ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:188/431)

Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną 111

pyszną tartę na kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną 111

pyszną tartę na kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciastka czekoladowo - piernikowe 69

jakieś ciasto.  Żeby sprawić mu frajdę postanowiłam upiec z nim ciasteczka. Zdecydowałam się na zwykłe, kruche ciasteczka z dodatkiem kakao i przyprawy piernikowej. Ciasteczka szybko się robi, są bardzo smaczne i pachnące. Ciasteczkom można nadawać różne kształty, wycinając je dowolnymi foremkami. Można je również dodatkowo udekorować czekoladą czy kolorowymi pisakami jak pierniki. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Waniliowe Improwizacje
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 102

jedzenia. Gorąco polecam: Przepis na domową skórkę pomarańczową , Przepis na korzenną przyprawę do piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak

Gotujemy i jemy
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 194

jedzenia. Gorąco polecam: Przepis na domową skórkę pomarańczową , Przepis na korzenną przyprawę do piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak

Korniszonki
Sernik Na Białkach 147

łyżki budyniu w proszku 90 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko kl M 3 białka (110 g) Polewa z czekolady: 4 łyżeczki cukru 15 g masła 2 czubate łyżeczki kakao Spód ciasteczkowy 1. Ciasteczka rozkruszamy za pomocą wałka, tłuczka lub w malakserze. Dolewamy roztopione masło i mieszamy całość aż będą przypominać "mokry piasek". Tak przygotowaną masą, wylepiamy spód

Gotowanie...to proste !
Babka pomarańczowa z żurawiną 106

Ciasto z poniższego przepisu wychodzi wyśmienite – jest puszyste, delikatne, o cudownym zapachu pomarańczy, a jej wykończenie w postaci polewy z białej czekolady robi świetną robotę! Babka pomarańczowa z żurawiną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Przepis Julii Roberts: Pieczone brzoskwinie z prądem 110

bulgotać”. Ulubione przepisy gwiazd W Niedzielnym kucharzu znajdziecie więcej celebryckich przepisów na proste śniadania lub przekąski. Jeśli macie ochotę na czekoladę w hollywoodzkim wydaniu – sprawdźcie koniecznie Brownies Katharine Hepburn , pyszne, bardzo łatwe do upieczenia ciasteczka. Zrobi je naprawdę każdy . Jeśli chcecie poczuć się po królewsku – polecamy racuchy królowej Elżbiety II , rodzinny przepis domu panującego w UK. Królowa

Niedzielny kucharz
Piankowy sernik 131

Kolejny słodki wpis.  Tutaj   podpatrzyłam przepis na sernik..i postanowiłam zrobić..i tak też przy okazji powstały ciasteczka i tartaletki, bo 4 żółtka tu były niepotrzebne.Wg oryginalnego przepisu polewa była z czekolady ,a ja zrobiłam polewę kakaową i na oko i wyszła jakaś rzadka, co zresztą widać na zdjęciu.Ale i tak mam szczęście , że w ogóle

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka czekoladowe z nutką rumu. 138

Wczoraj był dzień czekolady, więc trzeba było go jakoś uczcić :) Zrobiłam kruche, delikatne, rozpływające się w ustach ciasteczka z odrobiną rumu i dużą ilością kakao. Wybrałam ciasteczka ponieważ nie trzeba ich zjeść od razu, można je przechować w szczelnym pojemniku i podbierać kiedy przyjdzie nam ochota :) Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Agusiowe smakołyki
Kruche ciastka na Wielkanoc 216

tego przepisu idealnie nadaje się na babeczki, mazurki, ciastka z maszynki czy właśnie do wykrawania ciastek. Nie pytajcie mnie, ile wychodzi ciasteczek z tej porcji, bo duuuuużo Takie kruche ciastka możecie ozdobić podobnie do pierników – czekoladą, lukrem czy ulubionymi posypkami. Możecie upiec z niego mazurka w kształcie pisanki i szaleć z kolorowymi posypkami – tutaj świetnie sprawdzają się mali

Mieszam w Garnku
Kransekage, czyli Nowy Rok po duńsku 198

palcem zrobić dziurki. Połowę z nich wypełnić powidłami. Piec w 220 st. C. przez 6-7 minut. Ciasteczka powinny się zrumienić. Puste ciasteczka wypełnić nugatem (jeśli jest zbyt twardy, lekko go podgrzać). Zostawić do całkowitego ostudzenia. Czekoladę zatemperować, maczać w niej spody ciastek, odkładać na papier do pieczenia. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce. Smacznego! Konfekt można wypełniać niemal wszystkim - orzechami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTECZKA ORZECHOWO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 164

mąkami, sodą i ksylitolem. Dodałam jajko, łyżkę wody, wiórki i nasiona słonecznika. Dokładnie połączyłam rozcierając łyżką. Ciasto jest bardzo kruche. 2. Czekoladę pokroiłam w kosteczkę i wymieszałam delikatnie z resztą. 3. Dłońmi formowałam małe w ciasteczka i od razu układałam na blaszce. 4. Ciasteczka włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 15 min w 180 st. C SMACZNEGO ! Wartość odżywcza

Vroblewska-fitlife
Ciasteczka z masła orzechowego z czekoladą i figami 94

stołach królują pierniki, serniki i makowce. Ciekawym urozmaiceniem są ciasteczka. Nie ograniczajmy się tu do pierniczków. Domowników na pewno ucieszą super kruche ciasteczka przygotowane na bazie masła orzechowego. Świątecznych akcentów dodają w nich suszone figi i czekolada, a dodatkowych walorów odżywczych - mąka pełnoziarnista

Milion Smaków
Warsztaty z okazji dnia dziecka 146

skomponowane na podstawie 5 zbóż: amarantusa, orkiszu, żyta, owsa i pszenicy. Upieczone zostały na maśle Wieluń, które dodatkowo wzbogaciło smak tych zdrowych ciasteczek. Do dekoracji dzieciaki używały kolorowych lukrów, i posypek Decorada w kilku wariantach. Belgijska czekolada, soki owocowe, zbożowe kuleczki, karmel. To dzięki tym naturalnym składnikom Delecta skomponowała bajeczne posypki, które nie zawierają sztucznych barwników. Ich kolory, kształty, smaki

Malinowe Pocałunki