jagód/borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny na 8 łyżek wody łyżka soku z cytryny Biała czekolada z gorącymi malinami: 200 g białej czekolady 5-10 ml śmietany kremówki Ponad to potrzebne będą: garnuszki do kąpieli wodnej szpatułka bądź ubijaczka do mieszania 2 miseczki o wysokich ściankach blender bądź blender ręczny mikser Uwaga: Jeśli w swojej(...)/widelca do mieszania składników :) Zajmie to troszkę więcej czasu, ale satysfakcja będzie tym większa <3 Przygotowanie: Spód: 1. Ciasteczka rozkruszyć blenderem bądź widelcem na piasek 2. Dodać masło wymieszać 3. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej mleczną czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać do konsystencji mokrego piasku 4. Wyłożyć równomiernie spód tortownicy i docisnąć delikatnie na całej powierzchni. 5. Wstawić
KreatywnePinyKolejny pomysł na słodkie Halloween to pyszny tort czekoladowy z kremem Oreo i pajęczą dekoracją :) Biszkopt upiekłam według przepisu na prosty biszkopt czekoladowy , zmieniłam tylko nieco
Ciastkozercyranem), ale warto było poświęcić ten czas dla zachwyconych min siostry C. i jej rodziców. Napisy na ciasteczkach, które poza imieniem sprawcy całego zamieszania, informowały również o dniu i godzinie narodzin, długości, wadze i wszelkich innych szczegółach, wykonałam białą czekoladą. Dostałam z pracy garstkę czekolady, której nie trzeba temperować, ale jeśli takiej nie macie, nic nie stoi na przeszkodzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeupieczonym sernikiem z jagodami, a jeśli macie frużeline to sprawdzi się tu tak samo dobrze. Sernik z jagodami składniki: 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła 200 g serka ricotta 300 g twarogu śmietankowego 80 g białej czekolady 100 g cukru 3 jajka 300 g jagód wykonanie: Pokruszone ciastka łączymy z rozpuszczonym masłem. Wykładamy tą mieszanką dno tortownicy zabezpieczonej papierem
Przysmaki Karolkipudru - 4 łyżki gorącej wody - posypka Delecta maczek smak mango - posypka Delecta kuleczki zbożowe w czekoladzie - posypka Delecta maczek smak tutti frutti Cukier puder przesypujemy do garnka, dodajemy wodę i wszystko dokładnie rozcieramy na wolnym ogniu. Przygotowanym lukrem ozdabiamy w dowolny sposób ciasteczka. Trzeba to robić szybko, bo lukier szybko twardnieje. Można postawić lukier w naczyniu na podgrzewaczu, będzie
Kulinarne życieszczęśliwym domem:)KAKAOWO-KOKOSOWE CIASTECZKA Z CZEKOLADOWO-PIANKOWĄ NIESPODZIANKĄSkładniki (ok.20 DUŻYCH ciastek):4 łyżki margaryny w temperaturze pokojowej1 szklanka cukru trzcinowego1/4 szklanki mleka 3,2 %1 jajko w temperaturze pokojowej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 szklanki kakao2 szklanki mąki pszennej tortowej1/4 łyżeczki soli5 czubatych łyżek wiórków kokosowych8 kostek z tabliczki czekolady mlecznej, posiekanych1,5 łyżki kawy(...)chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, z kawałkiem płynnej czekolady w środku. MNIAM!Podawaj, kiedy wystygną. Najlepiej z tajemniczym błyskiem w oku i kokieteryjnym uśmiechem. Smacznego!PaulinaPopularne posty : Muffinki marchewkowe na troskiSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mlekuDyniowe ciasteczka wypełnione dobrociąPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania
Gotowanie to kochaniePyszne, kruchutkie i co najważniejsze maślane takie są te ciasteczka :) Składniki na 1 blaszkę ciastek: 200 gr masła 100 gr cukru pudru aromat waniliowy 220 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej Dodatkowo : około 200 gr marmolady 100 gr czekolady mlecznej lub deserowej lub białej ( u mnie deserowa z białą ) 20 gr masła Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę. Następnie dodajemy esencję waniliową, obie mąki i miksujemy do powstania gładkiej masy. 2. Ciasteczka wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Możemy rwać kuleczki i spłaszczać je na blaszce odznaczając kratkę widelcem, lub przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać prosto na blachę. Gotowa blaszkę z ciastkami chowamy do lodówki na około
Gotowanie...to proste !Uwielbiam kuchnię sezonową, a w niej teraz króluje dynia z której możemy przygotowywać na prawdę kulinarne cuda. Porcja ok 18 ciasteczek Składniki: puree z dyni : 200 g pieczonej dyni ( dynię miąższ dyni pieczemy 180 C około 40 minut, następnie blendujemy) 1 łyżka oleju kokosowego 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych(...)imbiru 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wiórki czekoladowe 250 g gorzkiej grubo siekanej czekolady Przygotowanie: W misce mieszamy suche składniki, następnie dodajemy puree z dyni i wszystko ze sobą łączymy. Formujemy ręcznie ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C termoobieg około 20 minut Smacznego
Niezły MłynekUwielbiam kuchnię sezonową, a w niej teraz króluje dynia z której możemy przygotowywać na prawdę kulinarne cuda. Porcja ok 18 ciasteczek Składniki: puree z dyni : 200 g pieczonej dyni ( dynię miąższ dyni pieczemy 180 C około 40 minut, następnie blendujemy) 1 łyżka oleju kokosowego 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych(...)imbiru 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wiórki czekoladowe 250 g gorzkiej grubo siekanej czekolady Przygotowanie: W misce mieszamy suche składniki, następnie dodajemy puree z dyni i wszystko ze sobą łączymy. Formujemy ręcznie ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C termoobieg około 20 minut Smacznego
Niezły Młynekgatunki. Ciasteczka z patelni są kruche i delikatnie miękkie. Natomiast te pieczone - w całości chrupiące. Sami spróbujcie i zdecydujcie, która opcja dla Was bardziej odpowiada. Wybór naprawdę jest trudny! (około 20-23 sztuk) 225g mąki pszennej (użyłam typu 405 ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 50g masła 50g smalcu 75g cukru 1 jajko 2 łyżki mleka Dodatkowo: 50g czekolady Ponadto(...)olej do ciastek smażonych (użyłam kokosowego) Czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki zagnieść i połączyć z czekoladą. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać z niego kółka (u mnie o średnicy 6 cm). Wersja smażona: Ciasteczka smażyć na patelni lekko natłuszczonej olejem - po 3 minuty z każdej strony, aż będą delikatnie zarumienione. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe
Di gotujepaczuszkę z własnoręcznie przygotowanymi ciasteczkami, prawda? No właśnie! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne Ludziki z Nadzieniem Czekoladowym. Przepis będzie taki sam, jeżeli chcecie zrobić misie, czy króliczki. :) Ważna w tym wypadku oczywiście jest foremka, ale jeżeli macie ochotę, na biszkoptowe babeczki, ciastem możecie wypełnić foremki na muffiny, które później będziecie mogli nadziewać czekoladą. Wyjdą pysznie! Polecam :)"Składniki(...)wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w 180`C. Studzimy w formie.Gdy ciasteczka ostygną wyjmujemy je z formy - ja pomagałam sobie wykałaczką.Przygotowujemy nadzienie czekoladowe - do miseczki wlewamy 2 łyżki śmietanki 30% i łamiemy około 100 gram gorzkiej czekolady. Rozpuszczamy ją za pomocą kąpieli wodnej lub w mikrofali.Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego
Słodkie Przyjemnościroztopione masło z masłem orzechowym. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie połączyć zawartość misek i wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wszystko wymieszać. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 18-20 minu(...)orzechowe. Podgrzewać na najmniejszym ogniu (cały czas mieszając!), aż składniki się połączą i uzyskamy konsystencję polewy. Smacznego To też może Cię zainteresować: Babeczki czekoladowe z ganache Ciasto snickers Brownie Ciasteczka z masłem orzechowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakczęsto bywa tak, że otwieram barek, szukam po szafkach i pusto. Nie ma ciastek, czekolady, galaretek, nic słodkiego, dosłownie nic. Wszystko wyjedli, do tego nic nie powiedzieli, a z przyjemnością coś by się przegryzło słodkiego do kawy. Mam jednak sprawdzony, szybki i prosty przepis na ciasteczka zbożowe, których głównym składnikiem jest musli, a tego u mnie w domu nigdy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierniczki z nadzieniem to ciasteczka, które przygotowuję najczęściej w okresie przedświątecznym. To one wprowadzają nas w świąteczny nastrój i towarzyszą ubieraniu choinki i dekorowaniu mieszkania. Bardzo lubię te ciasteczka, bo są szybkie w przygotowaniu i nie trzeba na nie długo czekać. Wiecie, ja jestem bardzo niecierpliwa i nie lubię czekać, aż pierniczki zmiękną Lubię je zjeść zaraz po upieczeniu, takie(...)niewielkie kawałki ciasta. Z każdej z nich formuj kulkę, a następnie je rozpłaszcz i na środku ułóż nadzienie. Może to być czekolada, krem czekoladowy albo powidła (lepiej, aby nie były płynne). Sklej ciasto, aby nadzienie nie wypłynęło. Układaj ciasteczka na blasze do pieczenia. Ciasteczka piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odłóż je na blasze
365 dni dookoła kuchniprzygotowuję co jakiś czas i przechowuję w lodówce. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 36% 1-2 łyżki cukru ok. 150 g ciasteczek graham lub zbożowych (kruchych) 3 banany 350g dulce de leche*/ masy kajmakowej** ok. 80 g czekolady, najlepiej gorzkiej *dulce de leche (350 ml) składniki: 60 ml wody 220g cukru 50 g masła (nie zamieniać!) 180 ml śmietany kremówki(...)puszkę do 2 do 3 godzin – im dłużej, tym gęstsza masę otrzymamy. Przed otwarciem należy puszkę wystudzić. Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. W foremce układamy warstwę ciasteczek (z połowy ilości) – wolnych miejsc nie trzeba wypełniać okruchami, po prostu wejdzie w nie śmietana. Na ciasteczka wykładamy połowę ubitej kremówki. Połowę bananów kroimy w plasterki i wykładamy
Pociąg Do Kuchni