ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:816/1378)

Placuszki z płatków teff (miłki abisyńskiej). 138

wrzątkiem około 0,5 cm ponad ich poziom i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, słodzidło i wymieszać.  Na koniec dodać jajko i krem czekoladowy. Porządnie zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli będzie bardzo gęste, dodać odrobinę mleka. Smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni ok. 3 minut z każdej strony na małym

Poranek na słodko
Ciasto orzechowe z figami i serkiem mascarpone 152

jest bardzo łatwa do wykonania. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, cukier oraz sok z limonki. Ubijamy mikserem do momentu uzyskania sztywnej konsystencji. Złożenie ciasta. Ciasto orzechowe smarujemy dżemem figowym, na który następnie wykładamy krem. Całość przyzdabiamy porkojonymi figami. Smacznego! Zamiast limonki można użyć cytryny. Jeśli chodzi o krem, uważajmy aby za długo go nie miksować bo może nam się

mecooks
Torcik bezowy z kremem kawowym 139

Delikatny torcik bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone z owocami leśnymi. Idealny na lato, elegancki i przepyszny. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI: beza

Kuchnia bezglutenowa
Czekoladowy torcik bezowy z kremem i malinami 118

Tort bezowy z przepysznym kremem budyniowym z mascarpone i dużą ilością malin to podarunek dla mojej mamy z okazji jej urodzin na których niestety nie mogłam

Mango Papaja
Rolada jarmużowa z papryką 239

jest dostatecznie wilgotny podlać 1/2 szklanki bulionu warzywnego. Jarmuż intensywnie doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. wystudzić, następnie dodać zółtka i zblendować na gładki krem białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać z jarmużem. Ciasto rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160`C 20 minut. Uważać, by nie przesuszyć rolady, ponieważ popęka przy zwijaniu. Odstawić upieczoną roladę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Profiteroles czyli ptysie w wersji mini 179

Blueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub … Przeczytaj cały artykuł Post Profiteroles czyli ptysie w wersji mini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
tarta z kremem z mascarpone i białą czekoladą 84

Krucha tarta w połączeniu z kremem mascarpone z dodatkiem białej czekolady i owoców tworzy idealne trio.

Ugotujmy Coś
Pijak wg siostry Anastazji 230

Ciasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie maku, kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 42 cm, nie wychodzi zbytnio wysokie. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Omlet zawijany z kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową 157

Czekolada nie musi być niezdrowa i zakazana dla osób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem

Chocolate Muffin Blog
Makaroniki z kremem porzeczkowym 126

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
trufelki orzechowe 128

szklanki zmielonych orzechów do obtoczenia Rodzynki zalać rumem i odstawić. Płatki owsiane i biszkopty zmielić blenderem na proszek. Masło utrzeć z cukrem pudrem i kremem czekoladowym. Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie. Wstawić ciasto na pół godziny do lodówki żeby było twardsze, wtedy lepiej będzie się formować. Wilgotnymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w orzechach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
beza z kawą i mascarone 140

niego oderwać ale tym razem okazja była ważna więc bez bezy nie mogło się obyć. Za kawą na co dzień nie przepadam ale w ciastach ją uwielbiam. Zwłaszcza w połączeniu z grubą warstwą kremu z mascarpone. Jeśli lubicie mocno słodkie wypieki to ten torcik na pewno Wam zasmakuje ale ostrzegam- uzależnia! Składniki: na bezę: 8 białek 400 g drobnego cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka strucla z figami, kozim serem i tymiankiem 168

stopniowo dodawaj jogurt. Dodaj listki tymianku i miód i dokładnie wymieszaj. Figi pokrój w paski około 3-4 mm, pozbywając się najpierw twardych końcówek. Rozłóż ciasto filo na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Rozłóż krem kozi równomiernie, pozostawiając 2 cm margines z jednej strony dłuższego boku. Rozłóż równomiernie figi i zacznij rolować. Całość posmaruj mlekiem przy użyciu pędzelka. Wstaw

Bazując na smaku
Ciasto "Lion" 337

Poza tym kto nie lubi bitej śmietany i karmelu??? I w końcu  ciasto bardzo ładnie wygląda, jest lekkie i ja zapisuję je w kategorii ciast świątecznych:) Przepis znalazłam na blogu CYNAMONOWE SZCZĘŚCIE. Zamieniłam krem budyniowy na śmietanę kremówkę. Polecam bardzo.   Biszkopt na blaszkę o wym. 33x25 cm: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki

Maślane ciasteczko
Masło daktylowo - kakaowe 193

daktyle zostały. Tu na ratunek przyszedł mi ten przepis, który z głowy wygrzebałam. Przyznam, że jestem tym zachwycona. Słodkie, mięciutkie, idealne do deserów i ciast. Polecam również jako alternatywa dla tych kupnych czekoladowych kremów typu nutella. W smaku dużo lepsze (nie jest tak strasznie ciężkie), a dodatkowo też zdrowsze. Polecam ! :) Składniki:  200 g. daktyli suszonych 3/4 szklanki mleka

Jedzeniomania