się zapodział i prezentuję go dopiero teraz. Sernik z aromatyczną, zieloną herbatą na kruchym, kakaowym spodzie z dodatkiem polewy z białej czekolady i matchy. Pieczony sernik z zieloną herbatą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorciksię zapodział i prezentuję go dopiero teraz. Sernik z aromatyczną, zieloną herbatą na kruchym, kakaowym spodzie z dodatkiem polewy z białej czekolady i matchy. Pieczony sernik z zieloną herbatą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpyszną tartę na kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpyszną tartę na kruchym ciasteczkowym spodzie z pysznym kremem o smaku nutelli i mlecznej czekolady. Tartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikjakieś ciasto. Żeby sprawić mu frajdę postanowiłam upiec z nim ciasteczka. Zdecydowałam się na zwykłe, kruche ciasteczka z dodatkiem kakao i przyprawy piernikowej. Ciasteczka szybko się robi, są bardzo smaczne i pachnące. Ciasteczkom można nadawać różne kształty, wycinając je dowolnymi foremkami. Można je również dodatkowo udekorować czekoladą czy kolorowymi pisakami jak pierniki. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Waniliowe Improwizacjejedzenia. Gorąco polecam: Przepis na domową skórkę pomarańczową , Przepis na korzenną przyprawę do piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak
Gotujemy i jemyjedzenia. Gorąco polecam: Przepis na domową skórkę pomarańczową , Przepis na korzenną przyprawę do piernika , Domowy syrop żurawinowy bez gotowania , Przepis na korzenne ciasteczka z lukrem Pierniczki możemy tradycyjnie ozdobić lukrem z cukru pudru, cukrowymi pisakami lub czekoladą. Natomiast jeśli chcemy mieć fit ciastka zostawiamy je bez dodatkowych ozdób. Ewentualnie możemy oprószyć je odrobiną gorzkiego kakao. To tylko podkreśli wyjątkowy smak
Korniszonkiłyżki budyniu w proszku 90 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko kl M 3 białka (110 g) Polewa z czekolady: 4 łyżeczki cukru 15 g masła 2 czubate łyżeczki kakao Spód ciasteczkowy 1. Ciasteczka rozkruszamy za pomocą wałka, tłuczka lub w malakserze. Dolewamy roztopione masło i mieszamy całość aż będą przypominać "mokry piasek". Tak przygotowaną masą, wylepiamy spód
Gotowanie...to proste !Ciasto z poniższego przepisu wychodzi wyśmienite – jest puszyste, delikatne, o cudownym zapachu pomarańczy, a jej wykończenie w postaci polewy z białej czekolady robi świetną robotę! Babka pomarańczowa z żurawiną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikbulgotać”. Ulubione przepisy gwiazd W Niedzielnym kucharzu znajdziecie więcej celebryckich przepisów na proste śniadania lub przekąski. Jeśli macie ochotę na czekoladę w hollywoodzkim wydaniu – sprawdźcie koniecznie Brownies Katharine Hepburn , pyszne, bardzo łatwe do upieczenia ciasteczka. Zrobi je naprawdę każdy . Jeśli chcecie poczuć się po królewsku – polecamy racuchy królowej Elżbiety II , rodzinny przepis domu panującego w UK. Królowa
Niedzielny kucharzKolejny słodki wpis. Tutaj podpatrzyłam przepis na sernik..i postanowiłam zrobić..i tak też przy okazji powstały ciasteczka i tartaletki, bo 4 żółtka tu były niepotrzebne.Wg oryginalnego przepisu polewa była z czekolady ,a ja zrobiłam polewę kakaową i na oko i wyszła jakaś rzadka, co zresztą widać na zdjęciu.Ale i tak mam szczęście , że w ogóle
Moje domowe kucharzenieWczoraj był dzień czekolady, więc trzeba było go jakoś uczcić :) Zrobiłam kruche, delikatne, rozpływające się w ustach ciasteczka z odrobiną rumu i dużą ilością kakao. Wybrałam ciasteczka ponieważ nie trzeba ich zjeść od razu, można je przechować w szczelnym pojemniku i podbierać kiedy przyjdzie nam ochota :) Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Agusiowe smakołykitego przepisu idealnie nadaje się na babeczki, mazurki, ciastka z maszynki czy właśnie do wykrawania ciastek. Nie pytajcie mnie, ile wychodzi ciasteczek z tej porcji, bo duuuuużo Takie kruche ciastka możecie ozdobić podobnie do pierników – czekoladą, lukrem czy ulubionymi posypkami. Możecie upiec z niego mazurka w kształcie pisanki i szaleć z kolorowymi posypkami – tutaj świetnie sprawdzają się mali
Mieszam w Garnkupalcem zrobić dziurki. Połowę z nich wypełnić powidłami. Piec w 220 st. C. przez 6-7 minut. Ciasteczka powinny się zrumienić. Puste ciasteczka wypełnić nugatem (jeśli jest zbyt twardy, lekko go podgrzać). Zostawić do całkowitego ostudzenia. Czekoladę zatemperować, maczać w niej spody ciastek, odkładać na papier do pieczenia. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce. Smacznego! Konfekt można wypełniać niemal wszystkim - orzechami
Pożeraczka, czyli raz adobrzemąkami, sodą i ksylitolem. Dodałam jajko, łyżkę wody, wiórki i nasiona słonecznika. Dokładnie połączyłam rozcierając łyżką. Ciasto jest bardzo kruche. 2. Czekoladę pokroiłam w kosteczkę i wymieszałam delikatnie z resztą. 3. Dłońmi formowałam małe w ciasteczka i od razu układałam na blaszce. 4. Ciasteczka włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 15 min w 180 st. C SMACZNEGO ! Wartość odżywcza
Vroblewska-fitlifestołach królują pierniki, serniki i makowce. Ciekawym urozmaiceniem są ciasteczka. Nie ograniczajmy się tu do pierniczków. Domowników na pewno ucieszą super kruche ciasteczka przygotowane na bazie masła orzechowego. Świątecznych akcentów dodają w nich suszone figi i czekolada, a dodatkowych walorów odżywczych - mąka pełnoziarnista
Milion Smakówskomponowane na podstawie 5 zbóż: amarantusa, orkiszu, żyta, owsa i pszenicy. Upieczone zostały na maśle Wieluń, które dodatkowo wzbogaciło smak tych zdrowych ciasteczek. Do dekoracji dzieciaki używały kolorowych lukrów, i posypek Decorada w kilku wariantach. Belgijska czekolada, soki owocowe, zbożowe kuleczki, karmel. To dzięki tym naturalnym składnikom Delecta skomponowała bajeczne posypki, które nie zawierają sztucznych barwników. Ich kolory, kształty, smaki
Malinowe Pocałunkipieczenia, pozostawiając między nimi odstępy i rozgniatając je lekko łyżką, formując małe, okrągłe ciasteczka. Wstaw na około 10 minut do piekarnika, aż ciasteczka się przyrumienią. Pozostaw do ostudzenia. *Możesz zastąpić żurawinę rodzynkami, owocami kandyzowanymi lub drobinkami czekolady
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawspomnieć wymagają leżakowania więc trzeba się za nie zabrać dzień przed pieczeniem. Przepis podpatrzyłam u Anny na blogu Addio Pomidory . Ciasteczka są intensywnie czekoladowe, chrupiące i baaaardzo pyszne! Serca z Bazylei 100 g gorzkiej czekolady, połamanej 250 g mielonych migdałów 250 g cukru pudru 1 łyżeczka kakao 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta mielonych goździków 2 białka szczypta soli 1 łyżka
Dzieje kuchennej WiewióryPrzepyszny sernik z popularnymi ciasteczkami Oreo, dwukolorowy, bardzo puszysty, kremowy i delikatny. Ja do masy serowej oprócz rozpuszczonych czekolad dodałam również kilka łyżeczek kakao, aby czekoladowa część sernika była ciemniejsza ;) Serdecznie polecam wypróbować! Obiecuję, że na jednym kawałku się nie skończy :D Składniki: Spód z ciastek Oreo: 350 g. ciastek Oreo 70 g. rozpuszczonego i ostudzonego masła Masa serowa
Nastoletnie WypiekanieLubicie mięsiste, kremowe serniki? Ten właśnie taki jest a to za sprawą dodatku chałwy. Na spód wykorzystałam swój ulubiony prosty wariant z ciasteczek zbożowych. Masa serowa na bazie twarogu dopełniona jest waniliową chałwą oraz stopioną białą czekoladą. Czy trzeba Was jeszcze zachęcać
Milion SmakówMyślałam, że nie ma lepszych ciastek czekoladowych od podwójnie czekoladowych ciasteczek brownie z żurawiną (klik) . Bo nie ma, ponieważ te dzisiejsze 'amerykany' zajmują... również I miejsce!😜 Są szybkie i proste w przygotowaniu, a zjedzone tuż po wypieczeniu mają cudownie płynną czekoladę w środku... Sama rozkosz! 😊 Po ostudzeniu robią się lekko kruche na zewnątrz, ale w środku przypominają brownie. Intensywnie(...)ciasteczka, ale zrobione w tym stylu- na oryginalne przyjdzie czas innym razem 😂 Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków 😊 12 szt.: 180 g drobnego cukru trzcinowego 165 g mąki pszennej 110 g masła 30 g kakao 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii po 1/2 łyżeczki proszku i sody szczypta soli po 100 g posiekanej mlecznej i deserowej czekolady
Kraina Miodem PłynącaNieco inne ciasteczka niż wszystkie. Przede wszystkim są bardziej "mokre" i sycące. Idealnie nadają się do popołudniowej kawy lub herbaty. Zmodyfikowana wersja według TEGO przepisu. SKŁADNIKI 1 czekolada gorzka 1/2 szklanki masła orzechowego 1 łyżka masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki brązowego cukru trzcinowego 1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody PRZYGOTOWANIE(...)ekstrakt waniliowy. Do masy stopniowo przesiać mąkę wymieszaną z sodą. Na koniec dodać czekoladę (zmiksować na wolnych obrotach). Z powstałej masy robić niewielkie kulki (mi wyszło 14) i kłaść na blaszce zachowując odstępy. Piec około 15 minut. Gotowe przełożyć z blaszki i zostawić do ostudzenia (ciasteczka wydają się być mokre, ale po przestudzeniu stwardną
Passions hobbies lifeświąt bez piernika a zimy bez ciepłej czekolady i pierniczków do chrupania. Takie jest moje zdanie i tego trzymam się od kilku lat. Pierniczki są stałym bywalcem zimowych wieczorów, przepis na nie ostałam od mojej cioci. Potrafiłam zjeść ich całą dużą miskę, są mono korzenne, słodkie i nie da się im powiedzieć nie:) haha moje uzależnienie. Przyznaję się moimi(...)Formujemy z niego kulę i wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na stolnicy (grubość około 3-5 mm) i wycinamy z niego pierniki. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20 minut. Gotowe pierniczki gdy ostygną można udekorować lukrem według uznania:) Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieChciałam Wam dzisiaj zaproponować coś na słodko. Jest to ciasto autorstwa mojej mamy, jest ona zdecydowanie moim autorytetem w tej dziedzinie:) Jej ciasta są przepyszne, rozpływają
Kuchnia Pełna PasjiCiasto caprese, niebiańsko puszyste połączenie gorzkiej czekolady z migdałami, to włoski, ponadczasowy klasyk, wywodzący się z wyspy Capri. Jak głosi legenda, ciasto zostało stworzone w zeszłym stuleciu, zupełnie przez przypadek. Otórz kucharz Carmine Di Fiore, przygotowując dla amerykańskich wysłanników Al Capone, zwykłe ciasto migdałowe pomylił się i zapomniał dodać do ciasta makę. Okazało się, że ciasto nie tylko wyszło pyszne(...)sobą przepis, a on zaczął piec Torta Caprese na dużą skalę. Z bigiem czasu powstawały różne jej wersje: z migdałowymi ciasteczkami ameretti, z orzechami laskowymi, czy z cytryną i limoncello. Jednak głownymi składnikami prawdziwej Caprese są gorzka czekolada i migdały. Ciasto po upieczeniu jest niskie, ma chrupiącą skórkę i wilgotny, puszysty środek. Caprese jest łatwa i szybka
Mia Cucina Sofietabudyniu śmietankowego Dr.Oetker 2 łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie lub na stolnicy zagnieść ciasto(...)ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać lemon curd i wmieszać dokładnie w masę. Udekorować kremem zimny sernik i posypać cytrynową posypką lub startą białą czekoladą. Słodkich
Wanilia i Kardamondnia dzisiejszego odkurzam swoje stare, sprawdzone przepisy. I tak dzisiaj upiekłam ciasteczka owsiane, które znam w tej nie zmienionej wersji od wielu lat i nie mam pojęcia skąd posiadam ten przepis. Oczywiście w sieci można znaleźć wiele podobnych ale ja lubię swój, sprawdzony. Składniki: niecała szklanka cukru może być brązowy pół szklanki mąki pszennej kilka kropel aromatu(...)według uznania dwa jaja 400-500 gram płatków owsianych błyskawicznych 3/4 kostki miękkiego masła bakalie według uznania troszkę posiekanej gorzkiej czekolady pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko razem wyrobić. Formować małe ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w temp.160-170°C. Wystudzić na kratce
Pysznie & Piękniełyżek dżemu morelowego niesłodzonego lub słodzonego ksylitolem 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 8 suszonych moreli polewa: 80 g mocno gorzkiej czekolady (u mnie 99%) 5 łyżek mleka 1 łyżka ksylitolu suszone morele do dekoracji Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. To samo robimy z orzechami jeśli są w całości. Masło roztapiamy i mieszamy z ciasteczkami, orzechami, ksylitolem i kakao(...)piekarniku bez otwierania przez ok 20 minut. Następnie lekko uchylić drzwi piekarnika i trzymać w nim sernik aż do ostygnięcia. Dzięki temu sernik nie powinien opaść. POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i ksylitol. Jeśli mimo to ze względu na dużą zawartość kakao wydaje nam się za gęsta można dodać odrobinę więcej mleka, jeśli jest zbyt gorzka
Ze smakiem i z pasjącukru 2 łyżki zimnej wody 35g galaretki truskawkowej 100g serka mascarpone 170g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru 5-6 sztuk ciastek zbożowych (ok 35g) 8 kostek gorzkiej czekolady 10 orzechów laskowych Sposób przygotowania: Zaczynamy od truskawek. Przekładamy je do garnka z grubszym dnem, dodajemy drobny cukier i dwie łyżki zimnej wody. Rozmrażamy powoli, często mieszając(...)galaretką w proszku. Odstawiamy do przestudzenia, ale nie doprowadzamy do zastygnięcia. Ciastka miksujemy razem z orzechami i czekoladą. Wysypujemy po równo na dno każdego pojemniczka. Jogurt łączymy z mascarpone i cukrem pudrem, miksujemy. Wylewamy po równo na przygotowane spody z ciasteczek. Wstawiamy do lodówki by lekko stężało, a następnie wykładamy gęstniejący mus truskawkowy. Pozostawiamy w lodówce na minimum godzinę. Kawowo
Kuchnia w czekoladziekasza ostygnie przełóż ją do wysokiego naczynia, dodaj kakao i miód, a następnie zmiksuj blenderem. Mus przełóż do naczyń, udekoruj owocami lub dżemem, posyp orzechami i startą, gorzką czekoladą. Wiem co jem: Kasza jaglana polecana jest osobą będącym na diecie łatwostrawnej. Zalecana jest osobą, które nie mogą jeść glutenu, ponieważ go nie zawiera. Znajdziemy w niej za to dużą ilość(...)wzrost dobrego cholesterolu, a obniżają stężenie złego. Ma również właściwość rozgrzewające, dlatego poleca się ją przy przeziębieniu. Spróbuj także: Owsiane fit ciasteczka płatki owsiane żurawina orzechy Zdrowa i domowa chałwa sezam Trufle w wersji fit daktyle orzechy gorzka czekolada
Fit&Fast Kitchenlodówce minimum 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki w kształcie misia wykrawać ciasteczka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie. Na środku każdego misia umieścić kostkę czekolady i zawinąć łapki do środka, docisnąć. Przy pomocy wykałaczki zrobić oczka i uśmiechy. Blaszkę z ciastkami włożyć
Nastoletnie Wypiekanie