ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:389/654)

Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką 190

palcami. Białka z solą ubijamy na sztywno. Na koniec dodajemy, łyżka po łyżce, cukier. Tak powstałą bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy

kulinarnyswiatdomi
Biało-czerwoni na murawie - Euro 2016 - sernik na zimno 344

Dziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom

Anioszek w kuchni
Gofry z sosem truskawkowym 173

Już dawno chodziły za mną gofry... dziś z pysznymi truskawkami! Składniki na gofry: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 2 szklanki mleka 2 szklanki

Tradycyjna Kuchnia
Ekspresowe ciasto z owocami 246

  Szybkie i smaczne, ja zdążyła je zrobić przed wyjściem do pracy :) Składniki 4 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 kostki masła 2 szklanki mąki 3/4 szklanki

czarrna od kuchni
Szybkie ciasto olejowe z owocami... 184

cukrem na puszystą masę, dodajemy po trochu olej. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (proponuję tortownicę), na wierzch układamy dowolne owoce np. jabłka, brzoskwinie, truskawki. Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem

Pelusiowa Kuchnia
Placki z kaszą manną i truskawkami 212

miotełką albo zmiksować wszystko razem, na koniec wsypać mąkę i przemieszać jeszcze raz do połączenia składników. Na koniec pokroić resztę truskawek w plasterski (ilość w zasadzie dowolna, ale u nas było ich ok. 10 sztuk) i dorzucić do ciasta. Smażyć na odrobinie oleju kokosowego bądź masła klarowanego lub oleju rzepakowym, na złoty kolor. Pyszne są same ze sobą, ale można

Przepysznik - BLW i nie tylko
TARTALETKI RABARBAROWO - TRUSKAWKOWE Z BEZĄ 142

mąki pszennej 10 dag cukru pudru 1 zółtko 1 łyzka smietany szczypta soli   Z podanych składników wyrobić ciasto a następnie zawinąć je w folie i chłodzić około 1 godz.   Nadzienie; 50 dag rabarbaru 2 garście truskawek 1 opakowanie zelfixu 2;1 1 szkl. cukru   Rabarbar i truskawki myjemy, kroimy na plasterki. Rabarbar wkłądamy do rondla, dodajemy kilka

Radość kipiąca uśmiechem.
bezglutenowe muffinki z truskawkami 218

łączymy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej jajka, jogurt i olej. Składniki "mokre" dodajemy do "suchych" i mieszamy. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki lub drobniej jeśli są duże i następnie delikatnie mieszamy z masą. Przekładamy ciasto do foremek na muffiny i pieczemy ok. 20-30 minut (do "suchego patyczka") w 180*C. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Omleciki kokosowo - owsiane z masłem orzechowym 182

proszkiem. 4. Dodajemy kakao, miód, masło orzechowe, wiórki i płatki. Całość mieszamy. 5. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, dzieląc ciasto na 3 placki. Podajemy z jogurtem naturalnym, masłem orzechowym i ulubionymi owocami. W moim przypadku maliny i truskawki :) HALO HALO :) Czy są tu zwolennicy masła orzechowego ?  Pozdrawiam, Ania

Mój Smak na Życie
Pavlova 168

Słynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno

Mania Wypiekania
Placek z kruszonką na maślance 119

Pyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu

Milion Smaków
Drożdżówki z jeżynami i kruszonką 210

było nie po drodze. Dzisiaj ponieważ siedziałam w domu postanowiłam wreszcie je upiec. W oryginalnej wersji bułeczki są z truskawkami. Ja upiekłam je z jeżynami bo jeszcze miałam mrożone. Bardzo lubię jeżyny bo są wspaniałym dodatkiem do ciast i kremów. Mają te właściwości, że nawet po rozmrożeniu zachowują swój pierwotny kształt i nie rozłażą się tak jak inne owoce. Przepis

Na słodko lub wytrawnie
Babeczka w trzech smakach 176

Babeczka w trzech smakachKorzystając z okazji, że w sklepach wciąż jeszcze można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach - z czekoladowym, waniliowym i truskawkowym kremem. Proste (i szybkie!) babeczki czekoladowe ozdobione trójkolorowymi różyczkami z kremu zamieniają się w naprawdę uroczy i eleganci deser.Składniki na proste babeczki czekoladowe+ czekoladowe draże (lub czekolada)Składniki na krem budyniowy+ gorzkie(...)Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady lub czekoladowe draże. Pieczemy 20-25 minut.Krem robimy według przepisu. Dzielimy na 3 części - małą, średnią i dużą. Do największej części dodajemy trzy duże łyżki kakao i dokładnie mieszamy, do najmniejszej dwie rozgniecione truskawki (krem nie może

Ciastkozercy
MINI CHARLOTTE TRUSKAWKOWO-WANILIOWE 221

Obecne upały nie sprzyjają pieczeniu (a potem jedzeniu) ciężkich ciast czy deserów. Najlepiej na taką pogodę sprawdzają się delikatne musy z dużą ilością owoców.  Mus zrobiłam

Przepisy Aleksandry
Tarta z botwinką i serem korycińskim 229

niezawodna - sprawdzi się zarówno na przekąskę, jak i na danie główne. Na popołudniową ucztę zostawiłam sobie czerwone i słodkie truskawki z listkami świeżej mięty - mniam!  Zapraszam i życzę smacznego :)  Wytrawna tarta z botwinką i serem korycińskim Kruche ciasto:- 1 jajo rozmiar L- 200g mąki pszennej typ 500- 100g masła 82% tłuszczu - szczypta soliFarsz:- pęczek świeżej botwinki

Sajkofanka smaku