ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:478/654)

Owocowa przekąska 163

3-4 10 min Łatwe Tanie Szybki sposób na pyszną i zdrową przekąskę owocową. Składniki 0,5 kg truskawek 3 banany serek waniliowy Sposób przyrządzenia 1

PysiaGotuje.pl
Pierogi z kaszą gryczaną 202

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piernik staropolski - pieczenie 177

przed świętami,  a smaruje ok 3 dni przed więc siłą rzeczy nie jestem w stanie Wam zaprezentować mojego piernika tegorocznego. W tamtym roku smarowałam 3 różnymi dżemami śliwka, truskawka  i dynia z imbirem, a w tym roku jeszcze nie wiem. A czy Wy pieczecie piernik na święta staropolski czy jakiś szybki? Składniki: 500 g miodu naturalnego wielokwiatowy(...)doprowadzimy do wrzenia, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia cukru i studzimy. Do zimnej masy dodajemy mąkę pszenną, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w mleku, jajka,  sól i przyprawę do piernika. Ciasto wyrabiamy dokładnie i przekładamy do szklanej misy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lodówki na 5 tygodni. Pieczenie: Po tym czasie ciasto lekko podsypujemy mąką i wałkujemy na grubość

Życie zaczyna się w kuchni
Letni omlet z mango i truskawkami 61

mango z owocami. Do ciasta dodałam mus mango żeby był naturalnie słodki. Owoce można dodać dowolne jak kto lubi. Bez cukru tylko słodycz z natury.       omlet: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 3 łyżki musu mango 1 łyżka masła klarowanego szczypta soli   dodatki: 1garść czereśni 1 mango 150g  truskawek 100 g jogurtu greckiego

wesoła kuchnia
Tiramisu owocowe-polecam na karnawał 196

Sylwestra itak samo szybko znikneło ciasto . Składniki 3 paczki biszkoptów powinny być podłużne, ja miałam okrągłe 200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej   krem do przekładania 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone lub rikotta 200 g sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % śmietan fix 2 opakowania 1 puszka mandarynek 1 puszka truskawek blaszka o wymiarach 24 x 24 Blaszkę

Moje Wyroby
dietetyczny kompot z rabarbaru 241

połowy kwietnia, gdy do zbiorów truskawek (innego dość wczesnego owocu) jeszcze daleko. Będąc dzieckiem rabarbar jadłem surowy posypany cukrem i był to niesamowity przysmak, jednak bez cukru nikt by mnie nie przekonał do walorów naszego dzisiejszego bohatera. Dzisiaj potrafię docenić jego kwaśny i cierpki smak, który czyni go idealnym dodatkiem do ciast oraz składnikiem pysznego kompotu. Co więcej jest dobrym

Gar Zdrowia
Owoce zapiekane pod kruszonką 211

Lubicie ciasto drożdżowe z owocami? Jeśli tak, to polubicie i ten deser. Owoce zapiekane pod kruszonką to prosty i szybki do przygotowania pomysł na zimowy podwieczorek. Do niego kawa, herbata lub kubek kakao i gotowe! *Wpis powstał przy współpracy z Lubellą.     Składniki /4 porcje/: 1/2 opakowania mrożonych truskawek 1 jabłko 2-3 łyżki brązowego cukru Kruszonka: 3/4 szklanki

Pasja Smaku
Tiramisu 142

oprószamy kakao.   Tak przygotowane ciasto Tiramisu wstawiamy do lodówki, co najmniej na 3 godziny, ale najlepiej na całą  noc.  Tiramisu na spodzie z biszkoptów  Tiramisu możemy również wykonać na spodzie z biszkoptów (wtedy będą potrzebne 2 opakowania podłużnych biszkoptów )i układać bezpośrednio w pucharkach, a całość przyozdobić świeżymi lub mrożonymi truskawkami lub malinami.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Sernik na zimno z musem truskawkowym 821

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc

Marta Gotuje
Muffinki z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką 106

cukru 30g płatków migdałowych 1. Z truskawek usuwamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki. Z czereśni usuwamy pestki. Składniki na kruszonkę zagniatamy ze sobą rozcierając by powstały charakterystyczne dla kruszonki grudki. 2. W jednej misce mieszamy składniki suche i owoce, w drugiej składniki mokre. Łączymy zawartość obu misek, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papilotkami. 3. Pieczemy

Szefowa kuchni
Sernik królewski 205

dodatek sernik to jedno z najłatwiejszych ciast więc ciężko wykręcić się brakiem czasu czy sił na jego przygotowanie. Ale od czasu do czasu można zaszaleć, szczególnie kiedy nadarzy się jakaś miła okazja do świętowania i wokół sernika zasiądzie więcej jego amatorów. A tak przy okazji, skoro zaczynają się już nasze polskie, pyszne truskawki to powtórzę wkrótce sernik truskawkowo-bazyliowy

Smaczna Pyza
Muffinki z rabarbarem i orzechami 152

widzieć tego, kim jesteś, a nie marionetkę uszytą z ludzkich upodobań". To już jeden z ostatnich przepisów z wykorzystaniem rabarbaru w tym roku, bowiem w kolejce już czekają truskawki. A są one tego sezonu wyjątkowo pyszne i słodkie. Zatem dzisiaj rabarbar w ostatniej odsłonie w towarzystwie orzechów. Dużym plusem tych muffinek jest krótki czas przygotowania - parę ruchów łyżką, do foremek(...)misce roztrzepujemy jajko, wlewamy olej i kefir bądź jogurt. Mokre składniki wlewamy do suchych i niedbale mieszamy. Dorzucamy posiekane orzechy. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy do ciasta i ponownie mieszamy, aby cały obkleił się ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wykładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Pieczemy około 25 minut aż do suchego patyczka

My simple kitchen
Owsiana tarta z rabarbarem i kruszonką 175

brakiem czy nadmiarem wody. Rabarbar z ogródka mojej babci jadłam na surowo i tamten mi bardzo smakował, wszystko co stamtąd trafiało do domu miało swój konkretny smak, ogórki, pomidory, truskawki, porzeczki, tych czarnych nie znosiłam, wielkie czereśnie z robakami (bo nie pryskane) kwaśne wiśnie i genialne węgierki. Dziś trudno mi pogodzić się z tym, że większość warzyw i owoców(...)sprzedaży nie ma już swojego pierwotnego smaku. Staram się zaradzić szukając ekologicznych dostawców, bo na założenie własnego ogródka chyba nie mam się co porywać ;) Tymczasem zapraszam na przepyszne kruche ciasto owsiane z kwaskowatym rzewieniem i kruszonką.  Składniki na formę o śr ok 25 cm Czas przygotowania: 60 min Ciasto 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Słodki Kompromis
Mleczny tort serowy 238

smaku i przypomina mi czekoladę z dzieciństwa :) Masę serową zrobiłam w dwóch wariantach smakowych i przełożyłam nią kakaowy biszkopt. W okresie letnim warto wpleść w masy sezonowe owoce, np truskawki :D BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku od pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego(...)papierem na dnie. Nie smarować brzegów formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30min. Po tym czasie wyciągnąć biszkopt z piekarnika i upuścić formę z ciastem na podłogę z wysokości 50cm. Wystudzić w foremce. Przekroić na cztery części i każdą z nich skropić delikatnie ponczem, np herbatą z cytryną. Jajko wymieszać z mąką ziemniaczaną i odstawić

https:KKuchniaMniam
Sernik na zimno z oczkiem 238

miksując po jednej łyżce tężejącej galaretki. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć czekoladowymi herbatnikami. Wyłożyć masę serową na herbatniki , włożyć do lodówki do stężenia. Truskawki opłukać, zmiksować. Zmiksowane truskawki przelać do garnka, dodać cukier i na wolnym ogniu, ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania, zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretki truskawkowe, dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia. 2. warstwa Przygotować(...)zmiksować, wyłożyć na masę agrestową, schłodzić w lodówce. Ułożyć na środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi