ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:385/654)

CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ NA MAŚLANCE 378

jest to ciasto, które zawsze wychodzi. Często słyszy się, że tego typu ciasta wychodzą zakalcowate, ale w przypadku tego przepisu, możecie być spokojni ;) Robiłam go już niejednokrotnie, i za każdym razem wychodzi wyśmienicie! Zamiast rabarbaru, można dodać inne sezonowe bądź mrożone owoce jak śliwki, czy truskawki. SKŁADNIKI ( W TEMPERATURZE POKOJOWEJ, blacha

Calzonella.com
Sernik na zimno z brzoskwiniami. 55

Sernik na zimno z brzoskwiniami. Sernik bez pieczenia, szybki i pyszny. Sernik na zimno bez pieczenia z owocami sezonowymi lub z puszki, to idealny pomysł na ciasto na niedzielę. Sernik na zimno to ciasto bez pieczenia, na biszkoptach savoiardi do tiramisu, ale jeśli takich nie masz, to wystarczą biszkopty okrągłe. Forma może być dowolna, okrągła, prostokątna lub kwadratowa. Im wyższa(...)przepis. Sernik bez pieczenia Składniki na sernik z owocami bez pieczenia: - 1 kg serka z wiaderka - savoiardi lub okrągłe biszkopty. Ilość zależy od wielkości formy. - ulubione owoce, np. brzoskwinie, truskawki, morele itd - 2 galaretki - jeśli użyjesz owoców pomarańczowych, to wybieraj galaretki żółte, pomarańczowe, jeśli użyjesz truskawek- to czerwone i różowe - 2 łyżki żelatyny  - 150 ml mleka - 200 g śmietanki

Z Kuchni Do Kuchni
OMLET CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI 213

patelni;-) Smakuje, jak najlepsze ciasto, a robi się  naprawdę łatwo i szybko. Trzeba tylko pamiętać o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki i dokładnym ubiciu piany z cukrem. Do środka dodałam kilka kostek posiekanej gorzkiej czekolady, którą oczywiście można zastąpić czekoladą mleczną, białą lub po prostu pominąć. Swój omlet podałam ze świeżymi truskawkami, bitą śmietaną i sosem truskawkowym. Świetnie będą

cool and minty
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 160

łyżek cukru Masło roztopić, przestudzić. Truskawki pokroić na kawałki. Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać mleko oraz jajko i wyrabiać ręcznie lub mikserem z hakiem do ciast drożdżowych, pod koniec dodając masło.  Wyrobić na gładkie ciasto, z którego uformować kulę. Włożyć do miski, przykryć i odstawić na około godzinę, aż podwoi objętość. Po tym czasie podzielić ciasto

wyzwania kuchenne
Kruche Babeczki z Bitą Śmietaną 238

cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 śmietan fix (18 g) owoce do ozdoby jagody, truskawki ... foremki do babeczek opcjonalnie rękaw cukierniczy Link do filmu z przygotowania: Kruche babeczki z bitą śmietaną https://www.youtube.com/watch?v=RgTXiNs8oCM Przygotowanie : Najpierw przygotuję ciasto : Na blat wysypuję mąkę dodaję cukier puder i zimne masło. Składniki łączę ze sobą pocierając dłońmi tak żeby powstały grudki (możemy

Uwaga Babcia Gotuje
Domowe Knedle z Truskawkami 1506

ziemniaków (po obraniu) ok. 300 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka szczypta soli szczypta cukru ok. 500 g truskawek cukier śmietana 18% Domowe Knedle z Truskawkami - Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Przestudzamy, przeciskami przez praskę (lub ścieramy na tarce o małych oczkach) i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Do ziemniaków dodajemy mąkę(...)masę ziemniaczaną starając się nie dosypywać mąki - im mniej jej dodamy - tym knedle będą delikatniejsze i miększe. Z powstałego ciasta formujemy grube wałki, które następnie tniemy na kawałki i tworzymy niezbyt grube "placuszki". Na środek każdego z nich wykładamy truskawkę i zawijamy, a następnie utaczamy kształtując kule. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku (warto dodać do niej kilka łyżek oleju - dzięki

Słodka Strona
Ciasto z rabarbarem, malinami i bezą kokosową 157

śledzi mojego Instagrama , wie już, że pierwsze tegoroczne ciasto z rabarbarem i bezą było, jak by to delikatnie powiedzieć... pyszną, kruchą i słodką porażką ;) Czemu porażką? A no już spieszę wyjaśnić ;) Zachciało mi się dać truskawki, ale że nie miałam świeżych tylko mrożone, to postanowiłam je podsmażyć z cukrem tak, by sok odparował i całość lekko zgęstniała. Tak też było(...)gorszy, po prostu inny, ale co się dziwić jak tu truskawki, a tu maliny, tu beza zwykła, a tu kokosowa i kilka innych mniejszych "poprawek". Zachęcam do spróbowania jeszcze teraz, bo sezon na rabarbar krótki i trzeba go należycie wykorzystać!   Składniki na blaszkę 19x28cm   Kruche ciasto: 3 żółtka 150g masła 30g cukru pudru 150g mąki pszennej 35g mąki

Kuchnia w czekoladzie
Truskawko, co by tu... DŻEM TRUSKAWKOWY. 191

sumie jakieś 10 kilogramów. I wywiązał się problem. Co ja mam z nimi zrobić? Galaretki, deserki, ciasta... A co z resztą?No, yyy... Część poszła na nalewkę/likier. Większość z tych całych trzech potężnych porcjizamroziłam, dzięki czemu moja zamrażarka praktycznie nic, prócz truskawek, nie kryje. A może dżem?Na zdjęciach propozycja podania - orkiszowe bułeczki posmarowanegreckim jogurtem i tym właśnie dżemikiem

W kuchni Karmel-itki
Torcik musowy z owocami 66

upiec dzień wcześniej żeby dobrze wystygł. Tort musi się przegryźć i stężeć, więc warto przygotować go dzień wcześniej. Można do niego użyć dowolnych owoców, u mnie mrożone maliny i truskawki. Składniki na tortownicę 23 cm z wysokim rantem (8 cm) lub 25 cm z normalnym rantem (5-6 cm). Składniki na biszkopt: 4 jajka rozmiar L 6 łyżek cukru(...)razem delikatnie mieszać szpatułką, tylko do połączenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 170 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić na kratkę, do całkowitego wystudzenia. Nożykiem delikatnie oddzielić boki ciasta od formy, zdjąć obręcz, przekroić biszkopt

moj przepis na
Torcik musowy z owocami 81

upiec dzień wcześniej żeby dobrze wystygł. Tort musi się przegryźć i stężeć, więc warto przygotować go dzień wcześniej. Można do niego użyć dowolnych owoców, u mnie mrożone maliny i truskawki. Składniki na tortownicę 23 cm z wysokim rantem (8 cm) lub 25 cm z normalnym rantem (5-6 cm). Składniki na biszkopt: 4 jajka rozmiar L 6 łyżek cukru(...)razem delikatnie mieszać szpatułką, tylko do połączenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 170 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić na kratkę, do całkowitego wystudzenia. Nożykiem delikatnie oddzielić boki ciasta od formy, zdjąć obręcz, przekroić biszkopt

moj przepis na
Torcik musowy z owocami 193

upiec dzień wcześniej żeby dobrze wystygł. Tort musi się przegryźć i stężeć, więc warto przygotować go dzień wcześniej. Można do niego użyć dowolnych owoców, u mnie mrożone maliny i truskawki. Składniki na tortownicę 23 cm z wysokim rantem (8 cm) lub 25 cm z normalnym rantem (5-6 cm). Składniki na biszkopt: 4 jajka rozmiar L 6 łyżek cukru(...)boki ciasta od formy, zdjąć obręcz, przekroić biszkopt na 3 blaty, będą bardzo cienkie, dwa po 1 cm grubości, jeden po 1/2 cm grubości. Grubszy biszkopt umieścić w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz/tortownicę. Przygotować kremy. Mus z gorzkiej czekolady: 330 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 g czekolady gorzkiej 500 g owoców np. wiśni, truskawek, malin

moj przepis na
KUCHENNA APTEKA #9 - TRUSKAWKI 94

Truskawki to owoce sezonowe, które cieszą się ogromną popularnością ze względu na słodki smak oraz aromatyczny zapach, ale także ich uniwersalność zastosowania. Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, kompotów, sałatek, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak oprócz walorów smakowych posiadają liczne właściwości zdrowotne, lecznicze oraz pielęgnacyjne. Korzyści

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #9 - TRUSKAWKI 116

Truskawki to owoce sezonowe, które cieszą się ogromną popularnością ze względu na słodki smak oraz aromatyczny zapach, ale także ich uniwersalność zastosowania. Stosuje się je do ciast, deserów, koktajli, kompotów, sałatek, lodów i wielu innych dań. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak oprócz walorów smakowych posiadają liczne właściwości zdrowotne, lecznicze oraz pielęgnacyjne. Korzyści

Kuchnia MagdaLeny
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 161

szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja: truskawki kiwi pomarańczo mięta naleśnik starta czekolada Do pojemnika wysokiego wsypuję mąkę, dodaję jajka, mleko, wodę, sól, roztopione i wystudzone masło i miksuję blenderem ciasto. Połowę odlewam do miseczki, a do drugiej połowy dodaję kakao i dalej miksuję. Ciasto morze wydawać się rzadkie

wesoła kuchnia