ciasta z borowkami - 1003 przepisów (strona:20/67)

Dama w opałach (tudzież w toalecie) i odwracane ciasto z jagodami 138

Johansen Scandilicious baking , którą zresztą bardzo lubię za prostotę i dużą ilość rozgrzewającego cynamonu, przewijającą się przez jej karty. Tym razem jednak wyjątkowo letnia propozycja - proste ciasto ucierane ze sporą ilością jagód (lub borówek amerykańskich, gdy tych pierwszych brakuje). Dzięki migdałom jest cudownie wilgotne, a cydr nadaje mu charakterystycznego, ulotnego aromatu. Odwrócone do góry spodem prezentuje się doprawdy zachwycająco. Spróbujecie(...)Odwracane ciasto z jagodami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) 250 g jagód lub borówek amerykańskich 50 ml cydru z kwiatów czarnego bzu 2 jajka 125 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 125 g mąki pszennej 65 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 60 g masła 50 ml mleka Dno formy wyłożyć papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Waniliowe mini serniczki z malinami, borówkami i cassis curd 190

Są fantastyczne! Kremowe, delikatne, waniliowe z mnóstwem pysznych owoców i porzeczkowego kremu. Nie da się przejść obok nich obojętnie, bo kuszą nie tylko smakiem ale i

DefinicjaSmaku
Sernik truskawkowy z parowaru 162

Ostatnio Wam obiecałem, że będzie więcej deserów :) A, że mój poprzedni sernik bananowy bardzo Wam smakował i wiele osób go zrobiło i chwaliło, postanowiłem zrobić kolejny

Parowar Faceta
950. Domowa chałka, a z niej.. 174

    Kakaowe tosty francuskie z domowej chałki,  z dom. dżemem borówkowym i borówkami  Za poczęłam w końcu ten zapomniany dżem :D  

More food, love and dreams
Na pożegnanie lata: sernik na zimno z galaretką 198

jeszcze trafi się miły, ciepły dzień, idealny na spacer...? Niemniej, właśnie dziś chciałabym Wam pokazać ostatnie, wybitnie letnie ciasto. Sernik na zimno, oczywiście. Kiedy pojechaliśmy do Polski, Mamunia uraczyła nas sernikiem na zimno. Wiecie, takim tradycyjnym: na biszkoptach, waniliowym, z borówkami i galaretką. Pycha! Lekki i delikatny, podbił podniebienie C. Jak zwykle, nie mógł przestać o nim mówić. Postanowiłam więc(...)tanio kupiłam, ale można użyć malin, wiśni, porzeczek, a w lipcu z powodzeniem truskawek. To taka klasyka, która nigdy się nudzi, a smakuje każdemu.  Idealne ciasto na pożegnanie lata... Sernik z borówkami na spodzie z płatków kukurydzianych Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g płatków kukurydzianych 60 g masła 50 g miodu masa serowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puchate ciasto z owocami 125

Dziś zapraszam na puchate ciasto z owocami, tym razem upiekłam je z borówką amerykańską, która jak co roku bardzo obficie owocuje w moim ogródku. Ciasto jest bardzo puchate, lekkie jak pianka, robi się je szybko i nie jest zbyt skomplikowane. Do jego przygotowania użyłam foremki o wymiarach 25 x 25 cm, ale wyszło mi za wysokie. Następnym razem upiekę(...)owoców.  Inspiracja  klik . Puchate ciasto z owocami Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Składniki: 4 jajka (temperatura pokojowa) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju 1 1/3 szklanki mąki pszennej 400 g borówki amerykańskiej mąka ziemniaczana do obtoczenia owoców cukier

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z owocami 152

folią aluminiową i wysypać na nie groch lub fasolę. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto po upieczeniu odłożyć do wystudzenia. Składniki na owocowy wierzch ciasta: 500g owoców (truskawek, malin, borówek, poziomek itp.) 3-4 łyżki dżemu (o smaku owoców których używamy) 100g galaretki o smaku owoców których używamy Wykonanie owocowego wierzchu ciasta: Zrobić galaretkę wg przepisu

Mania Wypiekania
CIASTKA FRANCUSKIE Z JAGODAMI I MASCARPONE 375

SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone  2 łyżki cukru 200 g jagód lub borówek cukier puder do posypania                                                             PRZYGOTOWANIE :  Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy

Kulinarne Fantazje Marioli
136. Kruche ciasto z puszystą bezą waniliową i owocami 320

kruche ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej  100 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru 4 żółtka Owoce: borówki, jagody, maliny itp. Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka i szybko zagnieść. owinąć w folię spożywczą i wstawić

Jadło i czytadło
Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy 254

tort powstał zupełnie bez okazji, za to ze szczególnej potrzeby zjedzenia czegoś czekoladowego, z alkoholem i z owocami. Ciemny czekoladowy biszkopt, borówki, ajerkoniak i rum. Nie muszę mieć specjalnej okazji żeby robić tort. Muszę mieć tylko chwilę wolnego czasu i ogromną ochotę. Wszystko, o czym powinniście pamiętać żeby móc zrobić biszkopt idealny znajdziecie w TYM wpisie. Jeśli przepis i wykonanie(...)ponczu. Środek ciasta, z zachowaniem 1,5cm wolnego miejsca od brzegu, smaruję dżemem. Dżem otaczam dwoma pięterkami kremu wyciśniętego z rękawa. Na dżemie rozkładam borówki, pomiędzy nie regularnie robię kleksy z kremu. Kładę górną połowę ciasta, dociskam. W miejscu łączenia dokładam jeszcze trochę kremu żeby nie było dziur, następnie wyrównuję krem na boku ciasta szpachelką.   Nasączam górną połowę ciasta

Karo in the Kitchen
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 174

chyba wszystkim. Długo zachowuje świeżość, pachnie cudownie i  można do niego dodawać dowolne sezonowe owoce. Polecam  je z białym serem.  strucla serowa PRAŻONYMI JABŁKAMI BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ ŚLIWKAMI Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka ( 250 ml ) 1 szklanka cukru  ( 250 ml ) 200 g masła 4 jaja cukier wanilinowy 50 g drożdży parę kropli

potrawyregionalne
muffiny z borówkami 131

proszkiem do pieczenia oraz solą. W osobnym naczyniu mieszamy pozostałe składniki. Do suchych składników wlewamy mokre i przy pomocy np. szpatułki lub końcówki od miksera mieszamy. Wsypujemy borówki i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek na muffiny. Wierzch opcjonalnie posypujemy kruszonką lub płatkami migdałowymi. Pieczemy przez ok. 20 min. w 200 st. C, do tzw. suchego

Domowy Smak Jedzenia
Jagodzianki, wersja 2 218

Chyba szczególnie nie muszę reklamować jagodzianek, bo każdy je zna i lubi. Po wczorajszej wyprawie na borówki mam ręce pełne roboty i to ręce w kolorze borówkowym :). Pyszne jagodzianki z drożdżowego ciasta, ulepszony przepis z przed roku, polecam Wam Kochani, zróbcie sami, takie są najlepsze!. Z tej porcji wyszło mi 18 sztuk. Ciasto: - 65 dag mąki(...)pszennej, u mnie typ 500 - 4 dag świeżych drożdży - 6 łyżek cukru - 17 dag masła - 1 szklanka mleka - 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: - 2 szklanki borówek, w porywach do 3 szklanek w zależności od ilości napełnienia ciasta - 4 łyżki cukru Wierzch: - żółtko - cukier do posypania 1. W rondlu podgrzewamy masło z cukrem, do momentu rozpuszczenia masła, cały czas mieszamy

Apetyczna babeczka
Borówkowe torciki z czekoladą 379

trzeba będzie go przekrawać). Wygładzamy wierzch łyżką lub szpatułką. Pieczemy około 15 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni.Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu. Borówki dokładnie myjemy i zostawiamy do wyschnięcia na czystej ściereczce.Po upieczeniu ciasto wyciągamy z pieca i przekładamy na stół. Metalową foremką wycinamy krążki (moja miała 10 cm, ciasta wystarczyło na 9 krążków czyli 3 torciki). Jeśli(...)tortu (bardzo pomocna jest tutaj tylka z płaskim otworem - dzięki niej możemy nałożyć na ciasto dosyć cienką warstwę kremu).Boki i wierzch ciasta wyrównujemy za pomocą szpatułki lub zwykłego noża do masła. Górę tortu dekorujemy umytymi borówkami. Po skończeniu dekoracji torcik przekładamy na czysty talerz za pomocą szerokiego noża kuchennego (im szerszy nóż tym łatwiej przenieść tort).Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Torcik na zimno z borówkami amerykańskimi i porzeczkami czerwonymi. 179

pokuszę Was moim ciastem :-). Torcik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, poza czasem oczekiwania na zastygnięcie. Skład masy serowej jest trochę nietypowy, bo zawiera naturalny serek homogenizowany, śmietanę kremówkę i maślankę naturalną. Na masę serową wylałam galaretkę o smaku owoców leśnych. Deser jest lekki, nie za słodki, delikatnie kwaśny za sprawą borówek amerykańskich(...)czerwonych porzeczek, idealny na piękne i słonecznie popołudnie. Wygląda apetycznie i smakuje pysznie. Ciasto można zrobić z innymi owocami. Jeszcze nie raz poczęstuję tym ciastem moich gości.   TORCIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I PORZECZKAMI CZERWONYMI.           Składniki: około 100 g biszkoptów okrągłych 400 g serka naturalnego homogenizowanego 200 g śmietany kremówki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 300

własnych nie mam z zeszłego roku (nad czym ubolewam), a amerykańskie borówki jakoś nie smakują mi tak, jak prawdziwe jagody, nie mają też tego koloru. Ciasto jednak tak kusiło, że przemogłam się i kupiłam borówki,  tym bardziej, że wreszcie tutaj osiągnęły jakąś rozsądniejszą cenę: 1 € za 125 g i nawet nawet smakowały prawie jagodowo(...)otartą  skórkę z cytryny oraz sok i skórkę z 1 limonki, mąkę i proszek do pieczenia. Krótko, ale dokładnie wszystko zmiskować. Dodać 3/4 jagód i wymieszać delikatnie z ciastem drewnianą łyżką. 3. Ciasto wyłożyć łyżką na blaszkę (będzie dość gęste), wyrównać i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odstawić do całkowitego wystygnięcia. 4. W tym czasie

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania