ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1629/2544)

Kruche ciasteczka na smalcu – Kartofelki 104

Ostatnio po raz pierwszy zrobiłam kruche ciasto na smalcu (przepis dodam kiedyś na blog) i tak mi zasmakowało, że postanowiłam wykorzystać pozostały smalec do innego słodkiego wypieku. Wybór padł na ciasteczka Kartofelki. Kartofelki, to kruchutkie ciasteczka, które po upieczeniu obtacza się w cukrze pudrze wymieszanym z kakao. Proporcje „posypki”, wg oryginału, powinny wynosić 1:1, ale ja wolałam(...)masło oraz smalec. Składniki siekamy nożem. Następnie dodajemy ekstrakt oraz żółtka. Wyrabiamy gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy kwaśną śmietanę. Gdy składniki połączą się w jednolite ciasto, odrywamy po kawałku (u mnie około 12 g) i formujemy okrągłe ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut

Smaki Na Talerzu
Omlet z borówką i szpianakiem 49

Polecam na śniadanie zdrowe omlety wiosenne.Wersja na słodko bez cukru i wersja wytrawna.     omlet z borówkami: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jogurtu greckiego 100 g borówek szczypta soli, aromat waniliowy 1 łyżka masła   omlet szpinakowy: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki płatków owsianych 150 g jogurtu greckiego(...)koktajlowe Omlet z borówkami: Białka ubijam na sztywno z solą. Żółtka mieszam z jogurtem, ekstraktem waniliowym, zmielonymi płatkami owsianymi, proszkiem do pieczenia. Do masy żółtkowej dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam. Patelnię rozgrzewam z masłem, wylewam ciasto, wciskam owoce w środek. Smażę na wolnym ogniu pod przykryciem z jednej strony, potem biorę talerz przekładam go na niego

wesoła kuchnia
Roladki z jabłkami 84

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki – składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 jabłka 150g migdałów w płatkach 4 łyżki cukru 1 opakowanie (42g) budyniu waniliowego bez cukru 250ml mleka 3 łyżki soku z cytryny odrobina słodkiej śmietany do posmarowania ciasta 1 żółtko do posmarowania roladek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki – wykonanie Ciasto francuskie wyjąć wcześniej z lodówki by było bardziej(...)drobną kostkę. Dodać migdały, sok z cytryny i cukier Ciasto przesmarować śmietaną. Ułożyć na każdym prostokącie jabłka i zawinąć. Boki skleić (foto poniżej) Każdą roladkę przeciąć na pół i umieścić w formie na muffiny Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem i łyżką powlewać w roladki Wierzch roladek posmarować żółtkiem Piec w 180C ok 35 minut (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Roladki

Do Garów!
Sernik cytrynowy na spodzie brownie 60

Sernik cytrynowy na spodzie brownie miał moim totalnym hitem. Miało być idealne połącznie smaków. Ale coś nie wyszło. Nie smakowało tak jak powinno. Po drodze pojawiło

Relaxtime
Chlebek bananowy z przejrzałych bananów bez użycia miksera 87

wymieszaj z suchymi składnikami, bakaliami i czekoladą, wystarczy mieszać za pomocą rózgi albo łyżki jedynie do połączenia. Ciasto przełóż do keksówki o wymiarach 10 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ostatniego pozostałego banana pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu, ciasto posyp płatkami owsianymi. Wstaw do rozgrzanego wcześniej piekarnika do temperatury 170 stopni na 1 godzinę. {"@context":"https(...)name":"Ciasto prze\u0142\u00f3\u017c do keks\u00f3wki o wymiarach 10 x 25 cm wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Ostatniego pozosta\u0142ego banana pokr\u00f3j w plasterki i u\u0142\u00f3\u017c na wierzchu, ciasto posyp p\u0142atkami owsianymi. Wstaw do rozgrzanego wcze\u015bniej piekarnika do temperatury 170 stopni na 1 godzin\u0119.","text":"Ciasto prze\u0142

ProstePesto.pl
3x inspiracje października: obiad wegetariański (z kotletami owsiano-słonecznikowymi), kiszona papryka, różany cukier 135

kotletami owsiano-słonecznikowymi Przepis od Lindy (wegetarianki z ponad 20-letnim stażem), która zawsze zaskoczy mnie jakimiś ciekawymi przepisami! Przepis na zdjęciu poniżej. Kotlety wymiatają! Wsuwają je też mięsożercy, bez żadnych skarg 😊 . Od razu robię więcej i zamrażam, żeby mieć na ‘czarną godzinę’. Na zdjęciu: kotlet + kopytka + fasolka + ajwar własnej roboty + kiszone buraki.   2. Kiszona papryka Przygotowałam(...)też się udała, jest chrupiąca i bardzo smaczna.   3.   Różany cukier Ostatni nabytek ze sklepu, planuję taki zrobić w następnym roku. Teraz pracuję nad doskonaleniem umiejętności pieczenia ciast drożdżowych (na razie idzie dobrze!) i myślę, że ten cukier świetnie będzie do nich pasował, do posypania po wierzchu. Smakuje i pachnie ciekawie, ma też intensywnie pachnieć po upieczeniu

Qlinarnie i Qlinarnie
Palmiery z orzechami włoskimi i serem z niebieską pleśnią 89

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, więc nastał czas na świąteczne propozycje. Palmiery z orzechami włoskimi i serem z niebieską pleśnią oprószone tymiankiem to prosta

Moja Delicja
Pychotka z kremem śmietankowym 150

Ciasto Pychotka (Pani Walewska), czyli pyszne połączenie kruchego ciasta z bezą, dżemem porzeczkowym i delikatnym kremem. Ciasto rozpływa się w ustach i jest po prostu przepyszne! To prawda, że ciasto Pychotka jest dość wymagające w przygotowaniu, ale nie zniechęcajcie się tym! Przepis, który dla Was przygotowałam, jest w formie krok po kroku z dołączonymi zdjęciami, żeby jak najbardziej ułatwić(...)ciacho jest niesamowicie pyszne, a w dodatku podzielne i wyjątkowo efektowne! To co? Zabieramy się do pracy?! Zapraszam i życzę Wam pysznych efektów! UWAGA: Do przygotowania ciasta, będziecie potrzebowali dwie blachy do pieczenia o standardowych wymiarach [25 cm. na 36 cm.] The post Pychotka z kremem śmietankowym appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Jesienny sernik na jogurtach greckich z pigwami 147

zmieniło się moje upodobanie do serników bez blatów z ciasta. Składniki (na formę (34 x 20)cm ): 1100 g jogurtu greckiego 100 g musu z dyni 6 jaj szczypta soli 0,75 szklanki cukru 0,75 szklanki oleju łyżka mąki ziemniaczanej 64 g budyniu waniliowego bez cukru 12 g cukru z prawdziwą wanilią 2 pigwy limonka lub cytryna(...)cytryny. Wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier z wanilią, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, jogurty greckie i mus z dyni. Piekarnik włączyć na 180 stopni C., pieczenie góra/dół. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Do białek dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę. Do piany dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Zmiksować żółtka z resztą

Weekendy w domu i ogrodzie
Halloweenowe przekąski w sam raz na imprezę! 125

kilku parówek, jajko, ketchup, opakowanie ciasta francuskiego. Nagrzewamy piekarnik do 220° C. Parówki kroimy na pół w poprzek, tak by mogły powstać 2 mniejsze mumie. Ciasto francuskie kroimy w paski, mogą być różnej długości i szerokości. Owijamy parówki paskami ciasta zostawiając odrobinę miejsca na oczy mumii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nasze mumie smarujemy rozmąconym jajkiem

Mostek w kuchni
GOFRY 3-SKŁADNIKOWE (BEZ MĄKI, JAJKA, MLEKA I TŁUSZCZU) 126

mnie to, że gofry są bez mąki, cukru, jajek, mleka czy nawet oleju. Powiem Wam, że jak dla mnie gofry bomba. Przede wszystkim co ważne to to, że są bez cukru, słodzone jedynie bananem, drugi ich plus to są bardzo sycące, wystarczy tylko jeden gofr, aby najeść się na długi czas. Idealne na śniadanie lub przekąskę. U mnie(...)wlać wodę. Wszystko dokładnie zmiksować przy pomocy blendera. Tak przygotowaną masę odstawić na około 15 minut. Po tym czasie dobrze rozgrzać gofrownicę. Wylewać porcje ciasta. Gofry piec około 3-4 minut (długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Gofry podałam polane jogurtem naturalnym z dużą ilością białka Skyr oraz borówkami amerykańskimi

Zrób to smacznie
Dyniowe muffinki zakręcone nutą miodu i cynamonu 121

roladę i każdą pokroić na około 14 kawałków o grubości około 2 cm. Następnie ciasto przełożyć przekrojem do papilotek umieszczonych w formie do muffinek i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. 4. Po tym czasie podrośnięte muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 minut. Po tym czasie wystudzić i posypać cukrem pudrem. Miód faceliowy - słodki(...)traci właściwości smakowych i odżywczych.  W 100% naturalny, pozbawiony sztucznych dodatków, konserwantów oraz cukru. Przysmak z dyni - niepowtarzalny smak, pełen pozytywnych dla organizmu walorów. Polski przysmak z dyni, bez dodatku konserwantów, o lekko słodkawym posmaku może odgrywać w kuchni istotną rolę i pomóc Ci odkryć więcej kulinarnych zdolności. Pasuje nie tylko do sosów, zup i mięs, ale sprawdzi

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania