ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:25/51)

Ciasteczka błyskawiczne 115

posypujemy posiekanymi orzechami. Ubijamy sztywną pianę z białek , dodajemy pod koniec ubijania po trochu cukier waniliowy . Na każdym ciasteczku układamy kopkę piany, wstawiamy do słabo nagrzanego piekarnika (150 st.), zapiekamy na jasnozłoty kolor . warianty zamiast konfitur można użyć dżemu , powideł lub marmolady

Smakowite Dania
"Smakowite prezenty. Słodkie i słone przysmaki na cały rok" Sigrid Verbert - recenzja 148

jest czymś wyjątkowym i powinien mieć piękną oprawę. Autorka prezentuje nam proste sposoby na udekorowanie słoiczka z domową marmoladą, zapakowanie ciastek domowej roboty, a także wzbogacenie prezentu o dodatki, np. świeże zioła będą doskonałym uzupełnieniem prezentu z ich zawartością, do paczki ciasteczek możemy dołączyć foremkę którą były wycinane, do słoiczków urocze etykietki. Najfajniejszy moim zdaniem pomysł to podarowanie słoiczka

Kraina Tysiąca Smaków
Kruche ciasteczka z dżemem dla Mikołaja 354

podaniem możemy posypać je cukrem pudrem. Idę zatem wyłożyć moje ciasteczka na talerz:) Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Star Bright .     Składniki na około 20 sztuk: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 130g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 170g masła 1 jajko dżem lub marmolada dodatkowo: cukier puder do posypania   1. Mąkę przesiać. Dodać(...)zgnieść ciasto. Wstawić je do lodówki na około 45-60 minut. 2. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i podsypując mąką, rozwałkować na grubość około 4mm. Z ciasta foremkami wykroić ciasteczka. W połowie ciasteczek powycinać dziurki i układać je na blaszce do pieczenia, zachowując między ciasteczkami odstępy. 3. Ciasteczka piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 12-14 minut

Mała Cukierenka
Wyciskane maślane ciasteczka z konfiturą 100

masło było w temperaturze pokojowej. Wyciskane maślane ciasteczka z konfiturą 2016-12-16 11:21:38 Write a review Save Recipe Print Ingredients 2 kostki masła w temperaturze pokojowej (400 g) 200 g cukru pudru 4 żółtka 600 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej obrobina aromatu wanliliowego szczypta soli kilka łyżek marmolady, czy domowej konfitury np z wiśni Instructions

Rusty Fork
Piszinger – pischinger ze słonym masłem orzechowym i konfiturą 119

Piszinger to mój przysmak z dzieciństwa. Mama zawsze przygotowywała andruty przekładane masą kajmakową i marmoladą jak tylko miałam ochotę na coś słodkiego. Wystarczyło mieć w domu

Be Fit Be Strong
Bitki z makiem (baletki) 176

Bitki z makiem (baletki) - małe biszkopciki obficie obsypane makiem i przełożone dżemem bądź marmoladą. Bardzo delikatne, nie za słodkie. Gorąco polecam wypróbować :D Składniki: (na około

Nastoletnie Wypiekanie
Słodka chwila przyjemności 97

Wokół cisza i spokój. Popijam moją ulubioną kawę i zjadam słodkie co nieco. Czasem są to moje ulubione ciasteczka, czasem trufelki domowej produkcji a dziś przekładaniec jabłkowo-orzechowy, który często piekę o tej porze roku. Jest to wyśmienite ciasto wielowarstwowe z marmoladą jabłkową i kremem orzechowym. Smakuje wybornie, ładnie się prezentuje i długo zachowuje świeżość”. Przepis zgłaszam do Konkursu „Kuchnia24/7

Wiem co jem
Usta Usta cytrynowe 275

pyszne! Delikatny, a zarazem nie rozpływająco się miękki krem w połączeniu z biszkoptowym ciasteczkiem i soczystą galaretką przyjemnie pieścił podniebienie. Wygląda niesamowicie efektownie , a zarazem jest niezwykle łatwy do zrobienia! Zrobi furorę na każdym rodzinnym przyjęciu! SKŁADNIKI: * biszkopty okrągłe – 2 paczki * powidła śliwkowe lub marmolada – 100 g * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * cukier – 2 łyżki

Ostra na Słodko
Piwoszki kruchutkie i pyszniutkie 179

koperty. Efekt smakowy zaskakujący, bo sama się zastanawiałam jak wyjdą ciasteczka na piwie i tylko z 3 składników dodatkowo bez cukru. Są przepyszne, kruche i wciągające baarrdzo. Zapraszam...  Składniki Ciasto: 400 g masła ja użyłam śmietankowe 4 szkl mąki pszennej 0,5 szkl jasnego piwa Do nadzienia: marmolada lub dżem ja użyłam powideł i dżemu truskawkowego kilka kostek gorzkiej(...)kawałku ciasta, rozwałkować na lekko podsypanym blacie na grubość około 3-4 mm i pokroić na kwadraty 5*5 cm lub mniejsze. Na każdy kwadrat nałożyć na środku  marmoladę lub pokrojoną w drobną kosteczkę gorzką czekoladę i zwinąć przeciwległe rogi (boki które będziemy sklejać lekko posmarować wodą- ciasto lepiej będzie się kleiło. Starać się dokładnie je skleić gdyż lubią

Kubki smaku
Rogale Babuni 119

Poczekać aż wypłynie do góry (ok.15 – 20 minut). Gotowe ciasto podzielić na trzy kule. Każdą rozwałkować na stole (lub stolnicy) posypanym mąką i podzielić na trójkąty. Każdy trójkąt posmarować marmoladą i zwijać rogaliki. Rogale można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym. Rogale będą duże (otrzymałam 31 rogali), aby były mniejsze podzielić całe ciasto na więcej porcji(...)symbol drukarki można wydrukować przepis Rogale Babuni Dania Ciasteczka Kuchnia Angielska , Polska Porcje 31 sztuk Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Ok. 900g mąki luksusowej 400 g masła o temperaturze pokojowej 15 dag drożdży 4 łyżki cukru 12 łyżek mleka 3.2% 2 jajka Szczypta soli Ok. 400g marmolady ja użyłam domową z malin Sposób przygotowania Wsypać

Przepisy Babci
Ciasteczka grzebyczki 100

prostokąt. Na koniec ciasta nałożyć pasek marmolady o szerokości ok. 1 cm. Kawałek z marmoladą złożyć dwa razy, odciąć od reszty ciasta. Poporcjować na kawałki około 5 cm, każdy delikatnie naciąć nożem w kilku miejscach. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układając z każdego ciasteczka zrobić półksiężyc - tak, by nacięcia się otwarły i uformowały koguci grzebyczek. Piec 15 minut

Cakes By Kejt
Waniliowe sakiewki z marmoladą 133

tego wyjdzie. Muszę przyznać, że ciasteczka są najsmaczniejsze prosto z blachy, kiedy są jeszcze ciepłe :-) SKŁADNIKI 125 g ugotowanych na miękko ziemniaków 60 g masła 60 g cukru 1 jajko 250 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli miąższ z 1 laski wanilii 1 łyżeczka startej na tarce skórki cytrynowej marmolada 1 żółtko 2 łyżki mleka cukier(...)środek każdego nałożyć marmoladę, chwycić boki w trzech miejscach i dźwigając do góry dobrze zlepić (najlepiej docisnąć z góry palcem żeby się nie odlepiło). Jeżeli wolicie szybszą wersję, to można zrobić nadziewane kulki. W miseczce rozmącić żółtko z mlekiem i pędzelkiem smarować każdą sakiewkę, układając na blaszce. Piec około 15-20 minut. Gotowe i ostudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem

Passions hobbies life
Birthday cake today 157

nadzieję, że pokochacie je tak samo jak ja :D Składniki: 150 g mąki Shar bezglutenowej (tej z ciasteczkiem) 50 g mąki owsianej bezglutenowej 50 g cukru cynamonowego 100 g margaryny bezlaktozy 2 jabłka 1/2 słoika powideł figowych jeśli nie ma śliwkowych lub marmolady różanej 2 łyżki orzechów włoskich (posiekanych bardzo drobno) cukier waniliowy cukier puder do posypania Przygotowanie: Zanim rozpoczniemy

Lajtkraft food intolerance
Kruche rogaliki drożdżowe z nadzieniem 209

bliżej weekendu, tym ochota na słodkości rośnie, zatem dzisiaj przepis na drożdżowe, ale jednocześnie kruche ciasteczka z nadzieniem. PYCHA! Składniki: 1,5 szklanki mąki 125g masła kilka kropel ekstraktu waniliowego 1/4 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki cukru pudru 25g drożdży 1 jajko Wykonanie: W małej miseczce łączymy ze sobą ciepłe (ale nie gorące) mleko, drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy(...)placek o grubości kilku milimetrów. Kroimy go na części i na każdą z nich nakładamy nadzienie (zgodnie z zasadą im więcej, tym lepiej) :) W wykonanych przeze mnie rogalikach wykorzystałam marmoladę, ale możecie ją zastąpić też czekoladą lub owocami, np. cząstkami jabłka. Trójkąciki zawijamy, formujemy rogaliki i układamy na przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Taste Of My Day