ciasta z borowkami - 1003 przepisów (strona:19/67)

Pyszne ucierane ciasto owocowe. Ciasto z nektarynkami i borówkami. 175

Kilka chwil przygotowań, pieczenie i… możecie na stół podać wspaniałe ciasto z jagodami i nektarynkami, które ucieszy smakiem każdego. Zachęcam do pieczenia. Pyszne ucierane ciasto owocowe. Ciasto z nektarynkami i borówkami. 2016-04-15 13:46:20 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)borówki amerykańskiej 2 nektarynki * masło, jajka i owoce muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie Przygotowujemy owoce - nektarynki obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w dużą kostkę. Borówki płuczemy. Tak przygotowane owoce odstawiamy na bok. Szykujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy do niej cały budyń i proszek do pieczenia, mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Do drugiej miski przekładamy

Słodkie okruszki
Mini torciki z ciasta francuskiego z kremem i owocami. 238

śmietany kremówki 30%  1 opakowanie bitej śmietany w proszku lub śnieżki 250 g serka mascarpone 150 g borówek amerykańskich 150 g malin           Sposób przyrządzania:             Zimne ciasto francuskie podzielić na 20 części. Pocięte części ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)czym wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać bitą śmietanę w proszku i porcjami serek mascarpone. Borówki amerykańskie oczyścić, umyć i osuszyć, maliny tylko oczyścić z zanieczyszczeń. Na połowie kawałków ciasta wyłożyć krem (najlepiej za pomocą szprycy) i ułożyć owoce. Mini torciki przykryć wierzchami i posypać cukrem pudrem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jagodzianki drożdżowe z mrożonych owoców 196

słodkie, ale za to mięciutkie i pulchniutkie ślimaczki drożdżowe z owocami lata- borówkami i jagodami. Osobiście użyłam mrożonych- rozmrożonych, ale nic to nie zaszkodziło :) Śmiało można także użyć dostępnych świeżych owoców, a jeśli zachomikujemy takowe do zimy, to i wtedy możemy cieszyć się pysznymi drożdżówkami :) Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mleka 3.2% 1/3 szklanki jogurtu naturalnego(...)jest lekko klejące, to nie podsypujemy mąką, by drożdżówki były bardziej pulchne.Pozostawiamy na ok 40 minut do wyrośnięcia, najlepiej pod bawełnianym przykryciem.  2. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt o wymiarach ok 18x30cm. Jagody, borówki, cukier trzcinowy oraz mąkę ziemniaczaną łączymy ze sobą i wykładamy na przygotowane ciasto, które zwijamy w roladę wzdłuż szerszego boku. Dzielimy na 12 części

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki czyli drożdżówki z borówkami 122

kogo: dla fanów domowych wypieków dla chcących przenieść się w świat dzieciństwa dla lubiących drożdżowe wypieki Składniki na ciasto: 250ml mleka 450g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 80g masła 70g cukru jajko łyżeczka ekstraktu wanilii Składniki na owocowe wypełnienie: 400g borówek (jagód) 2 cukru pudru Składniki na glazurę: jajko 2 łyżki mleka Składniki na lukier: 250g cukru pudru(...)można także wyrobić mikserem z końcówką z hakami przez ok. 5 minut. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę (dopóki ciasto nie podwoi swojej objętości). Wykonanie farszu: Borówki opłukać na sicie i odstawić do odcieknięcia wody. Po odcieknięciu wody wymieszać w  misce z dwiema łyżkami cukru pudru. Jeśli byłyby bardzo mokre należy

Mania Wypiekania
Dacquois orzechowe z cytrynowym kremem i borówkami amerykańskimi 195

mnie swoje piętno. Liczę, że rozumiecie. I, że będziecie korzystali ze zgromadzonych tu przepisów nawet, jeżeli nowe będą ukazywały się rzadko :) DACQUOIS ORZECHOWE Z CYTRYNOWYM KREMEM I BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI Składniki na ciasto (dacquois): - 6 białek - 150 gramów cukru (kryształ) - 100 gramów cukru pudru - 200 gramów orzechów laskowych - 100 gramów migdałów (płatków) Przygotowanie ciasta (dacquois): 150 gramów orzechów laskowych(...)stopniowo dodając do nich cukier (kryształ). Orzechową mąkę łączymy z cukrem pudrem. Dodajemy do tego ubite białka i mieszamy do połączenia składników, ale delikatnie i w jedną stronę. Wykładamy ciasto do dwóch identycznych form wyłożonych papierem do pieczenia. Wygładzamy. Jeden z krążków obsypujemy siekanymi orzechami i migdałami. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 30-35 minut. Studzimy. Składniki na krem

Życie zamknięte w smaku
Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 185

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale w większych miastach znajdziecie je pewnie w każdym supermarkecie.  Jeśli nie- przepis zapiszcie i za rok przyda się na pewno ;) Składniki: Na blaszkę 24x24cm  ok 12 herbatników kakaowych 2 duże kubki jogurtu(...)folią spożywczą i układamy obok siebie warstwę herbatników. Owoce myjemy i osuszamy. Dzielimy na 2 części, przy czym jedna mniejsza od drugiej- na wierzch ciasta.  W osobnych kubeczkach miksujemy większą część porzeczek i borówek. Do dwóch szklanek wlewamy po ok 70 ml gorącej wody i dajemy po 3 łyżki żelatyny i galaretkę- do jednej części malinową, do drugiej jagodową

Kuchnia w czekoladzie
Brownie z borówką amerykańską, pachnące pomarańczą 183

szpitalu) w wykonaniu Marcina.  Zakochałam się. Żeby nie było, że w Marcinie, bo mój Mąż by mi głowę urwał, ale właśnie w tym cieście. Modyfikacją są dodatki, którymi nie są maliny, a borówki, oraz to, że chciałam nadać czekoladzie pomarańczowego "charakteru". Spróbujcie, a nie pożałujecie ;) Składniki: 3 tabliczki gorzkiej czekolady (im więcej kakao tym lepiej) 100g masła 6 jajek(...)dalej miksować. Zmniejszyć obroty o połowę i powoli dodawać ostudzoną czekoladę.  Formę wysmarować tłuszczem (u mnie 20x30) i wylać na nią połowę masy. Wysypać borówki oprószone mąką i zalać to pozostałym ciastem.  Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 25 minut ( w oryginale 200stopni na 20 minut). Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem. Pycha

ChilliJemy
Jogurtowa krajanka z borówkami 134

już nie mogę się doczekać tego momentu ;) Na poprawę nastroju mam dla Was (i dla siebie) jogurtową krajankę z borówkami. Bez pieczenia, jeśli użyjecie gotowego spodu lub zwykłych biszkoptów. Delikatny, orzeźwiający smak, ładnie wygląda na stole. Polecam! :) Składniki na ciasto: 3 jajka 100 g cukru 50 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubić(...)czasie, delikatnie ją podgrzać, do rozpuszczenia i odłożyć do przestudzenia. Jogurt wymieszać z serkiem homogenizowanym, cukrem i sokiem z cytryny. Dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć trochę kremu, na nim ułożyć borówki i zalać resztą masy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia masy. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Jagodzianki – prosty przepis 141

Jagodzianki. Jagodzianki kocham. W ogóle to kocham jagody, borówki, czy jak je zwą. Nie lubię tylko bajzlu, jaki zostawiają oraz tego, że farbują skórę i jak spadną na podłogę, to potem podłoga wygląda jakby ktoś zamordował na niej Smerfa. Podobno jagody to samo zdrowie, działają dobrze na zmarszczki, robią porządki w jelitach, obniżają cholesterol i regulują poziom cukru. Więc(...)żółtek dodaję cukier oraz pastę waniliową i ucieram mikserem na puszystą masę. Masę przelewam do mąki, dodaje zaczyn drożdżowy, przestudzone masło i zaczynam mieszać łopatką, dodając powoli mleko. Jeśli ciasto jest za rzadkie, lepi się do rąk, to dosypuję mąki i wyrabiam dotąd, aż będzie ładną, zwartą kulką odchodzącą od ręki. Wyrobione ciasto przekładam do dużej, czystej miski wysypanej mąką

ladykitchen
Mięciutkie knedle z borówkami z ciasta parzonego bez ziemniaków, szybkie i pyszne :-) 1804

nocy ma w górach padać śnieg...paranoja :-)  Aby sobie umilić szarobure deszczowe dni polecam Wam rewelacyjny przepis na knedle z borówkami. Robi się je ekspresowo, są mega mięciutkie i pyszne. Robi się je z ciasta parzonego, które jest niezwykle mięciutkie i delikatne. Knedle są bez ziemniaków więc robi się je dużo szybciej, i wydaje mi się,że w smaku(...)kształt ciasta na ptysie. Ciasto studzimy 10 minut , wbijamy żółtka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto, jak się klei dodajemy maki pszennej. Ciasto ma być gładkie i elastyczne. Dzielimy je na małe kawałki, nadziewamy borówkami (borówki należy wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym) do borówek, które zostały dajemy łyżkę cukru oraz mleko i śmietanę i blendujemy na gładki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z borówkami i masą śmietanową 106

babci słoik borówek w syropie i postanowiłam je dobrze wykorzystać. W mojej głowie pojawiła się od razu inspiracja i zaczęłam działać . Oto efekt, delikatny biszkopt z borówkami, masą śmietanową i galaretką malinową. Ciasto nie jest za słodkie więc myślę, że można sobie pozwolić nie tylko na jeden kawałek . Zachęcam was do wypróbowania przepisu.      składniki na borówkowe nadzienie(...)cukier waniliowy. Do dobrze ubitej masy wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy lekko łyżką. Przelewamy ciasto na wysmarowaną masłem blachę o wymiarach 40x 30 cm. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 min w temp. 190 stopni C termoobieg. W międzyczasie odcedzamy borówki z zalewy ( zostawiamy pół szklani soku) i wkładamy do garnka, gotujemy przez chwilę, dodajemy

noteskulinarnyfiga
Ekspresowy ucieraniec z jagodami 159

jagody. Zapomniałam dodać ten przepis więc na pewno świeżych jagód już nie macie ale śmiało możecie ruszyć zapasy z zamrażarki i użyć mrożone. Do tego ciasta możecie użyć też borówek bo jeszcze są więc nie ma dużego problemu, choć przyznam, że mi lepiej smakuje z jagodami właśnie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 172

cukier waniliowy. Wszystko miksujemy, żeby składniki nam się połączyły. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do reszty i miksujemy do momentu, aż powstanie gładka masa. Borówki myjemy, wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Na patelni rozgrzewamy niedużą ilość oleju, łyżką nabieramy porcję ciasta, nakładamy na patelnie i łyżką formujemy placuszka. Pieczemy z obu stron po kilka minut

kruche babeczki
Dama w opałach (tudzież w toalecie) i odwracane ciasto z jagodami 138

Johansen Scandilicious baking , którą zresztą bardzo lubię za prostotę i dużą ilość rozgrzewającego cynamonu, przewijającą się przez jej karty. Tym razem jednak wyjątkowo letnia propozycja - proste ciasto ucierane ze sporą ilością jagód (lub borówek amerykańskich, gdy tych pierwszych brakuje). Dzięki migdałom jest cudownie wilgotne, a cydr nadaje mu charakterystycznego, ulotnego aromatu. Odwrócone do góry spodem prezentuje się doprawdy zachwycająco. Spróbujecie(...)Odwracane ciasto z jagodami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) 250 g jagód lub borówek amerykańskich 50 ml cydru z kwiatów czarnego bzu 2 jajka 125 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 125 g mąki pszennej 65 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 60 g masła 50 ml mleka Dno formy wyłożyć papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Waniliowe mini serniczki z malinami, borówkami i cassis curd 190

Są fantastyczne! Kremowe, delikatne, waniliowe z mnóstwem pysznych owoców i porzeczkowego kremu. Nie da się przejść obok nich obojętnie, bo kuszą nie tylko smakiem ale i

DefinicjaSmaku
Sernik truskawkowy z parowaru 162

Ostatnio Wam obiecałem, że będzie więcej deserów :) A, że mój poprzedni sernik bananowy bardzo Wam smakował i wiele osób go zrobiło i chwaliło, postanowiłem zrobić kolejny

Parowar Faceta
950. Domowa chałka, a z niej.. 174

    Kakaowe tosty francuskie z domowej chałki,  z dom. dżemem borówkowym i borówkami  Za poczęłam w końcu ten zapomniany dżem :D  

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania