby się za mocno nie przypiekły. Przepis kiedyś spisany ( nawet nie pamiętam

Gotowanie...to proste !
Kokosanki z marmoladą 155

Karnawału zapraszam na pyszne kokosowe ciasteczka. Bardzo lubię je przygotowywać, gdyż łatwo i szybko się je robi, a przy tym wspaniale smakują. To idealny deser do przedpołudniowej kawy lub herbatki.  Polecam!!! SKŁADNIKI: 200g wiórków kokosowych, 50g masła, 100g cukru, 3 łyżki mleka, 3 białka, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, szczypta soli, 4 łyżki marmolady różanej. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło przekładam(...)łyżką.  3. Z masy formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczam. Na środku ciasteczek robię mały otworek. Wgłębienie wypełniam marmoladą. 4. Ciasteczka piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z marmoladą 171

kostki masła 4 łyżki cukru pudru 1 żółtko szczypta soli 1 cukier waniliowy 2 łyżki śmietany lub wody ok. 100 g marmolady wieloowocowej Jamar Przygotowanie: … Czytaj dalej Ciasteczka z marmoladą

czarrna od kuchni
Razowe ciasteczka z marmoladą 251

Niewielkie, pełnoziarniste ciasteczka w kształcie wiązanej muszki, nadziane owocową marmoladą należą do grona moich ulubionych. Proste i pyszne. Pięknie pachnące masłem. Tak smakowite, że zwykle od razu robię podwójną porcję i chowam część ciastek na "czarną godzinę" :-) Składniki na ok. 35 szt.: Ciasto: 250 g mąki razowej ( ja często używam orkiszowej razowej) 130 g schłodzonego masła 50 g cukru pudru(...)potrzeba. Ciasto podzielić na kwadraty o wymiarach 6 cm x 6 cm. Na każdym kwadraciku ułożyć 1 łyżeczkę marmolady. Następnie, nałożyć brzegi ciasta po przekątnej na siebie i lekko docisnąć by ciasto skleiło się. Piekarnik rozgrzać do 190° C. Piec ciasteczka ok. 12-15 minut, do uzyskania ładnego złotego koloru. Wyjąć, wystudzić na kratce. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego

maniapieczenia
ciasteczka maślane z bezą i marmoladą 200

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy z termoobiegiem w 150-160 st. C przez ok. 20 min., aż beza będzie chrupka a ciasteczko upieczone. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Opcjonalnie możemy przełożyć gęstym dżemem lub marmoladą

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciastka (bez cukru) z marmoladą z dzikiej róży 159

Wkładać do nagrzanego piekarnika 150'-160'C na około 10-15 minut. Po tym czasie wystudzić.  Gotowe! *Podczas pieczenia, część marmolady może wypłynąć, po przestudzeniu można uzupełnić ciasteczka pozostałą marmoladą

Tagebuch po polsku
Domowy sok marchwiowy z buraczkiem 169

Akurat siły dodała na zmaganie się z kolejną warstwą kurzu na szafkach pokojowych, pejzażem plam kafelkowych w łazience i przywęglonym piekarnikiem w kuchni. Sokiem delektowałam się w towarzystwie ciasteczek francuskich z marmoladą od BRZEŚĆ . No w końcu trzeba było jakoś nadrobić te utracone kalorie i nadwątlony sprzątaniem organizm ! Składniki na 2 szklanki: 4 marchewki - bardzo duże 2 jabłka - duże(...)owocami. Otrzymany sok dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Pić od razu po przyrządzeniu - świeży ma najwięcej wartości odżywczych i jest najsmaczniejsz. Do szklanicy soku skusić się na ciasteczko francuskie z marmoladą - albo i dwa.. . - połączenie smaków będzie razem obłędne

Grunt to przepis!
Łódeczki rabarbarowe – kuchnia podkarpacka 195

Łódeczki rabarbarowe - kuchnia podkarpacka Rabarbarowe łódeczki to małe kruche ciasteczka z marmoladą z rabarbaru. Ich zaletą jest połączenie smaku słodkiego, delikatnego ciasta ze słodko-kwaśnym rabarbarem. Marmoladę przygotowuje się samodzielnie i jest tak dobra, że warto zrobić jej więcej i wykorzystać np. do naleśników. Małym sekretem jej smaku jest cynamon, który do rabarbaru bardzo pasuje. Przepis pochodzi z Pogórza Karpackiego(...)znaleźć go można w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie Pro Carpathia. W przepisie dokonałam niewielkiej korekty ilościowej marmolady. Łódeczki rabarbarowe - kuchnia podkarpacka Składniki na około 80 małych ciasteczek: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 200 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany skórka otarta z 1/2 cytryny kilka kropel aromatu cytrynowego

Trzeci talerz
Pyszna masa migdałowa na ciasteczka 145

proszku, dodajemy masło, aromat migdałowy i nieco wódki. Miksujemy wszystko i dolewamy wódki do smaku, ale nie za dużo, bo masa nie może być zbyt płynna. Każde maślane ciasteczko smarujemy marmoladą, a następnie wyciskamy krem. Gotowe ciasteczka polewamy polewą czekoladową

Passions hobbies life
kruche ciasteczka maślane z marmoladą 327

wyciskamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, okrągłe kształty. Na środek każdego ciastka nakładamy kleks marmolady (ja dodałam po upieczeniu, ale warto dodać przed pieczeniem, marmolada wtedy bez problemu trzyma się na ciasteczkach). Pieczemy w 180 st. C. przez ok. 15 min., do zrumienienia. Po upieczeniu ciasteczka studzimy na kratce

Domowy Smak Jedzenia