ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:13/1378)

CIASTO WALENTYNKOWE SERDUSZKO 136

jajka (4 szt.) cukier (4 łyżki) cukier waniliowy (1 łyżka) proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki) kakao (1 łyżka) mąka (3 łyżki kopiaste) olej (1 łyżka) sól (szczypta) Krem: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (4 łyżki) cukier waniliowy (1 łyżka) żelatyna (2,5  łyżki) + wrzątek (1/3 szklanki.) Polewa: śmietanka kremówka 30% (50 ml) czekolada deserowa (50 gr.) Dodatkowo(...)Wykrawaczką w kształcie serduszka stopniowo naciskając wykrawamy z galaretek słupki serduszkowe. Odstawiamy z powrotem do lodówki.  5. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia. 6. Śmietankę kremówkę ubijamy. Dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i ostudzoną żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy do połączenia się składników.  7. Spód ciasta w keksówce smarujemy 2 centymetrową warstwą kremu i układamy

Rita creative
Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową 112

kakao 10 dkg cukru pudru 1 łyżeczka sody szczypta soli Masa jogurtowo-jagodowa: 40 dkg mrożonych lub świeżych jagód 60 dkg jogurtu naturalnego 500 ml śmietany kremówki (36%) 10 dkg cukru pudru 1 łyżka soku z limonki 3 dkg żelatyny 100 ml wody Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową Jak przygotować ciasto czekoladowe(...)zimną wodą. Odstawić na 10 minut. Po 10-u minutach podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny. Jogurt bardzo delikatnie podgrzać. Do jogurtu dodać płynną, ciepłą jeszcze żelatynę. Dokładnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i sokiem z limonki. Do ubitej kremówki dodać tężejący jogurt. Szybko wymieszać. Na koniec dodać mrożne jagody. Masę wstawić do lodówki i trzymać

mecooks
Deser z bezami i mrożonymi borówkami 115

dodatku pyszny. Można wykorzystać także inne mrożone owoce, ale z borówkami smakuje najlepiej. składniki na 5 porcji: bezy – 2 opakowania ok. 1 litra mrożonych borówek 700 ml śmietanki kremówki cukier waniliowy, cukier puder Dla osób, które chciałyby przygotować deser w mniej kalorycznej formie to można śmietankę kremówkę zastąpić jogurtem greckim. Śmietankę kremówkę ubijamy dodając cukier waniliowy i cukier puder ( celowo(...)dodajemy cukier w zależności jaki poziom słodkości chcemy  otrzymać). Bezy kruszymy, zostawiamy kilka do dekoracji. Przygotowujemy słoiczki lub wysokie szklanki i przekładamy składniki w następującej kolejności : bezy, śmietanka kremówka, mrożone borówki. Powtarzamy tę czynność do wypełnienia słoiczka lub szklanki. Dekorujemy bezami i borówkami. Podajemy od razu

noteskulinarnyfiga
Warstwowy deser jeżynowy 127

jeżynki nadal królują w kuchni. Dzisiaj w postaci pysznego, warstwowego deseru. Składniki: I warstwa - 5 g żelatyny - 25 g cukru pudru - 100 g jeżyn II warstwa - 100 ml śmietany kremówki - 2 łyżki cukru waniliowego - 100 g jeżyn - 5 łyżek jogurtu naturalnego III warstwa - 100 ml śmietany kremówki - 3 łyżki cukru pudru - 4 łyżki jogurtu naturalnego - kilka jeżyn do dekoracji Przygotowanie(...)Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Jeżyny miksujemy i łączymy z cukrem pudrem oraz rozpuszczoną żelatyną. Masę przekładamy do pucharków i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem. Delikatnie łączymy z jogurtem i zmiksowanymi jeżynami. Masę przekładamy na wcześniej przygotowaną masę i odkładamy w chłodne miejsce. Ostatnią porcję kremówki łączymy z cukrem pudrem

Zainspirowana w kuchni
Tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 184

jajek (białka odzielone od żółtek) 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru szczypta soli Bita śmietana: 2 śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Ulubione owoce Sok do nasączenia biszkoptu: sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/3 szklanki letniej wody 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego. Wykonanie: Białka ubij na sztywną(...)wysokości – około 40 – 50 cm. Odstaw do ostygnięcia do uchylonego piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu – przekrój na 2 blaty. Wszystkie składniki na sok do nasączenia biszkoptu – wymieszaj dokładnie. Kremówkę ubij – pod koniec dodając cukru pudru. Pierwszy blat nasącz 1/2 soku, wyłóż 1/2 kremówki, dodaj 1/3 owoców. Dodaj drugi blat nasącz sokiem, pozostałą kremówkę, udekoruj owocami. Smacznego!   Artykuł Tort

Moja pasja smaku
kremówka z bitą śmietaną – bez pieczenia 393

gorącą masę budyniową. Na masie układamy warstwę krakersów. Lekko dociskamy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia a następnie wstawiamy do lodówki. składniki na warstwę śmietankową: 400 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3-4 łyżki cukru pudru (do smaku) wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na warstwę krakersów wykładamy równomiernie ubitą kremówkę. Przykrywamy ją warstwą krakersów. Całość wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowy sernik świąteczny 135

drobnego cukru 5 jajek 1 kostka (200 g) masła 4 łyżki (48 g) kaszy manny 1 opakowanie (35 g) budyniu waniliowego 0,5 szklanki (120 g) śmietanki kremówki 30% 1 torebeczka (16 g) cukry waniliowego 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 kropelki aromatu pomarańczowgo 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia Polewa: 1 tabliczka (100 g) białej czekolady(...)łyżki (30 g) śmietanki kremówki 30% Spód: kilka herbatników Przygotowanie: 1) Masło utrzeć na lekką, puszystą masę. 2) Cały czas miksując do masła porcjami dodawać twaróg. 3) Utrzeć cukier z żółtkami i domieszać do twarogu z masłem. 4) Dodać kaszę manną, budyń waniliowy, cukier waniliowy, aromat oraz proszek do pieczenia. 5) Do masy serowej delikatnie wmieszać ubitą kremówkę oraz pianę

Fitsweet.me
Sernik z musem czekoladowym 127

musem czekoladowym   Składniki na tortownicę 25cm:   Na spód: 160g herbatników zwykłych lub kakaowych 30g roztopionego masła   Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii   Na mus czekoladowy: 200g gorzkiej czekolady 50g drobnego cukru(...)wypieków 3 jajka 100ml kremówki 30 lub 36% 3 łyżki wody 30g masła łyżka likieru kawowego   Dodatkowo: wiórki czekoladowe do dekoracji   Wykonanie: Spód: ciasta miksujemy blenderem na proszek, dodajemy masło i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy masę herbatnikową i dobrze uciskamy rękami. Masę schładzamy w lodówce. Masa serowa

Smak mojej kuchni
Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków i z jarmużem 193

fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 marchewki ½ małego selera 2 pietruszki 2 cebule 2 łyżki masła 1 ½ l wody 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sól ½ szklanki kremówki Około 1 szklanki soku z kiszonych ogórków Na klopsiki: 30 dag mięsa mielonego, wieprzowego 1 jajko 1 garść świeżego majeranku 3 łyżki kremówki Sól, pieprz około 1 szklanki mąki orkiszowej Włoszczyznę(...)kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle. Zalewamy warzywa wodą. Gotujemy z listkami laurowymi i zielem angielskim. Lekko solimy. Klopsiki: wyrabiamy mięso z jajkiem, majerankiem, kremówką. Doprawiamy solą i pieprzem. Toczymy małe kuleczki. Obtaczamy lekko w mące i kładziemy na posypanej mące. Gdy warzywa są miękkie, wkładamy do zupy. Gotujemy 3 minuty, aż do momentu

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta wafelkowa z nutellą 286

kęsie chce się więcej i więcej. Składniki: Spód wafelkowy: 200 g wafelków mlecznych Lusette 50 g masła Krem z nutellą: 125 g serka twarogowego z wiaderka 125 ml zimnej kremówki 36% 200 g nutelli Bita śmietana: 150 ml zimnej kremówki 36%  Do dekoracji: orzechy laskowe wafelek mleczny Lusette czekolada mleczna Przygotowanie: Spód wafelkowy:  Wafelki zmiksować w blenderze. Przełożyć(...)równo podzielić na trzy części i wyłożyć dno foremek dokładnie ugniatając. Włożyć na dwie godziny do lodówki by masa stężała. Krem z nutellą: Ser i nutellę dokładnie wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami do masy serowej i powoli wymieszać (nie miksować). Masę wyłożyć na spody i odłożyć najlepiej na całą noc do lodówki. Zimną kremówkę ubić na sztywno

Ala piecze i gotuje
Kruche babeczki z masą orzechowo – karmelową 196

ciasto i masę identyczną jak w brownie. Wyszło bardzo słodko ale naprawdę efektownie;) 10 – 12 babeczek 2 h masa mascarpone z karmelem: 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% szczypta soli morskiej 250 g sera mascarpone 100 g masła orzechowego solony karmel: 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% szczypta soli morskiej kruche ciasto : przepis: TUTAJ(...)piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni. Wystudzić. Przygotowujemy karmel: cukier podgrzewamy w rondelku nie mieszając go w ogóle, doprowadzając do momentu aż będzie brązowy. Wówczas dodajemy śmietanę kremówkę i energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich kryształków cukru. Następnie mieszamy gotując kolejne 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy szczyptę soli morskiej, masło orzechowe i energicznie mieszamy. W osobnej misce

Ania i Marcin gotują
ciasto "kubuś" z delicjami i pianką 199

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę budyniową: 750 ml soku marchewkowego z brzoskwinią 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru kostka masła na piankę: 400 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 2 łyżki cukru pudru duża paczka ciastek typu delicje o smaku brzoskwiniowym na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru  1 opakowanie śmietan-fixu(...)budyń całkowicie je wchłonie. Gorącą masę od razu wyłożyć na ciasto i przykryć drugą jego częścią. Odstawić aż przestygnie.  Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i przestudzić. Kremówkę (400 ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem a następnie wlać galaretkę. Zmiksować krótko i wyłożyć na ciasto. Od razu w piankę powtykać ciastka. Pozostałą kremówkę również ubić z cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wafle z galaretką 2584

Smaki galaretek można komponować według swojego smaku lub po prostu użyć tych które akurat mamy w domu. Składniki: wafle tortowe kwadratowe 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku 250 ml kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa 20 0 ml wrzątku 250 ml kremówki 30% 1 galaretka pomarańczowa 20 0 ml wrzątku Przygotowanie: Galaretkę truskawkową rozmieszać w 400 ml wrzątku i odłożyć(...)lekkiego stężenia. Galaretkę cytrynową rozmieszać w 20 0 ml wrzątku i odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić zimną kremówkę na sztywno. Wlewać powoli tężejącą galaretkę i miksować. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie folią spożywczą. Wafle przyciąć na kształt formy i wyłożyć dno. Masę wylać na wafle. Odłożyć w zimne miejsce by masa stężała

Ala piecze i gotuje
Brownie z solonym karmelem 176

brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g drobnego cukru 120 g mąki masa mascarpone z karmelem: 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% szczypta soli morskiej 250 g sera mascarpone 100 g masła orzechowego solony karmel : 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% szczypta soli morskiej dodatkowo: 100 g orzeszków ziemnych solonych Czekoladę(...)stopni. Po wystudzeniu ciasta przekroić je na pół. Przygotowujemy karmel: cukier podgrzewamy w rondelku nie mieszając go w ogóle, doprowadzając do momentu aż będzie brązowy. Wówczas dodajemy śmietanę kremówkę i energicznie mieszamy do momentu rozbicia wszystkich kryształków cukru. Następnie mieszamy gotując kolejne 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy szczyptę soli morskiej, masło orzechowe i energicznie mieszamy. W osobnej misce miksujemy

Ania i Marcin gotują
Sernik na Zimno z Masłem Orzechowym (bez żelatyny) 147

serowej formę wstawiłam do lodówki. Masa serowa: 250 g sera białego chudego (1 kostka) 150 g domowego masła orzechowego  <-------przepis 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietanki kremówki 30 % Ser przecisnęłam przez praskę do ziemniaków. Do sera dołożyłam masło orzechowe, najbardziej smakuje nam domowe przygotowane z niewielką ilością cukru pudru, przepis znajdziecie na blogu. Miksując ser z masłem(...)wsypałam cukier puder i wlałam łyżkę śmietanki kremówki. Można dodatkowo dosłodzić masę, choć dla nas takie proporcje były idealne. Gotową masę wyłożyłam na schłodzony spód ciasteczkowy, wyrównałam i wstawiłam do lodówki. Zajęłam się czekoladą. Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki Tu chciałam uzyskać efekt miękkiej czekolady, aby dobrze się kroiło, ale czysty smak czekolady pozostał, dlatego czekoladę

Blondynka Gotuje