Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składniki na biszkopt ,blaszka kwadratowa o boku 20 cm 4 jajka ,oddzielnie białka i żółtka 4 łyżki cukru ,płaskie 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ,płaska Białka(...)oreo ,pokruszonych ,razem z kremem Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem na sztywno ,dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia się składników.Dodajemy pokruszone ciastka z kremem i mieszamy .Masą przekładamy przekrojony biszkopt .Można polać polewą czekoladową. Ciasto przechowujemy w lodówce
Ladylaura.kakao i wodą - to chyba jedna z najprostszych i najpyszniejszych fit nutelli. Taki zdrowy krem świetnie sprawdza się też jako dodatek do omletów, naleśników czy wafli ryżowych. Robiłam kiedyś podobne batoniki z nadzieniem z daktyli, które również były pyszne, ale wtedy przepis na ciasto był troszkę inny i nieco bardziej kaloryczny. Teraz za słodzik służą dojrzałe banany, a samo ciasto
Healthy food explorerpysznymi ciasteczkami w przeróżnych kształtach ;) zachęcam do wypróbowania przepisu i do pochwalenia się swoimi "dziwolągami" :D Składniki (na około 30szt.): Ciasto: 1 szklanka wody 100g masła ½ łyżeczki soli 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 2 białka (żółtka zużyjemy do kremu) WYKONANIE: Do garnuszka wlej wodę i dodaj pokrojone masło. Zagotuj, następnie dodaj sól i przesianą mąkę i mieszaj energicznie łyżką(...)masę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nastaw piekarnik na 200*C (termo obieg). Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na blaszce ciastka w dowolnym kształcie. Piecz około 20 minut u 200*C. Upieczone eklerki przełóż na kratkę i odłóż do całkowitego wystudzenia. Krem budyniowy: ½ l mleka + 1/2 szklanki do rozrobienia mieszanki ¼ szklanki cukru 2 żółtka
Kulinarna (nie)codziennośćznacie ? to koniecznie wypróbujcie . Naprawdę warto :) Foremka : 25 x 40 Składniki: Ciasto: 1/2 szkl. cukru 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g zmielonych dowolnych orzechów 100 g wiórków kokosowych 50 g rodzynków 8 białek 3 żółtka 1 łyzka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru 300 g masła 5 żółtek(...)mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłozonej pergaminem i natłuszczonej blaszki 25 x 40 cm.( użyłam 29 x 24- radze w większej to wtedy ciasto nie będzie tak wysokie ) Pieczemy w temp. 170 C ok. 40 minut. Krem: W szkl. wody roztrzepujemy żółtka i budynie. Syrop z brzoskwiń gotujemy z 2 łyzkami cukru. W momencie zagotowania sie syropu dolewamy roztrzepana masę. Masło
Słodkości i nie tylkobiałej czekolady. Są bardzo kruche i delikatne. Cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie :) Składniki: Na ok 40 babeczek: Ciasto: 35 dkg margaryny 60 dkg mąki tortowej 20 dkg cukru pudru 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała czekolada 2 łyżki mleka Dodatkowo: 60 dkg świeżych(...)zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki. 2. Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2 cm, każdą wylepiamy przygotowane formy na babeczki. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 15 minut. 3. Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Studzimy. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder
Kuchnia w czekoladzieobtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka 100 g cukru 100 ml oleju 100 ml mleka 70 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mania Gotowanianutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej tortowej płaskie 1 łyżka kakao(...)proszek przesiewam i dodaje w dwóch partiach do jaj. Mieszam delikatnie od spodu łyżką drewnianą. Formę o wymiarach 27 cm na 18 wykładam jej dno papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 160 stopni góra dół i piekę 15 minut. Wyjmuję z piekarnika. Warstwa czekoladowa: 750 ml śmietany przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącej śmietany
wesoła kuchniaBoję się spojrzeć za okno. Grube, szare chmury, prószący śnieg z deszczem, chlabra na chodniku.Mam wrażenie, że to już koniec listopada, a nie październik.Zimno. Temperatura
W kuchni Karmel-itkiIdąc dalej, tropem małopolskich inspiracji, dziś zapraszam na nieco inną wersję pomidorowej. Delikatny, aromatyczny kremze świeżych dojrzałych pomidorów. Świetnie komponował się z prawdziwym kozim serem. Jego
W kuchni Karmel-itkiSernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka Czy w czasach gotowych ciast prosto z marketu, babek w proszku, mas cukrowych i kremów w tubkach jest jeszcze miejsce na dawne tradycyjne wypieki? Czy nie są zbyt proste, zbyt przaśne, mało wyszukane? Czy potrafią zachwycić gości tak, jak wielowarstwowe tęczowe cuda z cukierni? Wierzę, że tak. A im częściej piekę ciasta według tradycyjnych
Trzeci talerztylko rodzinie ale i znajomym. Podejrzewam , że znacie to ciasto więc chętnie się z wami podzielę moim przepisem. Składniki: 400 g szpinaku 250 g ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu Kłos(...)ksylitolem i dodałam serek mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat biszkopta. Na krem wyłożyłam truskawki w żelu i przykryłam biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę i boki.Obsypałam " mchem" i posypałam poziomkami. Ciasto rewelacja, polecam każdemu
Różowa kuchniaczasu na proste smaki mam ostatnio smaki ;) I nie sądziłam jak wiele szczęścia mogą dać zapomniane pokłady jagód w zamrażalniku, nawet te najmniejsze. ;) Najlepsze ciasto ostatnich czasów. (Marchewkowe z ananasem, pekanami i daktylami przełożone kremem z mascarpone) Faceb
More food, love and dreamsłyżeczki proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 cukier waniliowy Krem maślany 20 dag masła 82 % 16 dag cukru pudru 3 łyżki zimnego mleka sok z cytryny według uznania różowy barwnik spożywczy ( u mnie w proszku ) Wykonanie: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej(...)mąkę tortową i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Pieczenie: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami, następnie pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy. 3. Krem maślany: Masło ucieramy mikserem na puszystość (aż będzie białe), następnie dodajemy pozostałe składniki dokładnie
Izabelawkuchnizdrowe desery: Tarta milky way Ciasto kakaowe z budyniem Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie Piernikowe praliny Tarta na kruchym spodzie z wiśniowym kremem Torcik kakaowy Serniko-brownie Sernik z brzoskwiniami Kakaowo-waniliowy torcik PEŁNOZIARNISTE CIASTO POMARAŃCZOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut + 50-60 minut pieczenia Składniki na małą keksówkę 20 cm 90 g mąki owsianej 30 g mąki
HealthyCreationsPiecz 1 godzinę i 20 minut (około) w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika z termoobiegiem, po upływie 40 minut przykryj ciasto spożywcza folią aluminiową, aby się zbytnio nie przypiekło. Smacznego! ps. To zielone to krem rabarbarowy, a w sumie to niezamrożone jeszcze lody, jak będziecie Chcieli przepis to dajcie znać Artykuł Wegańskie ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu
greenscarftarta z bitą śmietaną kokosową. Śmietanę wykorzystywałam już do tortów, ale tarta z jej dodatkiem była dla mnie nowością - wyszło wyśmienicie:) Składniki: CIASTO 25 dkg mąki 14 dkg masła 5 dkg cukru 1 jajko szczypta soli KREM: 2 puszki mleka kokosowego 2 łyżki cukru 1 listek agar-agar Truskawki wg. uznania:) Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto dokładnie takie
Magiczna kuchnia Darii