ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:783/1378)

Jabłecznik łaciaty z czekoladą, polewą i masą krówkową 244

Dzisiaj na osłodę proponuję jabłecznik łaciaty z czekoladą, polewą i masą krówkową. Chciałam trochę „podkręcić” :) jabłecznik, stąd tyle pysznych dodatków. Ciasto ciekawie wygląda, jest smaczne, aromatyczne

Mała Cukierenka
Naleśniki z serem i kremem pomarańczowym 163

troszkę urozmaicać. Składniki: Na ok 10 sztuk: Ciasto: 1.5 szklanki mleka 1 jajko 1 szklanka mąki 0,5 szklanki wody mineralnej 1/4 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka płatków owsianych Farsz: 1 kostka sera białego chudego (250g) 2 żółtka 1 cukier waniliowy 0.5 szklanki cukru kryształu Szklanka kremu pomarańczowego: 2 duże pomarańcze 1/2 cytryny 110g(...)ciasto na naleśnika i posypujemy odrobiną płatków owsianych. Przewracamy na drugą stronę i delikatnie opiekamy. Postępujemy tak do końca ciasta. Ser mieszamy z żółtkami oraz cukrami. Smarujemy nim każdy naleśnik i zwijamy w kopertę. Opiekamy w grillu elektrycznym. Polewamy kremem pomarańczowym, dekorujemy miętą. Krem pomarańczowy: Pomarańcze myjemy, z jednej ścieramy skórkę, a następnie wygniatamy sok z obu pomarańczy i cytryny

Kuchnia w czekoladzie
Miodownik bez pieczenia 135

zupełnie nowe połączenie smaków w cieście bez pieczenia. Uwielbiam ciasta bez pieczenia, bo podstawę stanowią herbatniki, których nie muszę piec. Do tego 2 rodzaje mas, dla zrównoważenia smaków i miodowa posypka. Tak! Miodowa posypka z przepysznego, subtelnego w smaku miodu migdałowego Huzar z serii "Smaki świata" .  Potrzebujemy: Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki miodu migdałowego Huzar 1 waniliowy(...)budyń w proszku  1 łyżka mąki pszennej 200 g masła Krem śmietanowo - orzechowy: 400 ml śmietanki 30% 2-3 łyżki kakao 1 garść orzechów, u mnie pekany 1 łyżka  miodu migdałowego Huzar 1 łyżka żelatyny + odrobina wrzątku Chrupka miodowa: 100 g cukru 50 g  miodu migdałowego Huzar 2 łyżki wody 1/2 łyżki sody oczyszczonej Ponadto: około

MamaOskarka
Tort ryżowy z kremem jaglanym 184

łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej KREM: 1 szklanka suchej jaglanki 2 szklanki  mleka 3 łyżki miodu 1/2 szklanki jogurtu greckiego lekkiego ziarenka z 1 laski wanilii DODATKOWO: 2 łyżki kajmaku 3 łyżki  Przygotowanie: CIASTO: Brązowy ryż ugotować klasycznie, w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu i odcedzeniu ostudzić. Zimny ryż zblendować(...)składniki bardzo dokładnie. Białka ubić, dodać delikatnie do masy. Tak przygotowane ciasto podzielić na 3 części i każdą z nich upiec osobno w tortownicy o średnicy 18cm, wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 180'C do suchego patyczka - trwa to około 20 minut. Gotowe placki wystudzić. KREM: Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na sicie. Woda spływająca z kaszy musi

Cakes By Kejt
Puree z dyni 176

Dynia jest bardzo uniwersalnym warzywem, które możemy wykorzystać do zup, farszów, dodawać do mięs , klusek , a nawet ciast. Żeby zatrzymać dynię na dłużej, warto w sezonie przyrządzić z niej puree, które możemy wykorzystać zimą do naszych ulubionych dań. SKŁADNIKI Dynia :) Trudno powiedzieć, ile puree wyjdzie z danej dyni - bo zależy to od zawartości wody :) U mnie wyszło mniej więcej(...)zapasteryzować. Ja zwykle jednak mrożę  - 1 szklanka puree na woreczek strunowy.   Puree możemy wykorzystać zimą (i nie tylko) np. w takich przepisach : - zupa krem z dyni z curry i imbirem   - dyniowe ciasto z orzechami   SMACZNEGO

Moje Kuchenne Rewelacje
Rolada kakaowa z malinami 111

Lato w pełni, malin u Mamy od groma, więc nie może być tak,że ich nie wykorzystam ;)  Fakt, zbieranie męczące- zwłaszcza, że są małe i

Kuchnia w czekoladzie
KREM ZE SZPARAGÓW. 217

O wschodzie słońca grupa kobiet we wzorzystych fartuchach wypełza na pole. Sine jeszcze niebo z wolna się rozjaśnia, słońce zaczyna kolejny raz swoją mozolną, dzienną wędrówkę

W kuchni Karmel-itki
Ciasto toffi – bez pieczenia / 3 bit 2398

chyba najlepsze ciasto bez pieczenia jakie jadłam. Duże, podzielne, ładnie wyglądające i przede wszystkim pyszne. Tak w skrócie można go opisać. Podobne do ciasta „3 bit”, choć moim zdaniem nieporównywalnie lepsze. Warstwę kremu krówkowego zastępuje tutaj masa toffi, a więc masa krówkowa/kajmakowa wymieszana z ubitą kremówką. Jest bardziej delikatnie i mniej słodko. Do tego mamy pyszną masę(...)budyniowa powinna być zimna). Na kremie ponownie wykładamy krakersy. Żelatynę zalewamy około 40 ml zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją w mikrofali lub na palniku, tylko do rozpuszczenia. Lekko studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy razem z cukrem oraz cukrem wanilinowym na sztywno. Łączymy z płynną, przestudzoną żelatyną. Masę wykładamy na wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki, najlepiej

Smaki Na Talerzu
Bułeczki z płynącym serem 102

mąkę, oliwę, natkę pietruszki oraz sól i wyrabiamy ciasto przez około 10 minut. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 45 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 9 równych części. Każdą z nich rozpłaszczamy, smarujemy łyżeczką kremu z suszonych pomidorów i posypujemy obficie serem. Zawijamy jak roladkę zlepiając boki, utrudni to wypływanie sera. Zlepioną częścią kładziemy nasze bułeczki na formę wyłożoną

MamaOskarka
Królewiec 135

polecam to ciasto, każdemu smakoszowi słodkości przypadnie do gustu.  Ciasto miodowe: 3 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka sody 150 g margaryny 1 jajko 3 łyżki płynnego miodu Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 0,5 l mleka 200 g masła(...)masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Biszkopt upiec w takiej samej formie co ciasto miodowe. Formę wysmarować masłem i wysypać mąką, ciasto wylać na formę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 25-30 minut. 3. Przygotować krem budyniowy. Odlać nie pełną szklankę mleka. Resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W zimnym mleku rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną

Motylkowa Kuchnia
Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 1684

łączymy z drobno pokrojonymi orzechami włoskimi. Formę (tę samą w której piekliśmy biszkopt) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Krem Budyniowy: Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy, mąkę oraz żółtka (najlepiej trzepaczką, aby dokładnie "rozbełtać" jajka i pozbyć(...)wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy warstwę orzechową, smarujemy pozostałą częścią masy i całość przykrywamy górnym biszkoptem. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wlewamy alkohol, wrzucamy połamaną czekoladę, ściągamy z ognia i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady oraz otrzymania gładkiej kuwertury. Po chwili polewamy czekoladą wierzch ciasta. Umieszczamy w lodówce na minimum

Słodka Strona
Marchewkowe z kremem 150

łyżeczki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki cynamon, 2 łyżeczki szczypta soli Składniki na krem śmietana kremówka 30%, 200ml serek twarogowy mielony, 200g śmietan-fix, 1 opakowanie cukier puder, 4 łyżki Składniki na polewę sok marchewkowy, 500ml budyń śmietankowy, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie Przygotowanie Ciasto: jajka ucieramy z cukrem i szczyptą soli. Dalej miksując dodajemy(...)przemian stopniowo olej i mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem. Dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180st. Studzimy i przekrawamy na 2 placki.  Krem: śmietankę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier puder, twarożek i śmietan-fix. Kremem smarujemy dolny placek, przykrywamy

Gotowanie moimi oczami
Naleśniki a’la raffaello 151

Mąkę przesiej do miski, dodaj jajka, szczyptę soli, wodę oraz mleko. Całość zmiksuj na gładkie ciasto. Miksuj do czasu, aż pozbędziesz się grudek. Gotowe ciasto odstaw na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj krem kokosowy. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodawaj delikatnie mascarpone, najlepiej po jednej łyżce. Na koniec ubijania

365 dni dookoła kuchni
Deser mix z niewykorzystanych kremów 182

dziś dla was typowego przepisu. Nie jestem nawet pewna czy potrafię wam podać dokładne ilości jakie zużyłam do tego deseru. Czasami szykuje jakiś krem „na oko” dopasowując mój ulubiony przepis do jakiegoś innego ciasta i wtedy nie dziwie się, że zrobiłam go za dużo lub za mało. Ale zastanawia mnie zawsze sytuacja, kiedy korzystam z czyjegoś przepisu, przeliczam

Relaxtime
Ciasto marchewkowe 1 129

deserów". Jednak równie dobrze pamiętam, jak spróbowałam go po raz pierwszy... zakochałam się w tym smaku. Wilgotne, aromatyczne, pyszne! Próbowałam połączeń z różnymi kremami, białą czekoladą, ale to jest zdecydowanie jednym z najlepszych. Ciasto marchewkowe /na dużą blachę / 6 jajek 3 szklanki cukru 3 szklanki mąki 2 szklanki oleju 3 łyżeczki sody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki marchewki

Biały fartuszek
Szybkie ciasto czekoladowo-wiśniowe 9172

Bardzo się cieszę, że zainteresowanie sałatką z tuńczykiem jest tak duże :))) Naprawdę niespodziewanie duże, bo zwykle to słodkości królują wśród moich przepisów ;) Jednak tym razem liczba

Ratunku obiad