tort orzechowo czekoladowy tort biszkoptowo-czekoladowy ze śmietaną i owocami tort orzechowo wiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym
królestwo garówuśmiechniętej buzi, wesołej zabawy i mnóstwa słodkich całusów. Wszystkich częstuję ciastem Smerfetka, które smakuje smerfastycznie. SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, szczypta soli, Pianka: 300ml śmietany 36%, 2 opakowania galaretki niebieskiej, Dodatkowo: 150g borówek amerykańskich, 2 opakowania galaretki niebieskiej, niebieska posypka Dekor(...)upieczony biszkopt. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Na stężonej piance układam borówki amerykańskie. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretką zalewam borówki na cieście. Wierzch ciasta posypuję niebieską posypką. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasiciasto ręką lub mikserem.Wyrobione ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na około pół godziny do wyrośnięcia.Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść i można formować drożdżówki. Na środku drożdżówek zrobić wgłębienie, wypełnić je budyniem i borówkami.Przygotować kruszonkę. Wymieszać składniki, tak aby powstały grudki.Drożdżówki posypać kruszonką i piec około 20 minut w temperaturze 150 stopni
Smakowity Blog Kulinarnyszklanki cukru - 200 gram margaryny do pieczenia - 1/2 szklanki mleka - 4 jaja - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - garść żurawiny - garść borówek Margarynę ucieram z cukrem, dodaję jaja, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Starannie wszystko mieszam. Wylewam ciasto na blachę i wrzucam owoce. Piekę w temp. 170'C przez ok. 70 minut (termoobieg). Babeczka bardzo smaczna, a rewelacyjnie smakuje
Wielopokoleniowosezonie letnim lubię kombinować i tworzyć różnego rodzaju wariacje ciast kruchych z owocami, których wtedy mamy pod dostatkiem. Tym razem postawiłam na rogaliki w połączeniu z borówkami. Kruchutkie ciasto wspaniale komponuje się z tymi owocami, a ich lekką kwaskowatość po upieczeniu można zniwelować polewą z lukru (chociaż dla mnie były przepyszne nawet bez jego dodatku). Czas podany w przepisie
Milion Smakówjogurt. Serek mascarpone może zostać zastąpiony ubitą śmietanką 30%. Ciasto lekkie, jego słodycz zależy od ilości dodanego cukru lub miodu. Mój jest mało słodki, ale doskonale komponuje się z owocami i słodkimi biszkoptami. Proporcje na tortownicę o średnicy około 25cm. 800 gram jogurtu naturalnego 250 gram serka mascarpone 250 gram borówek 1 galaretka np. leśna biszkopty okrągłe 6 łyżeczek żelatyny
Czerwony GupikSkładniki ciasto: 150 g mąki graham 100 g masła 2-3 łyżki cukru pudru 3 żółtka owoce: 20 dkg borówek amerykańskich + 2 łyżki mąki ziemniaczanej beza: 3 białka 3/4 szklanki … Czytaj dalej Tarta na pełnoziarnistym spodzie z borówkami
czarrna od kuchniniej ciasto. Grysikowiec to przepyszne i lekkie ciasto, doskonałe na upalny letni dzień. Jest niesamowicie proste w wykonaniu, poradzi sobie z nim nawet początkująca gospodyni. I możecie być pewni, że zawsze się uda a goście będą zachwyceni ;) Możecie dodać do niego swoje ulubione owoce. Ja użyłam brzoskwinię, borówki i maliny. Pyszny! :))) Masa grysikowa: 1 l mleka 200 g masła(...)szkl cukru łyżka cukru waniliowego 1 szkl grysiku 2 galaretki malinowe brzoskwinia 1 szkl borówki amerykańskiej 1 szkl malin ok 100 g herbatników Galaretki rozpuścić w 2 szkl gorącej wody, ostudzić. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć warstwę herbatników. 2/3 mleka zagotować z masłem i cukrami. Resztę zimnego mleka wymieszać z kaszką manną (dzięki temu nie zrobią się grudki
Smakołyki AsiKorzystając z dobrodziejstw jakie niesie ze sobą lato upiekłam delikatne, ucierane ciasto. Jogurtowe ciasto z wiśniami, agrestem, porzeczkami i borówkami amerykańskimi posypane cukrem pudrem. Polecam jako pyszny deser w upalne dni! Jogurtowe ciasto z owocami lata Składniki: 250 g jogurtu naturalnego, 2 i 3/4 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki(...)proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i całość dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, posypujemy umytymi, osuszonymi i obranymi z gałązek porzeczkami, agrestem, borówkami amerykańskimi i wydrylowanymi wiśniami. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut. Nasz wypiek posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
paapilotkaafazach, czyli z każdy z dwóch placków z połowy podanych składników wg przepisu z linku TUTAJ . Maliny i borówki myjemy, a jeśli macie również osoce kompotowe, blendujemy je bez dodatku cukru. Są bardzo fajnym dodatkiem, który przełamuje słodycz ciasta. Polecany zwłaszcza dla osób, które nie bardzo lubią słodkości. Następnie przystępujemy do przygotowania kremu. W tym celu w pierwszej kolejności
Taste Of My DayOstatnio pogoda jest... jak kobieta - zmienna ;) Raz chłodno i pada, raz upał i skwar. Jeśli o mnie chodzi - 23 stopnie i słońce to naprawdę optymalna temperatura
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (lub opakowanie cukru wanilinowego), 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: 3 łyżki tartych migdałów, 2 łyżki cukru brązowego, borówki. Przygotowanie: Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, cukier puder, żółtko i sól. Całość siekamy nożem do połączenia się składników i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąki. Formułujemy kulę, zwijamy(...)uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Masę przelewamy na przestudzone ciasto, wierzch posypujemy migdałami prażonymi z cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C., w tej temperaturze pieczemy 5 min, następnie skręcamy do 180°C i pieczemy ok. 30 min. Do tarty idealnie pasuje sok z przeciśniętych przez sitko borówek. Smacznego
Moniki SmakołykiLekkie ciasto smaku słodko-kwaśnym z pysznym kremem z mascarpone.Idealne na gorące dni. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1,2 szklanki cukru 1,2 szklanki mąki pszennej 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki(...)Dodatkowo: 1 galaretka o smaku owoców leśnych owoc :porzeczki i borówki Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Formę do pieczenia tarty o średnicy 30 cm. smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy, pieczemy przez ok.30 minut w temperaturze 180 stopni
Bajeczna Kuchniamąki pełnoziarnistej żytniej bialko jajka 20g mleka sojowego 4g drożdży łyka ciepłej wody 3łyżki ksylitolu ok 50g borówek WYKONANIE: drożdże zalewamy łyżką wody, dodajemy szczyptę ksylitolu- mieszamy i odkładamy mąkę mieszamy z ksylitolem białkiem i mlekiem rozpuszczone drożdże mieszamy z pozostałymi składnikami ciasta(...)całość przykrywamy ściereczką i odkładamy do urośnięcia gotowe ciasto przekładamy na papier do pieczenia (możemy użyć odrobinę mąki żytniej, aby ciasto było mniej lepiące)- formujemy okrągłe ksztalty wyłożone ciasto dekorujemy borówkami- całość pieczemy w 200 stopniach przez ok 25 min dodatkowo pod koniec pieczenia, możemy posypać nasze bułeczki szczyptą ksylitolu- drożdżówki będą nam się ładnie "błyszczeć
healthy dreamszmiksować. Wmieszać delikatnie borówki (100 g). Przelać na spód i wyrównać. Dodatkową porcję borówek wysypać na wierzch semifreddo. Wstawić do zamrażarki na całą noc. W dniu podania deser wstawić do lodówki ok. 4-6 godzin przed podaniem. Gdyby ciasto było za twarde, wyjąć do temperatury pokojowej, jednak nie dłużej niż na 1 godzinę. Kroić
Chocolate Muffin Blog