ciasta drozdzowe - 8631 przepisów (strona:409/576)

Chleb z suszonymi pomidorami 136

Miskę przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do lodówki - ciasto wyrastało około 11 godzin. Sposób wyrastania chleba zależy od Ciebie - jeśli masz czas na zrobienie chleba rano może on wyrastać w cieple ok.1 - 1,5 godziny. Piekłam w 220 stopniach przez 35 minut Chleb jest mięciutki, aromatyczny, delikatny Ponieważ jest to chleb drożdżowy najlepszy będzie w dniu pieczenia i nie utrzyma

apetytnapieczenie
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną - majowa piekarnia 160

zakwasie i na drożdżach – wersja drożdżowa  u Trufli . Chleb bardzo, bardzo smaczny. Piekłam w trochę za dużej foremce i dlatego wyszedł nieco płaski, ale nie wpłynęło to w żaden sposób na smak. A w smaku jest wyrazisty, czuje się smak kaszy gryczanej. Jest wilgotny i długo utrzymuje świeżość. Ciasto było dosyć rzadkie, przekładałam do foremki łyżką

Stare Gary
DROŻDŻÓWKI Z KAKAO 161

Drożdżówki z kakao przypominają mi smak dzieciństwa, podane z ciepłym mlekiem, smakują doskonale na rozpoczęcie lub zakończenie dnia. Kakao wymieszałam z karobem, ale można użyć samego

słodki bratek
Jogurtowe racuchy drożdżowe z bananami; drożdżowe racuchy z jogurtem 158

Racuchy kojarzą mi się przede wszystkim z wersją z jabłkami. Z bananami smakują jednak równie pysznie! ;-) SKŁADNIKI: rozczyn: - 3 dag drożdży - 3 łyżki cukru - 5 łyżek

Wielopokoleniowo
Bułki grahamki z dynią 130

Szybkie, pyszne bułeczki na śniadanie, jadacie? Ja uwielbiam świeżutką bułkę z chrupiącą skórką i masłem, koniec, więcej mi nie trzeba. Zarabiamy zatem ciasto i pieczemy bułeczki

Moje Małe Czarowanie
Włoski pieróg 188

Uwielbiam niebanalne pomysły, miała powstać klasyczna pizza ale puściłam wodze fantazji, ten pieróg  to alternatywa dla tradycyjnej pizzy, jest wyjątkowo smaczny i sycący. Idealny na

Wanilia i Kardamon
Pizza na średnim cieście 119

Pizza tak dawno za mną "chodziła", że się na nią skusiłam :) uwielbiamy pizzę! Z podanych proporcji wyjdą nam 2 duże okrągłe pizze (chociaż to w zależności

Kolorowy Przepisownik
Drożdżowe rurki z posypką cukrowo-cynamonowo-migdałową 131

Kiedyś robiłam te rurki bardzo często. Ale wtedy posługiwałam się wałkiem i folią aluminiową. Wychodziły takie bransoletki z posypką do chrupania :) Jednak jakiś czas temu kupiłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kokosowe racuszki drożdżowe z Gruszką 153

W tym roku odkrywam na nowo gruszki. Kiedyś pochłaniałam je namiętnie, szczególnie te twarde i chrupiące, dzisiaj piekę gruszkowe ciasta, smażę racuchy z tymi słodkimi a

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułeczki truskaweczki 258

ciasta wycinamy niewielkie gwiazdki. Nacinamy je z jednej strony i układamy na bułeczkach. Będą imitowały szypułki. 8. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. 9. Ja dodatkowo umieściłam jej w silikonowym foremkach w kształcie serca aby nie rozeszły się na boki. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery , śniadania i kolacje Tagged: barwniki spożywcze , bułki , drożdżowe , Gellwe

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pumpernikiel w Styczniowej Piekarni 170

wypieku zakwasu, my wypiekaliśmy go na drożdżowym zaczynie , przygotowanym i odstawionym do wyrośnięcia 24 godziny wcześniej. Osobiście okroiłam ilościowo przepis do jednego bochenka . Z racji, iż moje drożdże były nie pierwszej świeżości i obawiałam się czy sobie tu poradzą, użyłam zaczynu jak z pierwotnej wersji 2-bochenkowej . Dodatkowo dorzuciłam do ciasta chlebowego kakao i napar kawowy dla dodania kolorku. Chrupiącą

Grunt to przepis!
tarta z wędzoną makrelą i beszamelem 176

spód nie jest kruchy a puchaty drożdżowy, ale taki moim zdaniem bardziej pasował. Nadzienie jest kremowe, delikatne i świetnie się komponuje z ziołami i soczystymi pomidorami. Ja dodatkowo podałam ją z sosem czosnkowym. Polecam bardzo na drugie danie lub ciepłą kolację.  *foremka do tarty o średnicy 28 cm Składniki: na ciasto: 225 g mąki 15 g drożdży

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gofry brokułowe 252

dopraw masę solą, pieprzem i chili. Rozprowadź ciasto w gofrownicy. Gofry powinny być grube. Przykrywając gofry pokrywką od gofrownicy nie dociskaj. Gofry i tak będą upieczone. Podaj gofry z dowolnym nadzieniem. Jak wspomniałam wyżej dzisiaj zajadałam się tuńczykiem, majonezem curry i awokado. Smacznego! Jeśli lubicie gofry na słodko to proponuję gofry drożdżowe lub gofry tradycyjne takie jak nad morzem

codojedzenia
313. 100

czego zupełnie nie rozumiemy.”razowo-pszenna drożdżowa pizza z ricottą, truskawkami(część położyłam, po upieczeniu) i miodem inspiracjaNa te śniadanie zbierałam się bodajże z pół roku, ale zawsze coś wypadało, gdy ostatnio jednak zobaczyłam  znów tę pizzę, tym razem u  Martyny, wiedziałam, że i na mnie niedługo przyjdzie czas :) Ciasto cudownie wyrosło i było puszyste

More food, love and dreams
Jak zrobić kruszonkę ? 172

Nocny placek drożdżowy dla zapracowanych Składniki  kruszonki : 5-6 płaskich łyżek mąki 3- 4 łyżki cukru pudru  1/5 kostki 250 gramowej masła lub margaryny Przygotowanie : Wszystkie składniki  mieszamy ze sobą Dokładnie wyrabiamy ręką, pocierając masę między palcami ( można spróbować zrobić robotem) Jeśli będzie to kruszonka do ciasta z jabłkami możemy dosypać do masy dodatkowo cynamon i wszystko

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania