White chocolate mousse with pink pepper and fresh mint 馃嚨馃嚤 u R.

White chocolate mousse with pink pepper and fresh mint 馃嚨馃嚤 u R.

Zapraszam Mus z bia艂ej czekolady z r贸偶owym pieprzem i 艣wie偶ej mi臋ty. W XVII wiecznej Francji narodzi艂 si臋 zwyczaj podawania na koniec posi艂ku deseru, przy czym na pocz膮tku nie by艂y to tylko s艂odkie potrawy. W 1690 roku deser zosta艂 zdefiniowanym w j臋zyku francuskim, jako ostatni posi艂ek stawiany na stole w postaci owoc贸w, ciast i ciasteczek. Nazwa „desservir” z francuskiego oznacza „sprz膮ta膰 ze sto艂u” Desery mia艂y by膰 najbardziej okazalsz膮 cz臋艣ci膮 posi艂ku. Zapraszam na m贸j skromny mus z bia艂...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz si臋 pod komentarzem.