ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:781/1378)

Rolada czekoladowa z musem kawowym wg Pawła Małeckiego 149

kawowego (20g na 100ml wody) 30g cukru 10g żelatyny 5 żółtek Polewa: 50g czekolady deserowej 30g śmietany kremówki ½ łyżeczki płynnego masła  * Kremu wyszło nam więcej niż potrzeba do rolady. Wykorzystałyśmy go do udekorowania babeczek. Przygotowywanie ciasta: Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą pianę. Kakao wraz z mąka pszenną i ziemniaczaną przesiewamy do miski. Następnie dodajemy do ubitej piany(...)mieszamy szpatułką do połączenia wszystkich składników. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i równomiernie rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (termoobieg) około 10-12 minut. Wyciągamy, odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Zaparzamy kawę według podanych proporcji. Odstawiamy na bok. Żelatynę namaczamy w minimalnej ilości wody. W kąpieli wodnej, czyli misce ustawionej nad parującą wodą rozpuszczamy czekoladę. Odstawiamy na bok. Nową

Kolizje Smaków
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7465

każdym cieście znajdziecie krótki jego opis oraz odnośnik, który przeniesie was na wpis z ciastem, które was interesuje. CIASTO MALAKOFF Ciasto Malakoff Ciasto Malakoff to ciasto pochodzące z Austrii. Jego warstwy to kolejno: biszkopty, krem budyniowo-maślany oraz konfitura lub dżem. Całość wydawać by się mogła słodkim „ulepkiem”, ale tak nie jest. Do masy budyniowej dodawany jest

Relaxtime
Bożonarodzeniowe ciasto miodowe z orzechami 289

sody wykonanie: Mąkę z sodą przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, mód, jajko, masło i siekamy wszystko nożem. Następnie dodajemy śmietanę, ponownie siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na równe blaty (wielkości blaszki; 21 x 25,5 cm ) Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. orzechy w miodzie: 120 g orzechów włoskich(...)czas mieszając. Po ugotowaniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy cukier i miksujemy na puszysty krem. Dodajemy stopniowo zimną kasze mannę i miksujemy. Gotowym kremem przekładamy miodowe blaty. Całość schładzamy w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje na trzeci dzień po przełożeniu. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj

Domowy Smak Jedzenia
Tort oreo 733

szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek po 173 g ) 500 ml śmietany kremowej 30 % 2 śmietan fix ( niekoniecznie(...)zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy odkładamy do dekoracji. Jeden b lat ciasta przekładamy na paterę, smarujemy połową masy , przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy, smarujemy pozostałą częścią masy, przykrywamy ostatnim blatem ciasta

Darcia w kuchni
Rogaliki z serem 159

jednakowe części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt o grubości nie większej niż 5 mm (można podsypać lekko mąką, u mnie nie było potrzeby). Nożem wyrównujemy brzegi i dzielimy ciasto na długie trójkąty (jak na zdjęciu poniżej). Każdy smarujemy farszem do ok. 2/3 wysokości i zwijamy, zaczynając od podstawy trójkąta. Gotowe rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem (u mnie wyszły 24 sztuki(...)będą smaczne nawet na drugi i trzeci dzień. Wpis we współpracy z marką Piątnica Zobacz także: Tarta cytrynowa z lemon curd Pyszny sposób na wykorzystanie kremu lemon curd i pozostałyc... Pizza na cienkim cieście z rukolą Na blogu znajdziecie różne rodzaje pizzy. Była pizza z drożd... Brzoskwiniowe smoothie bez cukru Dziś śniadaniowy, bardzo prosty napój. Brzoskwiniowe smoothi... Wiosenna lekkość

Poezja smaku
Sernik z owocami i bitą śmietaną 210

Serniki na naszym blogu cieszą się bardzo dużą popularnością, więc widać, że jest to nie tylko nasze ulubione ciasto. Dzisiaj pokażemy kolejny sernik z owocami i kremem z bitą śmietaną. Kwaśne leśne owoce świetnie pasują do słodkiego sernika, oczywiście przepis jest na tyle elastyczny, że można dodać dowolne owoce, ważne żeby nie były zbyt ciężkie. Ale starczy tego pisania, zapraszamy(...)mogą być mrożone) Śmietana: 100 g białej czekolady 125 g sera do serników 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Wszystkie składniki spodu mieszamy z dwoma łyżkami wody i wyrabiamy gładkie ciasto. Blachę o średnicy ok 24 cm wykładamy cienką warstwą ciasta, pamiętamy aby nie pozostawiać dziur. Jajka miksujemy z cukrem, aż uzyskamy puszystą konsystencję, dodajemy ser i budyń. Całość dokładnie miksujemy

KasiaiKrzysiu.pl
Kryształek z wafelkami kakaowymi i ciasteczkami z marmoladą 154

pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni około 34 minuty, należy jednak zawsze sprawdzić wykałaczką  bo każdy piekarnik piecze inaczej.  Upieczone ciasto studzimy i przecinamy na pół. Składniki na krem : 600 ml śmietany kremówki 30 % 3 serki waniliowe duże Danone 3 galaretki malinowe 700 ml przegotowanej wody 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru lub do smaku(...)serki. pokrojone w kosteczkę wafelki i delikatnie stężałą galaretkę malinową. Do masy dodajemy połowę galaretki pomarańczowej i truskawkowej, bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, wkładamy spodnią część ciasta i nasączamy np : herbatą, wykładamy około 3/4 masy śmietanowej i przykrywamy również nasączonym biszkoptem. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy i dekorujemy pokrojoną w kostkę galaretką. Ciasto odstawiamy do całkowitego stężenia

Sama słodycz i szczypta chili
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 400

Jak zapewne pamiętacie kilka dni temu miałam za ” zadanie bojowe ” przygotować tort urodzinowy dla mojego kolegi. Tomek zaskoczył mnie tym zadaniem o 6 rano

Ostra na Słodko
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 187

już rok mojego blogowania :) Z okazji  dzisiejszych Urodzin bloga chciałam Was zaprosić na torcik biszkoptowy z sernikiem na zimno , galaretką z owocami i kremem śmietankowym .Do galaretki dodałam syropu z malin firmy Ogródek Dziadunia Ciasto jest pyszne i szybko znika z talerzyków :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre(...)wody 300 ml mleka 1 krem śmietankowy  do tortów Dr. Oetkera  mała paczuszka biszkoptów okrągłych 1 paczuszka groszków kakaowych    kwiatki cukrowe   Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodać ciepłą wodę i  mąkę z proszkiem .Wszystko delikatnie wymieszać łyżką . Tortownicę wysmarować margaryną , tylko spód , wyłożyć ciasto .Piec w temperaturze 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Górskie pyszności - "KARPATKA" 343

kostki margaryny (125g) 5 jajek ( jeżeli duże to powinny wystarczyć 4) 1 szklanka mąki pszennej (150g) *Krem: Krem "Karpatka" lub krem budyniowy Wykonanie: W garnku zagotowujemy wodę z margaryną zagotowujemy, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie gładki ciasto. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy będzie już zimne, dodajemy po 1 jajku, po każdym dokładnie miksując - od razu mówię, proszę się(...)smarujemy margaryną, wysypujemy mąką, rozprowadzamy równomiernie połowę ciasta i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika - piec 10 minut, potem zmniejszamy do 200 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut, aż do zarumienienia. Tak samo robimy drugi spód "Karpatki".  Robimy krem "Karpatka" według przepisu lub krem budyniowy, wówczas gotujemy duży budyń według zaleceń na opakowaniu i wystudzony łączymy

Piekę, bo lubię
Kruche ciasteczka ,,orzeszki''. 123

znikały zaraz po przełożeniu, osobiście wolę jak trochę zmiękną. Proste w wykonaniu i pyszne. Polecam każdemu. Pysznych wypieków życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 25 dag masła lub margaryny Na krem: 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich pół szklanki mleka 2 kopiaste łyżki cukru pudru 25 dag masła lub margaryny Dodatkowo: mąka pszenna(...)Wylepianie foremek: Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiamy nim metalowe foremki do pieczenia orzeszków, nakłuwamy widelcem  3. Do pieczenia: Układamy na blaszce do pieczenia.  4. Pieczenie: Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 15-20 minut. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy.  5. Krem: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy

Izabelawkuchni
Ciasto kiszone 221

uraczę Was zdjęciami z etapów przygotowania. Myślę że i bez nich sobie poradzicie :) Składniki: Na blaszkę ok 40x30cm Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 jajka 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży Krem: 4 jajka 1/2l mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 8 dkg margaryny(...)czekolady wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Margarynę roztopić, dać cukier i pozostałe składniki. Lekko wymieszać i podgrzać. Pozostawić na 8 godzin do kiszenia. Następnie dać tyle mąki ile przyjmie ciasto (ok 1,5szklanki). Ciasto jest miękkie, ciężko nawet przenieść je na wyłożoną papierem blaszkę, dlatego jeśli porobią się dziury, to musimy je dokładnie zalepić już na brytfannie. Nakłuć widelcem. Upiec

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z kremem i owocami 124

Sernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U

Passions hobbies life
Ciasto marchewkowe 120

popołudnie, towarzystwo rodziny i szczęśliwy Mąż Ciasto marchewkowe z dodatkiem suszonej żurawiny i orzechów włoskich z dużą ilością lukru cytrynowego, coś pięknego. Ciasto można udekorować lukrem, posypać orzechami, suszoną żurawiną lub innymi bakaliami, posypać cukrem pudrem, przełożyć kremem z mascarpone lub posmarować wierzch serkiem waniliowym, uwierzcie, pycha! POLECAM, bo wilgotne i słodkie ciasta znikają pierwsze! Zobacz również mój inny przepis

Zasmakuj Kuchni