ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:743/3191)

Nie takie znowu zwykłe 101

napisałam w tytule- nie takie znowu zwykłe. A skąd bierze się jego niezwykłość? Z połączenia jeżynowości z białoczekoladowością, jak również z odrobiny aromatycznego Southern Comfort dodanego do masy. W efekcie otrzymujemy delikatne ciasto, którego każdym kęsie znajdziemy drobiny szczęścia o smaku jeżyny i białej czekolady. Polecam! BARDZO PROSTE CIASTO Z JEŻYNAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 10dag masła 1 jajko 1/2 szklanki

les mirabelles
POPĘKANE CIASTECZKA CYTRYNOWE 998

skórkę z cytryny, cały czas miksując miksując. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować, aż składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie dość "zwarte". Gotową masę wstawić na godzinę do lodówki. Gdy masa stężeje, formować z niej kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy ciasteczkami

Kuchnia w opałach
Ciasto z motylkiem 98

jedzenia, ale może powstać ładne jedzenie :) Mnie się niedawno nudziło bardzo i taki był efekt...Ciasto z motylkiem  Składniki:margaryna1 1/2 szklanki cukrucukier waniliowy6 jajek2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia6 łyżek oleju2 1/2 łyżki kakaoPrzygotowanie:Margarynę trzeba utrzeć na puszystą masę z cukrami. Stopniowo dodawać po jednym żółtku(...)olej, cały czas ucierać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i nadal ucierać mikserem. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć ją z powstałą masą. Całość mieszać łyżką. Gotowe ciasto podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać kakao. W ten sposób powstały nam dwa ciasta - ciemne i jasne. Ciemne ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem

Lawendowe Niebo
Poezja Amaretto z kajmakiem 150

Fanaberia herbatników, amaretto, kajmaku i orzechów ułożona na biszkopcie:) Ciasto ; 5 jaj 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i dokładnie mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i gotową masę wylewamy na okrągłą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 min w 170 C, ostawić(...)kieliszków rumu lub amaretto pół szklanki mleka Przełożenie; Krem włożyć na biszkopt, część herbatników nasączyć amaretto i mlekiem i ułożyć kremie. Odłożyć nie wielką część masy i przylepić herbatniki dookoła ciasta aby nasiąknęły i zrobiły się miękkie. Ciasto odstawić na 3-4 godziny (najlepiej na noc), aby wszystko się zastygło

Apetyczna babeczka
Tarta ze szparagami 108

minut. Białko i jedno jako mieszamy z jogurtem i ziołami na jednolitą masę. Łososia kroimy w plastry. Szparagi myjemy i odcinamy końcówki. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika. Wykładamy na nie łososia. Następnie wylewamy masę jajeczno-jogurtową i układamy na wierzchu szparagi. Można posypać startym serem. Pieczemy ok. 30-40 minut w 180 st. C. Recipe Notes Ja zamiast zwykłego sera

Kucharzyca
Krówka 340

szybko się robi...gdy spodziewasz się gości... Przepyszne i nieskomplikowane. Od samego patrzenia na to ciasto  ślinka leci... Składniki; 7 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka maki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia śmietana kremówka 30% 500 ml, puszka z masą krówkową, 2 śmietanowe(...)fixe 2 łyżki kakao Wykonanie; Ubijamy na puch jajka z cukrem. Dodajemy i delikatnie mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Możemy dodać kakao do całości masy lub to części, tworząc dwukolorowe ciasto. Pieczmy w 180 stopniach do momentu aż boki będą odchodzić od brzegów foremki. Studzimy. Następnie przekrawamy wzdłuż na pół.Śmietanę ubijamy na sztywno i na koniec dodajemy

Anioły w kuchni
MAKOWIEC JAPOŃSKI W WERSJI DE LUXE - Z KASZĄ JAGLANĄ, NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE 247

Pozostałą część ciasta przełożyć do małej miski i również odstawić do lodówki. Ja miałam ok.350g ciasta na spód i ok.250g na kruszonkę.Mak zalać w misce 250ml gorącej wody, zamieszać i odstawić.W misie miksera ubić jajka z ksylitolem lub cukrem na puszystą masę. Do masy dolewamy stopione, ciepłe masło, dosypujemy stopniowo, mieszając kaszę jaglaną, rozdrobnione orzechy laskowe, płatki migdałów(...)olejku migdałowego i mieszając dolewać delikatnie kremówkę, do porządanej konsystencji. Puder trzcinowy ropuszcza się troszkę trudniej niż zwykły ale daje się rozprowadzić na gładką masę, no i jest trochę zdrowszy. Gotowym lukrem polukrować delikatnie ciasto i posypać kawałkami migdałów.Smacznego :-)Polecam także makowiec na kruchym orkiszowym spodzie, z kruszonką (nasz ulubiony), struclę makową (na mące orkiszowej)  oraz makowiec

Smaczne Zdrowe
ciasto aniołek 18497

stopni i piekę 10 - 12 minut pilnując, by nie przypiekło się na brązowo. W ten sam sposób postępuję z kolejnymi porcjami ciasta. Mleko wlewam do garnka dodając masło, cukier i cukier waniliowy. W misce mieszam na gładką masę(...)śmietanę, jajka i dwa rodzaje mąki. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewam do niego masę śmietanową i energicznie mieszam, aż do zgęstnienia. Odstawiam na kilka minut. Gorącą masą przekładam blaty, odstawiam do przestygnięcia. Ciasto dekoruję startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi, wkładam do lodówki na co najmniej 12 godzin ale ciasto aniołek smakuje najlepiej dwa dni po przygotowaniu

babka w formie
Pani Walewska - Pychotka 443

smaku były gorzkie. Piekłam ciasto w 180 stopniach ok. 20- 25 minut. Oczywiście bezę należy podzielić na dwie części do dwóch kawałków ciasta. Jak już ciasto upiekło się i przestudziło zrobiłam  masę budyniową.  * 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego * 1 kostka masła Masło utarłam na puszystą masę i dodawałam po łyżce ugotowany budyń. Budyń ugotowałam wedle przepisu

Pieprzyć z Fantazją
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko 717

jabłka są na prawdę wyjątkowe. Soczyste, rumiane takie pyszne. Czym że była by jesień bez pachnącego ciasta z jabłkami? Szarlotka obowiązkowo, ale tym razem zrobiłam orzeźwiające ciasto z jabłkami, delikatnym biszkoptem i masą śmietankową. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 1 hr Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 30 min Czas(...)wystudzoną żelatynę. Masę śmietankową mieszamy i wykładamy równo na wierzch masy jabłkowej. Ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze stężały. Notes * użyłam jabłek odmiany jonagold ** można zastąpić galaretką agrestową, jednak miętowa świetnie pasuje. Ciasto jest orzeźwiające, a mięta nie jest bardzo wyczuwalna By Małgorzata Hert Adapted from Uwielbiam gotować Adapted from Uwielbiam gotować Wędr

Wędrówki po kuchni
Wielkanocne babeczki piaskowe 267

razem delikatnie mieszać szpatułką lub łyżką (nie mikserem) - z gotowej masy odłożyć 1/2 lub 1/3 (w zależności od tego, jak dużo chcemy mieć kakaowych łat w cieście) do innej miski - do odłożonej masy przesiać 1-2 łyżeczki kakao, delikatnie wymieszać - do reszty masy dodać 1-2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej, również wymieszać - do formy na muffiny włożyć papilotki, do każdej papilotki

Smakołyki Bereniki
Murzynek z bananami i śmietaną 141

szklanki na polewę. Do wystudzonej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 40-45 minut. Wyjąć ciasto z blaszki i przeciąć na pół. Pierwszą warstwę

Kuchnia Pokoleń
Babka migdałowa na drożdżach 108

pół i wyjąć miąższ), resztę mleka, sól i porządnie wyrabiać (ciasto wyrabiamy w misce). Następnie dodać roztopione masło i migdały. Dalej wyrabiać. Białka ubić na sztywną masę z dodatkiem szczypty soli. Wymieszać ciasto z ubitą pianą. Wyłożyć ciasto do formy na babkę (metalową formę wysmarować masłem i obsypać tartą bułką) i odstawić. Gdy zacznie rosnąć, wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Ciasto Shrek 128

Dziś pragnę zaproponować pięknie wyglądające i smakujące równie dobrze ciasto Shrek. Ciasto to powstało na bazie biszkopta, masy wykonanej z zielonego soku, bitej śmietany oraz galaretek i dodatkiem w postaci delicji. Shrek to ciasto inspirowane popularnym filmem, nazwa jest bardzo mylna, ponieważ ciasto samo w sobie jest bardzo delikatne wręcz piankowe, a smakuje wybornie. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Pleśniak (Kruszaniec) 272

oczkach. Na ciasto równomiernie rozmarować dżem lub konfiturę. Następnie zetrzeć ciasto z dodatkiem kakao. Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Miksować aż powstanie jednolita, błyszcząca masa. Ubite białka rozsmarować na warstwie ciasta z dodatkiem kakao. Na wierzch zetrzeć ponownie ciasto białe. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Piec 40 min. Wyjąć, wystudzić. Kroić dopiero gdy ciasto całkowicie wystygnie. Przed

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania