ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:225/431)

Tort chałwowy z mascarpone i różowym dripem 224

Dzisiaj przepis na tort z masą chałwową, a na nim różowy drip z białej czekolady. Nie dość, że smakuje obłędnie to jeszcze wygląda bajecznie. Myślę że

Słodki Blog
trufle czekoladowe z nutką wina 154

składniki: 150 g czekolady gorzkiej 50 ml wina, czerwonego (ja użyłam półsłodkiego) 80 ml śmietanki kremówki 30% kakao do obtoczenia opcjonalnie: wiśnie z likieru wykonanie: Śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
domowe czekoladki orzechowe 135

składniki: 80 g czekolady mlecznej 30 g czekolady gorzkiej 2 łyżki masła orzechowego 1 płaska łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego wykonanie: Masło orzechowe mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Plażowe babeczki 120

Plażowe babeczki Kolejną wakacyjną propozycją są babeczki z obowiązkowym zestawem narzędzi plażowych dla maluchów :) Proste babeczki waniliowe z czekoladą i orzechami w środku ozdobiłam pokruszonymi herbatnikami

Ciastkozercy
Sernik czekoladowy z serka mascarpone z mrożonymi malinami 135

jajka 80-100 g cukru 500 g serka mascarpone 250 g gorzkiej czekolady, najlepiej z dużą zawartością kakao; u mnie 78% kakao 150 ml śmietany 36% Dekoracja: 150-200 g  mrożonych malin Dodatkowo potrzebne będą: mikser garnuszek/rondelek misa o wysokich ściankach szpatułka/łyżka Przygotowanie: Spód: 1. Ciasteczka rozkruszyć na drobno w dłoniach, część ma być rozkruszona na drobny piasek(...)Masa serowa: 1. W misie połączyć serek mascarpone, mąkę, cukier, jajka, wino. 2. Ubijać składniki mikserem do otrzymania gładkiej masy. 3.  W małym rondelku podgrzać śmietanę oraz rozdrobnioną czekoladę (nie gotować). Gdy czekolada w całości połączy się ze śmietanką podgrzewać jeszcze 3-4 minuty i przelać jeszcze ciepłą do masy serowej. 4. Ubijać mikserem do połączenia się

KreatywnePiny
SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 180

wanilia – 11 laska * wafelki Lusette mleczne – 6 szt * rozbełtane jajko – 1 szt GÓRNA WARSTWA: * czekolada mleczna – 100 g * śmietana 36% – 100 ml * biała czekolada – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki miksujemy z orzechami, dodajemy bardzo miękkie masło oraz miód – wyrabiamy na gładką masę, wylepiamy foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Ciasteczkowy spód(...)rózgą ) z cukrem, kakao, jajkiem i ziarenkami wanilii, wylewamy na schłodzone ciasteczka , wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego a 180C piekarnika ( z termoobiegem ) i pieczemy ok. 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto w środku na ok. 10 minut. Następnie całkowicie chłodzimy już poza piekarnikiem. GÓRNA WARSTWA: Czekoladę siekamy, zalewamy gorącą śmietaną kremówką, energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Białą czekoladę

Ostra na Słodko
Ciasto 3 bit bez pieczenia 94

pieczenia i rozłożyć pierwszą warstwę herbatników. Następnie na ciasteczkach rozsmarować masę kajmakową ( można lekko podgrzać będzie się wygodniej rozprowadzać) Przykrywamy kolejną warstwą herbatników i wykładamy jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Śmietankę ubić z cukrem i śmietan fixem na sztywny krem, wyłożyć na wierzch ciasta i posypać startą czekoladą. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.( minimum 4 godzinki

Andzia Pichci
KOKOSANKI IDEALNE 195

przejrzałam internety i widzę, że jest to przepis nr 1 na kokosanki, popularny na wielu blogach :) Ktokolwiek jest autorem - chwała mu!  Kokosanki rewelacyjnie smakują polane mleczną czekoladą, więc jeśli zalega Wam gdzieś ona na półkach, możecie spróbować ich w takiej wersji. A teraz biegnijcie do kuchni upiec te genialne,  pachnące maleństwa! SKŁADNIKI(...)kokosanki przez 15-20 minut do zezłocenia . Wyjmij blachę z piekarnika i piecz kolejną porcję. Ciasteczka będę bardzo miękkie, więc pozostaw je na blasze do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie zrobią się twarde z zewnątrz i miękkie w środku. Możesz polać je mleczną czekoladą. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe salami 210

uwielbiane przez moje dzieci i męża. Zapraszam… Czekoladowe salami Składniki: 250 g kruchych ciasteczek 50 g owoców kandyzowanych lub orzechów(opcjonalnie) 70 g cukru( w oryginalnym przepisie 100 g) 100 g Kasi/masła 50 g kakao 1 jajo 4 łyżki rumu/ śliwowicy 100 g roztopionej czekolady Pokruszyć ciastka(ale nie wszystkie na na drobny pył, muszą pozostać oczka salami), wymieszać

Mia Cucina Sofieta
Chrupiące ciastka czekoladowe 149

kakao, dodać proszek do pieczenia, wymieszać mikserem (ma powstać gęsta kruszonka, patrz FILM ). Dodać poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190oC) przez około

Mała Cukierenka
Chrupiące ciastka czekoladowe 174

kakao, dodać proszek do pieczenia, wymieszać mikserem (ma powstać gęsta kruszonka, patrz FILM ). Dodać poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 190oC) przez około

Mała Cukierenka
Popękane ciasteczka czekoladowe 120

oraz masło rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystudzenia. Białka jajek ubijamy na sztywno po trochu dodając cukier. Następnie dodajemy żółtka oraz cukier wanilinowy. Nie przerywając miksowania dodajemy rozpuszczone czekolady z masłem. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być zwarte. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki a nawet do zamrażarki na kilka(...)papierem do pieczenia. Z masy odrywamy po kawałku, formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w cukrze pudrze i układamy na blaszce w odstępach ok. 5 cm ponieważ ciasteczka lekko rozchodzą się w trakcie pieczenia. Blachę z ciasteczkami od razu wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok. 13 minut. Jeśli kolejna partia będzie gotowa wcześniej, należy

Na Ciasteczkowych Papierach
Mus czekoladowy z tofu 67

Wegański, jedwabisty mus czekoladowy z tofu z dodatkiem masła orzechowego zadowoli niejedno podniebienie. Deser jest banalnie prosty do przygotowania, każdy sobie poradzi Ma aksamitną konsystencję, a

Oryginalny smak
Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami 82

Rewelacyjne naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami , polane sosem czekoladowym i posypane orzeszkami ziemnymi. Proste składniki tworzą niepowtarzalny smak, do którego z pewnością będziecie

Oryginalny smak
Tort z kremem czekoladowym. Drip z mlecznej czekolady 142

Tort potrójnie czekoladowy: czekoladowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem do tego polewa z mlecznej czekolady, dla przełamania konfitura z wiśni. Pyszny i elegancki, polecam. Czas przygotowywania: 90

Słodki Blog
Mini murzynki z wiśniami 114

Klasyczny murzynek , tylko w postaci babeczek z dodatkiem wiśni i polanych czekoladowym ganache. Cudowne połączenie… Babeczki są wilgotne, puszyste i przepyszne. W takim wydaniu te

Oryginalny smak