ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:797/1378)

Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 152

Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika, by łatwiej było mi przechować ciasto w lodówce). Na warstwę biszkoptów wykładamy połowę kremu, a na niego kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, a przed podaniem oprószamy kakao. Ps. Moje tiramisu nie zastygło jeszcze całkiem

Cynamonowe szczęście
Szybki naleśnik śniadaniowy 137

jednej i drugiej strony do momentu zezłocenia. Na początku na bardzo rozgrzanej patelni, a później średnio. Pierwszy raz przewracamy w chwili, gdy górna warstwa ciasta się zetnie. Podajemy z ulubionymi konfiturami, owocami, kremem czekoladowym i bananem, twarogiem - dowolnie. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Mini Pavlova 120

nich „kapcie”.     kremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Bounty 82

zrobić w kąpieli wodnej, wówczas unikniemy przykrej niespodzianki). Polewę wylać na masę kokosową. Ciasto można jeść od razu, ale najlepiej smakuje dobrze schłodzone. Jeśli ciasto robicie z przeznaczeniem dla dorosłych, możecie do kremu dodać jeszcze adwokat. Gdy ciacho będą spożywały wasze pociechy, pod masę kokosową można położyć warstwę kajmaku lub dowolnej konfitury. Smacznego! Normal 0 false 21 false false false

Wielki apetyt
Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 193

nigdy nie za wiele i wykorzystałam je do jednego z moich ulubionych deserów.  Trifle to wywodzący się z Wielkiej Brytanii deser składający się z ciasta biszkoptowego nasączonego sosem lub dżemem owocowym, przełożonego kremem i udekorowanego owocami. Ta wersja doczekała się oczywiście wielu wariacji, w tym mojej czekoladowej z lodami czekoladowymi i kawałkami brownie. Uwierzcie mi - to prawdziwa rozkosz! TRIFLE

KUCHARNIA
Tort kokosowo-korzenny z powidłami i Noworoczne Życzenia 167

tortownicy. Piec w 160-170°C przez ok. 40 minut - do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Gdy biszkopt całkowicie wystygnie, nożykiem oddzielić boki ciasta od formy. * Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Krem kokosowy ** 2 puszki mleka kokosowego (po 400 ml) 350 g mocno schłodzonej śmietany śmietany 30% 500 g mascarpone 5-6 łyżek cukru pudru ½ szklanki wiórków kokosowych. Mleko

Pełny talerz
Babeczki z kremem 152

propozycję na coś słodkiego w jakże  piękny dzisiejszy dzień ;) aż strach z domu wychodzić... A oto babeczki z kremem z karpatki... Składniki: na 13 sztuk Na ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 jajka pół szklanki mleka pół szklanki oleju Na masę: 350 ml. mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki

NaKońcuJęzyka
Zupa krem z pieczarek 144

rumienimy przez 2 minuty. Łączymy zasmażkę z zupą mieszamając delikatnie łyżką, aż całość się ropuści. Zestawiamy zupę z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Idealnym dodatkiem do zupy będą paluchy z ciasta francuskiego

Kolizje Smaków
Konfitura z czarnej porzeczki 197

Kolejne zapasiki na zimę. Za czarną porzeczką nie przepadam za bardzo, ale taka konfikturka nawet mi smakuje. Uwielbiam jej dodatek  w ciastach, jej kwaskowatość idealnie komponuje się ze słodkim kremem.  składniki: 2 kg oczyszczonej z ogonków czarnej porzeczki 1, 5 kg cukru Porzeczki dokładnie wypłukać i osączyć z nadmiaru wody. Następnie wsypać do garnka i zasypać cukrem. Odstawić

Monia miesza i gotuje
POMARAŃCZOWY CURD (krem pomarańczowy) 547

Cytrynowy curd (lemon curd) lubię, ale pomarańczowy wręcz uwielbiam (smakuje jak moje ukochane lody pomarańczowe). Taki lekki owocowy krem można użyć do deserów: polania lodów, przełożenia ciast, wypełnienia tart, itd. Nam jednak najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką wprost ze słoiczka :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Donuty z piekarnika z kremem śmietankowym. 103

MŁYNOMAG . Zapraszam:) Składniki: Rozczyn: 5 dag świeżych drożdży pół szklanki ciepłego mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej Ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 50 dag  mąki tortowej pół szklanki ciepłego mleka 10 dag masła Krem śmietankowy: 2 śmietany typu ,,Śnieżka'' 300 ml zimnego mleka 4 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: mąka pszenna  do posypania(...)wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy, szklanką o dużej średnicy wykrawamy krążki, następnie kieliszkiem wycinamy środki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Po tym pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 25 - 30 minut. Upieczone dokładnie studzimy. 4. Krem: Zimne mleko ubijamy

Izabelawkuchni
MINI TORCIK CZEKOLADOWO-ŻURAWINOWY 77

żurawinowy. Ciasto jest obłędne. Delikatne, mokre, mocno czekoladowe, czyli to co lubię najbardziej. Składniki: CIASTO: 220 g masła lub margaryny 220 g cukru 220 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 400 g białej czekolady 740 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru(...)blat wykładamy krem żurawinowy a na krem drugi blat. Powtarzamy czynność z kremem i przykrywamy kolejnym blatem. Torcik wykładamy kremem. Brzegi obsypujemy startą czekoladą. POLEWA: Rozpuszczamy masło. Dodajemy kakao, cukier puder i mleko i mieszamy (nie gotujemy już). Wierzch ciasta oblewamy polewą i posypujemy dekoracją

Kuchnia w oparach
ZUPA KREM Z GROSZKU Z MIĘTĄ. 173

Chwytam wiosnę każdą komórką ciała, napełniam się nią przy każdym oddechu, każdym uśmiechu, radości oznace. Ptasie radio wypełnia mi głowę, otwarte okno i już wszystko gotowe

W kuchni Karmel-itki
Rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną 226

ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach, to rolada biszkoptowa z truskawkami i bitą śmietaną jest dla Ciebie! To puszysty biszkopt, krem śmietanowy i kawałki świeżych truskawek.. Trzeba jednak bardzo uważać, bo to ciasto można zjeść w kilka minut. Łyżeczka po łyżeczce i zanim się zorientujesz rolady

AniaGotuje.pl
Tarta makowa 120

dania z dodatkiem maku miały zapewnić dostatek i szczęście. Zamiast tradycyjnego, ale ciężkiego makowca proponuję lekką tartę z makiem na zimno. Składniki Spód: resztki ciasta z  piernikowych gwiazdek lub 1 małe opakowanie herbatników  Krem: 60 g maku 1 opakowanie sera ricotta light 10 sztuk orzechów macadamia 25 ml rumu (1 kieliszek do wódki) 3 łyżki cukru trzcinowego garść(...)szklance mleka. Następnego dnia gotujemy go ok. 30 minut w mleku, w którym się moczył. Odsączamy na sicie, wyłożonym gazą (złożoną dwa lub trzy razy) i raz mielimy. Resztki ciasta z  piernikowych gwiazdek  rozkruszamy i odstawiamy na noc, aby się wysuszyły. W wersji z herbatnikami bardzo drobno je rozkruszamy.   Płatki migdałowe prażymy na patelni i odstawiamy

My Chcemy Jeść