ciasteczka z marmoladą - 753 przepisów (strona:23/51)

Rogaliki z kruchego ciasta z marmoladą 229

piekarnika, dzięki czemu sami możecie zdecydować jaką wielkość ciastek preferujecie i wycinać odpowiedniej wielkości figury :). Jak wspomniałam do rogalików nakładamy marmoladę, nie np. dżem, nutellę, etc. ponieważ takie nadzienie w wysokiej temperaturze staje się płynne i wycieknie z ciasteczek. Pieczemy w ok. 15 - 20min w temteraturze max. 200 stopni. Smacznego

Taste Of My Day
Podstawowy przepis na pączki 223

Już jutro Tłusty Czwartek. Nikt się zapewne więc nie zdziwi, że dzisiejszym przepisem będą właśnie pączki Mam dla Was klasyczny i stary przepis na pączki mojej

PatiGotuje
Bitki z makiem 132

wolałam te posypane czarnymi ziarenkami. I przepis na takie właśnie bitki zaproponuję dzisiaj. Składniki na 2 blaszki pojedynczych ciasteczek: 3 jajka (białka i żółtka osobno) 80 g drobnego cukru do wypieków 75 g mąki pszennej mak (do posypania) gęsty dżem lub marmolada (do przełożenia) Bardzo ważne jest, żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.  Mąkę przesiać, odłożyć. Białka oddzielić(...)cukierniczego z okrągłą tylką o szerokości 1 cm i wyciskać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Tuż przed samym pieczeniem posypać makiem. Ciasteczka piec (obie blaszki na raz!) w temperaturze 180ºC z termoobiegiem przez około 10 minut, aż będą lekko złote.  Wystudzić na kratce (fot.1) i przełożyć dżemem  (fot.2) . Źródło: mojewypieki.com

Świat Ciasta
Kruche ciasteczka z gotowanych żółtek -najlepsze 142

robić ciastka przekładane. Są na prawdę godne polecenia,dawno nie jadłam tak pysznych ciasteczek SKŁADNIKI 150g mąki pszennej tortowej 100g mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 150g masła 3 ugotowane zóltka cukier waniliowy  1 opakowanie DODATKOWO dowolny gęsty dżem,domowe powidła,marmolada LUKIER 1 białko cukier puder łyżeczka soku z cytryny Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, (ugotowane żółtka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Beza i kruche ciasteczka z marmoladą 186

Składniki na ciasto: 350g mąki pszennej 3 żółtka 200g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany,marmolada ,dżem do posmarowania ale niekoniecznie...u mnie dzem pomarańczowy Beza: 300g cukru pudru 3 białka Wykonanie: Mąkę, żółtka, miękkie masło pokrojone w kostkę oraz kwaśną śmietanę wymieszać i zagnieść. Ciasto powinno być elastyczne.U mnie w mikserze robione. Gotowe przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki(...)rozsmarowałam dżem,a następnie pokryłam ubita bezą ,bo córcia  kroiła  ,dlatego są nierówne kawałki.. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.proste ,szybkie w zrobieniu ,smaczne ciasteczka ...SMACZNEGO

w mojej kuchni
Drożdżowe ciastka z marmoladą 130

części rozwałkowywać na cienkie placki. Pokroić na kwadraty o boku ok. 8 cm. Na środek nakładać po łyżeczce powideł lub marmolady. Zawinąć jeden róg kwadratu na nadzienie, następnie przeciwległy róg zawinąć na wierzch tak żeby rożek wchodził pod spód ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec

W kuchni bez szafek
Ciasteczka składane z pianką 141

pieczenia  Pianka: - 3 białka - 30 dag cukru pudru Dodatkowo: - twarda marmolada lub domowe konfitury Wykonanie: 1. Łączymy ze sobą składniki na ciasto i szybko zagniatamy dłonią.  2. Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy cukier puder i łączymy ze sobą.  3. Ciasto wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Na połowę krążków dajemy piankę. Układamy na dużej blaszce i wkładamy

Apetyczna babeczka
Rogaliki serowe 167

Kruche słodkości, przypominające konsystencją rogaliki francuskie a nadziane naszą ulubioną marmoladą. Składniki: -250 g sera białego - 250 g mąki pszennej - 250 g margaryny - 1

Zainspirowana w kuchni
Rogaliki kruche! 245

Lekkie i kruche, o bardzo drobnej i malutkiej formie rogaliki maślane nadziewane marmoladą własnej roboty z mango i dyni piżmowej. Takie drobniutkie małe, słodkie co nieco

SMYKWKUCHNI
Karnawałowe piwoszki 278

możemy je podzielić i część wypić. Mamy karnawał, więc i takich słodkości powinno być u nas pod dostatkiem.  Ciasteczka są kruche, delikatne i ... uzależniające! Składniki: 4 szklanki mąki 1 kostka masła  1 kostka margaryny 1 szklanka piwa Dodatkowo: marmolada 1 żółtko cukier kryształ gruboziarnisty Sposób przygotowania: Składniki na ciasto posiekać, a następnie wyrobić. Owinąć w woreczek i schować

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka budyniowe 322

samym dostosować do każdej okazji. Polecam. 5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka) 3 jajka 1/2 torebki proszku do pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo: marmolada do sklejania ciastek czekolada lub lukier do dekoracji cukier puder Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wychodzi dosyć klejące. Zawinąć

Praktyczna pl
Kruche ciasteczka z gotowanych żółtek -najlepsze 136

żółtek. Oryginalny przepis na ciasto pochodzi z bloga Uwaga Babcia Gotuje. Ciasteczka są wspaniałe,kruche i jedne z najlepszych jakie robiłam. SKŁADNIKI 150g mąki pszennej tortowej 100g mąki ziemniaczanej 60g cukru pudru 3 ugotowane żółtka 150 g masła opakowanie cukru waniliowego DODATKOWO dowolny gęsty dżem powidła lub marmolada LUKIER sok z cytryny łyżeczka białko cukier puder (ile weźmie-musi być

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Baletki z makiem (bitki z makiem) 127

Moje Wypieki, muszę przyznać, że wypiekł się udał fajnie, a więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasteczka są biszkoptowe, mięciutkie i pyszne. Smacznego! Składniki (2 blaszki pojedynczych biszkopcików): 3 jajka 80 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej mak do posypania   gęsty dżem lub marmolada do przełożenia Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę(...)blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Posypujemy po wierzchu makiem. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 10 minut, aż będą lekko złote. Wystudzone ciasteczka przekładamy dżemem. PS. białka niedokładnie ubite lub zbyt mocno wymieszana masa jajeczna z mąką spowoduje płaskie i rozlewające się na blaszce ciasteczka, bo zniszczeniu ulegną pęcherzyki powietrza; płaskie będą również, jeśli

psgotujemy