Moje dzieci zażyczyły sobie dzisiaj jakieś pączusie :) a że dostałam ostatnio przepyszną marmoladę wieloowocową od firmy Jamar to postanowiłam zrobić takie oto nadziewane pół kwiatki
Sama słodycz i szczypta chilimarmoladą leżały niegdyś w każdej cukierni. Samodzielne ich upieczenie w domu jest bajecznie proste, dlatego zachęcam, wszak teraz w czasie adwentu to rytuał. Jednocześnie doskonała okazja do wspólnego spędzenia czasu, pieczenia, jedzenia i obdarowywania bliskich słodkościami. Te maleństwa są dietetyczne, bo upieczone bez dodatku tłuszczu. Jeśli cukier zastąpisz zdrowszym słodzidłem i użyjesz domowego dżemu to zrobisz super zdrowe ciasteczka. Zaproś
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naturalna wanilia z laski słoik konfitury lub twardej marmolady 1. Składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto i schłodzić przez godzinę w lodówce. 2. Blat kuchenny obficie oprószyć mąką, ciasto cienko wałkujemy, nakładamy wzdłuż małą ilość konfitury, zwijamy i odcinamy pasek. Każdy rulon z ciasta nakrawamy i odcinamy ciasteczka o długości ok. 5-7 cm. 3. Piekarnik rozgrzewamy
Apetyczna babeczkaPyszne pączki na piwie Kolejny przepis, który z pewnością przyda się na tłustoczwartkowe szaleństwo. Puszyste, mięciutkie i niebiańsko pyszne pączusie z konfiturą i polewą czekoladową. Palce
Blog z ApetytemByły już ciasteczka z cukrem, kocie oczka i moczone ciasteczka drożdżowe . Teraz czas najwyższy na ciasteczka z kleiku ryżowego. Niewątpliwie są to moje ulubione ciasteczka! Gwarantuję
PatiGotujeprzepis dla tych, którzy nie mają czasu na piekarnik, a lubią zjeść ciasteczko zrobione w domu. Idealne do kawy, na spotkanie z przyjaciółką. Gwóźdź tkwi w prostocie! Składniki herbatniki (ilość zależy od wielkości blaszki) marmolada różana 400 g gęstego serka homogenizowanego waniliowego 3 płaskie łyżki żelatyny opcjonalnie cukier puder Żelatynę rozpuść w odrobinie wody,wymieszaj, lekko podgrzej i dodaj
Z Kuchni Do Kuchnimetalowym pudełku, a przełożenie dżemem lub nutellą zostawić na ostatnią chwilę. Składniki: Na ok 50 małych ciasteczek: 3,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1/2 szklanki śmietany 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao Dodatkowo: słoiczek marmolady lub nutelli Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat lub stolnicę. Dodajemy posiekany na kawałki tłuszcz, przesiany cukier puder, żółtka
Kuchnia w czekoladziepołówek do dekoracji (co daje łącznie około 240 g orzechów włoskich) na lukier: około 150 g cukru pudru + 2 łyżki soku z cytryny do przekładania markiz: marmolada wieloowocowa lub inna dodatkowo: mąka do podsypywania WYKONANIE Ciasto można zagnieść już dzień wcześniej i włożyć do lodówki. Do miski wsypać zmielone orzechy, dodać obie mąki, szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy(...)przekładać na blaszkę. Pozostałe ciasto ponownie zagnieść i włożyć do lodówki. Ciasteczka piec 12-13 minut, wyciągnąć i zostawić na gorącej blaszce (po wyciągnięciu z piekarnika będą wydawać się miękkie, ale dojdą na blaszce). Procedurę ponowić, aż do zużycia całego ciasta. Do rondelka wrzucić 3-4 łyżki marmolady i podgrzać, aż będzie gorąca. Marmoladą smarować jedną połówkę markizy
Passions hobbies lifeZa dwa dni Tłusty Czwartek, więc nie mogło obyć się bez pączków z przepyszną marmoladą z różą. Jeszcze czas, by zdążyć je usmażyć! Przepis bardzo łatwy
Za drzwiami kuchniskładniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 12 łyżeczek gęstego powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego 1 białko wykonanie: Ciasto rozwijamy i kroimy na 12 jednakowych kwadratów
Domowy Smak JedzeniaO tej porze roku, jabłka w moim domu są owocami wszechobecnymi.Zjadamy je jako dżemy, marmolady w ciastach i oczywiście na świeżo. Dzisiaj proponuję szarlotkę z bezą
Gorący kąsekdzień i od święta, z pewnością są to najdelikatniejsze ciasteczka jakie zrobiłam. Urzekają kształtem, są kruche i bardzo smaczne. Składniki: 65 dag mąki pszennej 35 dag margaryny szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 4 łyżki cukru pudru 7 żółtek powidła śliwkowe, dżem lub marmolada 1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Cienko wałkujemy
Apetyczna babeczkaoprószone cukrem pudrem to świetna przekąska dla dzieci i dorosłych, prosty pomysł na deser lub podwieczorek. Pełne słodyczy ciasteczka osłodzą nam zimne, jesienne dni a podane z pyszną poranną kawą, dodadzą energii i humoru. Do przełożenia rurek możemy również użyć ulubionej marmolady lub dżemu. składniki na około 10 sztuk 200 g masła szklanka śmietany 18% 3 szklanki mąki
Smakowite Daniaodpowiedniej formy do upieczenia jednakowych ciasteczek, moim zdaniem ciastka wyszły ładne, choć większe niż zamierzałam. Ciasteczka te są bardzo dobre, polecam. Składniki: 3 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki maku dżem lub marmolada Wykonanie: Jajka i cukier włożyć do metalowej miski lub garnka, który należy ustawić na większym garnku
Mama Gotuje