PIEKARNIK NAGRZEJ NA 170 STOPN I, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układaj kokosanki, najwygodniej robić to dwoma łyżkami. Ciasteczka powinny mieć wielkość orzecha włoskiego, później urosną :) KOKOSANKI POWINNY BYĆ GOTOWE w 15 minut, jeśli chcesz możesz udekorować je czekoladą lub inną polewą, ja z tego zrezygnowałam, bo te kokosanki są pyszne same w sobie. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliśliczne jeżyki! takie wdzięczne, jesienne ciasteczka w roli głównej z jeżykami, atrakcyjne w wyglądzie i wybornie smakują, trudno się im oprzeć, kruchość połączona ze smakiem czekolady! Składniki 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki smalcu 3 żółtka 2 żółtka ugotowane 1 łyżka zmielonych migdałów polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka masła
kgwjanczewoczęsto występują w mojej kuchni, a to dlatego, że wprost kocham ich smak! Kupuję z nimi każdą jedną rzecz - czekoladę, jogurty, lody i wszystko to, co mi wpadnie w rękę :) Dziś przygotowałam dla Was pieczony sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z sezonowymi owocami - truskawkami i malinami, które kocham równie mocno :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 175 g ciasteczek
My Culinary Artpapierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170º C przez 8 – 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka przekroiłam na połówki, aby przywrócić im kształt batonika i ułożyłam na kratce do ostudzenia. Sezamki owsiano kokosowe możemy polać czekoladą, dodatkowo posypać orzechami, albo zjeść same. Zdrowe i pyszne, akurat na przekąskę. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Sezamki owsiano kokosowe
mojewypiekiinietylkolnianego. W ogóle nie ujmuje to smaku moim pieguskom a tylko dodaje. Polecam spróbować bo warto! Składniki (na 15 ciasteczek): 100 gram miękkiego masła 1 jajko 50 gram cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 180 gram mąki 3/4 tabliczki czekolady mlecznej szczypta soli garść siemienia lnianego- oczywiście nie trzeba dodawać, wtedy nasze pieguski będą bardziej tradycyjne. Jednak należy pamiętać
Mango Papajabita śmietana i toffi :) Robi sie je bardzo szybko , jest przepyszne i znika momentalnie . Składniki: 400 g pełnoziarnistych ciasteczek 200 g masła 1 puszka kajmaku 2 banany 500 g śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miodu czekolada deserowa do dekoracji ( 3 kostki ) Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy. Ciastka blenderujemy , albo drobno kruszymy. Rozdrobnione łączymy z roztopionym masłem
Słodkości i nie tylkogalaretką. klik Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. klik Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik Błyskawiczne ciasto pod owoce sezonowe, mrożone, suszone czy z kompotu.klik Po więcej przepisów, zapraszam do mojej zakładki CIASTA i CIASTECZKA klik
Kuchnia z widokiem na ogródzblendować na gładką masę. Znów wstawić na palnik, dodać cukier, czekoladę i kakao, mieszać do rozpuszczenia czekolady. Chwilę jeszcze poddusić. Jeśli za mało słodkie, dodać go wedle własnego gustu. Przestudzić lekko. Wylać na przestudzoną tarte, Schłodzić. Udekorować bakaliowymi ciasteczkami i miętą lub wedle własnego pomysłu. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Naszym małym testerom przypadła do gustu krówka oraz duet czekoladowy (połączenie gorzkiej i białej czekolady) oraz (co dziwne w ich przypadku) sorbet pomarańczowy. Sorbet miał bardzo intensywny, słodki smak pomarańczy, bardzo orzeźwiający w upalne dni. Z ciekawością sprawdziłyśmy również smak banan z kajmakiem i ciasteczkami. Bardzo interesowały nas te lody, gdyż podobny smak jadłyśmy w królowej poznańskich lodziarni Kolorowej(...)podobnie, niby dobre, smaczne, ineresujace - ale nadal czegoś im brakuje, Dosłownie jeszcze z dwa, trzy kroki by Lodziarnia Wroniecka mogła konkurować z najlepszymi. Przykłady smaków : Śmietanka z bezą Czekolada Krówka Masło orzechowe Śmietanka Czekoladowy duet Kakao, pomarańcza (vege) Sorbet pomarańcza Sorbet owoce leśne Koszt porcji : 4 zł (porcja 70g) Ponadto w lodziarni można kupić sam wafelek w cenie 50gr
Kolizje SmakówCzekoladowe desery to prawdziwa uczta dla podniebienia. Czekolada ma w sobie odrobinę magii, podnosi endorfiny szczęścia, teraz u progu jesieni odrobina jej w deserach i wypiekach wręcz wskazana J Urozmaica smak, gorących deserów, ciast, ciasteczek a także deserów na zimno. Czekoladowy aksamitny mus który Wam prezentuję w połączeniu z musem malinowym z odrobiną rumu i jadalną ziemią(...)pokruszonych czekoladowych ciasteczek to uczta zarówno dla podniebienia jak i dla oka, polecam jest nieziemsko pyszny ! Doskonały deser na weekend bez pieczenia. Ps. Jeśli komuś w musie malinowym przeszkadzają pestki, można maliny przetrzeć przez sitko przed dodaniem żelatyny, ale naprawdę nie ma takiej konieczności. Składniki na 4 porcje/ Malinowy mus: 25 dag świeżych malin ½ szklanki cukru-można mniej
Wanilia i KardamonWłaśnie dziś mijają dwa lata odkąd mój pierwszy wpis pojawił się na blogu. Z każdym dniem uczę się gotować, lepiej dobierać smaki i przede wszystkim stwarzać
dom-agi.plksiążkową. Polecam Wam gorąco tę powieść. I ciasteczka. Obie rzeczy znakomite. Składniki na 20 sztuk: • 50 g kandyzowanych wiśni • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej • 100 g suszonej żurawiny • 200 g migdałów w słupkach • 50 g mąki pszennej • 120 g masła • 120 g cukru • 50 ml śmietany kremówki 30% Dodatkowo: • 200 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Do rondelka(...)skórkę pomarańczową, żurawinę, migdały i mąkę pszenną. Delikatnie wymieszać. 3. Do bakalii dodać przestudzone masło z cukrem, wymieszać do połączenia. 4. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Układać ciasteczka na blasze w dużych odstępach od siebie - 1 płaska łyżka na każde ciastko, następnie spłaszczyć łyżką. 5. Piec w temperaturze 160ºC przez około 12 - 15 minut, aż się zezłocą. Ciastka
W mojej kuchnicukier 1.1/2 szklanki 6 jaj masło 250 g 3 budynie waniliowe po 40 g rodzynki 75 g żurawina 75 g aromat waniliowy 1 mleko 3/4 szklanki Dodatkowo: czekolada 200 g mleko 3-5 łyżek bakalie Krok 1 Do misy wkładam ser z wiaderka, dodaje jaja,aromat waniliowy i żurawinę z rodzynkami. Miksuje na małych obrotach do połączenia(...)mleku budynie i wlewam do sera, mieszam do momentu aż zgęstnieje. Naczynie żaroodporne wykładam ciasteczkami korzennymi i na to przelewam masę serową. Zostawiam do ostygnięcia, następnie wkładam już zimne do lodówki na 12 godzin. Krok 4 Następnego dnia wyjmuje sernik z lodówki. Czekoladę rozpuszczam z 3 łyżkami mleka i polewam sernik. Na wierzchu dekoruje go jak mi się podoba. Idealnie
Różowa kuchnialentilkami. Idealne dla dzieci, ale nikt nie przejdzie obok nich obojętnie. Ciasteczka idealnie pasują na przyjęcia, kinderbale, pikniki lub do kawki. Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g masła 1 szklanka cukru kryształu 100 g mlecznej czekolady 1 jajko lentilki Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Roztapiamy masło(...)dodajemy cukier i czekoladę. Podgrzewamy na niewielkim ogniu do momentu otrzymania gładkiej masy. Po przestudzeniu dodajemy do niej jajko, a następnie suche składniki. Wyrabiamy ciasto. Formujemy lekko spłaszczone kulki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciastkach układamy czekoladowe cukierki. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 12-14 minut w zależności od wielkości ciastek. Ciasteczka wyciągamy z piekarnika w momencie podpieczonych
Życie zaczyna się w kuchnidodatkiem biszkoptów, gorzkiej czekolady oraz opcjonalnie likieru amaretto. Przygotowany na bazie śmietanki kremówki, mascarpone oraz kawy. Słodzony miodem/syropem z agawy oraz bananem. Składniki: 100 ml kawy 1/2 banana 1 łyżka serka mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 50-70 ml mleka (może być roślinne) 10 ml likieru amaretto (opcjonalnie) 2-3 kostki gorzkiej czekolady 2 podłużne biszkopty 1 łyżka(...)obieramy i kroimy w kostkę. Gorzką czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. Do blendera wlewamy najpierw kawę i amaretto, a następnie dodajemy pokrojonego banana, miód, serek mascarpone, śmietankę, mleko i na końcu czekoladę oraz połamane na mniejsze kawałki biszkopty. Blender zakręcamy i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 2) Koktajl oreo Waniliowy koktajl z ciasteczkami Oreo. Przygotowany na bazie mleka roślinnego oraz
Kuchnia MagdaLeny