ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:746/3191)

SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 197

Magda wykorzystała w swoim przepisie powidła domowe, na pewno pyszne, bardziej aromatyczne i kwaskowe niż te ze sklepowej półki, których ja użyłam?  Niemniej ciasto było pyszne i gorąco polecam przepis. Składniki na masę serową : 1kg mielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego z cukrem 1 pomarańcza dodatkowo(...)delikatnie mieszamy do połączenia się składników.   Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie rozkładamy jedną warstwę herbatników.   Masę serową wykładamy na herbatniki. Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy około godziny. Po upieczeniu ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik smarujemy powidłami i przykrywamy warstwą herbatników. Herbatniki polewamy przygotowaną polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
sernik piegusek (na murzynku) 207

kwaśnej konfitury z żurawiny. Idealnie w punkt. Nic dodać, nic ująć. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 250 g masła 5 łyżek wody 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao 4 jajka 1 łyżeczka sody na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki(...)wodę, cukier i kakao zagotować, wystudzić. Wbić żółtka, zmiksować. Dodać mąkę przesianą z sodą i połączyć. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać do ciasta. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.  Przygotować masę serową: jajka ubić z cukrem, dodać ser, budyń, kasze mannę, olej i mak. Krótko zmiksować. Wyłożyć na ciasto. na wierzchu łyżeczkami położyć porcje żurawiny. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekki tort śmietankowo – kakaowy 270

szklanki– mąka pszenna – 1 szklanka– kakao – 3 łyżki– proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMasa śmietankowa :- śmietana 30 % – 500 ml– olejek do ciast śmietankowy – 1 szt– śmietan fix – 2 szt– cukier puder – 3 łyżkiMasa kakaowa :- śmietana 30 % – 500 ml– śmietan fix – 2 szt– cukier puder(...)ubijania dodajemy cukier i jeszcze chwilę razem ubijamy ( piana ma byc błyszcząca i sztywna ).Dodajemy rozbełtane żółtka i delikatnie mieszamy.Mąką przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Wsypujemy do masy z jajek i delikatnie mieszamy, do połączenia składników.Wlewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia na spodzie + boki posmarowane masłem.Pieczemy 30 minut w 180C.Zostawiamy do wystudzenia.Kroimy na 3 blaty

Ostra na Słodko
Pszczółka - sernik na zimno z nasionami chia 168

żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy i delikatnie łączymy z masą. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C  przez 20 – 25 minut.   Masa serowa z chia: Nasionka chia zalewamy szklanką zimnego mleka i wstawiamy

Jadło i czytadło
Ciasto serowe z rabarbarem (na oleju rzepakowym) 127

wpływu na jego właściwości. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto serowe: 115g twarogu (użyłam w kawałku, ale może być mielony) 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 80 ml mleka 60 ml oleju rzepakowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Masa śmietanowa: 1/3 szklanki gęstej śmietany 1/3 szklanki cukru pudru(...)elastyczne ciasto. W razie potrzeby dosypać odrobinę mąki.) Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypać mąką kokosową i obłożyć rabarbarem. Przygotować masę śmietanową. Wszystkie składniki zmiksować i przelać na ciasto. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") około 45-50 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. (*) Mąka kokosowa wchłonie nadmiar soku

Di gotuje
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 172

łyżeczka octu + 1 łyżeczka sody oczyszczonej-4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)-1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejskładniki na masę marchwiową:700 ml soku marchwiowego2 op. budyniu smietankowegosakładniki na masę śmietanową:250 g smietany 36 %1 op. galaretki pomarańczowejDodatkowo:1 paczka delicji np. wiśniowych2 łyżki czarnego sezamuBiszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem(...)sztywno i łączymy z wystudzoną galaretką. Finał: Zaraz po przygotowaniu masy marchwiowej wylewamy ją na wystudzony biszkopt i na ostudzonej masie układamy delicje a następnie wylewamy masę śmietanową. Dekorujemy wg uznannia, ja ciasto posypałam czarnym sezamem. Ciasto przed spożyciem należy schłodzić w lodówce do pełnego stężenia. ciasto marchwiowe z delicjami

Bon Appetit Małgorzaty
Jogurtowe ciasto z owocami 148

jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa Owoce ze słoika, puszki 2 galaretki owocowe 2 jogurty naturalne ( duże opakowania ) Wykonanie: Dokładne wykonanie biszkoptu w przepisie na cytrynkę. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkoptu, ciasto nakłuwamy widelcem, polewamy syropem z owoców ( aby ciasto nie było suche ). Układamy na biszkopcie owoce ( pokrojone ).Dwie galaretki(...)użyć zwykłego miksera, łatwo się wówczas rozpuszczą ). Do rozpuszczonych galaretek dodajemy dwa duże jogurty i dalej miksujemy. Gdy galaretki z jogurtem zaczną trochę tężeć wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. Podajemy gdy masa dobrze już stężeje. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Torcik cytrusowy z galaretką 180

mandarynek, 2 opakowania galaretki pomarańczowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przestając ubijać dodaję żółtka oraz cukier. Następnie do masy wlewam olej i ocet oraz wsypuję mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Pianka cytrynowa: Galaretki(...)Masę wylewam na upieczony biszkopt. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 750ml wrzątku. Studzę. Mandarynki odsączam z syropu. Owoce układam na masie cytrynowej. Mandarynki zalewam tężejącą galaretką pomarańczową. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Filet kurczaka w pikantnym cieście. 441

sody Oraz: szklanka mąki olej do smażenia papierowe ręczniki niewielki garnek  Mięso kroimy w paski, grubość zależy od tego, jak pokaźne chcemy mieć kąski. Składniki na ciasto mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Powinno być konsystencji gęstej śmietanki. Odstawiamy na około 10 - 15 minut aby sobie odpoczęło. W garnku rozgrzewamy tłuszcz,  tak około 3 centymetry. Każdy kawałek mięsa najpierw

Dieta moja pasja
Kopiec kreta z bananami i truskawkami 151

Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy przez sitko. Naprzemiennie do jajek wsypujemy mąkę oraz wlewamy olej i mleko. Miksujemy na wolnych obrotach do momentu, aż masa będzie gładka i jednolita. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 45-50 minut (z funkcją termo obiegu

VioletoweKucharzenie
Ciastka orzechowe na kruchym spodzie 107

ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Ubij pianę dodając stopniowo cukier puder  oraz pod koniec ocet jabłkowy. Gdy piana będzie sztywna dodaj orzechy (lub kokos). Nakładaj masę orzechową na ciastka.  Z ciasta kakaowego uformuj paseczki, możesz ozdobić je wyciskając wzorek widelcem. Ułóż paseczki dookoła ciastek. Upiecz je w temperaturze około 170 st.C. Po ostudzeniu udekoruj je stopioną czekoladą

Gotuj Sam!
Miodownik z kremem z kaszy manny (Stefanka) 125

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ,nie dłużej niż 15 minut. Obserwujcie, ciasto ma być złote. Wyjmujemy, przekładamy na kratkę i tak kolejno pieczemy pozostałe kawałki ciasta. Odstawiamy do wychłodzenia. Robimy masę. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Masło ucieramy na jasną i puszystą masę z cukrem pudrem.Gotujemy kaszę mannę na mleku tak aby zgęstniała. Następnie ściągamy(...)porcjami nasz ugotowany grysik (kaszę mannę) i miksujemy dotąd, aż nasza masa będzie jednolita. Na koniec dodajemy ekstrakt. Pierwszy blat wkładamy do blachy smarujemy powidłami śliwkowymi a na to wykładamy 1/3 kremu i przykrywamy blatem i tak do końca. Ostatnią warstwę z kremem posypałam tartymi orzechami włoskimi. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc. Wspaniałe w trzecim dniu! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasteczka „poduszeczki” marcepanowe 116

żółtka, śmietanę ucieramy i suche składniki dokładamy, żeby wszystko na ciasto zostało wyrobione, następnie ma być schłodzone, pokrojone, upieczone i wystudzone.  Teraz już tylko czas na smakowanie,  pysznych marcepanowych ciasteczek chrupanie :)   Składniki: 200 g masła w temp. pokojowej, 3 żółtka, 500 g mąki pszennej, 200 g masy marcepanowej, szczypta soli, 100 g cukru trzcinowego, 1 łyżka cukru(...)następnie dodajemy po 1 żółtku i nadal ucieramy.  Dodajemy w kawałeczkach marcepan, w dalszym ciągu ucieramy. Masa ma być bardzo puszysta. Do suchych składników dodajemy utartą masę i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części, robimy z nich wałki o średnicy ok. 5 cm. Każdą porcje ciasta zwijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki do schłodzenia

Moniki Smakołyki
Ciasto "Leśny mech" 392

szkl. gorącej wody Dodatkowo: połowa granatu (zastąpiłam malinami) Przygotowanie: 1. Szpinakowe ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka ubić z cukrem do puszystości. Szpinak rozmrozić na sicie, a następnie mocno odcisnąć, by pozbyć się nadmiaru wody. Za pomocą blendera rozdrobnić go, dodając 3 - 4 łyżki masy jajecznej. Całą mieszankę przełożyć do ubitych(...)jajek i dobrze wymieszać. Następnie powoli wlewać olej, miksując na niewielkich obrotach miksera. Na końcu wsypać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie, ale szybko wymieszać masę za pomocą łyżki. Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez około 60 - 70 minut do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta na kruchym cieście z białym serkiem i truskawkami. 226

łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto : Truskawki biały ,kremowy serek rozmieszany z 2 łyżeczkami cukru pudru ,około 100 g Wszystkie składniki na ciasto zagnieść szybko na jednolitą masę i odstawić do lodówki zawinięte w folię na 1 godzinę .Następnie rozwałkować na jak najcieńszy prostokąt ,posmarować białym serkiem zostawiając wolne brzegi do zawinięcia i ułożyć

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania