nasze smaki. My coraz częsciej mamy ochotę na rozgrzewające nuty i dlatego dzisiaj postanowiłyśmy znowu pokombinować. Po krótkiej przerwie zapraszamy Was na chrupiące gofry. Te cudowne wypieki są idealną propozycją zarówno na szybkie śniadanie jak i deser (także w nadchodzące święta). Tradycyjne ciasto na gofry połączyłyśmy z domową przyprawą piernikową. Jest wspaniałym zamiennikiem tej dostępnej na sklepowych półkach
Symfonia SmakówWafle na przemian smarowałam nutell ą i powidłami, aż powstał tort waflowy. Pokroiłam go na kawałki i chrupiące wafelki gotowe! Zestawienie nutelli z czarną porzeczką lub powidłami śliwkowymi - bezcenne:-) Szybki deser na niespodziewane wizyty gości....a i bez nich wafelki się nie zmarnują
potrawyregionalnerosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem niemalże idealnym, jej smak jest niebiański, niezwykle lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny, nie sposób sobie odmówić kolejnego kawałka.... Polecam.Pavlova - Składniki:150 ml białek225 g cukrułyżeczka wódki400 g śmietanki kremówki
Słodka Stronaczekoladowe kuleczki ZENTIS -Mieszanka chrupiących kulek w pysznej mlecznej czekoladzie. Chrupiąca posypka idealnie nadaje się jako dekoracja na torty, lody, desery. cukier puder 2 szklanki mleko -tyle aby powstał lukier sok z cytryny Wykonanie: Cukier,masło i miód rozpuszczamy w garnuszku, kiedy przestygnie dodajemy sodę kakao i przyprawy korzenne, mąkę i jajo. Składniki wyrabiamy rękoma
Różowa kuchniaktórych po prostu nie da się zapomnieć. Upieczone na maślance są mięciutkie i wilgotne, a dodatek kakao nadaje im cudownie czekoladowego smaku. Do tego chrupiąca, kakaowa kruszonka i ukryta pod nią soczysta truskawka. Wymarzony deser na piknik - póki co, taki w salonie . Ale liczę na to, że już niedługo pogoda poprawi się na tyle, że wyjście z domu znów stanie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOwocowy deser, który idealnie sprawdza się w upalne dni. Mocno jagodowy z chrupiącymi elementami czekolady i winną granitą jagodową . Smaczne i chłodzące :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki jagód 100g czekolady mlecznej 1 szklanka granity jagodowej Jagody i 1/4 szklanki cukru umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą(...)spożywczą. Na spód wyłożyć parę łyżek granity, wylać połowę masy jagodowej, resztę granity i znów masę jagodową. Wstawić do zamrażalnika na parę godzin. 30min przed planowym podaniem, należy wyjąć deser z zamrażalnika i wstawić do lodówki. Semifreddo oznacza na pół zmrożone, stąd nazwa. Smacznego :) RADA: Ze względu na to, że granita szybko się roztapia, należy ją wyjąć z zamrażarki
https:KKuchniaMniamprzezroczystych szklankach wszystkie te warstwy prezentują się znakomicie. W związku z tym, że nie mam zbyt dużego doświadczenia, zajrzałam do książki z serii Szybko i smacznie: Desery. A tam śliczny deserek z serka homogenizowanego, z owsianą kruszonką i malinami. Masa to nie to, o co mi chodziło, malin nie ma, ale ta kruszonka - mmm... Bardzo mi się spodobała(...)łość, choć niewiele ma wspólnego z oryginałem, wyszła zaskakująco pysznie. Kremowy, rozpływający się w ustach serek cudownie kontrastuje z chrupiącą kruszonką, a rabarbarowo-pomarańczowy wierzch nadaje całości wyrazu. Obojgu nam bardzo smakowało, i choć porcje wyszły naprawdę spore, dziś deser jest już tylko wspomnieniem... Polecam wypróbować - to naprawdę jest smaczne!Szklankowy deser sernikowy z pomarańczowym rabarbaremSkładniki:(na 4 spore porcje
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię wymyśli. Czasem po prosu pochłonie się je ot tak, jako przekąskę w czasie oglądania filmu na przykład. Częściej jednak nachodzi mnie pomysł, i owoce lądują w ciastach i deserach. Mniam.Tym razem inspirację znalazłam w Cheesecakes baked and chilled wydawnictwa The Australian women's weekly. Uwielbiam te gazety - są pełne smakowitych przepisów opatrzonych wyjątkowo apetycznymi zdjęciami. Pyszności!Trifle w oryginale(...)muszę przyznać, że wyszło naprawdę smacznie - słodkie, gąbczaste biszkopty o lekko alkoholowym aromacie, delikatnie aksamitny krem z mascarpone, soczyste nektarynki, kwaśna marakuja i chrupiące płatki migdałowe - czyż to nie brzmi wspaniale...? Taki leniwy w sumie deser z tego, co akurat jest pod ręką. W dodatku bez pieczenia, co jest ogromną zaletą przy aktualnych upałach.C. pochłaniał z zadowoloną miną, absolutnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJakie lubicie kokosanki? Ja uwielbiam chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku. Jeśli Wy też, to mam przepis dla Was. Domowe wykonanie gwarantuje doskonały smak i
Kolizje SmakówSłodkie chrupiące obrączki z błyszczącą skórką, przepis tradycyjny bardzo polecam :) Składniki: 200 g mąki 2 jaja 2 łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli do gotowania białko jaja
prawdziwe jedzeniePrzepiękne, słodkie i chrupiące bezy, z okazji dnia Św. Walentego! ;-))) Bezy wykonuje się banalnie prosto, z doświadczenia już wiem, że wychodzą w piekarniku elektrycznym idealne, w
SMYKWKUCHNIKto nie kocha bezy? Jest chrupiąca, słodka po prostu pyszna, a co najważniejsze można ją przygotować na różne okazje i z różnymi dodatkami :). Ta powstała na
Niezły Młynektylko. Wybór zależy od preferowanych smaków. Jedno nie ulega wątpliwości, domowe wafelki robi się bardzo szybko i tak samo szybko się zjada. Chrupane na sucho, czy przełożone jakąkolwiek masą wafle, to świetna przekąska – deser dla dzieci… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Domowe wafelki kokosowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkopołowie pieczenia chlebek obracamy, aby obie strony się zrumieniły. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/prosty-chleb-pszenny-chrupiaca-skorka/ BosowKuchni Artykuł Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTarta ta jest mocno kokosowa, w smaku wyjątkowa. Łatwa do przygotowania, a po schłodzeniu gotowa do chrupania. Nie jest przesłodzona, po prostu tarta kokosowa do kawy czy deser wymarzona :) Składniki: ciasto: 100 g schłodzonego masła, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżka wody, masa kokosowa: 200 g wiórek kokosowych Kresto, 4 łyżki cukru
Moniki SmakołykiWspaniały deser! Pyszna pianka z masy krówkowej i nutelli, orzeźwiająca galaretka i chrupiące płatki migdałowe - po prostu musicie tego spróbować:) SKŁADNIKI: (3-4 porcje) 40 dag masy krówkowej 200 ml śmietanki 2-3 łyżki nutelli 3 łyżeczki żelatyny płatki migdałów 1 galaretka czerwona 1. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątlu, odstawić do wystudzenia. 2. Żelatynę namoczyć
Kto ugości moich gości?można też łyżeczką) i składamy po dwie. Bezy przełożone kremem muszą być zjedzone w tym samym dniu. Pozostałe szczelnie zamykamy w pudełku. Wykorzystujemy do deserów lub ponownie przekładamy kremem.Wszystkie bezy wysuszyły się idealnie. Wyszły chrupiące, a krem przełamywał ich słodycz swoją wyrazistością i aromatem limonki. Jeśli powiedzenie „niebo w gębie” jest dla Was obce, to wypróbujcie przepis na bezy
mojewypiekiinietylko