tortownicy o ciasta i zsuwam całość na paterę równocześnie wyciągając spod ciastek papier, najlepiej przedzierając go na dwie części. Kiedy owoców jest tak dużo galaretka z porcji 400g stanowi rodzaj glazury pokrywającej owoce, daje to ładny, połyskujący efekt. I to jest, powiem Wam, konkretny kawał sernikowego cuda. Uwielbiam! Jasne, że jeśli chcecie użyć na przykład truskawek, wybieracie galaretki
I tu będę miała takie teUSTA ADAMA . Ciasto jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika. Jest bardzo lekkie, owocowe po prostu pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM SPÓD: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (360 g) słoik powidła śliwkowego ok. 300 g PIANKA: 2 jogurty greckie ( 800 g) 2 wiśniowe galaretki WIERZCH: 2 krystaliczne galaretki smak truskawka - wanilia (Dr. Oetker
Pani na deserborówki, maliny, truskawki, gruszki czy brzoskwinie, więc z pewnością każdy znajdzie jakiś owoc dla siebie. Pizza nie jest słodka, więc spokojnie mogą sięgnąć po nią osoby na diecie lub dbające o linię. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, ale i nie tylko 😉 Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki
Kuchnia MagdaLenyciasto robię najczęściej w sezonie truskawkowym bo jest przez nas uwielbiane. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 60 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 1. Biszkopt: białka
Kuchnia u Bietkiserowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie
karmelowyznajdziecie tu grama ciasta, ciężkich sosów czy mało wartościowych dodatków, które może i wyglądają ładnie, ale prócz pustych kalorii, nie dostarczają nam nic wi ęcej . Na dodatek to śniadanie jest bardziej na słodko... a mnie na słodkie dwa razy namawiać nie trzeba 😜 Pełne ziaren, bakalii i obłędnego w smaku sosu! Nie, nie... to nie ketchup! To truskawki z dodatkiem zdrowego
Kuchnia w czekoladzieshake z truskawkami Pudding jaglany z owocami Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie
Moja smaczna kuchniatężenie galaretek. Takie ciasto bez pieczenia jest idealne dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego i przy okazji chcą się nieco ochłodzić. Choć dla mnie najpyszniejsze w serniku są właśnie fantastyczne, świeże truskaweczki:) Smacznego! Składniki ok. 120 g okrągłych biszkoptów 330 ml śmietanki 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki - żółta i czerwona świeże truskawki
psgotujemywięc... Do dzieła! Składniki: 2 szklanki mąki typ 500 1 jajo 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego szczypta soli owoce - truskawki/ brzoskwinie/ maliny itp. Przygotowanie: Do jednej miski przesiać mąkę, dodać proszek, sól i cukier. Wymieszać suche składniki razem. Do drugiej miski dodać roztopione masło, jajko, jogurt(...)mokre składniki. Połączyć obie miski - do mokrych składników dodać suche. Dopuszczalne są grudki - nawet jest lepiej. Do formy do muffinek włożyć papierowe papilotki. Nakładać ciasto do 3/4 papilotek. Do każdej babeczki włożyć do środka po 1 owocu. Włożyć muffinki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Oprószyć cukrem pudrem lub przygotować
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoprzykrywamy ciastem. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy od razu połamaną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy na 20 min do schłodzenia. Masło i cukier puder ubijamy na gładką masę i łączymy z czekoladą. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Krem nakładamy do szprycy i zdobimy deserki. Na wierzchu położyłyśmy truskawki
Lili w kuchnimusi powstać zwarte ciasto, z którego można uformować kulę jeśli takie nie jest należy dodać więcej nasion chia z wodą lub miodu) formować małe ciasteczka zrobić dziurkę w środku i piec ok 20-25 minut w temperaturze 175 stopni uważając, żeby się nie przypaliły po wyciągnięciu z piekarnika można je nadziać dżemem, musem truskawkowym lub zmiksowanymi truskawkami :) Smacznego
zdrowa vege kuchniaczerwonością truskawek. Na ostatnim stoisku przypominam sobie o botwince, a to wszystko dlatego, że zbyt długo przyglądałam się szparagom. Strzeliste zielone pałeczki pojadą ze mną do domu usadowione na honorowym miejscu. Nie wiem jeszcze co z nich ugotuję. Nie mam pojęcia co zrobię z kapustą, do czego będę chciała posiekać koperek i w jakim cieście tym razem
KUCHARNIAzagłębieniu w cieście- bułki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać z wierzchu kruszonką- piec przez 30-35 minut w 175 stopniach Drożdżówki są idealne na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia, najlepiej smakują w dniu pieczenia, choć przechowywane pod przykryciem, będą również smaczne na drugi dzień. Przepis jest uniwersalny, można przygotować go z wykorzystaniem innych owoców, np. truskawek
Smakołyki BerenikiŚniadanie misiów), romantyczni (Truskawki na patyku) i sentymentalni (Pyry z gzikiem). 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami, Krem cytrynowy z nutą pomarańczy), z pasją tworzyliśmy nowe potrawy (Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę (Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz
Delicious Titbitsbiszkopt wystudzić. Masa serowa. Do miski przełożyć masło, cukier oraz 2-3 łyżki zmielonego sera. Miksować aż cukier się rozpuści. Następnie dodać resztę sera i zmiksować do połączenia składników. Truskawki zblendować na mus i dodać do masy serowej. Obrane banany również zblendować na mus i dodać do masy serowej. Masę serową ponownie zmiksować ze zblendowanymi truskwakami i bananami. Do rondelka(...)składniki dokładnie się połączyły. Gotową masę wylać na wystudzony biszkopt. Wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Galaretki truskawkowe rozpuścić w ok 800 ml wrzątku i wystudzić. Gdy masa ciasta stężeje na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki banany. Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilkanaście godzin do całkowitego stężenia. * Do masy dodałam 5 łyżek cukru, banany były bardzo słodkie
Monia miesza i gotujeRolada bezowa z kremem mascarpone i owocami Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Rolada jest mega smaczna i można się nią zajadać od razu po przyrządzeniu. Przygotowanie tego wspaniałego deseru zajmuje nie całą godzinę i jest tak proste, że każdy bez problemu powinien sobie poradzić. Zachęcam do spróbowania! Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 125g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 125g serka mascarpone ok 350g owoców (u mnie truskawki, borówki i brzoskwinie z puszki) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu, aż piana zacznie być sztywna
Blog z Apetytemskładniki: 160 – 170 g mąki 3 łyżki miodu 80 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 – 270 ml mleka 30 g kakao
Domowy Smak JedzeniaPolska, gola!!Polska, gola!! Poważnie, właśnie oglądam mecz. A jednocześnie zerkam nadomowników. Tu chipsy, tam krakersy, ten zażera się paluszkami,tamten znowu wcina popcorn.A ja? Jako
W kuchni Karmel-itkiStrasznie ten tydzień mnie zmęczył. W weekend sprzątaliśmy i gotowaliśmy, później impreza, od poniedziałku dzień w dzień od rana do późnego popołudnia byłam poza domem. Nie
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukru do wypieków 1/4 kostki masła (50 g) + do posmarowania 2 żółtka (można też użyć 1 całego jajka, ale na żółtkach są smaczniejsze) do nadziania: powidła, dżem, nutella, świeże truskawki (można też upiec puste) cukier puder do posypania Do dużej miski wsypujemy mąkę. Robimy w niej dołek, rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i dolewamy trochę ciepłego mleka. Zgarniamy część mąki(...)Zostawiamy na 15-20 minut, aby zaczyn wokół mąki wyrósł. Po tym czasie dodajemy pozostały cukier i mleko, rozpuszczone masło i żółtka. Zagniatamy (ręcznie lub mikserem z hakiem) elastyczne ciasto. Możemy podsypać odrobiną mąki, gdyby było kleiste. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. 1,5 godziny – aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 16-18 kulek
Poezja smakukilkadziesiąt minut do ostudzenia, po tym czasie chłodzimy w lodówce do stężenia. Galaretka arbuzowa: Arbuz obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misie miksera. Dodajemy truskawki (jeśli używamy), miód, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Gotowy sok przeciskamy przez drobne sito i umieszczamy w niewielkiej misce lub garnuszku. Żelatynę mieszamy z wodą i odstawiamy(...)wielbicielem, bo jeszcze nie udało mi się spotkać na swojej drodze osoby, która by za nimi nie przepadała. Doskonale komponują się zarówno w wersji słodkiej (np. w deserach, ciastach czy dżemach), ale także wytrawnej (w formie sałatek z dodatkiem fety czy zup (chłodników)). Arbuzy (podobnie jak ja ;)) kochają wysokie temperatury. Nie bez powodu więc najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne są właśnie
Pogotujmy.plmąki pszennej 4 jajka zapach waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA POLEWĘ LUKROWĄ: 100g. serka naturalnego philadelphia 50g. miękkiego masła (nie solonego) 300g. cukru pudru DODATKOWO: 250g. truskawek pół tabliczki startej, mlecznej lub gorzkiej czekolady Przepis : BABECZKI WANILIOWE: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną(...)przesianej z proszkiem mąki dodajemy jajka, cukier, zapach waniliowy oraz pokrojone w kostki masło. Używając miksera wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aż otrzymamy jednolitą masę bez żadnych grudek. Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! Pamiętajcie, że z powyższej ilości ciasta wychodzi ok. 20-cia sztuk babeczek. Więc zamiast na siłę rozkładać całe ciasto
Domowe Torty