Pyszna i łatwa tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą.Polecam!!! Składniki: Ciasto: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem: 500 gram serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Maliny Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej
Bajeczna Kuchniamaliny, więc działam z tymi owocami. Dzisiaj tarta z malinami, a wkrótce inne przepisy z tym jakże przepysznym owocem. SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 2 jajka Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru. opcjonalnie serek Danio waniliowy Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg. WYKONANIE
W kuchennym oknie Ewyblogu często pojawiają się przepisy dla dzieci, przyszła więc teraz pora na coś tylko dla dorosłych. To ciasto zawiera wyczuwalną dawkę alkoholu, dlatego polecam je na przyjęcia. Żeby nie było zbyt przesłodzone przełamałam je kwaśnymi powidłami śliwkowymi. Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu i wtedy też lepiej się kroi. Może postać dłużej w lodówce, więc można je spokojnie przygotować(...)biszkopta nasączyć połową ponczu i posmarować połową powideł. Wyłożyć krem. Drugi biszkopt od wewnętrznej strony posmarować powidłami i przykryć nim warstwę kremu. Nasączyć od góry. Masło zagotować z cukrem pudrem, kakao i wrzątkiem. Przestudzić i polać ciasto, posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadodajcie “z jagodami”. Prawda, że lepiej?Mój hit to sernik z jagodami , ale pyszne są też najzwyklejsze jagodzianki , babeczki , muffinki z kremem jagdodowym czy pierogi na obiad. Brakowało tylko jednej pozycji: ciasto z jagodami! Tegoroczny sezon zaczynam zatem od najprostszego i najsmaczniejszego wypieku: drożdżowego ciacha z jagodami i kruszonką. No uwielbiam po prostu, tak bardzo, że jestem
Ciastkozercybije wszystkie rolady na głowę. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Biszkopt upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Roladę wypełnia pyszny krem kokosowy na bazie serka mascarpone, z dodatkiem zmielonych wiórków kokosowych i Malibu. Dodatek pachnących latem truskawek przełamuje lodowatą biel ciasta. Łatwe, proste do przygotowania ciasto doskonale się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej. Wielbiciele kokosowych smaków będą mruczeć z zadowolenia(...)rulon razem ze ściereczką. Ściereczkę można posypać cukrem pudrem, by ciasto się nie przykleiło ubić śmietanę kremówkę. W drugiej miseczce ubić serek mascarpone z cukrem i malibu, następnie dokładać po łyżce kremówki i miksować do połączenia umyć, odszypułkować i osuszyć kilkanaście truskawek roldę rozwinąć, posmarować przygotowanym kremem i ułożyć w rządku truskawki. Zwinąć roladę. Kilkoma odłożonymi łyżkami kremu posmarować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przygotowaniu -wychodzi rewelacyjnie.Nie lubię kupować ciast takich w proszku więc szukałam przepisu na taki zwykły domowy kopiec kreta :). Polecam serdecznie wypróbować -warto. SKŁADNIKI (tortownica ok.20-21cm) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 10 łyżek oleju 10 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 1/2 szklanki mąki tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta krem ok.400-450 ml śmietanki(...)zimne.Następnie ścinamy kopułę ciasta i wydrążamy środek zostawiając ok.1cm brzegów. Ciasto,które wycięliśmy kruszymy na drobne okruszki.Na dnie wydrążonego ciasta kładziemy banany-ile się zmieści i smarujemy je sokiem z cytryny by nie zmieniły koloru. Czas na przygotowanie kremu.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy
Mała w garnku mieszaProste i szybkie do wykonania, znakomite w smaku - babeczki kawowe zwieńczone śmietankowym kremem i oprószone ciemnym kakao :) Pięknie rosną w piekarniku, a ciasto jest puszyste i lekko wilgotne. Pyszny kawowy posmak i bita śmietana tworzą duet doskonały i na pewno oczarujecie nimi swoich gości... Nie mówiąc już o tym, że sami się w nich zakochacie ;P SKŁADNIKI(...)tortowej (210 g) 1,75 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki letniego mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + ok. 1,5 łyżki cieplej wody do rozpuszczenia kawy SKŁADNIKI NA KREM: 350 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 2 pełne łyżki mascarpone (zimnego) ok. 2 -3 łyżki cukru pudru (wg uznania) DODATKOWO: ciemne kakao do oprószenia kremu WYKONANIE: Wszystkie
Słodko-Słony Świat Ilonynieco owocowego zacięcia. Efekt? Grzybki są zwarte, lżejsze i mogą spokojnie przetrzymać o 1-2 dni dłużej w lodówce niż te, z tradycyjnym kremem budyniowym. Polecam na Wielkanoc, do koszyczka J Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej 300 g margaryny cukier waniliowy 150 g cukru pudru 6 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia + białko +łyżka maku Żółtka
Domowe ciastałyżeczki sody -2 łyżeczek proszku do pieczenia -30 dag świeżego szpinaku Aby wykonać krem: -400 ml śmietanki 30% -8 łyżek przegotowanej letniej wody -4 łyżeczek żelatyny – 4 łyżek cukru pudru – skórka z 1 cytryny – cukru waniliowego (16g) Do nasączenia ciasta: -100 ml herbaty posłodzonej, z dodatkiem soku z 1 cytryny Do udekorowania: – pestek granatu Ciasto leśny(...)blaszki i nasącz ponczem. Teraz pora na wykonanie kremu. Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia na kilka minut. Następnie podgrzej ją do całkowitego rozpuszczenia (nie dopuść jednak do zagotowania). Śmietanę z cukrami ubij na sztywno. Wlej przestudzoną żelatynę ciągle miksując. Wsyp skórkę cytrynową. Gotową masę wyłóż na blat ciasta, wyrównaj i posyp pokruszoną jego częścią. Udekoruj według uznania
Arbuziakiłyżeczki sody -2 łyżeczek proszku do pieczenia -30 dag świeżego szpinaku Aby wykonać krem: -400 ml śmietanki 30% -8 łyżek przegotowanej letniej wody -4 łyżeczek żelatyny – 4 łyżek cukru pudru – skórka z 1 cytryny – cukru waniliowego (16g) Do nasączenia ciasta: -100 ml herbaty posłodzonej, z dodatkiem soku z 1 cytryny Do udekorowania: – pestek granatu Ciasto leśny(...)blaszki i nasącz ponczem. Teraz pora na wykonanie kremu. Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia na kilka minut. Następnie podgrzej ją do całkowitego rozpuszczenia (nie dopuść jednak do zagotowania). Śmietanę z cukrami ubij na sztywno. Wlej przestudzoną żelatynę ciągle miksując. Wsyp skórkę cytrynową. Gotową masę wyłóż na blat ciasta, wyrównaj i posyp pokruszoną jego częścią. Udekoruj według uznania
Arbuziakiwszyscy mogą jeść kremówkę. Zapraszam:) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 200 ml mleczka kokosowego ( biała część ) 1 łyżka żelatyny 50 ml gorącej wody Pianka cytrynowa: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego(...)wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty. Upieczone dokładnie studzimy. 2. Krem kokosowy: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy
Izabelawkuchnisól, żółtko). Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy mocno gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Wafle wykładamy najlepiej na kratkę. Przygotowujemy krem (jogurt grecki ubić z cukrem i wanilią). Propozycja podania: bierzemy jeden wafel i smarujemy kremem oraz układamy pokrojonego cienko banana. Następnie układamy na nim drugi
I LOVE LIFEmargaryną i posypujemy mąką lub po prostu wykładamy papierem do pieczenia.Wlewamy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok.50 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto upieczone :). Wyjmujemy,studzimy.Można udekorować polewą lub jakimś kremem ja posypałam tylko cukrem pudrem i wyszło pyszne :). SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaDość proste w przygotowaniu ciasto i niezwykle smaczne. Najlepiej robić na noc, aby krem nabrał odpowiedniej konsystencji. Galaretkę zrobiłam z soku jeżynowego własnej produkcji. Można użyć gotowej galaretki o dowolnym smaku. Jeżeli macie sok z jeżyn to szczerze polecam zrobić samodzielnie galaretkę. Składniki 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej ,przesianej cukier … Czytaj dalej Rolada z mascarpone
gotuj ze mnąbardzo proste do przygotowania. Idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast, lodów i serników. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą. SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto (20 ml.) Potrzebne gadżety: ✔ Mikser
RITA food channel