linku TUTAJ Kostka Jogurtowo - Serowa z Galaretką i Pająkami (z suszonych śliwek i anyżowych żelków) z TEGO przepisu Przepyszne Ciasteczka Orzechowe z Pająkami znane Wam już z TEGO przepisu Muffinki z TEGO przepisu, ale w wersji z kakao i czekoladą, mascarpone, kremówką oraz czekoladową pajęczyną 😋 Maleńkie Pizzerinki (spiderinki) z Pająkami - z salami, mozzarellą i oliwkami 😋 Widok z góry
Słodko-Słony Świat IlonyIdealnie aksamitny sernik z twarogu, mascarpone i białej czekolady. Wyrósł bardzo równy i naprawdę wspaniale się kroi. Przyznam, że skorzystałam z ułatwień – gotowej masy kajmakowej i spodu z ciasteczek
Bullioniemożliwe, a jednak Kremowe i mocno Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik Kakaowe babeczki z truskawkami Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady. Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony
NiePieprz.pltoffi :) Robi się je bardzo szybko , jest przepyszne i znika momentalnie ;) Składniki: 400 g pełnoziarnistych ciasteczek 200 g masła 1 puszka kajmaku 2 banany 500 g śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miodu czekolada deserowa do dekoracji ( 3 kostki ) Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy. Ciastka blendujemy , albo drobno kruszymy. Rozdrobnione łączymy z roztopionym masłem i miodem
Różne smaki w kuchniwarto wcześniej wyciągnąć je z zamrażalnika. Sernik na zimno ” Oreo „ Delikatny i puszysty sernik na zimno z ciasteczkami Oreo, swoją konsystencją przypominający nieco piankę. Sernik Kakaowe babeczki z truskawkami Mocno kakaowe babeczki z truskawkami i kawałkami mlecznej czekolady. Babeczki wbrew pozorom nie są słodkie. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony
NiePieprz.pljajek i bez maszyny na bazie kremu speculoos (prosty, trzyskładnikowy przepis znajdziecie tutaj - klik). Polane ciepłym sosem czekladowym (gorzka czekolada + kremówka) smakują wybornie. Składniki 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 150 g kremu speculoos 2/3 szklanki cukru pudru kilka pokruszonych ciasteczek speculoos Wszystkie składniki prócz ciasteczek zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przelać do pudełka z przykryciem, wstawić do zamrażalki
Słodkie inspiracjeTapioka to kasza wytwarzana z bulwy egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Jest lekkostrawna, bezglutenowa i nie zawiera cholesterolu. W związku z tym mogą ją jeść osoby
Oryginalny smakSemifreddo czekoladowo-kawowe „Zebra” na spodzie z pokruszonych wafelków. Ten deser lodowy pochodzący z Włoch jest niezwykle puszysty, delikatny i łatwo się go kroi
Oryginalny smakSłodkie ciasteczka z masą kokosową, chrupkie na zewnątrz , mięciutkie w środku, idealne do herbaty. Kokosanki można polać roztopioną gorzką lub mleczną czekoladą. Składniki: 3 białka szczypta soli 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych sok z połowy cytryny ( opcjonalnie) Przygotowanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną
Kukuleczkipszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy
Tradycyjna kuchnia KasiCzekoladowe jajka z masą twarogową i brzoskwinią 2. Kolorowe jajeczka (na bazie jogurtu naturalnego, kefiru i galaretek) 3. Kruche ciasteczka w kształcie zajączków i baranków 4. Babka piaskowa dwukolorowa 5. Mazurek z kajmakiem 6. Mazurek chałwowo-orzechowy z czekoladą 7. Mazurek z marcepanem, dżemem malinowym i czekoladą (przepyszny!) 8. Babka z jabłkami 9. Babeczki z masą kajmakową i orzechami
Ugotowaćłyżki gęstej śmietany lukier: - 1 białko - 1 1/4 szklanki cukru pudru dodatki: - posypki Delecta (kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek smak truskawkowy i mango, kuleczki zbożowe w różowej skorupce) Forma: blacha od piekarnika/ lub specjalna forma płaska do ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem, miodem, kakao i kawą rozpuszczamy w garnczku. 1/4 mąki dodajemy do ciepłej masy i dokładnie mieszamy. Odkładamy
Kuchnia co dniaPIEKARNIK NAGRZEJ NA 170 STOPN I, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układaj kokosanki, najwygodniej robić to dwoma łyżkami. Ciasteczka powinny mieć wielkość orzecha włoskiego, później urosną :) KOKOSANKI POWINNY BYĆ GOTOWE w 15 minut, jeśli chcesz możesz udekorować je czekoladą lub inną polewą, ja z tego zrezygnowałam, bo te kokosanki są pyszne same w sobie. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliśliczne jeżyki! takie wdzięczne, jesienne ciasteczka w roli głównej z jeżykami, atrakcyjne w wyglądzie i wybornie smakują, trudno się im oprzeć, kruchość połączona ze smakiem czekolady! Składniki 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki smalcu 3 żółtka 2 żółtka ugotowane 1 łyżka zmielonych migdałów polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka masła
kgwjanczewo