ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:225/431)

LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 129

garstka jagód, poziomek i 8-10 truskawek Przygotowanie:   Mąkę, płatki, orzechy, jajo, oba cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło za rzadkie - dodać mąki. Zawinąć w folię, schłodzić min. 40 minut. Rozwałkować na cienki placek, wycinać koła.  Ciasteczka piec w 180 stopniach 15 minut.  Kremówkę ubić. Owoce zmiksować z cukrem i zimnym naparem z herbaty

kolorowotorcikowo
SERNIK DYNIOWY 170

zrobić znajdziesz  tu ) dekoracja 100 g serka philadelphia 2 łyżeczki puree z dyni czekolada A jak to zrobić: Ciastka zmielić i wlać do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszać, aż nabiorą konsystencji mokrego piasku. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać na dno masę z ciasteczek i dokładnie wyrównać. Odstawić do lodówki. Wszystkie składniki na masę serową, zmiksować ze sobą(...)przygotowane ciasto wstawić do piekarnika i piec 90 minut. Po upieczeniu od razu obkroić sernik dookoła, zapobiegnie to pęknięciom. Po przestudzeniu udekorować serkiem wymieszanym z dyniowym puree, boki ozdobić czekoladą

Kuchnia w opałach
Sernik dyniowo – piernikowy 124

piernika Ganache: 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Spód: Ciastka zmiksować lub włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i imbirem. Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę z ciasteczek, dokładnie ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa serowa: ∗Aby zrobić(...)minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić na 30 minut. Wyjąć i ostudzić. Ganache: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać sernik. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sernik czekoladowo piernikowy Sernik dyniowo-pomarańczowy Piernik z suszonymi śliwkam i (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Oryginalny smak
Mazurek czekoladowy z masą krówkową 181

także przeróżne małe słodkości, jak żelki, cukierki, małe ciasteczka. Przepisy na inne mazurki - TUTAJ PRZEPIS NA MAZUREK CZEKOLADOWY Składniki na mazurek czekoladowy: Kruchy spód: 75 g mąki krupczatki 75 g mąki tortowej 100 g zimnego masła 50 g drobnego cukru 2 żółtka ( jajko "S" ) Ganach czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 70 g śmietanki 30%  Dodatkowo: 2-3 łyżki dżemu

kolorowotorcikowo
Wegański deser - "W malinowym chruśniaku" 142

łatwy do zrobienia. Potrzebujecie  między innymi-kaszy jaglanej, czekolady (sprawdźcie skład czekolady - powinna zawierać wyłącznie tłuszcze roślinne)  Mam nadzieje że i Was zachwyci. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki.  Zmodyfikowałam go do swoich potrzeb. Na tortownicę 20 cm średnicy. Na spód  100 g ciasteczek owsianych ( sprawdzić dokładnie skład- powinny zawierać wyłącznie tłuszcz roślinny(...)oleju kokosowego. Ciasteczka miksujemy dokładnie z olejem kokosowym na sypki proszek. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Dokładnie wyrównać i włożyć do lodówki na 15 minut. Składniki na masę 1/2 szklanki kaszy jaglanej ( wypłuczcie ją kilka razy w dużej ilości wody) 1 szklanka wrzącej wody.  szczypta soli 250 ml śmietanki kokosowej- możecie kupić gotową śmietankę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort chałwowy z mascarpone i różowym dripem 217

Dzisiaj przepis na tort z masą chałwową, a na nim różowy drip z białej czekolady. Nie dość, że smakuje obłędnie to jeszcze wygląda bajecznie. Myślę że

Słodki Blog
trufle czekoladowe z nutką wina 149

składniki: 150 g czekolady gorzkiej 50 ml wina, czerwonego (ja użyłam półsłodkiego) 80 ml śmietanki kremówki 30% kakao do obtoczenia opcjonalnie: wiśnie z likieru wykonanie: Śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
domowe czekoladki orzechowe 133

składniki: 80 g czekolady mlecznej 30 g czekolady gorzkiej 2 łyżki masła orzechowego 1 płaska łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego wykonanie: Masło orzechowe mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Plażowe babeczki 116

Plażowe babeczki Kolejną wakacyjną propozycją są babeczki z obowiązkowym zestawem narzędzi plażowych dla maluchów :) Proste babeczki waniliowe z czekoladą i orzechami w środku ozdobiłam pokruszonymi herbatnikami

Ciastkozercy
Sernik czekoladowy z serka mascarpone z mrożonymi malinami 131

jajka 80-100 g cukru 500 g serka mascarpone 250 g gorzkiej czekolady, najlepiej z dużą zawartością kakao; u mnie 78% kakao 150 ml śmietany 36% Dekoracja: 150-200 g  mrożonych malin Dodatkowo potrzebne będą: mikser garnuszek/rondelek misa o wysokich ściankach szpatułka/łyżka Przygotowanie: Spód: 1. Ciasteczka rozkruszyć na drobno w dłoniach, część ma być rozkruszona na drobny piasek(...)Masa serowa: 1. W misie połączyć serek mascarpone, mąkę, cukier, jajka, wino. 2. Ubijać składniki mikserem do otrzymania gładkiej masy. 3.  W małym rondelku podgrzać śmietanę oraz rozdrobnioną czekoladę (nie gotować). Gdy czekolada w całości połączy się ze śmietanką podgrzewać jeszcze 3-4 minuty i przelać jeszcze ciepłą do masy serowej. 4. Ubijać mikserem do połączenia się

KreatywnePiny
SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 175

wanilia – 11 laska * wafelki Lusette mleczne – 6 szt * rozbełtane jajko – 1 szt GÓRNA WARSTWA: * czekolada mleczna – 100 g * śmietana 36% – 100 ml * biała czekolada – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki miksujemy z orzechami, dodajemy bardzo miękkie masło oraz miód – wyrabiamy na gładką masę, wylepiamy foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Ciasteczkowy spód(...)rózgą ) z cukrem, kakao, jajkiem i ziarenkami wanilii, wylewamy na schłodzone ciasteczka , wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego a 180C piekarnika ( z termoobiegem ) i pieczemy ok. 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto w środku na ok. 10 minut. Następnie całkowicie chłodzimy już poza piekarnikiem. GÓRNA WARSTWA: Czekoladę siekamy, zalewamy gorącą śmietaną kremówką, energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Białą czekoladę

Ostra na Słodko
Ciasto 3 bit bez pieczenia 92

pieczenia i rozłożyć pierwszą warstwę herbatników. Następnie na ciasteczkach rozsmarować masę kajmakową ( można lekko podgrzać będzie się wygodniej rozprowadzać) Przykrywamy kolejną warstwą herbatników i wykładamy jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Śmietankę ubić z cukrem i śmietan fixem na sztywny krem, wyłożyć na wierzch ciasta i posypać startą czekoladą. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.( minimum 4 godzinki

Andzia Pichci
KOKOSANKI IDEALNE 192

przejrzałam internety i widzę, że jest to przepis nr 1 na kokosanki, popularny na wielu blogach :) Ktokolwiek jest autorem - chwała mu!  Kokosanki rewelacyjnie smakują polane mleczną czekoladą, więc jeśli zalega Wam gdzieś ona na półkach, możecie spróbować ich w takiej wersji. A teraz biegnijcie do kuchni upiec te genialne,  pachnące maleństwa! SKŁADNIKI(...)kokosanki przez 15-20 minut do zezłocenia . Wyjmij blachę z piekarnika i piecz kolejną porcję. Ciasteczka będę bardzo miękkie, więc pozostaw je na blasze do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie zrobią się twarde z zewnątrz i miękkie w środku. Możesz polać je mleczną czekoladą. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe salami 206

uwielbiane przez moje dzieci i męża. Zapraszam… Czekoladowe salami Składniki: 250 g kruchych ciasteczek 50 g owoców kandyzowanych lub orzechów(opcjonalnie) 70 g cukru( w oryginalnym przepisie 100 g) 100 g Kasi/masła 50 g kakao 1 jajo 4 łyżki rumu/ śliwowicy 100 g roztopionej czekolady Pokruszyć ciastka(ale nie wszystkie na na drobny pył, muszą pozostać oczka salami), wymieszać

Mia Cucina Sofieta
Chrupiące ciastka czekoladowe 146

kakao, dodać proszek do pieczenia, wymieszać mikserem (ma powstać gęsta kruszonka, patrz FILM ). Dodać poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190oC) przez około

Mała Cukierenka