ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:807/1378)

MARCHEWKOWE BABECZKI OZDOBIONE KREMEM Z SERKA TWAROGOWEGO 116

nich zaczęła się moja miłość do zamykania ciast w tych malutkich papierowych foremkach. Nieskomplikowane, szybkie ciasto, odpowiednio puszyste, ale też przyjemnie wilgotne dzięki dodatkowi startej marchewki,  napakowane posiekaną czekoladą i dużą ilością rodzynek, a wszystko wzbogacone aromatem cynamonu. Krem wykonałam z serka kanapkowego, który trochę dosłodziłam miodem, babeczki przybrałam daktylami i rodzynkami, uszy zajączka wykonałam z marchewki. Polecam! SKŁADNIKI(...)stopni C. mieszam trzepaczką olej, cukier, jajka, ekstrakt z wanilii, dodaję marchewkę mieszam mąkę z sodą dosypuję mąkę do ciasta dosypuję pokrojoną czekoladę i rodzynki piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni C. SKŁADNIKI NA KREM: 450 g. serka twarogowego ( Mój ulubiony) 1-2 łyżki miodu do ozdoby: wiórki kokosowe, daktyle, rodzynki, marchewka na uszy zajączka PRZYGOTOWANIE: dodaje do serka

Upiecz sobie babeczkę
Mleczne korpusy do babeczek 138

Pyszne kruche pachnące mlekiem korpusy do babeczek  W połączeniu z kremem dodają wspaniałego delikatnego  smaku babeczkom Składniki - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru pudru - 250 g masła - 1 szklanka mleka w proszku - 2 żółtka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Sposób przygotowania 1. - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  ,mlekiem w proszku  Dodać zimne masło Wszystko(...)ciasto  Ciasto zawinąć w woreczek wstawić do lodówki  na 2 godziny   Wyjąć ciasto z lodówki zagnieść ponownie  rozwałkować wycinać kółka  wylepić posmarowane tłuszczem foremki piec  190 stopni ok 10 minut babeczki  nadziewać dowolnym kremem

W królestwie smaków Beaty
Tiramisu 125

szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć wszystko razem, dodać mąkę i proszek do pieczenia i mikserem na małych obrotach wszystko wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Przelać ciasto do tortownicy. Biszkopt piec w 175 stopniach do uzyskania złotego koloru.  Składniki na Tiramisu:  500 g serka mascarpone, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 4 jajka,   kieliszek likieru(...)niczego nie będą nadawać. Biszkopty układamy na warstwie kremu, jeden koło drugiego tak by utworzyły warstwę. Na ułożone biszkopty wykładamy pozostałą warstwę kremu i znów na koniec oprószamy kakao.   Tak przygotowane ciasto Tiramisu wstawiamy do lodówki, co najmniej na 3 godziny, ale najlepiej na całą  noc.  Tiramisu na spodzie z biszkoptów  Tiramisu możemy również wykonać

Aromatyczne Podróże
Pasta orzechowa i śmietana = Przepyszne ciasto 190

czekoladowymi obsypałam ciasto i wstawiłam do lodówki by się przegryzło.Tak oto wygląda w przekroju. Bardzo smaczne wyszło ( To dla tych co uwielbiają orzechy)     A oto i mój zapas produktów Witpak zakupiony w sklepie internetowym Zdrowymarket   Oto moje ulubione pasty orzechowe firmy Witpak Ważna wiadomość dla was  Pasta orzechowa to zmiksowane na krem orzeszki arachidowe. Polecana(...)aktywny styl życia oraz wegan i wegetarian. Po pastę orzechową mogą także śmiało sięgnąć osoby będące na diecie. Idealna jest do przełożenia ciast, tak jak ja to zrobiłam i was zachęcam do skosztowania i zakupu :) Bardzo smaczny krem

Różowa kuchnia
Babeczki czekoladowo - miętowe 219

Pamiętacie wyborną tartę Pasikonik ? Babeczki nawiązują do właśnie takiego połączenia smakowego. Orzeźwiająca mięta i całe mnóstwo czekolady... Puszyste, mocno czekoladowe ciasto z dużą ilością kawałków mlecznej i gorzkiej czekolady. Całość przykrywa soczyście miętowy, bardzo pobudzający, smakowity krem. Babeczki doskonale nadają się na letnie przyjęcia. Polecam! Składniki na 12 babeczek: 250 g mąki pszennej 350 g gęstego jogurtu greckiego(...)małe kawałki czekoladę. Wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi papilotkami. Łyżką nakładać ciasto do foremek, wypełniając je do ¾ wysokości. Piec około 25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić babeczki na kratce. Wykonanie kremu: Listki mięty wrzucić do blendera, dodać trochę śmietany i zmiksować by powstała gładka, jednolita masa. Pozostałą śmietanę i serek mascarpone

maniapieczenia
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 143

Lubicie ciasto francuskie ? Ja bardzo! Zarówno w wersji na słodko ( z kremem budyniowym , serowym, owocami … ) albo w wersji na słodko ( z tuńczykiem, pastą serową albo warzywami ). Dziś pokażę Wam fajny pomysł, który można wykorzystać na nachodzące wielkimi krokami Święta! Pewnie większość z Was będzie robić sałatki – śledziowe, jarzynowe, z kurczakiem i inne, na których widok pocieknie ślinka(...)taką sałatkę podam w formie tarty – w rolach głównych ulubiona kukurydza i ciasto francuskie! Kukurydzę Bonduelle uwielbiam za jej smak – jest naturalnie słodka, bez żadnego dodatku cukru, mega chrupiąca i bez dodatku GMO. Taka tarta jest świetnym pomysłem na świąteczny i sylwestrowy stół – gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * kukurydza

Ostra na Słodko
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 274

Zbliżają się święta. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto. Cóż to będzie? Stefanka na herbatnikach. Bez pieczenia! A jakie to proste? Zaraz się przekonacie.   Potrzebne składniki: 4 paczki herbatników maślanych (około 100 sztuk) Krem nr.1: 400 ml mleka 5 łyżek stołowych cukru 1 budyń o smaku toffi 100 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem(...)nr.1). Znów dodajemy warstwę herbatników i na nią wykładamy połowę kremu nr.2. Znów warstwa herbatników i krem nr.1. Potem warstwa herbatników i krem nr.2. Na wierzch kolejna warstwa herbatników. Ciacho wstawiamy […] Artykuł Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek

Niunioki
Cytrynowa tarta bez pieczenia 814

prostu je uwielbiam, a Wy chyba równie jak ja podzielacie ten mój entuzjazm, gdyż wybraliście ją w akcji „Gotowanie za głosowanie”. W dodatku ciasto nie jest skomplikowane, a jedyna przeszkoda to czas, jaki trzeba odczekać zanim krem stężeje. Muszę przyznać, że jest on uzależniający, gdyż wyjadałam go już prosto z rondelka w trakcie przygotowań, a w połączeniu z herbatnikowym spodem

Fabryka pomysłów
LEMON CURD NA MIODZIE - SZYBKI I PROSTY 127

Cudowny,  maślany, orzeźwiający, cytrynowy krem, skradł moje serce i kubki smakowe. Idealny do ozdabiania babeczek, przełożenie ciasta, czy jako dodatek do  gofrów , lub, zwyczajnie wyjadania prosto ze słoiczka. Składa on się tylko z czterech składników - cytryn, masła (koniecznie dobrej jakości), jajek i -w mojej wersji- miodu. Krem gotuję w kąpieli wodnej, wrzucam wszystko do miski i czekam - mieszając

Upiecz sobie babeczkę
Muffinki z gorzką czekoladą i owocami sezonowymi 199

Lubimy muffinki - są takie szybke i bezproblemowe w przygotowaniu. Mięciutkie i pyszne, dodatkowo podane z aksamitnym i śmietankowym kremem, ze świeżymi owocami i wiórkami czekolady - czego

Plate of Joy
Śmietanowy tort z owocami 203

piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy przez 35-40 minut. Następnie zostawiamy ciasto jeszcze w zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO PRINCE POLO 125

ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie mieszankę z żółtkami. Powoli dodajemy mąkę i orzechy, delikatnie mieszamy. Formę o wym. 24x38 cm wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Krem Prince Polo: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy(...)Batoniki drobno kruszymy, dodajemy do masy, mieszamy. Masa śmietankowa: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier wymieszany z fixem, mieszamy. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Biszkopt smarujemy powidłami, smarujemy masą prince polo, układamy biszkopty nasączone w herbacie, smarujemy masą śmietanową, polewamy rozpuszczoną czekoladą

słodki bratek
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI - NAJLEPSZE 622

Jeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 168

lodówki na 20 minut.   Po upływie tego czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę lub ryż w celu obciążenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Następnie usunąć papier i piec jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość

Fabryka pomysłów
Niebiańskie migdałowe muffinki z kremem kawowym 113

hiszpański utknął na poziomie podstawowym, ale z tego co rozumiem oznacza to placek lub ciasto z nieba :) I coś w tym jest, bo migdały nadają niesamowity smak wypiekom... Muffinki są mięciutkie i smakują zupełnie inaczej niż takie klasyczne przygotowywane z samej mąki:) Do tego krem kawowy, który po prostu uwielbiam... z fusami z kawy, co może troszkę dziwić, ale naprawdę

Kraina Tysiąca Smaków