ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:201/431)

Maxi King 228

stopniowo dodawać do niego mleko w proszku, masło a także pokruszoną na mniejsze kawałki białą czekoladę- całość mieszać do czasu, aż masa będzie gładka, włożyć na około 30 minut do lodówki. Połowę masy wyłożyć na pierwszą warstwę herbatników i przykryć masę drugą warstwą ciasteczek. Na herbatniki wyłożyć kajmak- rozsmarować i wysypać na niego dwie garści solonych orzeszków, delikatnie je docisnąć

Krakowskie smaki Ani
Sernik konkursowy E. Wedel 169

laska wanilii lub łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 35 g mąki ziemniaczanej Do dekoracji 1/2 czekolady gorzkiej E. Wedel (dodałam więcej) 1 opakowanie pianek Ptasie Mleczko E. Wedel WYKONANIE Masło rozpuścić w garnuszku, przelać do miski, lekko ostudzić i dodać rozdrobnione ciasteczka Amerykanki. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia w całości lub posmarować boki lekko masłem(...)spód formy wyłożyć równomiernie masę z ciasteczek i docisnąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 ° C. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg, śmietanę, skórkę startą z jednej cytryny, sok z cytryny i zmiksować krótko do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i startą białą czekoladę, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać

Passions hobbies life
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 867

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w

Wiszniówka
PUCH Z CZEKOLADĄ 316

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody

Z Majeczką w kuchni
Śliwki w czekoladzie z marcepanem 155

Składniki: 200g marcepana, 280g śliwek suszonych, 300g ciemnej czekolady. Przygotowanie: Do środka każdej śliwki włożyć po kawałku marcepana. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śliwki obtoczyć w

W kuchni u Moniki
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 779

Morze Czarne to ciasto, którego powinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką

Trzeci talerz
Orzechowe ciasteczka 207

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasteczka orzechowe to jedne z lepszych ciasteczek jakie ostatnio jadłam. Są mega orzechowe, baardzo kruche i delikatne. Zrobiłam je

Marta Gotuje
Katarzynki Śnieżynki czyli poWeekendowe Łakocie odc.29 153

Od dziecka kochałam pierniczki i te alpejskie z marmoladka i czekolada, i te pyszne same w sobie bez żadnych dodatków :)Katarzynki, niemalże wielkości dłoni, bez lukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wafle przekładane z czekoladową polewą 216

Wafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują? Składniki : * paczka wafli * masa krówkowa o smaku kokosowym

Magiczne Życie Marty
Ciasteczka M&M’s 163

które tak bardzo kojarzyłyby mi się z dzieciństwem. (No może jeszcze tutaj warto wspomnieć o Skittles). Te ciasteczka moim zdaniem są lepsze niż same cukierki Zaskakują smakiem i strukturą. Są miękkie w środku i delikatnie kruche na zewnątrz. Słodyczy dodaje im czekolada, która wydostaje się z cukierków. Gwarantuję Ci, że będą one wspaniałym prezentem nie tylko dla małych łakomczuszków

365 dni dookoła kuchni
Sernik zebra bez pieczenia 10643

wanilii) 24g (3 łyżki lub 6 łyżeczek) żelatyny 100ml zimnej wody biała i ciemna czekolada do dekoracji Wykonanie: - dno i boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia (osobno wykładam dno, wyjmując papier poza obręcz, a osobno boki, przyklejając masłem wąski pasek pasujący do wysokości tortownicy) - ciasteczka i miękkie masło przełożyć do malaksera, rozdrobnić na masę o konsystencji mokrego piasku - masę ciasteczkową(...)się na boki i wypełnić formę, w razie potrzeby wierzch wyrównać łyżką - gotowy sernik schłodzić przez całą noc w lodówce (najlepiej pod przykryciem) - przed podaniem sernik udekorować posiekaną drobno czekoladą

Smakołyki Bereniki
Kokosowy sernik bez pieczenia 161

cieście jest on składnikiem dominującym Ten przepis to jednak baza, możesz go modyfikować dowolnie, dodając do niego np. gorzką czekoladę. Możesz go również udekorować świeżymi owocami Kokosowy sernik bez pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: 200 g ciasteczek maślanych 120 g masła 100 ml mleka kokosowego (stała część) 250 g mascarpone(...)śmietany 30% 30 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Ciasteczka przełóż do misy malaksera i zmiksuj, aby powstała a’la mąka. Masło rozpuść. Następnie połącz pokruszone ciasteczka z masłem. Powstałą masą wyłóż tortownicę (posmaruj ją wcześniej masłem). Dociśnij ciasteczka tak, aby ściśle przylegały do dna formy. Blachę wstaw do lodówki na ok. 30 minut

365 dni dookoła kuchni
Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami 110

Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne i już podczas pieczenia kuszą swoim obłędnym aromatem. Kokos i pistacje.... Mmmm... Idealnie komponują się z karmelem, czekoladą lub po prostu cukrem pudem. Nie są zbyt słodkie i to od Was zależy czym je udekorujecie. U mnie znikają w iście ekspresowym tempie, więc na szybkiego posypuję pudrem i już ich nie ma. (około(...)młynkiem/malakserem) na drobniutkie kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić (około 20 minut) w lodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione). Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem

Di gotuje
Ciastka owsiane 178

dyni, słonecznik, rodzynki  czekolada  0.5 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej masło  2 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  Wykonanie: Ucieramy mikserem masło + cukier+ jajka +mąka, soda i proszek. Dodajemy resztę składników. Ciasto wychodzi dosyć gęste, więc proszę się nie przerażać  :)  Formujemy małe ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach

Czerwona Porzeczka
Sernik z likierem Baileys i migdałami w karmelu 119

font:minor-latin;} Wyjątkowy, czekoladowy sernik z likierem Baileys na ciasteczkowym  spodzie, posypany migdałami w karmelu. Bardzo kremowy, łączący różne smaki i tekstury- od lekko słonawych ciasteczek digestive na spodzie, przez pyszną czekoladowo- serową masę z nutką kawową i likierem Baileys, do chrupkich, słodkich migdałów w karmelu. Myślicie, że to lekka przesada i rozpusta? Być może(...)łyżka miodu Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ciasteczka pokruszyć na bardzo drobno (można w mikserze albo ręcznie) wlać do nich roztopione masło, wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy, ugnieść. Wstawić do piekarnika i piec ok 7 minut. Czekoladę pokruszyć i włożyć do miski. Podgrzać śmietanę ale jej nie gotować, zalać pokruszoną czekoladę i mieszać

Smaczny zeszyt