ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:489/654)

Świętujemy trzy mięsiące bloga :) 182

Śniadanie misiów), romantyczni (Truskawki na patyku) i sentymentalni (Pyry z gzikiem). 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami, Krem cytrynowy z nutą pomarańczy), z pasją tworzyliśmy nowe potrawy (Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę (Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz

Delicious Titbits
Sernik truskawkowo-bananowy na biszkopcie 242

biszkopt wystudzić. Masa serowa. Do miski przełożyć masło, cukier oraz 2-3 łyżki zmielonego sera. Miksować aż cukier się rozpuści. Następnie dodać resztę sera i zmiksować do połączenia składników. Truskawki zblendować na mus i dodać do masy serowej. Obrane banany również zblendować na mus i dodać do masy serowej. Masę serową ponownie zmiksować ze zblendowanymi truskwakami i bananami. Do rondelka(...)składniki dokładnie się połączyły. Gotową masę wylać na wystudzony biszkopt. Wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Galaretki truskawkowe rozpuścić w ok 800 ml wrzątku i wystudzić. Gdy masa ciasta stężeje na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki banany. Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilkanaście godzin do całkowitego stężenia. * Do masy dodałam 5 łyżek cukru, banany były bardzo słodkie

Monia miesza i gotuje
Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami 129

Rolada bezowa z kremem mascarpone i owocami Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Rolada jest mega smaczna i można się nią zajadać od razu po przyrządzeniu. Przygotowanie tego wspaniałego deseru zajmuje nie całą godzinę i jest tak proste, że każdy bez problemu powinien sobie poradzić. Zachęcam do spróbowania!       Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 125g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 125g serka mascarpone ok 350g owoców (u mnie truskawki, borówki i brzoskwinie z puszki) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy       *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu, aż piana zacznie być sztywna

Blog z Apetytem
gofry czekoladowe 111

składniki: 160 – 170 g mąki 3 łyżki miodu 80 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 – 270 ml mleka 30 g kakao

Domowy Smak Jedzenia
Babskie Euro 2012. 202

Polska, gola!!Polska, gola!! Poważnie, właśnie oglądam mecz. A jednocześnie zerkam nadomowników. Tu chipsy, tam krakersy, ten zażera się paluszkami,tamten znowu wcina popcorn.A ja? Jako

W kuchni Karmel-itki
Letni tort - nie tylko na urodziny 390

Strasznie ten tydzień mnie zmęczył. W weekend sprzątaliśmy i gotowaliśmy, później impreza, od poniedziałku dzień w dzień od rana do późnego popołudnia byłam poza domem. Nie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Buchty z nadzieniem 104

cukru do wypieków 1/4 kostki masła (50 g) + do posmarowania 2 żółtka (można też użyć 1 całego jajka, ale na żółtkach są smaczniejsze) do nadziania: powidła, dżem, nutella, świeże truskawki (można też upiec puste) cukier puder do posypania Do dużej miski wsypujemy mąkę. Robimy w niej dołek, rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i dolewamy trochę ciepłego mleka. Zgarniamy część mąki(...)Zostawiamy na 15-20 minut, aby zaczyn wokół mąki wyrósł. Po tym czasie dodajemy pozostały cukier i mleko, rozpuszczone masło i żółtka. Zagniatamy (ręcznie lub mikserem z hakiem) elastyczne ciasto. Możemy podsypać odrobiną mąki, gdyby było kleiste. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. 1,5 godziny – aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 16-18 kulek

Poezja smaku
Panna cotta z arbuzową galaretką 194

kilkadziesiąt minut do ostudzenia, po tym czasie chłodzimy w lodówce do stężenia.   Galaretka arbuzowa: Arbuz obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misie miksera. Dodajemy truskawki (jeśli używamy), miód, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Gotowy sok przeciskamy przez drobne sito i umieszczamy w niewielkiej misce lub garnuszku. Żelatynę mieszamy z wodą i odstawiamy(...)wielbicielem, bo jeszcze nie udało mi się spotkać na swojej drodze osoby, która by za nimi nie przepadała. Doskonale komponują się zarówno w wersji słodkiej (np. w deserach, ciastach czy dżemach), ale także wytrawnej (w formie sałatek z dodatkiem fety czy zup (chłodników)). Arbuzy (podobnie jak ja ;)) kochają wysokie temperatury. Nie bez powodu więc najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne są właśnie

Pogotujmy.pl
Waniliowe babeczki z truskawkami 136

mąki pszennej 4 jajka zapach waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA POLEWĘ LUKROWĄ: 100g. serka naturalnego philadelphia 50g. miękkiego masła (nie solonego) 300g. cukru pudru DODATKOWO: 250g. truskawek pół tabliczki startej, mlecznej lub gorzkiej czekolady Przepis : BABECZKI WANILIOWE: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną(...)przesianej z proszkiem mąki dodajemy jajka, cukier, zapach waniliowy oraz pokrojone w kostki masło. Używając miksera wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aż otrzymamy jednolitą masę bez żadnych grudek. Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! Pamiętajcie, że z powyższej ilości ciasta wychodzi ok. 20-cia sztuk babeczek. Więc zamiast na siłę rozkładać całe ciasto

Domowe Torty
Borówkowy sernik na zimno 59

mojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który

moj przepis na
Truskawkowa pianka 395

Sezon truskawkowy w pełni, nic dziwnego, że ostatnio na moim stole często goszczą desery truskawkowe. D zisiaj postanowiłam przygotować truskawkową piankę, b ardzo prosty deser, wprost

Moja kraina smaków
Kukurydziane gofry z malinową frużeliną i bitą śmietaną 109

bita śmietana truskawki i borówki Wykonanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do drugiej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, mleko, cukier i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie dodać ubite na sztywno białka i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 2. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać i partiami nakładać do niej przygotowane ciasto, piec około

Szalona Kuchnia Eweliny
Lody truskawkowe 115

03.06.2018 Chcecie zrobić dzieciom i sobie słodką przyjemność zapraszam do zrobienia najprostszych i najlepszych lodów:) Bez mrożenia kilka godzin , bez mieszania i zbędnych substancji nadających kształt

gotuj ze mną
Domowy ketchup – szybko, smacznie, zdrowo 131

Wiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciastka francuskie z rabarbarem i kremowym serkiem 127

Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie rabarbar. Przykrywamy drugim takim samym kształtem ( z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi. Smarujemy białkiem i wkładamy do pieca na około 12 min. Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Wydłuż czas pieczenia jeśli jest taka potrzeba, ciastka mają być złote. PATRZ jak to zrobić na przykładzie Ciastek francuskich z kremowym serkiem z truskawkami: .easingslider

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania