pszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy
Tradycyjna kuchnia KasiCzekoladowe jajka z masą twarogową i brzoskwinią 2. Kolorowe jajeczka (na bazie jogurtu naturalnego, kefiru i galaretek) 3. Kruche ciasteczka w kształcie zajączków i baranków 4. Babka piaskowa dwukolorowa 5. Mazurek z kajmakiem 6. Mazurek chałwowo-orzechowy z czekoladą 7. Mazurek z marcepanem, dżemem malinowym i czekoladą (przepyszny!) 8. Babka z jabłkami 9. Babeczki z masą kajmakową i orzechami
Ugotowaćłyżki gęstej śmietany lukier: - 1 białko - 1 1/4 szklanki cukru pudru dodatki: - posypki Delecta (kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek smak truskawkowy i mango, kuleczki zbożowe w różowej skorupce) Forma: blacha od piekarnika/ lub specjalna forma płaska do ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem, miodem, kakao i kawą rozpuszczamy w garnczku. 1/4 mąki dodajemy do ciepłej masy i dokładnie mieszamy. Odkładamy
Kuchnia co dniaPIEKARNIK NAGRZEJ NA 170 STOPN I, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układaj kokosanki, najwygodniej robić to dwoma łyżkami. Ciasteczka powinny mieć wielkość orzecha włoskiego, później urosną :) KOKOSANKI POWINNY BYĆ GOTOWE w 15 minut, jeśli chcesz możesz udekorować je czekoladą lub inną polewą, ja z tego zrezygnowałam, bo te kokosanki są pyszne same w sobie. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliśliczne jeżyki! takie wdzięczne, jesienne ciasteczka w roli głównej z jeżykami, atrakcyjne w wyglądzie i wybornie smakują, trudno się im oprzeć, kruchość połączona ze smakiem czekolady! Składniki 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki smalcu 3 żółtka 2 żółtka ugotowane 1 łyżka zmielonych migdałów polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka masła
kgwjanczewoczęsto występują w mojej kuchni, a to dlatego, że wprost kocham ich smak! Kupuję z nimi każdą jedną rzecz - czekoladę, jogurty, lody i wszystko to, co mi wpadnie w rękę :) Dziś przygotowałam dla Was pieczony sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z sezonowymi owocami - truskawkami i malinami, które kocham równie mocno :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 175 g ciasteczek
My Culinary Artpapierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170º C przez 8 – 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka przekroiłam na połówki, aby przywrócić im kształt batonika i ułożyłam na kratce do ostudzenia. Sezamki owsiano kokosowe możemy polać czekoladą, dodatkowo posypać orzechami, albo zjeść same. Zdrowe i pyszne, akurat na przekąskę. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Sezamki owsiano kokosowe
mojewypiekiinietylkolnianego. W ogóle nie ujmuje to smaku moim pieguskom a tylko dodaje. Polecam spróbować bo warto! Składniki (na 15 ciasteczek): 100 gram miękkiego masła 1 jajko 50 gram cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 180 gram mąki 3/4 tabliczki czekolady mlecznej szczypta soli garść siemienia lnianego- oczywiście nie trzeba dodawać, wtedy nasze pieguski będą bardziej tradycyjne. Jednak należy pamiętać
Mango Papajabita śmietana i toffi :) Robi sie je bardzo szybko , jest przepyszne i znika momentalnie . Składniki: 400 g pełnoziarnistych ciasteczek 200 g masła 1 puszka kajmaku 2 banany 500 g śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miodu czekolada deserowa do dekoracji ( 3 kostki ) Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy. Ciastka blenderujemy , albo drobno kruszymy. Rozdrobnione łączymy z roztopionym masłem
Słodkości i nie tylkogalaretką. klik Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. klik Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik Błyskawiczne ciasto pod owoce sezonowe, mrożone, suszone czy z kompotu.klik Po więcej przepisów, zapraszam do mojej zakładki CIASTA i CIASTECZKA klik
Kuchnia z widokiem na ogródzblendować na gładką masę. Znów wstawić na palnik, dodać cukier, czekoladę i kakao, mieszać do rozpuszczenia czekolady. Chwilę jeszcze poddusić. Jeśli za mało słodkie, dodać go wedle własnego gustu. Przestudzić lekko. Wylać na przestudzoną tarte, Schłodzić. Udekorować bakaliowymi ciasteczkami i miętą lub wedle własnego pomysłu. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Naszym małym testerom przypadła do gustu krówka oraz duet czekoladowy (połączenie gorzkiej i białej czekolady) oraz (co dziwne w ich przypadku) sorbet pomarańczowy. Sorbet miał bardzo intensywny, słodki smak pomarańczy, bardzo orzeźwiający w upalne dni. Z ciekawością sprawdziłyśmy również smak banan z kajmakiem i ciasteczkami. Bardzo interesowały nas te lody, gdyż podobny smak jadłyśmy w królowej poznańskich lodziarni Kolorowej(...)podobnie, niby dobre, smaczne, ineresujace - ale nadal czegoś im brakuje, Dosłownie jeszcze z dwa, trzy kroki by Lodziarnia Wroniecka mogła konkurować z najlepszymi. Przykłady smaków : Śmietanka z bezą Czekolada Krówka Masło orzechowe Śmietanka Czekoladowy duet Kakao, pomarańcza (vege) Sorbet pomarańcza Sorbet owoce leśne Koszt porcji : 4 zł (porcja 70g) Ponadto w lodziarni można kupić sam wafelek w cenie 50gr
Kolizje SmakówCzekoladowe desery to prawdziwa uczta dla podniebienia. Czekolada ma w sobie odrobinę magii, podnosi endorfiny szczęścia, teraz u progu jesieni odrobina jej w deserach i wypiekach wręcz wskazana J Urozmaica smak, gorących deserów, ciast, ciasteczek a także deserów na zimno. Czekoladowy aksamitny mus który Wam prezentuję w połączeniu z musem malinowym z odrobiną rumu i jadalną ziemią(...)pokruszonych czekoladowych ciasteczek to uczta zarówno dla podniebienia jak i dla oka, polecam jest nieziemsko pyszny ! Doskonały deser na weekend bez pieczenia. Ps. Jeśli komuś w musie malinowym przeszkadzają pestki, można maliny przetrzeć przez sitko przed dodaniem żelatyny, ale naprawdę nie ma takiej konieczności. Składniki na 4 porcje/ Malinowy mus: 25 dag świeżych malin ½ szklanki cukru-można mniej
Wanilia i KardamonWłaśnie dziś mijają dwa lata odkąd mój pierwszy wpis pojawił się na blogu. Z każdym dniem uczę się gotować, lepiej dobierać smaki i przede wszystkim stwarzać
dom-agi.pl