ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:216/431)

Florentynki wg Aleex 203

książkową. Polecam Wam gorąco tę powieść. I ciasteczka. Obie rzeczy znakomite. Składniki na 20 sztuk: • 50 g kandyzowanych wiśni • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej • 100 g suszonej żurawiny • 200 g migdałów w słupkach • 50 g mąki pszennej • 120 g masła • 120 g cukru • 50 ml śmietany kremówki 30% Dodatkowo: • 200 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Do rondelka(...)skórkę pomarańczową, żurawinę, migdały i mąkę pszenną. Delikatnie wymieszać. 3. Do bakalii dodać przestudzone masło z cukrem, wymieszać do połączenia. 4. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Układać ciasteczka na blasze w dużych odstępach od siebie - 1 płaska łyżka na każde ciastko, następnie spłaszczyć łyżką. 5. Piec w temperaturze 160ºC przez około 12 - 15 minut, aż się zezłocą. Ciastka

W mojej kuchni
Gotowany sernik 144

cukier 1.1/2 szklanki 6 jaj masło 250 g 3 budynie waniliowe po 40 g rodzynki 75 g żurawina 75 g aromat waniliowy 1 mleko 3/4 szklanki Dodatkowo: czekolada 200 g mleko 3-5 łyżek bakalie  Krok 1 Do misy wkładam ser z wiaderka, dodaje jaja,aromat waniliowy i żurawinę z rodzynkami. Miksuje na małych obrotach do połączenia(...)mleku budynie i wlewam do sera, mieszam do momentu aż zgęstnieje. Naczynie żaroodporne wykładam ciasteczkami korzennymi i na to przelewam masę serową. Zostawiam do ostygnięcia, następnie wkładam już zimne do lodówki na 12 godzin. Krok 4 Następnego dnia wyjmuje sernik z lodówki. Czekoladę rozpuszczam z 3 łyżkami mleka i polewam sernik. Na wierzchu dekoruje go jak mi się podoba. Idealnie

Różowa kuchnia
Czekoladowe ciasteczka 151

lentilkami. Idealne dla dzieci, ale nikt nie przejdzie obok nich obojętnie. Ciasteczka idealnie pasują na przyjęcia, kinderbale, pikniki lub do kawki. Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g masła 1 szklanka cukru kryształu 100 g mlecznej czekolady 1 jajko lentilki Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Roztapiamy masło(...)dodajemy cukier i czekoladę. Podgrzewamy na niewielkim ogniu do momentu otrzymania gładkiej masy. Po przestudzeniu dodajemy do niej jajko, a następnie suche składniki. Wyrabiamy ciasto. Formujemy lekko spłaszczone kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciastkach układamy czekoladowe cukierki. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 12-14 minut w zależności od wielkości ciastek. Ciasteczka wyciągamy z piekarnika w momencie podpieczonych

Życie zaczyna się w kuchni
Koktajle deserowe z BlendyGo 2 (Nowy Blender Bezprzewodowy BlendyGo 2 - test i recenzja) 59

dodatkiem biszkoptów, gorzkiej czekolady oraz opcjonalnie likieru amaretto. Przygotowany na bazie śmietanki kremówki, mascarpone oraz kawy. Słodzony miodem/syropem z agawy oraz bananem. Składniki: 100 ml kawy 1/2 banana 1 łyżka serka mascarpone 100 ml śmietanki 30%  ok. 50-70 ml mleka (może być roślinne) 10 ml likieru amaretto (opcjonalnie) 2-3 kostki gorzkiej czekolady 2 podłużne biszkopty 1 łyżka(...)obieramy i kroimy w kostkę. Gorzką czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. Do blendera wlewamy najpierw kawę i amaretto, a następnie dodajemy pokrojonego banana, miód, serek mascarpone, śmietankę, mleko i na końcu czekoladę oraz połamane na mniejsze kawałki biszkopty. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 2) Koktajl oreo Waniliowy koktajl z ciasteczkami Oreo. Przygotowany na bazie mleka roślinnego oraz

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle deserowe z BlendyGo 2 (Nowy Blender Bezprzewodowy BlendyGo 2 - test i recenzja) 59

dodatkiem biszkoptów, gorzkiej czekolady oraz opcjonalnie likieru amaretto. Przygotowany na bazie śmietanki kremówki, mascarpone oraz kawy. Słodzony miodem/syropem z agawy oraz bananem. Składniki: 100 ml kawy 1/2 banana 1 łyżka serka mascarpone 100 ml śmietanki 30%  ok. 50-70 ml mleka (może być roślinne) 10 ml likieru amaretto (opcjonalnie) 2-3 kostki gorzkiej czekolady 2 podłużne biszkopty 1 łyżka(...)obieramy i kroimy w kostkę. Gorzką czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. Do blendera wlewamy najpierw kawę i amaretto, a następnie dodajemy pokrojonego banana, miód, serek mascarpone, śmietankę, mleko i na końcu czekoladę oraz połamane na mniejsze kawałki biszkopty. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 2) Koktajl oreo Waniliowy koktajl z ciasteczkami Oreo. Przygotowany na bazie mleka roślinnego oraz

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowa śliwka 77

Ciasto czekoladowa śliwka Pyszne dwuwarstwowe ciasto na bazie biszkoptu kakaowego z delikatnym musem śliwkowym. Rewelacyjny deser, który z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam!  

Blog z Apetytem
Mazurek wielkanocny z białą czekoladą 125

łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru kilka sztuk orzeszków piniowych biała czekolada 1/2 łyżeczki szafranu 100 ml śmietanki kremówki  Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem dopieczenia. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Rozwałkuj spód na mazurek. Boki możesz udekorować wycinając foremką ciasteczka lub zrobić ramkę.Należy je "przykleić" na białko, a żółtko wykorzystamy do posmarowania

AZgotuj!
Ciasteczka czekoladowo - kawowe 154

sklepu tea rebels . Ciasteczka obłędnie czekoladowe z nutą kawy. Wszystkim bardzo smakowały, kruche, delikatne, trzeba będzie niedługo znowu zrobić :-). Polecam i życzę miłego dnia :-). Składniki na około 20 sztuk: 100 g mąki ryżowej 20 g skrobi ziemniaczanej 110 g masła (temp. pokojowa) 80 g erytrolu/cukru trzcinowego/ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g gorzkiej czekolady 5 łyżeczek mocnego naparu(...)składniki, miksujemy, żeby połączyły się z resztą. 4. Dodajemy kawę i posiekaną czekoladę, delikatnie miksujemy. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 6. Za pomocą łyżki nabieramy ciasto. W rękach formujemy kulkę, kładziemy na papier i lekko ugniatamy. Pamiętajmy o odstępach, bo ciasteczka zwiększą swoja objętość podczas pieczenia. Pieczemy około 15 minut. Studzimy na kratce. Smacznego

kruche babeczki
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami 170

gotowe. Przepis dodaję do akcji  Ciasto na niedzielę , gdzie pieczemy w tym tygodniu ciasteczka.  Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 tabliczki posiekanej czekolady 35 g posiekanych orzechów 35 g rodzynek 1 łyżka słonecznika 2 garście żurawiny 3/4 szklanki wody(...)wielkości orzecha włoskiego, formując okrągłe ciastko. Piec 10-15 minut, aż lekko się zrumienią. Pozostawić do ostudzenia - to wtedy ciastka lekko twardnieją i stają się chrupiące. Razem ze mną ciasteczka wypiekały: Marcepanowy Kącik Lidia Moje małe czarowanie Kuchnia mniam Słodkie okruszki Di Gotuje Izioni pyszne smaki Di Gotuje Z miłości do słodkości Czarna od kuchni

Ewusiowe Smaki
Ciastka - Łapy Misia 119

Ciasta, ciastka, ciasteczka" Jana Czernikowskiego i właśnie ich nazwa skusiła mnie do ich upieczenia. "Łapy Misia" niezwykle mnie zaintrygowały - skojarzyły mi się właśnie z dużymi, okrągłymi ciasteczkami dla dzieci. Ciasteczka są naprawdę pyszne - z zewnątrz chrupiące a w środku miękkie i pełne aromatycznych orzechów. Doskonale smakują z mlekiem jak i z kawą. I szybko znikają;)  Składniki: 25 dag mąki(...)bułki tartej 15 dag orzechów laskowych (dałam włoskie) 20 dag cukru 10 dag masła 1/2 łyżeczki amoniaku 3/4 szklanki mleka 5 dag kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 1 białko czekolada* Orzechy laskowe lekko uprażyć (ja dałam włoskie więc pominęłam tę czynność) i grubo posiekać. Wszystkie podane składniki (oprócz białka) wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto. Następnie odrywać po kawałeczku ciasta, formować

My simple kitchen
Magdalenki piernikowe z powidłami śliwkowymi 216

ciasteczka wypiekane w specjalnych foremkach w kształcie muszelek. Pochodzą z Lotaryngii, regionu w północno-wschodniej Francji. Podobno wymyśliła je w XIX wieku mistrzyni cukiernictwa Madaleine Paulmier. Inne źródła mówią, że madame Paulmier była wcześniej kucharką Stanisława Leszczyńskiego i to on jest autorem legendarnej receptury magdalenek. Moje magdalenki w świątecznej odsłonie, pachnące przyprawami korzennymi, z nadzieniem z powideł śliwkowych, oblane czekoladą(...)około 10 minut, następnie delikatnie wyjmujemy ciasteczka z foremki. Kolejne porcje przygotowujemy w ten sam sposób: smarujemy foremki, nakładamy zimną masę i pieczemy.  Wystudzone magdalenki smarujemy powidłami śliwkowymi i sklejamy ze sobą. Możemy schłodzić je w lodówce zanim zaczniemy je dekorować, aby się dobrze skleiły. Następnie zanurzamy je do połowy w roztopionej czekoladzie i dekorujemy posypkami

Smakowity Blog Kulinarny
Tradycyjny sernik 85

Przepisów na sernik nigdy za wiele. Uwielbiam serniki, przede wszystkim te ciężkie na prawdziwym twarogu, takie serniki, jak były kiedyś. Wprawdzie zawsze upraszczam przygotowanie sernika, gdyż

dom-agi.pl
Ciasteczka czekoladowe 121

pyszne) to już niestety, zdrowe nie będą Ciasteczka czekoladowe przepis na 20 ciasteczek 100 g mąki ryżowej 100 g mąki orkiszowej 20 g gorzkiego kakao 80 ml mleka migdałowego 60 ml miodu lub syropu daktylowego 25 ml oleju słonecznikowego 10 g proszku do pieczenia + gorzka czekolada W rondelku podgrzej mleko z miodem lub syropem daktylowym. Do miski przesiej mąkę ryżową(...)orkiszową, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj składniki mokre: mleko z syropem lub miodem oraz olej. Całość dokładnie wymieszaj. Czekoladę pokrój na drobne kawałki, dodaj do ciasta. Zagniataj, aż powstanie jednolite ciasto. Odłóż je na ok. 20 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyjmij z lodówki. Odrywaj niewielkie

365 dni dookoła kuchni
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 3 146

herbatą Matcha, najbardziej intensywny wariant. Lodziarnia Nanaya. Shizuoka     – lodziarnia i  wybór lodów o różnej intensywności herbaty Matcha. Lodziarnia Nanaya. Tokio  –  deser lodowy z ciasteczkami w stylu Oreo.  Akihabara, Meido cafe.  Kioto  – l ody włoskie o smaku herbaty Matcha. Kioto   –  słodki deser z tofu, śmietany i tapioki. Restauracja Ume no Hana(...)czerwonej fasoli. Herbaciarnia Ippodo. Kioto  – herbata Matcha w formie pasty (konsystencja roztopionej czekolady). Herbaciarnia Ippodo. Fukuoka  – herbata Fukamushi Sencha (japońska herbata liściasta o delikatnym smaku). Restauracja Ume no Hana, dzielnica Tenjin.   Shizuoka  – herbata Fukamushi Sencha z mini ciasteczkiem. Kitakyushu (prefektura Fukuoka) – mistrzyni herbaciana i jej uczennica podczas przygotowania herbaty Matcha. Ogród

Kuchcik gotuje