ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:812/1378)

Tort w kształcie motyla 210

rurki z kremem czekoladowym 1 banan Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodajemy stopniowo cukier puder ciągle miksując. Do masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy(...)poncz: Gorącą wodę umieszczamy w garnuszku, dodajemy cukier puder oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat). Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem. Ostatni blat pozostaje bez zwilżenia i dżemu. Całość

Emcia Pichci
DROŻDŻÓWKI z malinami – proste, tanie (wegańskie) 246

przygotowania nie potrzebujemy wielu składników. Są pyszne z malinami, ale możesz je nadziać praktycznie wszystkim – innymi świeżymi owocami, owocami z syropu, budyniem, kremami, czy też dżemem. Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki rozczyn: 30 g drożdży, 2 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 100 ml ciepłego mleka szczypta soli ok. 200 ml ciepłej wody

Via Gusto
Tartaletki ze śliwkami i jabłkami 127

mąki 100g schłodzonego masła 1/4 szklanki lodowatej wody 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka cukru Owoce 3 śliwki 2 jabłka cynamon i cukier Krem 200g śmietany kremówki 1 czubata łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Ciasto wyrabiam w malakserze. Wsypuję mąkę, pokrojone masło, sól i cukier. Tnę nożami aż powstanie piasek. Dolewam wody i tnę do czasu

W kuchni wieczorem
Rolada z bitą śmietaną i brzoskwiniami 169

dużą blachę wyłożoną papierem. Następnie blachę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut. Po upieczeniu gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę i zwinąć razem z nią w rulon .Odłożyć do wystudzenia. Przygotować krem z bitej śmietany. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać śmietan fix. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i drobno pokroić. Dodać do śmietany

Monia miesza i gotuje
Ptysiowe łabędzie różane 182

lada wyzwanie. Tematem są ptysie i eklerki. Jedne i drugie już piekłam. Są na blogu ptysie z bitą śmietaną i eklerki z kremem budyniowym , więc czym tu zaskoczyć? Ptysiowe łabędzie różane to mój najlepszy wypiek z ciasta parzonego. Smakiem – przywołają wspomnienia, a wygląd… mówi sam za siebie.     Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki tortowej * - 500 ml wody

mojewypiekiinietylko
BABECZKI KOKOSOWE Z MALINOWYM KREMEM 224

Babeczki kokosowe z malinowym kremem gościły na urodzinach mojej chrześnicy. Od tamtego czasu przepis na babeczki uległ małej zmianie, ponieważ lubię trochę modyfikować przepisy. Dzięki temu mam dla Was przepyszne i mięciutkie babeczki :). Składniki na 12 babeczek w kubeczkach (14 w papilotkach): 120 g miękkiego masła 135 g drobnego cukru 3 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 220 g mąki(...)mieszamy całość. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i krótko mieszamy. 5. Gotowe ciasto przekładamy do kubeczków do pieczenia lub papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy kubeczki do 1/2 ich wysokości. 6. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180ºC […] Artykuł BABECZKI KOKOSOWE Z MALINOWYM KREMEM pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Biała Pavlova – torcik bezowy 616

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza

PastelFood
Biała Pavlova – torcik bezowy 542

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza

PastelFood
Ciasto mleczna kanapka 1358

mleko w proszku. Ucierać aż krem będzie jednolity. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady 70 g miękkiego masła Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Krem po schłodzeniu jest dość twardy, więc przed podaniem należy ciasto wyjąć z lodówki, a jeśli kroicie prosto z lodówki to najlepiej kroić ciepłym nożem

Delicious Titbits
Ciasteczka Bałwanki przekładane kremem śmietankowym 222

nasiona wanilii oraz skórkę startą z cytryny. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, foremką w kształcie bałwanka wycinać ciasteczka. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  200g serka śmietankowego,  1/3 szklanki cukru pudru,  1/2 laski wanilii,  1/2 łyżeczki skórki z cytryny. Serek utrzeć(...)cukrem pudrem, skórką z cytryny oraz nasionami wanilii. Kremem przekładać ciastka. Polukrować. Foremka jest bardzo wygodna w użytkowaniu i poręczna. Poza tym jest mocna, dzięki czemu nie zmienia kształtu podczas wycinania ciastek. Nadaje ciastkom bardzo ładny i równy kształt. Dodatkowo foremkę można łatwo i sprawnie wyczyścić, bo ciasto bez problemu odchodzi od foremki. Jestem z niej naprawdę bardzo zadowolona

Z miłości do słodkości
Figi i kawa. Muffinki 217

dopiero się zaczął, ja już myślami jestem w listopadzie. I wiecie co...? W weekend chyba zagniotę ciasto na piernik staropolski .  Uwierzycie, że to już ten czas...? Dzisiaj mam dla Was przepis na muffiny z przypadku. Po ostatnim torcie została mi mała miseczka kremu maślanego; nie przepadam za nim, ale ten z dodatkiem kawy wyszedł naprawdę niezły. Szkoda było wyrzucić(...)końcówkę i wyciskać do formy. Figi pokroić w ósemki, a następnie w poprzek na pół. Ułożyć kawałki owoców na cieście, delikatnie je w nie wciskając. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, aż do suchego patyczka. Ostudzić. Przygotować krem maślany: Białko i cukier podgrzewać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Przelać do większej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort intensywnie czekoladowy 320

cukru trzcinowego 2x 1/2 dużej saszetki cukru wanilinowego 2x 4 duże jajka x2 1/2 szklanki zaparzonej kawy (125 ml) 2x 1/2 szklanki mleka (125 ml) 2x Tort czekoladowy – krem: 300 g czekolady Horeca Select 50% lub 60% 1 saszetka cukru wanilinowego 2/3 szklanki cukru trzcinowego 2 szklanki mleka (500 ml) 2 szklanki śmietany kremówki 30% (500 g) 2 całe(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (170°C z termoobiegiem) przez ok. 45-55 minut (ciasto najlepiej piec do tzw. suchego patyczka). Studzimy przez chwilę w lekko uchylonym piekarniku. Następnie przygotowujemy w ten sam sposób drugi placek. Oba zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Krem czekoladowy: Czekoladę Horeca Select siekamy na mniejsze części i odkładamy. Do rondelka wlewamy dwie szklanki śmietanki

Poezja smaku
Krem dla wytrwałych i kuchenne czary 168

napisane, że ma wyjść szesnaście, Wy zostajecie z jedenastoma...? Bo ja tak mam. Stosunkowo często, choć czasem rozciągam ciasto siłą woli lub wpycham na siłę zupełnie fizyczną.  Ponieważ bardzo mi się spodobała idea babeczek z kremem (a C. wyjątkowo w małych słodkościach zasmakował) postanowiłam przygotować kolejne. Sięgnęłam do The hummingbird bakery: Kagedage Tarka Maloufa, gdyż poprzednie wyszły idealne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem miętowy 144

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Krem miętowy 248

Krem mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu

Domowe Torty
Ciasteczka ze słonym karmelem 202

Słodko - słony. Uwielbiam ten smak. Wpadło mi do głowy, bo miałam trochę ciasta kruchego, aby w formie na makaroniki upiec kruche ciasteczka i czymś je wypełnić. Nie wiedziałam czym. Jaki krem by nie był będzie smacznie. Pomyślałam. Ciastka były. Tak, tak były. Ładne. Patrzyłam na nie długo.  Sprawdza się w karnawale.  Ciasto kruche szklanka mąki pól szklanki cukru

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję