ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1634/2544)

Ciasto na piernik staropolski (długo dojrzewający) 161

końcu przełamałam się, by znowu upiec to aromatyczne ciasto, jego zapach nijak mi nie będzie przeszkadzał. Poniżej podaję standardowy przepis, który znalazłam bodajże na blogu Moje Wypieki, a który ja przygotowałam szybko w Tefal Companion. Piernik będę chcieć przygotować odpowiednio wcześniej, byście mogli skorzystać nie tylko z samego ciasta, ale także z pomysłu na całe jego wykonanie.  Mam nadzieję(...)wiem, że niektórzy mają z tym problem. Ciasto spokojnie Wam jeszcze 4 tygodnie poleży, więc nie jest za późno! Składniki: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 2 opakowania przyprawy do piernika bez cukru i mąki Sposób przygotowania w Tefal Companion: Do misy z założonym

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU 107

dziecko nienawidziłam tego ciasta, a jego zjedzenie stanowiło dla mnie niebywale przykry obowiązek. Nadal nie pojmuję, jak mogłam tak sądzić! Tym bardziej, kiedy przede mną stoi taki cudowny sernik dyniowy bez spodu . Zwykle też jadamy serniki na spodzie - kruchym bądź z herbatników. Tym razem postawiłam na łatwość, choć także kierowała mną ciekawość, jak taki sernik bez spodu(...)kroję w średniej wielkości kawałki. Układam na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę około 20 minut, aż każdy kawałek będzie miękki.  Ciepłą dynię przekładam do blendera i miksuję na gładki mus. Zostawiam do wystudzenia. Temperaturę piekarnika obniżam do 170 stopni Celsjusza. Papierem do pieczenia pokrywam tylko dno blachy tak, aby obręczą "zapiąć" część papieru - wtedy

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z żurawiną i serkiem twarogowym 122

Bajecznie proste ciasto, które można przygotować w godzinę już z jego upieczeniem! Nie potrzeba nawet miksera ani innego sprzętu oprócz łyżki i łyżeczki. Gdy nachodzi Was

Raj dla Podniebienia
BROWNIE - wersja wzbogacona 92

miodu, jeśli lubisz słodsze). masa jasna (Góra - jogurt typu greckiego - 1 i 1/2 opakowania (600 g) - olej rzepakowy - 1/4 szklanki (45 g)  - jaja - 3 szt.  - budyń śmietankowy bez cukru - (40 g) 1 opakowanie/ lub 3 łyżki maki ziemniaczanej - erytrytol - ja dodałam 1 szklankę, wyszło dosyć słodkie, na pewno następnym razem dodam mniejszą ilość (1/2 szklanki w zupełności(...)białek z erytrytolem, wymieszać delikatnie. Następnie dodawać stopniowo jogurt i na końcu olej, wymieszać delikatnie.  Całość wylać na masę ciemną.   Pieczemy w 180 stopniach C, 60 minut (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia). Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce.  polewa Olej kokosowy,  miód pszczeli

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Domowe batoniki wegańskie (Instagram cz. I) 113

syropem klonowym). Można jeść od razu bądź przetrzymać parę dni w zamrażarce. Chrupiące batoniki bananowo-orzechowe Jest to nasza propozycja na słodycz bez pieczenia, czyli szybko i bez problemu. Mięciutki kakaowy spód, do tego chrupiąca masa z chipsami z bananów a to wszystko zwieńcza rozpływająca się w ustach czekolada. Kto schrupie je z nami? Składniki: - dojrzały banan(...)piernika i proszek do pieczenia wymieszać. 5. Do mąk dodać mieszankę oleju z lnem i śmietankę kokosową, wymieszać. 6. Następnie dolewać stopniowo napój roślinny aby masa była gęsta ale nie sucha. 7. Masę wylać do formy i piec w 180°C przez 35-45 minut do tzw. suchego patyczka. 8. Kiedy ciasto ostygnie, podzielić na 6 prostokątów, które należy

Candy Pandas
Brownie z batatów + praktyki w Czekolada Café w Warszawie 249

niezwykle kremową co widać na zdjęciach) w szczególności po schłodzeniu.  Przepis jest na niewielką porcję. Jeśli nie lubicie mocno czekoladowych ciast, zmniejszcie ilość kakao. Polecam! Składniki: Brownie: 1 batat (300 g) 1 mały banan 60 g daktyli bez pestek 25 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao (20 g) 1 kopiasta łyżka mąki(...)pojemności 0,5 l.), wyrównać powierzchnię szpatułką. Im większa foremka, tym niższe brownie i zapewne nieco krótszy czas pieczenia (weźcie to pod uwagę). Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st.C przez około 50 minut, aż ciasto wyrośnie (nie za dużo, ale widocznie). Test suchego patyczka się tu nie sprawdzi... to przecież brownie- najbardziej mokre i zakalcowate ciasto świata ;). Upieczone

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik wykwintny 48

Ten sernik to wypiek, który oczaruje każde podniebienie. Jest bardzo delikatny i puszysty. Zachwycił swoim wyjątkowym smakiem moją rodzinkę, tak więc na stałe zagości w moich

Alle Dobre!
Szarlotka w cieście francuskim 173

Znudziła się Wam tradycyjna szarlotka? Nie macie pomysłu na niedzielne ciasto? Znajomi dali znać, że wpadną wieczorem? Nic straconego. Jest sposób jak w krótkim czasie stworzyć

Słodkie Przyjemności
CHLEB PSZENNY NA ZAKWASIE, Z ŻELIWNEGO GARA 72

ciasta bochenek, zwijając kilkakrotnie ciasto do środka i odgazowując je. Przekładam do koszyka rozrostowego, obsypanego mąką ryżową. Wierzch chleba obsypuję mąką pszenną i odstawiam na ok. 1-2h, w temperaturze otoczenia.  Następnie zawijam koszyk w reklamówkę i odstawiam na min.12h do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmuję z lodówki (u mnie ostatnio stało w niej 21h, wcześniej piekłam(...)Pokrywę zamykam, garnek wstawiam do piekarnika i piekę ok. 30 minut z pokrywą. Pierwsze 10 minut piekłam w 240*C, potem zmniejszyłam temp. do 220*C i piekłam jeszcze 20 minut. Następnie pokrywę zdejmuję i dopiekam jeszcze chleb przez ok. 15-20 minut w temp. 200*C, na programie góra-dół, bez termoobiegu, aż się odpowiednio zrumieni. Lubimy bardzo

Smaczne Zdrowe
ciasto z czarnej fasoli 76

Ciasto z czarnej fasoli, to najbardziej czekoladowe ciasto jakie jadłam. Bardzo wilgotne o niezwykle wyrazistym smaku. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto bez grama mąki. Fasola jest bardzo zdrowym warzywem strączkowym a czarna, najzdrowszym z tej odmiany. Zawiera dużą ilość błonnika i białka Szczególnie ważne w nasionach czarnej fasoli są antocyjany, którym ziarna zawdzięczają nie tylko kolor(...)świecie i stosowana w wielu różnych rodzajach kuchni. Zachęcam do spożywania czarnej fasoli. Szczególnie pysznie smakuje w tym cieście:)) Składniki 2 puszki czarnej fasoli 2 dojrzałe banany 5 jajek 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie rozdrobniona gorzka czekolada Polewa 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka masła kilka łyżek wrzątku Piekarnik rozgrzać

gotuj ze mną
Śmietanowa kula w kawowych biszkoptach, z płynącą czekoladą 74

kilku prostych słowach zachęty: - bez pieczenia, z końcowym efektem wow.  - kula puszysta jak bita śmietana, umiarkowanie słodka, delikatnie waniliowa. - biszkopty nasączone mocną kawą, kremowe wnętrze z rozpuszczonej czekolady. - bardzo ciekawa forma, wbrew pozorom prosta do wykonania i wyrzeźbienia. Wywołajcie efekt zdumienia, stawiając to cudo na stole! Składniki: na masę śmietanową: 600 gram śmietany kremówki 30 % 250 gram(...)podłużnych biszkoptów - 200 gram 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,  zaparzone w szklance wrzątku, z łyżeczką cukru  200 gram czekolady mlecznej lub deserowej 1 łyżka gorzkiego kakao do oprószenia ciasta Wykonanie: Potrzebna Wam będzie sporej wielkości miska o okrągłym - wypukłym dnie,  ( można również wykorzystać duży durszlak ),  oraz malutka miseczka - wielkości filiżanki.  Konieczna będzie też folia spożywcza. Całą

Kronika Piekarnika
Grecki Sernik czyli Melopita-Μελόπιτα 81

Grecki Sernik z wyspy Sifnos z Archipelagu Cyklad czyli Melopita-Μελόπιτα, miodowe ciasto. Grecki Sernik z wyspy Sifnos, oczywiście z Archipelagu Cyklad, czyli Melopita-Μελόπιτα.  Przede wszystkim musisz wiedzieć, że Grecja ma jakieś 2500 wysp, z czego 165 jest zamieszkanych. Jedną z takich wysp jest Sifnos, która według badań archeologicznych była już zamieszkana ponad 4000 lat temu.  Ponadto(...)formy 20 cm, ja niestety mam tylko 25 cm i dlatego mój sernik z Sifnos jest tak jakby na diecie.  Rozgrzej piekarnik do 170-180 stopni i piecz ciasto jakieś 45-55 minut, aż boki będę lekko spieczone, a środek troszkę się ruszał.  Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki i pozostaw sernik na jakieś 5-10 minut, następnie wyciągnij

RafalCook
MIŁOSNA SZARLOTKA 89

zrobione z miłością. Składniki: Biszkopt jabłkowy: 1 kg jabłek 2,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki proszku do pieczenia 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny Masa miodowa: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki lub cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżeczki kremu o smaku miodu(...)proszkiem do pieczenia przesiać. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać.  Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać ma gładką masę. Na koniec dodać starte jabłka i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z porami, boczkiem i groszkiem 159

ciasta. Jeśli poświęcisz nieco czasu w trakcie zakupów na wyszukanie spodu o dobrym składzie, w niczym nie będzie on odbiegać od tego wykonanego w zaciszu twojej kuchni, a ty zaoszczędzisz sporo czasu. Tarta z porami świetnie smakuje na spodzie z ciasta francuskiego, ale bardzo dobrym wyborem będzie również kruche ciasto. Aby urozmaicić nieco jego smak, robiąc domowe kruche ciasto, możesz(...)Wymieszaj pory z boczkiem i mrożonym groszkiem, a następnie rozłóż je równomiernie na cieście francuskim. Przygotuj masę jajeczną. Przy pomocy blendera zmiksuj jajka, śmietanę i musztardę. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem, a następnie zalej nimi tartę. Włóż foremkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 20-25 minut do momentu aż masa jajeczna się zetnie

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania