ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:196/431)

Ekspresowe Ciastka Jeżyki 179

ciasteczka są po prostu super ! Przygotowuje się je w dosłownie 15 minut, a potem przyjemności z jedzenia jest mnóstwo :) Najlepiej smakują na drugi dzień kiedy czekolada idealnie zastygnie a całe ciastko przejdzie wszystkimi smakami :) Składniki na około 24 ciastka: 1 i 1/2 tubki mleka zagęszczonego słodzonego (razem około 225 g) 1 tabliczka deserowej czekolady (może też być mleczna jeśli lubicie(...)garść rodzynek, posiekanych orzechów, migdałów itp. 1. Masło, cukier, czekoladę i mleko z tubek umieścić w garnuszku, rozpuścić i zagotować. 2. Następnie dosypać płatki kukurydziane, ryż/pszenicę, orzechy, rodzynki itp. tyle aby masa była dość gęsta. 3. Małą łyżeczką wykładamy porcje na blaszki wyłożone papierem do pieczenia, formując ciasteczka. Zostawiamy najlepiej na całą noc w temp. pokojowej do całkowitego

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka z masłem orzechowym 133

gdyby to była słodkość przełamana niewielką ilością soli? Nie mam na myśli solonego karmelu czy też czekolady z solą, a... masło orzechowe! Najlepsze właśnie nieco słone i z chrupiącymi kawałkami orzechów. Można z niego przygotować rewelacyjne, nieco popękane, rustykalne ciasteczka. Z wierzchu chrupiące, w środku mięciutkie, o wyraźnym smaku masła orzechowego. Pyszne! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz

Pora coś zjeść
Mus czekoladowy, delikatny 90

Bardzo smaczny delikatny deser. Mus wychodzi puszysty i delikatny. Można serwować go podając w małych słoiczkach dodając do tego małe kruche ciasteczko. Wykonanie w thermomix na dole. Żółtka i cukier ubić na puch za pomocą miksera. Około 5 minut. Masa musi zwiększyć objętość i nabrać bladego koloru. Mleko wlać do garnuszka zagotować, lekko przestudzić. Gorące mleko wlewać bardzo powoli(...)masy jajecznej. Cały czas masę ubijać. Ponownie masę wlać do garnuszka i podgrzewać. Mieszać już wolniej. Nie wolno zagotować już masy. Masa powinna lekko zgęstnieć. Dodać połamaną drobno czekoladę. Czekolada misi się dokładnie rozpuścić i wmieszać w masę jajeczną. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, wymieszać. Żelatyna powinna napęcznieć. Następnie wlać odrobinę wrzątki. Dokładnie wymieszać. Lekko przestudzić i wlać do masy

Kuchnia Pokoleń
Wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady 217

Dziś zapraszam Was na pyszny wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady . Taki deser smakiem i uroczo różowym kolorem zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy

Słodkie okruszki
Babeczki z rabarbarem 144

Rabarbar uwielbiam szczególnie w postaci bardzo zimnego, kwaskowatego kompotu, który chłodzi i orzeźwia podczas upałów. Ale w słodkich wypiekach jest też niczego sobie Zazwyczaj Piotrek przygotowuje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przyprawa korzenna do ciasteczek Spekulatius (Speculoos). 212

miesiąc, pełen wspaniałych potraw, cudownych zapachów i oczywiście prezentów :) Ostatnio, z myślą o świątecznych ciasteczkach, przygotowałam tę wspaniałą, aromatyczną, korzenną przyprawę i muszę Wam powiedzieć, że jestem bardzo szczęśliwa, że trafiłam na ten przepis (znajdziecie go  tutaj ). Przyprawę można używać również do aromatyzowania kawy, czekolady na gorąco, dodawać do innych wypieków, kremów, czy bitej śmietany. A jeśli chcecie upiec

Rozpustne gotowanie
Keto lody dyniowe (Paleo, LowCarb) 171

zaproponuję Wam typowo jesienny deser na gorąco. W myśl zasady, że trzeba się dostosowywać do zastanych warunków, a nie kierować się schematami.. Keto lody dyniowe z kawałkami czekolady Keto lody dyniowe – świetny deser na przełom lata i jesieni I chociaż dynia nie jest oczywistym wyborem w przypadku lodów , bo do nich wybiera się zazwyczaj słodkie owoce , to wszystkich sceptyków(...)zasady musi być udane. Nie inaczej jest w tym przypadku. Świetnym dodatkiem okazała się tu także czekolada w formie małych kawałeczków dodawanych do masy, chociaż sprawdzi się też w formie polewy… Lub jak w przepisie, na którym się wzorowałam – z pokruszonymi ciasteczkami. Lody dyniowe Przełom lata i jesieni to także hybrydowe menu łączące te dwie pory roku. Dzisiaj u mnie

Modern Cave Girl
Czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem, czyli uczta dla podniebienia każdego łasucha 147

się na jedną. Mleczna, z truskawkami, z bakaliami, z orzechami, tradycyjna gorzka... Każdy znajdzie sobie coś dla siebie. Czekoladę można jeść nie tylko w tradycyjnej postaci. Jest bardzo wdzięcznym dodatkiem do wielu dań. Można z nią robić wspaniałe torty, ciasta, ciasteczka, a także wiele innych interesujących dań. Wszystko zależy wyłącznie od nas i naszej wyobraźni. Dziś chciałabym przedstawić Wam... czekoladowe

Słodkie okruszki
Pierniczki królewskie z marcepanem 287

margaryny sól szczypta dżem brzoskwiniowy Masa marcepanowa 150 g masy marcepanowej 70 g cukru pudru Emix Polewa 0,5 szkl kremówki 50 g miodu 30 g margaryny 150 g czekolady gorzkiej Przygotowanie:  Mąkę i kakao  przesiać. Dodać migdały, przyprawę do piernika, zimną margarynę pokrojoną w kawałki, żółtko, sól, cukry i zagnieść ciasto. Uformować kulkę włożyć do woreczka(...)dwoma arkuszami papieru do pieczenia na cieniutki placek. Tą samą foremką wykroić serduszka z marcepanu i położyć na dżem. Ciasteczka odłożyć na 3-4 godziny w zimne miejsce. Polewa:Śmietanę zagotować z miodem zdjąć z ognia dodać margarynę i połamaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia się składników. Polewę lekko przestudzić i smarować każde serduszko polewą. Ponownie odłożyć w zimne miejsce. Serduszka

Ala piecze i gotuje
Adwokatowy sernik 86

Adwokatowy sernik Składniki: Spód: 170 g kruchych ciasteczek (u mnie z firmy Brześć ) 60 g masła Sernik: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub takiego z wiaderka) 4 jajka 150 g cukru opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 budynie waniliowe 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 ml adwokatu Dodatkowo: 160 g czekolady (u mnie deserowa, ale może być również(...)łyżki adwokatu Średnica tortownicy 26 cm Rozpoczynamy od przygotowania spodu. W blenderze rozdrabniamy ciasteczka i dodajemy do nich roztopione masło. Dokładnie mieszamy – w konsystencji powinny one przypominać wilgotny piasek. Później dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy go równo przygotowanymi ciasteczkami. Następnie zabieramy się za masę serową. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym dodajemy

PatiGotuje
Ciasteczka bananowe 50

dodaj czubatą łyżkę kakao) 50 g ciemnej czekolady 1,5 szklanki drobnych płatków owsianych 1 żółtko Banany rozgniatam, czekoladę siekam. Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam do połączenia się składników. Ciasto wykładam łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Ciasteczka bananowe pozostają miękkie nawet po wystygnięciu. Smacznego Artykuł

Słodki sentyment
Idealne Makaroniki (b. włoska) 75

lubię je jeść :)). Mniam…. mniam…. Jakim kremem sklejać makaroniki? Makaroniki jak dla mnie, smakują jeszcze lepiej, gdy są zbalansowane goryczką ciemnej czekolady . Do makaroników pasuje też lemon curd , lub masy na bazie białej czekolady , np. malinowa . Makaroniki można przyrządzić, również ze świeżymi owocami lub kwaskową galaretką . Musisz jednak wiedzieć, że kremy o dużej zawartości wody (kremy na śmietanie(...)stópki. Krem do wypełnienia makaroników. Śmietankę podgrzej w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (uważaj żeby nie zagotować). Śmietankę odstaw z gazu lub z mikrofalówki i wymieszaj z czekoladą. Mieszaj aż do rozpuszczenia czekolady. W razie potrzeby podgrzej ponownie 5-10s w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Odstaw masę do ostygnięcia. Nakładaj łyżką (uważaj żeby nie ubrudzić masą boków makaronika

SmartBake.pl
Krucha tarta z ricottą i czekoladą 100

kukurydzianą) o średnicy ok. 26 cm. Ricottę miksujemy z jajkami i cukrem. Mieszamy z czekoladą i wylewamy na nakłuty widelcem spód. Drugi kawałek ciasta rozwałkowujemy i foremkami do ciastek, wycinamy w nim kwiatuszki, bądź inne otworki. Przykrywamy masę serową, zlepiając rogi ciasta. Powstałe z wycinania ciasteczka, możemy ułożyć na brzegach. Całość smarujemy białkiem i pieczemy około 45 minut

Mienta blog
3 bit z czarną porzeczką 326

herbata ok. 0,5 szklanki, dodatkowo: ciastka herbatniki 600 g, masa kajmakowa 510 g, dżem z czarnej porzeczki 3/4 słoika, czekolada mleczna 6 kostek, Sposób przygotowania: Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Herbatę zaparzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Dno blaszki wykładamy ciasteczkami i nasączamy ostygniętą herbatą i smarujemy masą kajmakową. Następnie układamy warstwę ciastek (każdą warstwę ciastek nasączamy herbatą).  Budyń gotujemy(...)sztywną pianę. Dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy ok. 3 min. do połączenia. Połowę piany wykładamy na ciastka, przykrywamy ją ponownie ciastkami i smarujemy pozostałą pianą. Na wierzch ścieramy czekoladę. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje na następny dzień

kulinarne odsłony pati