ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:808/1378)

Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową 113

niego masy. Nie chciałam aby masa była zbyt przytłaczająca dlatego postawiłam na masę na bazie owoców. W sumie była to masa przygotowana z kremu budyniowego z ananasem i masła. Masa była dobrym pomysłem, gdyż bez niej ciasto byłoby zbyt suche. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego

mecooks
Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji 4093

puszystą masę, a następnie partiami dodajemy budyń. Na końcu wsypujemy cappuccino. Na dno formy w której piekliśmy biszkopt kładziemy dolną jego część. Na ciasto wykładamy połowę masy cappuccino, na nią kładziemy warstwę kokosową i znów smarujemy kremem. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Połamaną czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy tylko się rozpuści ściągamy z ognia, dokładnie mieszamy

Słodka Strona
Sernik gotowany z truskawkami i galaretką 162

ciast :) Czyli sernika i biszkoptu z truskawkami. Idealne! (duża blacha) Składniki na biszkopt: 6 jaj 6 łyżek mąki 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Składniki na masę serową 0,5 kg sera ¾ szklanki cukru 2 całe jajka (mniejsze) 10 dag masła lub margaryny 1,5 budyniu śmietankowego lub waniliowego Krem(...)dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. Delikatnie wymieszać. Składanie ciasta: Na skropiony biszkopt nakładamy wystudzoną masę serową, następnie smakujemy powidłem (ja użyłam powidło śliwkowe STOVIT ). Na wierzch wylewamy ubity krem i układamy truskawki. Zalewamy lekko tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki minimum 3 godziny

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowy chlebek jakbłkowy z cydrowymi rodzynkami i kremem cytrynowym 94

Jednak eksperymentując w wielkością ciasta,trzeba pamiętać o pomniejszeniu lub zwiększeniu składników. Bardzo wilgotny, smaczny, czekoladowy, szybki w przygotowaniu! Spróbujcie! Składniki: /na klasyczną keksówkę/ 4 jabłka, 1i1/2 szklanki mąki pszennej, 3 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju, 1/2 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka sody, 1 łyżka kakao, garść rodzynek (wcześniej namoczonych w cydrze), 2 łyżki kremu cytrynowego Wykonanie: Żółtka ucieramy(...)ciastem, delikatnie, do całkowitego połączenia się piany z ciastem. teraz dodajemy kawałki jabłek i odsączone z cydru rodzynki. Mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180C przez 40minut. Wystudzony chlebek dekorujemy. Ja użyłam kwaskowatego kremu cytrynowego i potrzepałam ziarenkami granatu. Artykuł Czekoladowy chlebek jakbłkowy z cydrowymi rodzynkami i kremem cytrynowym pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tort kokosowo wiśniowy 98

pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, frużelina wiśniowa: wiśnie 600 g (waga z pestkami), cukier 3 łyżki, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, woda zimna 50 ml, żelatyna 1 łyżeczka, krem kokosowy: śmietanka 30%  660 ml, śnieżka w proszku 2 opakowania, biała czekolada 150 g, wiórki kokosowe 200 g, czekoladowy drip: czekolada mleczna 100 g, czekolada gorzka 100 g, śmietanka(...)Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru i cały czas miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku, a na koniec dodajemy przesiane i wymieszane ze sobą suche składniki. Ciasto delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), wylewamy masę jajeczną i pieczemy w 170 st.C przez 30 min. do suchego patyczka. W ten sam sposób

kulinarne odsłony pati
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 124

jestem fanką kokosu i wszelakich jego smaków to raz,  a dwa że lubię ciasta bez pieczenia. Daję ten komfort, że zawsze się udają i nie ma ryzyka zakalca. I oczywiście jest przy nich dużo mniej zmywania. paczka krakersów 2 paczki herbatników w czekoladzie Krem: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny cukier do smaku 200 g masła łyżka(...)zbyt dużo, mleko słodkie, wiórki też,  a więc niewielka ilość wystarczy. Gdy krem gotowy, dodajemy resztę wiórek, odkładając dwie łyżki do posypania wierzchu. Oraz namoczoną w mleku żelatynę. Zawsze dodaję, ta odrobina daje mi komfort tego,  że nie ma ryzyka iż ciasto szybko popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką

Dieta moja pasja
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 227

Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem, białym serem czy kremem czekoladowym lub w wersji wytrawnej - ze szpinakiem, pieczarkami, po meksykańsku, z mieszanką warzyw. Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis podstawowy na naleśniki i małą wariację na ich temat.   Przepis podstawowy(...)wycięłam serduszka, zaś z drugiej części usmażyłam z dwóch stron ażurowe wierzchy (ciasto przelałam do "strzykawki" do dekorowania ciast i na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto rysując wzór w kształcie serca). 3. Naleśniki podałam z kremem czekoladowym, kiwi i cukrem pudrem

Kulinarny Pamiętnik
Tarta z kremem czekoladowym/ Fit mazurek czekoladowy 203

kremu tylko od gorzkiej czekolady.W dodatku jest bardzo prosta do wykonania, składniki na spód wystarczy zagnieść i zapiec, a krem to jedynie dwa składniki. W taki sposób uzyskujemy maksimum smaku przy minimum pracy. Tartę możecie przygotować bez okazji jako weekendowe ciasto, lub jako wersję wielkanocnego czekoladowego mazurka. Jeżeli nie masz formy do tarty, możesz ją przygotować w tortownicy.   Składniki(...)daktylowy i masło/olej kokosowy. Zagnieść ciasto.  Wyłożyć w wysmarowanej i obsypanej mąką owsianą formie do  tarty lub tortownicy. Nakłuć widelcem, schłodzić przez ok. 20 minut w lodówce. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleczko (gęstą część) i dokładnie wymieszać. Krem przełożyć na wyłożyć na ostudzony spód

Fabryka pomysłów
,,Tarta z Malteserów’’ 140

złoty kolor. Wyjmujemy i wystudzamy. W tym czasie schłodzoną śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy do osiągnięcia dość gęstej, puszystej konsystencji kremu. Ubitą kremówkę delikatnie mieszamy z kakao i wykładamy na upieczone kruche ciasto. Na wierzch wykładamy ciasteczka i chłodzimy minimum 3 godziny w lodówce

Podróż w kulinaria
Zupa dyniowa 96

Pyszna, zdrowa i pożywna zupa dyniowa. Rozgrzeje każdego w jesienną pluchę. Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 6 Składniki: 1 kg dyni 1 cebula

KuchniaWeDwoje.pl
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1206

ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy: 2 torebki budyniu waniliowego (każda po 40 g) 500 ml mleka 100 g masła Dodatkowo(...)minut. Po schłodzeniu, z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego i wylepiamy nimi każdą foremkę do babeczek (uprzednio natłuszczoną i wysypaną mąką) oraz nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez ok. 15 minut (do lekkiego zezłocenia). Gdy beczki się upieką, pozostawiamy je do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z foremek. Krem budyniowy*: Budyń waniliowy przygotowujemy

MyCookBook.pl
Rolada w serduszka z kremem czekoladowym i truskawkami 115

szkl wody   Krem czekoladowy: 300 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady   Dodatkowo: 1/4 szkl syropu truskawkowego do nasączenia garść truskawek     Przygotowanie:   Masa dekoracyjna: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Do dać białko i zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z kakao, dobrze zmiksować do połączenia składników (ciasto będzie bardzo gęste!). Masę przełożyć(...)przesiany cukier puder. Powoli wlewać ostudzoną czekoladę i miksować, aż składniki się połączą.   Roladę odwinąć, ściągnąć ściereczkę. Nasączyć biszkopt syropem truskawkowym, wysmarować kremem czekoladowym i posypać pokrojonymi wcześniej truskawkami. Z powrotem zwinąć ciasno w roladę. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego!   Inspiracja: klik

Nastoletnie Wypiekanie
Szybka tarta z owocami lata - bez pieczenia 346

upał nie nastraja na włączanie piekarnika, ale chęć na ciasto pozostaje, najlepszym rozwiązaniem jest szybkie ciasto bez pieczenia :-) Kruchy mocno czekoladowy spód można zrobić z czekoladowych ciasteczek, do tego wyśmienity, klasyczny krem waniliowy P â tissi è re i całe mnóstwo letnich owoców. Potem tylko wstawić tartę do lodówki i gotowe. Pysznie i naprawdę ekspresowo. Polecam! Składniki: Ciasto(...)tarty o średnicy 25 - 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 min, aż spód stwardnieje.   Krem waniliowy  (Cr è me P â tissi è re): Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal

maniapieczenia
Tort z wkładką kokosową 216

szklanki cukru 2 kostki masła dodatkowo 2 łyżki kremu typu nutella Dodatki: mocny napar z herbaty (wystudzony) dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe posypka czekoladowa Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i żółtka, delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez(...)następnie przekroić na dwa blaty. 2. Upiec blat kokosowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 15-20 minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać na gotujące się mleko i energicznie mieszać, aż budyń zgęstnieje

Kuchnia domowa Ani
Ciasto "Pawi ogon" z serową roladą 615

łyżeczka proszku do pieczenia Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250g) 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (18%) 1 jajko 1 żółtko 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g mielonych orzechów włoskich Powidła śliwkowe Wkładka serowa: 300g białego sera 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 mały budyń śmietankowy 50g rodzynek Krem: 750 ml mleka 1 szklanka(...)minut. Pozostałe 2 części smarujemy powidłami i posypujemy startymi orzechami. Zwijamy w rolady. Na 4 część ciasta ostrożnie przekładamy upieczony, ciepły sernik i zwijamy delikatnie jak pozostałe rolady. Wszystkie 3 pieczemy na złoty kolor ok 25-30 minut w temp. 200st C. 3. Krem: W 1/4 szklanki mleka roztrzepać jajka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem

Kuchnia w czekoladzie