długiej przerwie wracam z kolejnymi pysznościami :) Na wstępie poruszę temat pysznych borówek, które są idealne jako dodatek do różnego rodzaju deserów, ciast. Dzisiaj jedynie zdjęcie borówek, które goszczą u mnie na stole :) Już niebawem sporo nowych przepisów. Pyszności na słodko, ale także obiadowo :) Coś nowego, pysznego i mam nadzieje ciekawego. Polecam i zapraszam gorąco
Serce zamknięte w formie pysznościszklanka mleka dodatkowo: 300g borów ek cukier brązowy po posypania Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do misy miksera. Miksować chwilę do połączenia się składników. Następnie dorzucić umyte borówki. Wymieszać łyżką. Ciastem napełniać papilotki do 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypać odrobiną brązowego cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15-20 minut. (Moje piekły się ok 17 minut
Walijskie Pichceniemleka Sposób przygotowania: Składniki na kruszonkę miksujemy granolę miksujemy jak najdrobniej dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami), miksujemy formę wykładamy papierem do pieczenia, a na niej równomiernie rozsmarowujemy ciasto na wierzch wykładamy borówki i kruszymy kruszonkę ;) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćżółtka i jeszcze ubijamy chwilkę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni . Po upieczeniu biszkopt studzimy. Teraz kolej na masę. Borówki myjemy i jeżeli są ogonki to je urywamy. Następnie blendujemy je z cukrem pudrem na gładką masę
Kuchenne Wariacjeśmietan fix 1 opakowanie, czekolada gorzka 60% Goplana 100 gram, borówki 10 dag szpinak mrożony odmrozić na drobnym sicie, odcisnąć nadmiar wody jajka, cukier, cukier waniliowy utrzeć do białości, porcjami wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem, wlać pomału olej i krótko połączyć składniki dodać szpinak i łyżką wmieszać w ciasto tortownica 20 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto szpinakowe upiec(...)cukru i śmietan fixem na sztywno, wyłożyć na całe ciasto na śmietanie rozsypać pokruszone ciasto łącznie z bokami, czekoladę gorzką Goplana rozptopić w kąpieli wodnej i na ciasto łyżką polać kleksy, rozsypać borówki, połówki truskawek i do lodówki najlepiej na całą noc - ciasto jest pysznie smaczne i warte upieczenia...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciast bezowych, stwierdził, że to mogę przygotowywać co tydzień. No to częstujcie się, proszę. Składniki: 3 blaty bezowe: • 6 białek (z dużych jajek) • szczypta soli • 250 g drobnego cukru do wypieków • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Masa: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 250 g serka mascarpone • 1 cukier waniliowy Dodatkowo: • 100 g borówki amerykańskiej(...)plasterki. 12. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, posmarować 1/3 masy. Rozsypać pokrojone truskawki. 13. Przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować 1/3 masy, a na niej równomiernie rozłożyć borówki. 14. Przykryć trzecim blatem ciasta. Posmarować resztą masy, a na niej ułożyć plasterki truskawek. 15. Podawać z kawą lub herbatą od raz po przygotowaniu. Smacznego
W mojej kuchniJajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki keksowej. Piec około 50-60 minut w temperaturze 170st
Kocham CzekoladęOczywiście do jego przygotowania możemy wykorzystać różne owoce (nie muszą to być wiśnie) nawet te mrożone, albo ulubiony dżem czy powidła. W zimie często przygotowuję to ciasto z dżemem z aronii lub borówek. Również smakuje wyśmienicie. Składniki na ciasto : 3 szkl mąki 250 g margaryny 5 żółtek 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru
Banana Smilesdużej, masło - roztopione, olej, roztrzepane jajka, ekstrakt z wanilii i mleko. Połączyć zawartość obu naczyń, mieszając krótko, tylko do połączenia się składników. Na sam koniec dodać borówki, wymieszać. Przygotowane ciasto rozłożyć do foremek na muffinki (12 sztuk), wyłożonej papilotkami. Ciasto wyłożyć do wysokości papilotki. Pokruszyć kruszonkę. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 - 25 minut, lub dłużej
Kubki smakurozgrzanego piekarnika. Piekłam ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu można je polać lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego! Polecam inne drożdżowe ciasta: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM MAKOWIEC DROŻDŻOWE Z SEREM CZYLI STRUCLA SEROWA
potrawyregionalneCzekoladowe ciasto z mnóstwem borówek i malin. Wilgotne, słodkie i pyszne. Bardzo proste do zrobienia. Smakuje chyba każdemu, bo kto nie lubi czekolady? ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 kostka masła - 100 g cukru brązowego - 2 duże jajka - 150 g kuleczek czekoladowy (lub 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady) - 250 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 120 ml mleka tłustego - łyżka czubata kakao
SMYKWKUCHNIniej ciasto, ponieważ stolnica się nie przesuwa. Łatwo się ją czyści i szybko schnie. Jeżeli będziemy o nią dbać na pewno posłuży nam przez lata. Przepis na ciasto drożdżowe z borówkami znajdziecie Tutaj
The Sweet Damselłyżce, dodajemy cukry nadal miksując na niskich obrotach. Następnie powoli dosypujemy budynie, miksujemy. Na koniec, stopniowo dodajemy olej. Tak przygotowaną pianę przekładamy na wystudzony podpieczony spód ciasta. Dodatkowo: 400 g borówek cukier puder Borówki układamy na piance, otworkami do góry. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika. Całość pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez
kulinarnyswiatdomiKolejna pyszna rzecz, w której zakochałam się w Stanach, czyli Pancakes’y :) Pancakes’y to małe i delikatne naleśniki, podawane zwykle z syropem klonowym, czasami z borówkami dodanymi do ciasta. Podczas mojego pobytu w USA były stałym gwoździem naszego menu, a przed wyjazdem na naleśniki patrzeć nie umiałam. W Stanach wszyscy robią gotowe naleśniki z proszku, do którego dodaje się
Smakowy Rajmożna regulować do smaku. 3. Do misy lub kubka blendera włożyć wszystkie składniki na placuszki z wyjątkiem owoców. 4. Zmiksować całość na gładką, dość gęstą masę. 5. Ciasto przelać do misy, dodać borówki, delikatnie wymieszać. 6. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać, przetrzeć ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. 7. Na patelnię wylewać porcje ciasta. Smażyć bez tłuszczu z obu stron na rumiano
W mojej kuchni