ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:788/1378)

Lamington, czyli kostka kokosowa 208

obtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka  100 g cukru  100 ml oleju  100 ml mleka  70 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mania Gotowania
Brzdąc kokosowo truskawkowy 410

nutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej tortowej płaskie 1 łyżka kakao(...)proszek przesiewam i dodaje w dwóch partiach do jaj. Mieszam delikatnie od spodu łyżką drewnianą. Formę o wymiarach 27 cm na 18 wykładam jej dno papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 160 stopni góra dół i piekę 15 minut. Wyjmuję z piekarnika. Warstwa czekoladowa: 750 ml śmietany przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącej śmietany

wesoła kuchnia
Dyniowy szał. CZOSNKOWY KREM Z DYNI Z MAKARONEM. 129

Boję się spojrzeć za okno. Grube, szare chmury, prószący śnieg z deszczem, chlabra na chodniku.Mam wrażenie, że to już koniec listopada, a nie październik.Zimno. Temperatura

W kuchni Karmel-itki
KREM POMIDOROWY Z KOZIM SEREM. 146

Idąc dalej, tropem małopolskich inspiracji, dziś zapraszam na nieco inną wersję pomidorowej. Delikatny, aromatyczny kremze świeżych dojrzałych pomidorów. Świetnie komponował się z prawdziwym kozim serem. Jego

W kuchni Karmel-itki
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 972

Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka Czy w czasach gotowych ciast prosto z marketu, babek w proszku, mas cukrowych i kremów w tubkach jest jeszcze miejsce na dawne tradycyjne wypieki? Czy nie są zbyt proste, zbyt przaśne, mało wyszukane? Czy potrafią zachwycić gości tak, jak wielowarstwowe tęczowe cuda z cukierni? Wierzę, że tak. A im częściej piekę ciasta według tradycyjnych

Trzeci talerz
Tort Leśny mech z mascarpone, truskawki i poziomki. 166

tylko rodzinie ale i znajomym. Podejrzewam , że znacie to ciasto więc chętnie się z wami podzielę moim przepisem.    Składniki: 400 g szpinaku 250 g ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu Kłos(...)ksylitolem i dodałam serek mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat biszkopta.  Na krem wyłożyłam truskawki w żelu i przykryłam biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę i boki.Obsypałam " mchem" i posypałam poziomkami. Ciasto rewelacja, polecam każdemu

Różowa kuchnia
859. Bananowy krem jaglany z tahini & ciasto marchewkowe. 140

czasu na proste smaki mam ostatnio smaki ;) I nie sądziłam jak wiele szczęścia mogą dać zapomniane pokłady jagód w zamrażalniku, nawet te najmniejsze. ;) Najlepsze ciasto ostatnich czasów. (Marchewkowe z ananasem, pekanami i daktylami przełożone kremem z mascarpone) Faceb

More food, love and dreams
Muffinki z maślanym kremem. 139

łyżeczki proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki  jogurtu naturalnego typu greckiego 1 cukier waniliowy Krem maślany 20 dag masła 82 % 16 dag cukru pudru 3 łyżki zimnego mleka sok z cytryny według uznania różowy barwnik spożywczy ( u mnie w proszku ) Wykonanie: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej(...)mąkę tortową i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Pieczenie: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami, następnie pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy. 3. Krem maślany: Masło ucieramy mikserem na puszystość (aż będzie białe), następnie dodajemy pozostałe składniki dokładnie

Izabelawkuchni
Dlaczego tak trudno zerwać z cukrem? Przepis na pełnoziarniste ciasto pomarańczowe bez cukru 123

zdrowe desery: Tarta milky way Ciasto kakaowe z budyniem Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie Piernikowe praliny Tarta na kruchym spodzie z wiśniowym kremem Torcik kakaowy Serniko-brownie Sernik z brzoskwiniami Kakaowo-waniliowy torcik PEŁNOZIARNISTE CIASTO POMARAŃCZOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut + 50-60 minut pieczenia Składniki na małą keksówkę 20 cm 90 g mąki owsianej 30 g mąki

HealthyCreations
Wegańskie ciasto z rabarbarem 127

Piecz 1 godzinę i 20 minut (około) w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika z termoobiegiem, po upływie 40 minut przykryj ciasto spożywcza folią aluminiową, aby się zbytnio nie przypiekło. Smacznego! ps. To zielone to krem rabarbarowy, a w sumie to niezamrożone jeszcze lody, jak będziecie Chcieli przepis to dajcie znać Artykuł Wegańskie ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu

greenscarf
Tarta z bitą śmietaną z mleka kokosowego i truskawkami 138

tarta z bitą śmietaną kokosową. Śmietanę wykorzystywałam już do tortów, ale tarta z jej dodatkiem była dla mnie nowością - wyszło wyśmienicie:) Składniki: CIASTO 25 dkg mąki 14 dkg masła 5 dkg cukru 1 jajko szczypta soli KREM: 2 puszki mleka kokosowego 2 łyżki cukru  1 listek agar-agar Truskawki wg. uznania:) Przygotowanie:  Przygotowujemy ciasto dokładnie takie

Magiczna kuchnia Darii
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 242

Pyszny deser na bazie kremu pâtissière i serka mascarpone z dodatkiem soczystych nektarynek. Niebo w gębie… Składniki (na 4 porcje):Krem pâtissière:1 szklanka mleka1

Oryginalny smak
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 319

grubości. Muszą się zezłocić i zrobić chrupkie. Przy ich pieczeniu zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch wielkości, jeden na drugim, nadziane czekoladowym lub kawowym kremem, z taką samą polewą), Croquembouche (francuska alternatywa dla ślubnego tortu – okazała piramida z mini-ptysi złączonych karmelem), Paris-Brest (ptysiowe(...)oponki przełożone kremem pralinkowym), Beignet (ptysiowe języczki smażone w głębokim tłuszczu). W daniach wytrawnych użyte jest w Pommes dauphine (puree ziemniaczane zmieszane z ciastem ptysiowym i upieczone w formie malutkich kulek, podawane jako dodatek do mięs z sosami) i Gougère (kulki ciasta ptysiowego z serem Gruyère lub ementalerem). SKŁADNIKI 1 szklanka (250ml) mąki pszennej

Karo in the Kitchen
Torcik Cappuccino 190

Torcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie  Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto wykorzystać jego bazę do stworzenia torciku. Największa zabawa jak zawsze była z przystrajaniem tego cuda, ale efekt połączenia bieli i  koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę(...)puszysta. Przelać do tortownicy i piec ok. 25-30 min w temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia.  Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem cappuccino: 2 szklanki mleka zagotować z cukrami. Pozostałą szklankę mleka (zimnego) wymieszać z proszkiem cappuccino, żółtkami i mąką. Powstałą mieszankę

My sweet a life
Malinowa góra lodowa 556

internecie. Ciasto jest ogólnie pysznie, ale też bardzo słodkie. Postanowiłam nieco przełamać to kwaskowatymi malinami i nasączeniem ciasta sokiem z cytryny. Wyszło SUPER!  Składniki: biszkopt: 5 jajek, szklanka mąki, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao szczypta soli krem I: 2 opakowania kremu Karpatka, mleko ok 800 ml, krem II: 250 g KASI, 1/2 szklanki cukru(...)cytryny, wykładamy pozostały pierwszy krem. Układamy przekrojone na pół biszkopty tak jak jest to widoczne na zdjęciach. Na koniec polewamy na przemian kremem II jasnym i ciemnym. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin aby ciasto dobrze nasionkło i składniki połączyły się

Lena Gotuje