ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:8/1378)

Czekoladowe ciasto z dynia i kremem 187

krajobraz za oknem... bo jeszcze jest biało, zima trwa.. ale tak naprawdę jest to ciasto jesienne bo z jesiennym dodatkiem czyli puree z dyni. Pyszne czekoladowe ciasto i smietanowo-dyniowy krem. Skąd wziąć zima puree z dyni? Proste, ja jesienią zamroziłam sobie porcje dyni, z której po odmrożeniu przygotowałam purre. Polecam ten przepis na puree. A ciasto to kombinacja

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto marchewkowe z jabłkami i kremem 110

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta soli Krem:  200 g serka kremowego (Philadelphia, Mascarpone) 2 szklanki cukru pudru Jak zrobić ciasto marchewkowe z krememCiasto:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 21-24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, wydrążamy nasiona i kroimy w średnią kostkę. Orzechy kruszymy nożem(...)wcześniej przesiany przez sitko cukier puder. Ubijamy najpierw na niskich obrotach, aż składniki się połączą, po tym zwiększamy obroty miksera i ubijamy kolejne 3 min, aż powstanie puszysty krem. Przestudzone ciasto przekrawamy na dwie połowy. Przekładamy 2/3 ilości kremu. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem.  Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki i możemy serwować. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam

Kuchnia Łukasza
Ciasto z borówkami i kremem budyniowym 234

się przepisem, który dostałam od cioci Zosi, którą odwiedziliśmy w czasie urlopu. Ciasto tak bardzo zasmakowało całej naszej rodzince, że zrobiłam je w pierwszej kolejności po powrocie z wakacyjnych wojaży. Przepis na biszkopt - kliknij tutaj. Do upieczenia tego biszkoptu  użyłam formy o średnicy 29 cm. Krem: 1 budyń waniliowy, 0,5 l mleka, 200 g masła, 1/4 kostki margaryny

Delicious Titbits
Trójplacek 343

słowo, że te cztery warstwy ciasta mimo, iż oddzielnie pieczone powstają dość szybko. Ciasto kruche, orzechowe i kokosowe. Mieszanka smaków a wszystko przełożone pysznym, lekkim kremem maślano – budyniowym. Dla mnie poezja. Ciasto jest podzielne, na dużą blachę. Długo poleży a im bardziej sobą przesiąknie tym lepiej Bardzo polecam. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła(...)budyniu. Zdejmujemy z palnika. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Do utartego dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Ucieramy na gładką, puszystą masę. Przełożenie: Ciasto kruche Krem Ciasto orzechowe Krem Ciasto kokosowe Krem Ciasto kruche Polewa Polewa: 200 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 1 łyżka masła Czekoladę z łyżką masła roztapiamy w kąpieli wodnej. Wykładamy na wierzch

Made By Mom And Son
Ciasto z kremem, marcepanem i morelami - przepis 170

złote, a że sezon morelowy trwa to przypomniałam sobie o tym przepisie. I bardzo dobrze :) Zrobiłam to ciasto i wszystkim bardzo smakowało. A wcale nie jest takie skomplikowane :) Ciasto z kremem, marcepanem i morelami - przepis Składniki (ciasto): 300 gram mąki (pół na pól pszenna i żytnia razowa) 75 gram cukru 100 gram masy marcepanowej 150 gram gęstego twarożku kanapkowego(...)mleka 100 ml oleju 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Ciasto z kremem, marcepanem i morelami - przepis Składniki ( krem): 2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram cukru 750 ml mleka 500 gram gęstej kwaśnej śmietany 18% cukier waniliowy Ciasto z kremem, marcepanem i morelami - przepis Pozostałe składniki (na wierzch): 1 kg moreli 3 łyżki cukru brązowego Ciasto

Pyza i Surówka
Noc w Wenecji 145

składników. Ciasto ciemne wyłożyć na ciasto jasne. Piec około 25-30 minut w 180 ° C   Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostudzenia Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki (36%) 1/2 szklanki cukier puder 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie Rozpuścić żelatynę w małej ilości wody ,odstawić do napęcznienia . Do rondelka z wodą wstawić napęczniałą żelatynę i podgrzać ,mieszając do rozpuszczenia(...)gotować . Płynną wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno ,pod koniec dodać cukier puder. Gotową ,ubitą kremówkę zahartować . 1-2 łyżki śmietany kremówki dodać do płynnej żelatyny,wymieszać do połączenia. Wlewać strumieniem cienkim do ubitej śmietany kremówki miksując do połączenia. Ubitą śmietankę wyłożyć na ciasto. Polewa 150 g czekolady deserowej 1 łyżkę masła 6 łyżek mleka 2 małe żółtka Czekoladę ,masło

mojej kuchni
Urodzinowy sernik na zimno 153

masła Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżeczki kakao + ew. bita śmietana do dekoracji (ja wykorzystałam resztę kremu śmietanowego z jednorożca) Ciasteczka na spód kruszymy w blenderze na proszek, dodajemy roztopione masło i mieszamy lub blendujemy. Gotowa(...)masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy masę do tortownicy i dokładnie dociskamy do dna. Odstawiamy do schłodzenia. Ser na sernik miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę zagotowujemy. Do jeszcze gorącej dodajemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy ponownie, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ciepłą kremówkę z żelatyną dodajemy do rozmiksowanego sera

Ciastkozercy
Tartaletki czekoladowe z jeżynami 160

owocem i można wykorzystać je na różne sposoby. Robię z jeżyn koktajle, kompoty oraz dodaję do różnych deserów.  Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 100 ml kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 300 ml kremówki 30 % 1/4 szkl ciepłego mleka 2 łyżeczki żelatyny jeżyny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek. Dodać ciepłe(...)roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno i boki foremek do tartaletek. W 100 ml ciepłej kremówki roztopić czekolady i pozostawić by masa przestygła ale pozostała płynna. Ubić na sztywno 300 ml kremówki. Wlewać po łyżce kremówki z czekoladą i miksować na wolnych obrotach. Na końcu wlać letnią rozpuszczoną w mleku żelatynę. Masę czekoladową rozlać na spody. Włożyć

Ala piecze i gotuje
Domowe masło ze śmietanki 42% 175

Uwielbiam przygotowywać domowe masło, bo zawsze mam wpływ na jakość użytych składników. Do tej pory przygotowywałam masło ze schłodzonej kremówki 36% , dodawałam do niego chilli, czosnek i masę przypraw. Niedawno jednak na rynku pojawiła się kolejna odsłona słynnej kremówki od Piątnicy, śmietanka do ubijania kremów i masła 42% ! No i powiem Wam… przepadłam! Masło jest o niebo bardziej kremowe (chociaż(...)wcześniej też było niezłe), a jeśli poprzestaniemy na samym ubiciu kremówki to jest ona tak sztywna, że można ją dosłownie ciąć nożem. Z okazji Świąt Wielkiej Nocy postanowiłam przygotować domowe masło w drewnianej foremce baranka. To moje pierwsze podejście do takiego ozdobnego masła, także wybaczcie małe niedociągnięcia. Składniki: 400ml śmietanki 42% dobrze schłodzonej zimna woda foremka do masła Foremkę zalewamy

Gotowanie i blogowanie
Sernik z białą czekoladą 98

namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto ;) Dzisiejszy wypiek składa się nie tylko z sera ale też z kremówki, białej czekolady i nawet jest dodatek owocowy w postaci skórki i soku z pomarańczy :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia : 160 C Składniki(...)serka śmietankowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 150 g herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przygotowania  : Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy

Różne smaki w kuchni
Ciasto kinder country 267

zrobiło. Zmieniłam jego przygotowanie zmniejszając i zwiększając nie które składniki. Gdyby było przygotowane wg przepisu to już raczej by była klapa.  Składniki: Warstwa biała: 250 ml zimnej kremówki 30% 150 g mascarpone 200 g białej czekolady 2 szkl pszenicy ekspandowanej Warstwa ciemna: 200 ml zimnej kremówki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej Dodatkowo; 1 szkl pszenicy ekspandowanej(...)herbatniki  Przygotowanie: Warstwa biała: Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostudzenia. Czekolada powinna być zimna ale płynna. Ciepła w połączeniu z zimn ą kremówką się zważy. Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Wlewać powoli czekoladę i mieszać łyżką nie miksować. Wsypywać partiami pszenicę i wymieszać.  Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie

Ala piecze i gotuje
ciasto "słodkie moro" 233

szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na masę truskawkową: 200 g truskawek (najlepiej mrożonych) 200 g serka homogenizowanego naturalnego łyżka cukru 150 ml śmietanki kremówki 100 g sypkiej galaretki truskawkowej (około 1,5 opakowania) na masę jagodową: 200 g jagód 200 g serka homogenizowanego naturalnego łyżka cukru 150 ml śmietanki kremówki 100 g galaretki owoce leśne(...)około 1,5 opakowania) na piankę: 200 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki cytrynowej na wierzch: 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lody Pistacjowe (bez jajek) 189

lodów pistacjowych. Jeśli chodzi o składniki, te lody nie należą do najtańszych. Przygotowując je zastanawiałam się jak w sklepie litra lodów pistacjowych może kosztować 6 zł jeśli sama śmietana kremówka, której użyłam do tych lodów kosztuje około 5 zł, a gdzie pistacje i reszta składników? Nasuwa się tylko jedna myśl, że firmy produkujące lody na skalę przemysłową nie do końca(...)następnym razem to sprawdzę i użyję solonych. Składniki: 85 g orzeszków pistacjowych (ok. pół szklanki) 2 łyżki golden syropu lub miodu 125 ml mleka (pół szklanki) 375 ml śmietanki kremówki (1 i 1/2 szklanki) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub wódki DODATKOWO: kilka ciastek typu petit beurre (ja użyłam kakaowe) Wykonanie: Mleko i połowę szklanki śmietanki kremówki

Blondynka Gotuje
PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANOWY, BEZGLUTENOWY 278

uzupełniłam przygotowanym na szybko domowym karmelem. Inspiracją był przepis z broszury dodanej do gazety. Piekłam w ciemnej tortownicy 26cm. Składniki: - 1kg twarogu sernikowego (dałam gęsty wiaderkowy) - 1/2 litra słodkiej kremówki 36% - 4 całe jajka - 200g ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - po 2 łyżki mąki pszennej (lub orkiszowej) i ziemniaczanej (dałam 4 łyżki mąki(...)ziemniaczanej - 80g) - 60g suszonych moreli (moje były bez dodatku cukru) Dodatkowo: polewa marcepanowa: - puder trzcinowy (lub zwykły) - kilka kropli aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki - płatki migdałów - kilka kostek czekolady z odrobiną kremówki do polania W miseczce umieścić kilka łyżeczek pudru, dodać aromat i dolać kremówkę, dokładnie wymieszać, masa musi być bez grudek. Polewę przygotowujemy bezpośrednio przed polaniem ciasta

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania