Lubicie ciasto drożdżowe z owocami? Jeśli tak, to polubicie i ten deser. Owoce zapiekane pod kruszonką to prosty i szybki do przygotowania pomysł na zimowy podwieczorek. Do niego kawa, herbata lub kubek kakao i gotowe! *Wpis powstał przy współpracy z Lubellą. Składniki /4 porcje/: 1/2 opakowania mrożonych truskawek 1 jabłko 2-3 łyżki brązowego cukru Kruszonka: 3/4 szklanki
Pasja Smakuoprószamy kakao. Tak przygotowane ciasto Tiramisu wstawiamy do lodówki, co najmniej na 3 godziny, ale najlepiej na całą noc. Tiramisu na spodzie z biszkoptów Tiramisu możemy również wykonać na spodzie z biszkoptów (wtedy będą potrzebne 2 opakowania podłużnych biszkoptów )i układać bezpośrednio w pucharkach, a całość przyozdobić świeżymi lub mrożonymi truskawkami lub malinami. Smacznego
Aromatyczne PodróżeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc
Marta Gotujecukru 30g płatków migdałowych 1. Z truskawek usuwamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki. Z czereśni usuwamy pestki. Składniki na kruszonkę zagniatamy ze sobą rozcierając by powstały charakterystyczne dla kruszonki grudki. 2. W jednej misce mieszamy składniki suche i owoce, w drugiej składniki mokre. Łączymy zawartość obu misek, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papilotkami. 3. Pieczemy
Szefowa kuchnidodatek sernik to jedno z najłatwiejszych ciast więc ciężko wykręcić się brakiem czasu czy sił na jego przygotowanie. Ale od czasu do czasu można zaszaleć, szczególnie kiedy nadarzy się jakaś miła okazja do świętowania i wokół sernika zasiądzie więcej jego amatorów. A tak przy okazji, skoro zaczynają się już nasze polskie, pyszne truskawki to powtórzę wkrótce sernik truskawkowo-bazyliowy
Smaczna Pyzawidzieć tego, kim jesteś, a nie marionetkę uszytą z ludzkich upodobań". To już jeden z ostatnich przepisów z wykorzystaniem rabarbaru w tym roku, bowiem w kolejce już czekają truskawki. A są one tego sezonu wyjątkowo pyszne i słodkie. Zatem dzisiaj rabarbar w ostatniej odsłonie w towarzystwie orzechów. Dużym plusem tych muffinek jest krótki czas przygotowania - parę ruchów łyżką, do foremek(...)misce roztrzepujemy jajko, wlewamy olej i kefir bądź jogurt. Mokre składniki wlewamy do suchych i niedbale mieszamy. Dorzucamy posiekane orzechy. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy do ciasta i ponownie mieszamy, aby cały obkleił się ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wykładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Pieczemy około 25 minut aż do suchego patyczka
My simple kitchenbrakiem czy nadmiarem wody. Rabarbar z ogródka mojej babci jadłam na surowo i tamten mi bardzo smakował, wszystko co stamtąd trafiało do domu miało swój konkretny smak, ogórki, pomidory, truskawki, porzeczki, tych czarnych nie znosiłam, wielkie czereśnie z robakami (bo nie pryskane) kwaśne wiśnie i genialne węgierki. Dziś trudno mi pogodzić się z tym, że większość warzyw i owoców(...)sprzedaży nie ma już swojego pierwotnego smaku. Staram się zaradzić szukając ekologicznych dostawców, bo na założenie własnego ogródka chyba nie mam się co porywać ;) Tymczasem zapraszam na przepyszne kruche ciasto owsiane z kwaskowatym rzewieniem i kruszonką. Składniki na formę o śr ok 25 cm Czas przygotowania: 60 min Ciasto 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Słodki Kompromissmaku i przypomina mi czekoladę z dzieciństwa :) Masę serową zrobiłam w dwóch wariantach smakowych i przełożyłam nią kakaowy biszkopt. W okresie letnim warto wpleść w masy sezonowe owoce, np truskawki :D BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku od pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego(...)papierem na dnie. Nie smarować brzegów formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30min. Po tym czasie wyciągnąć biszkopt z piekarnika i upuścić formę z ciastem na podłogę z wysokości 50cm. Wystudzić w foremce. Przekroić na cztery części i każdą z nich skropić delikatnie ponczem, np herbatą z cytryną. Jajko wymieszać z mąką ziemniaczaną i odstawić
https:KKuchniaMniammiksując po jednej łyżce tężejącej galaretki. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć czekoladowymi herbatnikami. Wyłożyć masę serową na herbatniki , włożyć do lodówki do stężenia. Truskawki opłukać, zmiksować. Zmiksowane truskawki przelać do garnka, dodać cukier i na wolnym ogniu, ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania, zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretki truskawkowe, dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia. 2. warstwa Przygotować(...)zmiksować, wyłożyć na masę agrestową, schłodzić w lodówce. Ułożyć na środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src
Kuchnia Danusigrupie kwasów tłuszczowych, które m.in. przyśpieszają przemianę materii. Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem(...)czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki wiórków kokosowych - esencja waniliowa - olej kokosowy - opcjonalnie cukier z wanilią/stewia lub ksyloitol - szczypta soli Dodatkowo: - do oprószenia cukier puder lub stewia/ksylitol - truskawki lub inne ulubione owoce, ewentualnie konfitura Twaróg rozgniatamy widelcem (nie miksujemy, ani nie mielimy). Dodajemy żółtka, cukier z wanilią lub stewię/ksylitol (można w ogóle nie słodzić) – mieszamy. Dodajemy esencję
mojewypiekiinietylkoPavlova z bitą śmietaną i owocami to już moja ostatnia propozycja serii przygotowanej z wykorzystaniem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Ale musicie przyznać, że to
Pogotujmy.plWitam Kochani dziś zapraszam na coś baaardzo łatwego i pysznego. Desery z galaretek z owocami i kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDziś bardzo spóźniona recenzja wreszcie ma swoje 5 minut 😉 Wszystkie trzy batony otrzymałyśmy od Ani i Oli . Bardzo cieszyłyśmy się na ich testy, ponieważ jest nam
Candy PandasKasza jaglana często pojawia się na moim stole pod przeróżnymi postaciami. Co pewien czas wymyślam z niej odpowiedniki serników na zimno, zwane jagielnikami. Zaczarowana smakiem tegorocznych
Weekendy w domu i ogrodzieKruche babeczki z karmelem. Edyta Guhl. Zapraszam na przepyszne kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim. Przepis na domowe nadzienie karmelowe podawałam już w przepisie
dolcevitainmykitchen