ciasta z borowkami - 1003 przepisów (strona:14/67)

Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami 181

kolejny naleśnikowy przepis ( tych nigdy dosyć ;) )W sezonie letnim staram się zjadać jak najwięcej warzyw i owoców.Truskawki , maliny , winogrona i borówki goszczą w ciastach , deserach , racuchach i naleśnikach.Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, puszyste naleśniki o delikatnie malinowym smaku wypełnione po brzegi pysznym kremem mascarpone i borówkami.Niebo w gębie!Świetny pomysł zarówno na obiad

Ostra na Słodko
Ciasto drożdżowe z jagodami na mące kokosowej 159

jajko 2 łyżki masła 2 dag drożdży 2/3 szklanki mleka + 1/2 szklanki borówek Wykonanie: Drożdże rozrobić w odrobinie mleka z łyżeczką cukru i mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką z ciepłym mlekiem i rozczynem drożdżowym. Wyrobić ręką ciasto, dodać rozpuszczone masło jeszcze chwilę wyrobić. Przykryć ściereczką(...)pozostawić do ponownego wyrośnięcia- około 1 godzinę. Ułożyć na małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i poukładać owoce. Ja specjalnie użyłam mrożonych (jak mrozić borówki--> przeczytaj ), bo łatwiej było mi je "wcisnąć" w ciasto, które jest dosyć twarde. Piec w temperaturze 180 stopni 35 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto drożdżowe z borówkami 123

Ciasto drożdżowe z borówką amerykańską, posypane dużą ilością kruszonki, macie ochotę na kawałek? :) Mnie już można skusić samą kruszonką. Uwielbiam wszystkie wypieki, które są nią z góry sowicie posypane, wtedy pierwsze co robię oskubuję ciasto z kruszonki. Pamiętam jak nie raz mama kupowała bułki drożdżowe z kruszonką, wyjadałam z każdej gdzie się dało

Pink Envelope
Tarta z malinami i borówkami 122

Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić.  Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami.  Można całość polać białą czekoladą.  Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki.  www.kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Tarta z owocami i kremem budyniowym (crème patissière) 143

mąki krupczatki 200 g zimnego masła  100 g białego cukru 3 żółtka szczypta soli Dodatkowo: około 400 g sezonowych owoców np. jagody, borówki, maliny Przygotowanie: Ciasto możecie zagnieść ręcznie lub przy pomocy miski blendera z nożami. Po prostu wszystkie składniki ciasta wrzucam do miski. Kiedy widzę, że ciasto jest już prawie zagniecione, składniki przekładam na blat

Mania Gotowania
tarta z masą budyniową i jagodami 123

masę budyniową: 500 ml mleka 2 żółtka 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 40 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej szczypta soli 40 g masła dodatkowo: maliny, borówki na wierzch ciasta wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz cukrem z wanilią. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną, żółtka oraz sól i wlewamy do gotującego się mleka. Wszystko

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką 179

rozpływające się w ustach owoce i chrupiąca kruszonka - NIESAMOWITE ! Koniecznie trzeba przygotować je w sezonie na truskawki i rabarbar, a poza nim można wykorzystać także inne owoce - brzoskwinie, borówki czy jagody. :) Ciasto drożdżowe: 500 g mąki tortowej 2 opakowania suchych drożdży (14 g) 150 ml mleka 80 g cukru 100 g masła 2 jajka - najlepiej w temperaturze pokojowej 3 łyżki

Cooking Monster
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z SEREM 139

szczypta soli 1 łyżka oleju 1/2 szklanki wody gazowanej 1 kostka twarogu chudego 1 serek homogenizowany waniliowy 1 duży banan 1 mały jogurt naturalny owoce sezonowe (u mnie borówki) Sposób przygotowania: ciasto: Mleko przelać do pojemnika, wsypać mąkę i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodajemy jajko i nadal miksujemy. Następnie dodajemy sól, cukier, wodę gazowaną i na koniec olej. Mieszamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Francuska Fantazja z borówkami 131

urzekło jury. Miała być Francuska Fantazja z truskawkami, a wyszła Francuska Fantazja z jagodami. Składniki: serek Almette z Jagodą i Maliną 250 ml śmietany kremówki 36 % opakowanie ciasta francuskiego 250 g borówek kieliszek syropu Blue Curacao 0,5 cytryny (wyciskamy sok) 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto francuskie rozcinamy w połowie i kroimy kilka prostokątów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku

Lili w kuchni
placki z borówką 140

pieczenia i sól,  następnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu,  placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie  do niewielkiego rondla

Miód i pieprz
pancakes z borówką amerykańską 105

pieczenia i sól,  następnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu,  placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie  do niewielkiego rondla

Miód i pieprz
Ciasto ucierane z borówkami 156

Weekend stwarza okazje do spotkań w gronie rodzinnym lub z przyjaciółmi. A wtedy na stole lądują różne pyszności. Choć do przygotowania takich pyszności nie potrzeba ... Post Ciasto ucierane z borówkami pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego

Pancook
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI 125

Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przyrządziła z nich słodkości na upalne dni jakie mamy za oknem. Po przepysznym Czekoladowym cieście z masą grysikową i owocami przyszedł czas na sernik na zimno. Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera. Taki sernik na zimno jest fantastycznym pomysłem nie tylko na upalny dzień

Ostra na Słodko
moje placuszki z borówką 145

pieczenia i sól,  następnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu,  placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie  do niewielkiego rondla

Kuchnia Babci Basi
Muffiny z borówkami 211

dodać rozgniecionego banana, olej i maślankę. Dokładnie wymieszać.  4. Połączyć składniki mokre z suchymi, wymieszać, ale niezbyt długo - tylko do połączenia składników.  5. Na koniec do ciasta wmieszać delikatnie borówki. 6. Foremki silikonowe lub papilotki napełniać do 3/4 wysokości (prawie do pełna). Piec przez ok. 30-32 min., a następnie ostudzić na kratce. Przed podaniem muffiny można posypać

Domowa Cookierenka Agi