ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:344/762)

Ciasto z jabłkami i serkiem ricotta 80

jajka 200 g cukru 250 g ricotty 50 ml oleju rzepakowego świeżo starta skórka z 1 cytryny 300 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 jabłek Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do miski wbić jajka, dodać cukier, zmiksować do uzyskania jasnej, puszystej masy.  Stopniowo dodawać serek ricotta(...)miksowania cienką strużką wlać olej i dodać skórkę z cytryny. Na koniec dodać mąkę i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia.  Tak powstałe ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i na paseczki. Ułożyć na wierzchu.  Ciasto pieczemy w 160 stopniach, przez ok 50 minut

kulinarnyswiatdomi
Dietetyczne jogurtowo-owsiane ciasto jabłkowo-gruszkowe | niskokaloryczne | szybkie | proste 670

1. Zdrowe 2. Dietetyczne 3. Szybkie 4. Proste 5. Smaczne Da się? Da!  Składniki na 1 keksówkę: 1 jajko 1 szkl. mąki owsianej 2 łyżki

Czarnawisienka
DYNIOWE CIASTO Z JABŁKAMI 108

Można powiedzieć, że jest ciasto, które każdemu się uda, a smakuje rewelacyjnie. Mało pracy, wyśmienity efekt. Ciasto doskonałe na jesień. Składniki: 200 g masła, 2 szkl. mąki, 3 jajka, ¾ szkl. cukru, 200 g purre z dyni, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki cynamonu, 2 jabłka Wykonanie: Blaszkę o wymiarach 20x26 cm wykładamy pergaminem. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy(...)dodajemy po 1 jajku, miksujemy. Dodajemy purre z dyni a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę. Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, układamy na cieście. Ciasto pieczemy ok. 55 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku

słodki bratek
Bananowe babeczki bezglutenowe 138

Ciasto bananowe może być wykonane w dwóch wersjach. Jedna wersja - bezglutenowa. Druga wersja - bezglutenowa o obniżonym indeksie glikemicznym. Chociaż powinnam "stosować" wersję drugą to jednak trochę ją psuję słodkimi dodatkami:-) Składniki: 3 przejrzałe banany - najlepiej żeby miały brązową skórkę, wtedy będą zawierały dużo skrobi 4 jaja 4 łyżki oleju 1/2 szkl cukru brązowego - to mój grzeszny dodatek:-) opakowanie cukru waniliowego(...)czasu aż uzyskamy gładką, pulchną masę. Potem masę wylać do miski, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Następnie dodać bakalie i jabłka pokrojone w grubą kostkę. Wymieszać. Ciasto przekładać do foremek babeczkowych. Nakładać pełne foremki ponieważ ciasto nie będzie za bardzo rosło.  Ja niestety nałożyłam za mało bo zapomniałam, że to ciasto nie wyrasta

Ze smakiem bez glutenu
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 224

domu śmietany można ją śmiało zastąpić śmietanką do kawy. Ciasto wychodzi bardzo kruche.   4. Sekret udanego makowca strucla makowa nie straci kształtu, gdy upieczemy ją w papierze do pieczenia lub folii aluminiowej makowiec będzie bardziej wilgotny, jeśli do masy makowej dodamy dwie łyżki startego na tarce jabłka aby strucla nie łamała się przy zwijaniu należy(...)ciasta dodać 2 - 3 łyżki oleju robiąc struclę drożdżową z makiem można dodać do masy makowej nieco ciasta. Masa nie będzie oddzielać się od ciasta, a przy okazji trochę "urośnie" aby ciasto w strucli makowej nie odchodziło od maku należy przed pieczeniem owinąć je w papier do pieczenia. Zapobiegnie to nadmiernemu wyrośnięciu, a w konsekwencji opadnięcia ciasta drożdżowego. Poza

Ciastka - domowe słodkości
Maślane ciasto ze śliwkami – mięciutkie, puszyste i wilgotne 700

Maślane ciasto ze śliwkami to bardzo szybki wypiek, który sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, albo dla niespodziewanych gości. Wychodzi mięciutkie, puszyste i wilgotne – idealna dla wszystkich wielbicieli ciast bez kremu, ale za to z owocami. Ciasto ucierane zostało przygotowane ze śliwkami, ale na wierzch można dać dowolne inne owoce np. jabłka, gruszki, maliny, borówki czy brzoskwinie(...)przechowywać maślane ciasto ze śliwkami? Aby ciasto długo zachowało świeżość i nie zrobiło się suche, najlepiej po przestudzeniu zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do lodówki. Można się wtedy cieszyć pysznym ciastem przynajmniej przez 3-4 dni. Składniki na maślane ciasto ze śliwkami: 130 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (szklanka) 50 g mąki ziemniaczanej (2 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM 179

zarazem było lekko wilgotne, wykorzystuje do ciasta zamiast masła olej rzepakowy, sprawdza się zdecydowanie lepiej w ciastach ucieranych. Przepis na to ucierane ciasto możecie zrobić z dowolnymi owocami, np. truskawkami czy jabłkami. Ja postawiłam na połączenie rabarbaru i porzeczek czerwonych, które miałam jeszcze zamrożone.  PRZEPIS NA CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM  składniki: - 300 g mąki pszennej tortowej

SMYKWKUCHNI
Ciasto bananowe bez cukru 118

Ciasto bananowe z tego przepisu jest najpopularniejszym ciastem na blogu Moja Delicja. Jest proste, pyszne i łatwe w przygotowaniu. Ponieważ na codzień staramy się ograniczać używanie białego cukru, postanowiłam przygotować Ciasto bananowe bez cukru . C iasto, jak każdy deser, musi być słodki. W przepisach oznaczonych hasłem “ bez cukru ” znajdują się dania, które nie zawierają białego cukru (lub brązowego(...)ksylitolu lub stewii. Dzisiejszy przepis na Ciasto bananowe bez cukru swoją słodycz zawdzięcza bardzo dojrzałym bananom oraz daktylom, które miksuję z sokiem tłoczonym ze słodkich jabłek. Oprócz konieczności zmiksowania daktyli z sokiem, całe ciasto przygotowuje się bez użycia miksera . Do ciasta bananowego bez cukru dodaję jeszcze 1/2 szklanki wiórków kokosowych, które również są z natury słodkie, więc wzbogacają moje

Moja Delicja
Cynamonowa szarlotka z pianką 99

ciasto składa się z czterech warstw. Pierwszą stanowi spód z kruchego, niezbyt słodkiego ciasta, drugą soczyste i pachnące cynamonem nadzienie z jabłek. Przykryte jest ono wilgotną pianką, która przy brzegach zamienia się w kruchą bezę. Ostatnią warstwę stanowi kruszonka z ciasta. Smakuje doskonale i znika błyskawicznie. Czytaj więcej

Wiem co jem
CIASTO Z POŁÓWKAMI JABŁLEK 135

cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 1 całe jajo serek homogenizowany waniliowy (150g) Ponadto: 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 2 szklanki mleka jabłka cynamon Polewa:  1 łyżka serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru Składniki na ciasto kruche zagnieść i podzielić na dwie części. Schłodzić najlepiej przez całą noc.  Obie części rozwałkować na dwa jednakowe placki. Jedną(...)nich położyć na blaszkę (ok 30x20cm) zapiec na złoty kolor w temperaturze 180oC. Na to obrane i wydrążone połówki jabłek (jeśli ktoś lubi posypuje cynamonem), na które wylewamy gorący budyń ugotowany według przepisu na opakowaniu. Całość przykryć drugą połową ciasta. Piec ok pół godziny do złotego koloru. Serek połączyć z cukrem pudrem. Polewą polać jeszcze gorące ciasto. Smacznego

Słodki Zakątek
Pierożki z serkiem Almette i musem jabłkowo-figowym 158

figowym. Składniki: 1. Ciasto: - 250g mąki pszennej - 1/2 szklanki letniej wody - szczypta soli 2. Nadzienie: - serek Almette z gruszką i jabłkiem 3. Mus - 1 jabłko - 1 figa - 2 łyżki cukru - szczypta cynamonu Zaczynamy od ciasta. Najpierw wyrabiamy ciasto aż przestanie się kleić. Następnie rozwałkowujemy na grubość 3-4mm i wycinamy szklanką kółeczka. Kolejnym krokiem jest rozwałkowanie wyciętych kółeczek

Kuchenne Wariacje
Szarlotka bakaliowa 217

żółtka 2 łyżki śmietany 18% szczypta soli 8 średniej wielkości jabłek 100g orzechów włoskich 100g rodzynek sułtańskich 100g skórki pomarańczowej 1 płaska łyżka cynamonu cukier puder Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy ze szczyptą soli i cukrami. Dodajemy posiekane masło, żółtka oraz śmietanę i wyrabiamy na gładkie ciasto. Dzielimy na dwie(...)części w proporcjach 1/3 i 2/3. Owijamy folią i wkładamy na pół godziny do zamrażalnika. W tym czasie jabłka obieramy, ścieramy na dużych oczkach i łączymy ze zmielonymi orzechami oraz rodzynkami, skórką pomarańczową i cynamonem. Mieszamy dokładnie. Większą część ciasta wałkujemy i przekładamy do blaszki. Wyrównujemy boki i spód, nadmiar odcinamy. Dziurkujemy widelcem i podpiekamy przez 20 minut

Kuchnia w czekoladzie
Dietetyczne ciasto bez cukru 215

ciasto bez cukru z dużą ilością bakalii oraz orzechów. Bardzo smaczne i zdrowe ciasto! Czas wykonania: 1 h – 1h 15 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 28 cm x 10 cm) Składniki: 2 banany 2 jabłka 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli 100 g orzechów 2 jajka 150 g mąki (dowolna(...)oraz sodę). Dodać bakalie i ponownie przemieszać. W drugim naczyniu zmiksować jajka. Następnie jajka połączyć z startymi jabłkami oraz zgniecionymi bananami. Przelać mokre produkty do miski z suchymi i połączyć wszystkie składniki. Ciasto przełożyć do formy (forma 28 cm x 10 cm) i piec 45 minut w 180 stopniach. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Jabłecznik z twarożkowym kremem. 222

przesianej mąki, dokładnie miksujemy i przekładamy na wyłożoną papierem formę do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut, aż wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy. MASA BUDYNIOWO-JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 duży budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru na 3/4 litra mleka (lub 1 i 1/2 op. budyniu(...)Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w 1 cm kostkę. Przekładamy je do garnka, dodajemy sok z cytryny, połowę wody, cukier i cynamon. Gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy. W reszcie wody rozpuszczamy proszek budyniowy, wlewamy do jabłek i gotujemy jeszcze około minuty do zgęstnienia. Jeszcze ciepły wylewamy na upieczone ciasto, studzimy. KREM TWAROŻKOWY: 200 g schłodzonej

Rozpustne gotowanie
Murzynek z orzechami i gruszkami. 113

Pamiętacie murzynek z jabłkami?Szybki i zawsze pyszny!Dziś zrobiłam go z orzechami i gruszkami z kawałkami gorzkiej czekolady(niemal brownie!) i mówię Wam warto było! SKŁADNIKI: 6 jaj 1,5 szkl cukru 2 i 3/4 szkl. mąki 2 cukry waniliowe proszek do pieczenia (30 gr.) 3 czubate łyżeczki kakao 1 łyżeczkę sody  1 szkl. oleju 6 gruszek(...)cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę, cały czas miksujemy, dodajemy łyżkami mąkę, kakao miksując,  wlewamy powoli olej, dodajemy pokruszone orzechy i kawałki gorzkiej czekolady, do wymieszanego ciasta (na wierzch)dodajemy  pokrojone gruszki, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku(góra/dół- bez termoobiegu) 45 min. Posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania