ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:100/1378)

Lody wiśniowe z blendera. 207

Bardzo proste i smaczne lody, które można przygotować bardzo szybko przy pomocy blendera i zamrażarki ;) Jedyne co będzie potrzebne to mrożone wiśnie i śmietanka kremówka lub mascarpone. SKŁADNIKI 1 szklanka mrożonych wiśni ( można użyć więcej) 1 szklanka śmietanki kremówki lub 1 opakowanie 250g mascarpone cukier do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Śmietankę / mascarpone mocno schłodzić. Śmietanke ubić na sztywno. 2. Mocno

DefinicjaSmaku
Jogurtowe lody z truskawkami 188

domu i..... sukces! Lody są pyszne, takie jak z najelpszych lodziarni, jogurtowe, kremowe i pyszne. Po prostu trzeba ich spróbować :) SKŁADNIKI lody jogurtowe 600g jogurtu greckiego 200ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru lub ksylitolu (można więcej) 2 łyżki domowego ekstraktu cytrynowego masa truskawkowa ok. 10 słodkich truskawek 1 łyżka cukru lub ksylitolu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt, kremówkę, cukier oraz ekstrakt cytrynowy

DefinicjaSmaku
Śmietankowiec z truskawkami 371

pyszny i szybki torcik śmietankowy. Przepis otrzymałam od mojej teściowej i jak najbardziej polecam wypróbować. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Mniam!   Śmietankowiec z truskawkami   Składniki: 1/2 litra kremówki, 2 śnieżki, 2 galaretki cytrynowe,  2 galaretki truskawkowe, biszkopty okrągłe, truskawki. Wykonanie: Przygotowanie torciku proponuję zacząć od rozpuszczenia galaretek: galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody, galaretki truskawkowe rozpuszczamy(...)szklankach wody. Kremówkę ubijamy razem ze śnieżkami. Do ubitej śmietanki dolewamy powoli tężejącą galaretkę cytrynową. Na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę układamy biszkopty. Na biszkopty nakładamy masę śmietankową, na którą układamy truskawki. Truskawki zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Torcik wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

paapilotkaa
Ciasteczka z Musem Czekoladowym 183

siebie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 8-10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Mus czekoladowy: 350 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36 % 310 ml śmietany kremówki doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia. Pozostałą śmietanę ubijamy. Do ubitej dodajemy ostudzoną

Made By Mom And Son
Ciasto Czekoladowe bez Nabiału 1400

odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Pierwszy blat ciasta smarujemy konfiturą i przykrywamy drugim blatem. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki lub 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kokosowej * Śmietanę wlewamy do garnka. Stawiamy na palniku i doprowadzamy prawie do wrzenia. Zdejmujemy z palinka, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy(...)minuty, po czym mieszamy całość do powstania gęstego sosu. Odstawiamy na około 15 minut. Następnie polewamy nią ciasto. * śmietanki kokosowej używamy w zastępstwie śmietanki kremówki, by ciasto było w całości bez nabiału Źródło: Sweet Little Bluebird The post Ciasto Czekoladowe bez Nabiału appeared first on Made

Made By Mom And Son
Mousse au Chocolat z Likierem Kokosowym (mus czekoladowy) 242

kilkanaście takich malutkich foremek: 100 g dobrej gatunkowo czekolady deserowej (gorzkiej) 3 jajka szczypta soli 3-4 łyżki likieru kokosowego (użyłam Coconut Milk Canari ) DODATKOWO UŻYŁAM: 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru czekoladowe foremki mini czekoladowe trójkąty białe czekoladowe mikro krople mleczne mix Wykonanie: W pierwszej kolejności dokładnie myję jajka w gorącej wodzie i oddzielam białka(...)prostu przelać do kieliszków lub pucharków. Ja musem wypełniłam czekoladowe foremki. Wstawiłam do lodówki na około 30 minut, w tym czasie mus zgęstniał. Ubiłam 100 ml śmietanki kremówki z 1 łyżeczką cukru pudru i wycisnęłam kleksy z ubitej śmietany. Ozdobiłam białymi trójkatami i posypałam mikro kroplami czekoladowymi, które stały się moją ulubioną posypką :) No i co? Zjadamy albo czekamy

Blondynka Gotuje
Torcik serowy z czereśniami 211

kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju 3 łyżki cukru pudru Poncz: 100 ml wody 50 ml likieru kokosowego  CANARI Masa serowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 35 dag twarożku kremowego (mielonego) 150 ml likieru kokosowego  CANARI 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Czereśnie ilość wg uznania Liście świeżej melisy do dekoracji Wykonanie: Ciasto(...)wystudzenia. Z zimnego ciasta ścieramy wierzch nożem delikatnie-będzie nam służył do dekoracji ciasta. Poncz: Przegotowaną wodę łączymy z likierem kokosowym, nasączamy ciemne ciasto biszkoptowe. Masa serowa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na pianę z cukrem pudrem dodajemy twarożek, wlewamy likier miksujemy , pod koniec wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną wcześniej w małej ilości gorącej wody przestudzoną żelatynę-należy robić to bardzo ostrożnie

Wanilia i Kardamon
Ranna rosa 344

mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko, 1 jajko 200 g sera zmielonego, 3 łyżki cukru pudru, 8-10 łyżek wiórek kokosowych, 1 łyżeczka cukru waniliowego Masa śmietanowa: 400 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, Ponadto  kakao do posypania Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem, miksując dodajemy po jednym jajku oraz białko. Podczas miksowania dodajemy  na zmianę  śmietanę oraz(...)wkładamy  na 30 min. do zamrażalnika. Schłodzone układamy na ciemnym cieście w rzędach, lekko je wciskając. Pieczemy  w 180 stopni C 45 min. Upieczone ciasto studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dobrze ubitą wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy kakaem. Ciasto schładzamy. Smacznego

kgwjanczewo
Shake truskawkowy 604

słoneczka. Ale i tak musiałam zrobić zimnego shake. Składniki: 500 g świeżych truskawek 250 ml mleka 1-2 łyżki cukru trzcinowego 4 gałki lodów truskawkowych klik 250 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować w blenderze z cukrem trzcinowym i mlekiem. Dodać lody truskawkowe i ponownie zmiksować. Rozlać do szklanek(...)wierzch nałożyć bitą śmietanę. Podać zaraz po przygotowaniu. Bita śmietana: zimną kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Do przygotowania shake używać schłodzonych truskawek i zimnego mleka

Ala piecze i gotuje
Deser z truskawkami 155

Dziś kolejne eksperymenty kulinarne z truskawkami. Tym razem deser truskawkowy. Szybki, smaczny i truskawkowy ;) Polecam! Deser z truskawkami Składniki: 40 dag truskawek, 4 biszkopty, 250 ml kremówki, 250 g serka naturalnego, + opcjonalnie cukier. Wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek i myjemy. Połowę truskawek blendujemy na mus (możemy dosłodzić do smaku). Do miseczki nakładamy biszkopt który zalewamy musem truskawkowym.   Kremówkę ubijamy

paapilotkaa
Truskawkowa niespodzianka bez pieczenia 332

osoby. Nie tylko ładnie wygląda, ale w smaku rewelacja. Składniki: Warstwa truskawkowa: 600 g truskawek sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru 30 g żelatyny 300 ml śmietany kremówki 36% Warstwa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo 1 opakowanie podłużnych biszkoptów truskawki do dekoracji listki mięty Wykonanie

O kuchni z uczuciem
Torcik z pianką truskawkowo śmietanową 163

śmietanowo truskawkowa : 0,5 litra zmiksowanych truskawek z 3 łyżkami cukru 1 cukier waniliowy 2 galaretki truskawkowe  1,5  szklanki gorącej wody 3 śmietany fix 500 ml kremówki 36 % Wykonanie biszkoptu : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, ciągle mieszając  na małych obrotach dodawać mąkę z proszkiem , olej i wodę. Tortownicę o średnicy(...)wodzie i odstawić     do lekkiego stężenia . Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do zmiksowanych truskawek , wymieszać i na chwilę odstawić. Odłożyć około  1/2 szklanki musu. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem , na końcu dodać śmietanę fix i resztę musu  truskawkowo galaretkowego i wymieszać mikserem . Warstwy ciasta: Biszkopt przeciąć na 3 części. 1. Spód

Sama słodycz i szczypta chili
Truskawki z Kawową Bitą Śmietaną, czyli Blondynkowe Deserki z resztek 183

przepis. Dość oczywisty, ale spotykam się z różnymi pytaniami, a obserwują mnie osoby na różnym poziomie umiejętności pieczenia i przygotowywania deserów, postanowiłam napisać oczywisty przepis :) Składniki: 150 ml śmietany kremówki 30 % (myślę, że tyle powinno wystarczyć) 1-2 łyżeczki cukru pudru 1-2 łyżeczki kawy w proszku ( u mnie typu Crema) DODATKOWO użyłam: kilka truskawek mikro krople(...)salaterki czekoladowe frak Wykonanie: Dzięki gotowym już salaterkom wystarczyło, że tylko ubiłam kremówkę z kawą i wycisnęłam ją do salaterek, potem tylko posypałam czekoladowymi kropelkami, kawałek truskawki i gotowe :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Lody mango bez maszyny (3 składniki). 192

bardzo smaczne, a co najważniejsze do ich przygotowania potrzebujemy jedynie trzech składników. Tak tylko 3 składniki i pyszne lody są już gotowe do zamrażania! Zapraszam! Składniki: 400 ml śmietanki kremówki (30-36%) 300 g słodkiego mleka skondensowanego (przepis na domowe tutaj ) Duże, dojrzałe mango (moje ze skórką i pestką ważyło 600 g, a sam miąższ ważył 350 g) Łyżeczka cukru(...)waniliowego (opcjonalnie) P.s. Zamiast mango mażemy użyć dowolne dodatki wg. własnego uznania. Przygotowanie:  Bardzo schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym na pyszną pianę za pomocą miksera przez ok. 3 min. Następnie dodajemy schłodzone mleko skondensowane i ponownie ubijamy mikserem przez ok. 2 min, aż powstanie nam kremowa masa. No i można liczyć, że podstawa do lodów jest gotowa, jeżeli

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka z Musem Czekoladowym 239

siebie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 8-10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Mus czekoladowy: 350 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36 % 310 ml śmietany kremówki doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia. Pozostałą śmietanę ubijamy. Do ubitej dodajemy ostudzoną

Made By Mom And Son