ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:800/1378)

Torcik Walentynkowy z kremem chantilly (Torta di San Valentino con crema chantilly) 115

Jutro Walentynki, Dzień Zakochanych :) Jeżeli nie macie pomysłu na szybkie i proste ciasto walentynkowe, polecam Wam mój torcik a właściwie dwa torciki. Z podanych składników przygotujecie 2 mini torciki, idealne dla pary ;) Torcik kakaowy przełożony delikatnym, waniliowym kremem chantilly na bazie śmietanki, wanilii i cukru pudru. Krem wzbogaciłam dodatkiem różowego barwnika, który nada ł  pięknego koloru. Torcik nie tylko(...)ferma.  Coprite la crema con la pellicola e lasciate riposare in frigo per un'ora. Z ciasta wykrawamy k ó ł ka o średnicy 8 cm.  **** Dall'impasto ricavate dei cerchi di 8 cm di diametro. Torciki przekładamy przygotowanym kremem. Układamy jeden na drugi, tworząc 3 warstwy. Wierzch torcików dekorujemy kremem chantilly, oprószamy gorzk

La grande e la piccola cuoca
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 122

Święta przygotowuję tradycyjne potrawy oraz ciasta, ale lubię też czymś zaskoczyć bliskich:) Na przykład takimi fantastycznymi babeczkami:) Ciasto jest bardzo aromatyczne, korzenne z dodatkiem czekolady, zaś krem rozpływający się w ustach... Dekoracja całkowicie wykonana przez mojego małego pomocnika;):) Inspiracja Składniki:  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 łyżki proszku do pieczenia,  3/4 szklanki cukru,  2 jajka(...)nasiona wanilii. Następnie dodawać przesiane i zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu oraz szczyptę soli na przemian z mlekiem.  Na koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys.  Piec ok. 20-25min w temp. 170st.  Ostudzić. Dodatkowo:  300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru

Z miłości do słodkości
Rolada Malaga 140

przez innych, bo  sama nigdy jeszcze żadnej nie przygotowywałam. To był mój pierwszy raz w tym temacie - i jak mówią Ci, którzy próbowali, była bardzo dobra.  Uwaga: Kremu wychodzi dość dużo, więc można albo od razu zrobić dwie rolady albo spożytkować go np. jako nadzienie do tartaletek. Ewentualnie ja nie umiem zwijać i wszystko powinno się zmieścić(...)piekarniku do temp. 180 st.C przez 10 minut.  Biszkopt wyjąć na wilgotną ściereczkę, usunąć ostrożnie papier do pieczenia i od razu zrolować ciepłe ciasto razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. Masło zmiksować na krem, dodawać po łyżce schłodzonego budyniu aż du uzyskania gładkiej masy. Następnie rozwinąć biszkopt, posmarować go kremem, ułożyć na nim rurki waflowe (3-4 sztuki

Pasja Smaku
Kolorowa tarta z owocami 114

zapachy właśnie taką tartą. Słodka, soczysta, pyszna. Letnia! Składniki: (na foremkę o średnicy 23cm) BISZKOPT: 2 jajka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1/2 szklanki śmietanki kremówki Mlekoma (35%) 250g mascarpone Mlekoma 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich OWOCE: 1 puszka brzoskwiń 1/2 banana kilka borówek amerykańskich kilka truskawek 1 galaretka(...)trochu cukier cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, również zmiksować. Przesiać mąki, wmieszać bardzo delikatnie. Formę wysmarować masłem, wysypać mąką. Wylać na nią ciasto, piec w 180'C około 15 - 20 minut. Wystudzić. KREM: Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Na koniec wmieszać mielone orzechy. Krem wyłożyć na biszkopt. OWOCE: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić, odstawić

Cakes By Kejt
Śmietanowy krem rabarbarowy 108

przygotowałam dla Was krem rabarbarowy ze śmietaną. Jego aksamitna konsystencja i smak sprawiają, że sprawdzi się jako dodatek do deserów i ciast. Słodkawy z lekką, gorzkawą nutą. Moim zdaniem przepis warty Waszej uwagi. Do przygotowania śmietanowego kremu rabarbarowego potrzebujemy: - 2 pęczki rabarbaru - 2 łyżki masła - 2 kubeczki śmietany kremówki - 1.5 filiżanki cukru Rabrbar obieramy, myjemy i kroimy na kwałaki - całość

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto cytrynowe 2534

Dzisiaj coś słodkiego i zarazem orzeźwiającego. Króluje smak cytrynowy. Krem jest puszysty, delikatny i orzeźwiający. W środku cytrynowa galaretka i zwieńczony pianką na bazie śmietany i galaretki. Ciasto robiłam dla gości i zrobiło duże wrażenie zarówno smakowe jak i wizualne. Składniki: Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki maki pszennej 1 łyżeczka proszku Masa budyniowo - cytrynowa 2 budynie śmietankowe

Ala piecze i gotuje
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 8879

specjalnie nie chciało mi się uruchamiać piekarnia. A efekt? Jak sami widzicie - wspaniały. Ciasto smakuje wyśmienicie, ładnie wygląda i dobrze się kroi. Sekretem jest, aby spędziło kilka godzin w lodówce, wówczas nabiera wszystkich poprzednio wymienionych cech. Gorąco polecam w sezonie truskawkowym. Blaszka 25x30 cm Składniki: Krem waniliowy: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 6 łyżek cukru 250 g masła Masa(...)cały spód był nimi wyłożony. Na herbatniki wyłożyć krem i równo go rozprowadzić. Najlepiej nakładać go sobie po łyżce i delikatnie rozprowadzać. Na krem nakładamy ponownie warstwę herbatników postępując podobnie jak ze spodnią warstwą. Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa truskawkowa zacznie tężeć wylać ją na wcześniej schłodzone ciasto. Poukładać kolejną warstwę herbatników i ponownie wstawić do lodówki, aż masa

My simple kitchen
Pelnoziariste rurki z jaglanym kremem 141

szklanki jogurtu  1 łyżka cukru pudru Królewski żółtko białko do posmarowania z odrobiną mleka cukier drobny Królewski do posypania KREM JAGLANY: 100 g kaszy jaglanej laska wanilii szczypta soli 8 łyżkek twarogu sernikowego 1 łyżka cukru pudru Królewski CIASTO:  Na stolnicę wysypujemy mąkę i siekamy z zimnym masłem. Dodajemy cukier, jogurt oraz żółtko i wyrabiamy szybko ciasto. Jeśli(...)środkowej półce bez termoobiegu. Na foremki do rurek nawijamy paski ciasta i układamy na blasze. Smarujemy białkiem z mlekiem i posypujemy drobnym cukrem. Wstawiamy do piekarnika. Są gotowe, kiedy się lekko zrumienią. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na 2 - 3 minuty i jeszcze ciepłe ściągamy z formy. KREM:  W garnku nastawiamy ok. 1/2 l wody z solą i laską

Kuchnia od dwojga
Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i f 178

Wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim formę, nie zapominając o brzegach. Nakłuwamy ciasto widelcem  wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Powinno się lekko zrumienić. Wyjmujemy ciasto i odstawiamy żeby przestygło. W tym czasie przygotowujemy krem. Krem budyniowy – wykonanie Rodzynki zalewamy ciepłą wodą. Kaszę prażymy przez kilka minut na patelni, do momentu aż poczujemy „zapach popcornu” Uważajcie, żeby(...)mąkę z kaszy i mieszamy energicznie ruzgą, aż zgęstnieje. Możecie zmniejszyć nieco gaz.  Wyłączamy gaz i wsypujemy rodzynki odsączone z wody. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Wylewamy budyń na ciasto i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Frużelina z owoców Mąkę rozrabiamy z wodą w szklance. Do garnka wsypujemy owoce i wlewamy łyżkę wody. Jeżeli używamy banana jako słodziwa, dodajemy

Krupeczki
ciasteczka grzybki 117

chcecie spędzić czas z dzieckiem na pieczeniu ciasteczek to takie na pewno sprawią im frajdę. Składniki na około 20 sztuk: na ciasto: 250 g mąki 125 g masła 125 g kwaśnej gęstej śmietany łyżka cukru pudru żółtko na krem: 1/2 kostki masła 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru dodatkowo: białko łyżka maku(...)nóżkę. Z pozostałego ciasta uformować nóżki cieńsze niż średnica otworka (ciasto trochę urośnie w pieczeniu), jeden koniec zamoczyć w białku i oprószyć makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec do zrumienienia około 10 minut. Wystudzić i delikatnie zdjąć ciastka z foremek.  Przygotować krem: budyń wymieszać z połową mleka, mąką i cukrem, ugotować na pozostałym mleku. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki stokrotki 165

papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób z masy cukrowej i kremu . Do gotowego kremu dodajemy zielony barwnik i dokładnie mieszamy. Żeby uzyskać bardziej(...)upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Przestudzone babeczki dekorujemy kremem i ozdobami z masy cukrowej. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 238

drugą osobę; chwytając za brzegi folii delikatnie i szybko przenosimy ciasto np. na deskę.Nie jest to jednak konieczne i możecie pozostawić ciasto w blaszce. Spód wykładamy warstwą herbatników (jeśli trzeba docinamy herbatniki). Na to wykładamy połowę kremu i równomiernie go rozsmarowujemy. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników, lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki. Gdy się troszkę schłodzi wylewamy bardzo gęsty, tężejący(...)owocowa już stężeje, wykładamy trzecią warstwę herbatników a na nią równo rozsmarowujemy drugą połowę kremu. Przykrywamy czwartą, ostatnią już warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. W międzyczasie przygotowujemy galaretki. Zagotowujemy 600 ml wody. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w niej galaretki. Owoce wykładamy na schłodzonym cieście i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą

My simple kitchen
Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia 730

Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia – Zapraszam na wspaniałe, pyszne ciasto z dużą ilością malin. Nie za słodkie, delikatne, na kokosowym spodzie, bez pieczenia. Wygląda fantastycznie :), spokojnie taki torcik można przygotować na urodziny. Jest wspaniały na lato. W zeszły tygodniu robiłam go już 3 razy, znika błyskawicznie. Nie jest trudny w przygotowaniu, tylko radzę dobrze przeczytać przepis i obejrzeć film. Bardzo(...)warstwa stężeje dużo szybciej. Następnie na stężały krem wylać trzeci różowy krem (ten najjaśniejszy) i znów wstawić na chwilę do zamrażalnika. Do ostatniego, białego kremu dodać dwie garście malin, wymieszać i wylać na ciasto w tortownicy, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 4 godziny, najlepiej na całą noc. Wierzch: 10. Dobrze schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i ułożyć

Mała Cukierenka
Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków 199

pierwszy wzięłam udział w organizowanej przez Bożenę akcji “Ciasto na niedzielę”. Tym razem wspólnie piekłyśmy kubeczkowe ciasto jogurtowe. Z chęcią się przyłączyłam, bo to jedno z ulubionych mojej córki i kiedys bardzo często gościło w naszym domu. Znałam je pod inną nazwą „Siedem kubeczków”, ponieważ dokładnie 7 kubeczków ingrediencji potrzeba aby je upiec, nie licząc jajek i p.d.p. Kubeczkowe jogurtowe(...)kubeczek po jogurcie. Wesji jogurtowca jest bez liku; pysznie smakuje bez dodatków, posypane cukrem pudrem, z owocami czy czekoladowymi łezkami, z dodatkiem ulubionego likieru, przełożone kremem patissiere lub nutellą. Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków Cytuję przepis (orygiał na blogu „Sweet dreams”) - 1 kubeczek 200 g jogurtu   - 1 kubeczek oleju - 2 kubeczki cukru ( można nieco zmniejszyć

Mia Cucina Sofieta
Ciasto "Żądło" 367

Składniki: Ciasto 600 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 40 g świeżych drożdży 1,5 szklanki mleka 3 łyżki płynnego miodu 5 łyżek oleju Polewa  100 g masła 150 g płatków migdałowych 4 łyżki miodu Krem 750 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 200 g masła 4 łyżki cukru pudru Wykonanie Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Drożdże pokruszyć(...)wyłożyć papierem i wyłożyć ciasto. Polewa W rondelku roztopić masło, dodać miód i płatki migdałowe. Podgrzać i wymieszać. Posmarować ciasto polewą przed pieczeniem, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut. Krem Mleko zagotować, ale pozostawić część na rozrobienie budyniu. Budynie rozrobić z mlekiem i wlać do gotującego się mleka.  Intensywnie mieszać

O kuchni z uczuciem