ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:337/762)

Szarlotka 175

Podzielić na dwie części 1/3 do 2/3, większą schować do lodówki, mniejszą do zamrażarki, owinięte szczelnie folią spożywczą. Jabłka obrać i utrzeć na tartce o grubych oczkach, uprażyć w garnku razem z brązowym cukrem i żurawiną bądź rodzynkami. Większą porcję ciasta rozwałkować(...)wyłożyć nim dno foremki posmarowanej masłem i lekko oprószonej bułką tartą, wierzch ponakłuwać widelcem i również lekko obsypać bułką tartą. Wyłożyć uprażone jabłka, a na wierzch wysypać zmielone orzechy włoskie i zetrzeć na tartce ciasto wyjęte z zamrażarki. Piec 40 minut w 180 C. Po wystudzeniu można też posypać cukrem pudrem. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Jednoporcjowa szarlotka na kruchym cieście 186

Bardzo szybka i smaczna szarlotka na raz. Idealna do popołudniowej herbatki. :) Składniki: Kruche ciasto: 1 żółtko 4 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody 2 łyżki erytrolu lub ksylitolu 1 szklanka mąki ryżowej Mus: 2 jabłka cynamon 1 łyżeczka mąki(...)ziemniaczanej  1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: Do miski dodajemy mąkę, erytrol, żółtko, olej i wodę. Zagniatamy ciasto. Następnie wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. W między czasie myjemy, obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach jabłka. Wrzucamy je do garnka. Pod koniec prażenia dodajemy cynamon, mąką ziemniaczaną i sok z cytryny. Po upływie czasu

Truskawkowa Fiesta
Racuszki z jabłkiem na oleju rzepakowym! 196

smażenia WYKONANIE: Jabłka obierz ze skóki i pokrój na kawałeczki o wymiarach około 2cm x 2 cm. Z w/w składników za pomocą trzepaczki zrób gęste ciasto dodaj pokrojone jabłka. Smaż na oleju aż się zrumienią, podaj z cukrem pudrem! ;-D „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie zapominajmy o nim w codziennej diecie!” Smacznego

SMYKWKUCHNI
Szarlotka z maślanką 404

leniwą niedzielę szarlotka będzie jak znalazł. Pyszna, wilgotna i kwaskowata od jabłek. Jeszcze tylko kawa i chillout. Nie mogę się doczekać lata, wtedy zabrałabym to wszystko na taras. *Ciasto znalazłam na http://znowmisieupieklo.blogspot.com/ szukając dań z maślanką. Szarlotka z maślanką Drukuj przepis Składniki 3 jajka 0,5 szkl cukru 2,5 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mocy. Przelać masę do średniej wielkości blachy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie było to 20x25 cm. Powkładać równomiernie jabłka i posypać cynamonem do smaku. Krok 3 Piec 45-55 minut w 180*C do suchego patyczka. Posypać ciasto cukrem pudrem.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

CoolinarniePL
Figi i jabłka pod kruszonką 133

Muszę się przyznać, że nie lubię piec ciast, ale jakoś trzeba sobie osłodzić to gorzkie życie :) Dlatego pomyślałam żeby zrobić deser bez biszkoptu i wykorzystać leżące na trawie jabłka. Deser wzbogaciłam o dżem z fig, który przywiozłam z Bułgarii oraz o same boskie figi, które zagościły na sklepowych ladach. Składniki owocowe: 5 dużych kwaśnych jabłek dżem(...)masło wsypujemy mąkę oraz cukier i mieszamy paluszkami. Masa ma być zbita i twarda. Następnie surowe ciasto kruszymy w palcach i układamy na wierzch owoców. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach C około 20-30 minut. Po upieczeniu odstawiamy deser do wystygnięcia.   jabłka i figi pod kruszonką http://zmiksowani.pl/image/miks/66acf7262e6c2c81b29796295f2f3f9f_full_150.jpg

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki małopolski smak – z jabłkami i śliwkami 124

Obieramy i kroimy jabłka na małe kawałeczki, do których dodajemy pokrojone śliwki, cukier kryształ i cukier waniliowy. Stawiamy na gazie i dusimy aż jabłka zmiękną. Kiedy nadzienie będzie gotowe zabieramy się za ciasto. Najpierw przesiewamy mąkę do której dodajemy cukier, cynamon, sól, sodę, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy. Następnie do suchych składników dodajemy wodę, jogurt i olej

Kuchenne Wariacje
Ciasto jabłkowo-serowe 110

pieczenia Ciasto rozwałkowałam pomiędzy dwoma płatami folii kuchennej tworząc prostokąt wielkości blaszki do pieczenia. Ciasto przełożyłam do blaszki. Nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 15 minut, żeby się lekko zrumieniło.     Z obu cytryn starłam skórkę a następnie wycisnęłam sok. Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych poszatkowałam na cienkie plasterki.   Rozdzieliłam żółtka od białek. Białka(...)skórkę cytrynową. Wszystko dokładnie wymieszałam i dołożyłam   pianę z białek. Żeby nie zburzyć struktury piany, delikatnie ją wmieszałam do masy. Dołożyłam jabłka i znów delikatnie wymieszałam.   Masę przełożyłam do foremki na podpieczony spód ciasta. Foremkę wstawiłam do piekarnika na około 1 godzinę. Po upieczeniu pozostawiłam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzone ciasto mogłam pokroić

Kuchnia u Krysi
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z JABŁKAMI 295

Robiliście kiedyś ciasta na kefirze? Jeśli nie to najwyższa pora! Takie ucierane na kefirze ciasta na bardzo delikatne, puszyste i wilgotne. Świetnie komponują się z każdymi sezonowymi owocami – jabłkami , truskawkami, borówkami czy tez brzoskwiniami. Robi się je błyskawicznie i nieziemsko smakują – najlepiej prosto z piekarnika. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 22cm ) * kefir – 400 g * jajko – 3 szt * cukier(...)jajkami, d odajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Owoce myjemy , kroimy na kawałki. Ciasto wylewamy na blachę, p rzez sitko posypujemy bułką tartą, u kładamy jabłka. Pieczemy ok. 45 minut w 180C

Ostra na Słodko
Malinowa chmurka 102

Witam wszystkich po długiej nieobecności. Dziś przychodzę do Was z ciastem Malinowa chmurka. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto równie dobrze mogłoby nazywać się owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche

moj przepis na
Malinowa chmurka 188

blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto równie dobrze mogłoby nazywać się owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy oraz chrupiąca beza z płatkami migdałowymi

moj przepis na
Smażone jabłka 156

robaczek prawie w każdym owocu, nadają się znakomicie na najprostsze na świecie przetwory. To jest smak mojego dzieciństwa. Naleśniki  czy racuchy przełożone tymi jabłkami są przepyszne. Znakomicie sprawdzają się w rożnego rodzaju ciastach. A więc do dzieła, smażymy! Nie mam ścisłej receptury, po prostu: Umyte jabłka obieramy ze skórki, kroimy w cząstki, usuwamy gniazda nasienne. Wrzucamy

Kulinarne przemyslenia
Szarlotka maslana czyli poWeekendowe Lakocie odc.100 150

połowa cukru, dodajemy mąkę, proszek oraz skórkę z cytryny. Dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i usuwamy z niej gniazda nasienne. Kroimy je na małe kawałki. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem. Na wierzchu układamy jabłka, posypujemy je pozostałym cukrem i polewamy rozpuszczonym i ostudzonym masłem. Pieczemy w nagrzanym piecu ok 50-55 minut. Studzimy i wyjmujemy z formy

Dzieje kuchennej Wiewióry
naleśniki z prażonymi jabłkami z nutką szałwii 124

wlewamy mleko, dodajemy cukier, sól oraz jajko i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy na gładką konsystencję. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 30 min. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. składniki na nadzienie jabłkowe z szałwią: ok. 3 duże jabłka 1 łyżeczka masła klarowanego 1-2 łyżeczki miodu (wg własnego smaku) 3 listki szałwii lekarskiej wykonanie: Jabłka obieramy(...)Wszystko mieszamy i prażymy, aż jabłka będą miękkie. składniki na słodkie masełko z szałwią: 2 łyżeczki masła klarowanego 1 łyżeczka miodu 2 – 3 małe listki szałwii lekarskiej wykonanie: Masło roztapiamy na małej patelni, dodajemy szałwie, mieszamy i chwilkę podtrzymujemy na małym ogniu. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy miód i dokładnie mieszamy Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki, smarujemy

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówka z jabłkami według mojej mamy 179

Każde ciasto, które robi moja mama jest najlepsze i nawet nie ma co wymyślać, że jest inaczej. Drożdżówka to poezja smaku. Dzisiaj propozycja jesienna czyli z jabłkami i cynamonem. Smacznego!  Składniki : * 400 g mąki pszennej * 50 g cukru * 50 g masła * 2 jajka * pół kostki drożdży * 175 ml ciepłego mleka * cukier waniliowy * 4 jabłka * łyżeczka cynamonu(...)wyrośnięcia. Masło rozpuścić, odstawić do przestygnięcia. Mąkę wymieszać z jajkami, zaczynem. Dodać cukier waniliowy i wyrobić. Dodawać masło i wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyłożyć na blachę, ułożyć pokrojone jabłka, posypać cynamonem. Piec 40 minut w 180 stopniach

Magiczne Życie Marty
Piernikowy Salceson z Jabłkami 101

Witam Was ;)Macie ochotę na pyszne ciasto ? Wilgotne w środku Chrupiące z wierzchu Aromatyczne Jeśli Tak 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 to świetnie trafiliście;) Salceson piernikowy z Jabłkami- to moja dzisiejsza propozycja ;) Będzie mi bardzo miło jeśli udostępnicie Mój przepis innym 😍🤗🤗😍🤗  Zaczynamy : Składniki na dużą tortownice: * 3 duże Jajka * 1/3 szklanki cukru * 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej  *1/2 szklanki oleju rzepakowego(...)Łączę mikserem. Nastepnie dodaję olej . Miksuje. Na sam koniec dodaję drugą część składników suchych. Mieszam juz za pomocą łyżki. Wyjdzie nam gęsta masa.  4. Jabłka obieram i kroję w kostkę. Dodaję do ciasta. Mieszam drewnianą łyżką. 5. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia (dno). Przelewam ciasto. Wyrównuje łyżką. 6. Ciasto piekę ok 40-45 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania